-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τωρα περι περιορισμου ελαστικων; Οχι και παλι οχι! Επειδη μερικα παιδακια εμαθαν να οδηγουν σε αυτοματες φορμουλες και απειρες αλλαγες ελαστικων, δεν σημαινει οτι πρεπει να παραγνωριστει η αξια οποιου μπορει να κερδιζει φυλασσοντας τα ελαστικα του. Ουτε ενα σκασμενο λαστιχο επι συνολου 80 δικαιωνει καποια αλλαγη κανονισμου.Δύο επισημάνσεις:
- Το λάστιχο δεν έσκασε
- Μάλλον δεν είδες την κατάσταση στην οποία ήταν τα υπόλοιπα ελαστικά κυρίως των πρώτων (και του νικητή βεβαίως). Πάντα φιλικά
-
Το λαστιχο δεν εσκασε προφανως, αλλα και η αναρτηση δεν τα'φτυσε απο μονη της.
Η δευτερη παρατηρηση, ενισχυει αυτα που λεω. Δεν ειχαν καλα λαστιχα και εκοψαν ρυθμο -
Να τι λέει ο Coulthard στο BBC:
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp ... 592713.stm
Επισημαίνω τα ακόλουθα:
Coulthard condemns F1 tyre rules
'The FIA position is that the drivers make the decision, but they are asking us to throw away our races by coming in to change tyres.
'That would have happened to me. I could hardly see from the vibrations late in the race, but I couldn't afford to lose my fourth position.'Προφανώς επηρεάζει πολλούς η κατάσταση αυτή αν και ο Μπάτον (αν δείτε πιο κάτω) διαφωνεί
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Σχετικα με τους κραδασμους και τα προβληματα στην οραση, νομιζω οτι υπερβαλετε. ...Να τι λέει ο Coulthard στο BBC:... I could hardly see from the vibrations late in the race, but I couldn't afford to lose my fourth position.' ...
-
Από την πλευρά της η Μακλάρεν δικαιολογεί τις επιλογές της:
Πάλι στο BBChttp://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp ... 591943.stm
Επισημαίνω για χάρη της συζήτησης (τα μαύρα γράμματα δικά μου):
Martin Whitmarsh, Dennis' right-hand man at McLaren, said the team's decision not to bring Raikkonen into the pits had also been influenced by the new rules governing tyres that were introduced this year.
These demand that drivers use only one set of tyres for qualifying and the whole race, and say a 'punctured or damaged tyre' may only be changed for 'clear and genuine safety reasons'.
But it is governing body the FIA that decides whether a team was justified in changing a tyre - and only after the race.
If they decide that the driver who has changed a tyre could have continued, the FIA can disqualify him.
Whitmarsh said: **'We would have had to negotiate on the tyre situation anyway. Obviously it has created a precedent now, which demonstrates how dangerous it is.
'It has been commented on all the way through the year - these regulations have given us a dilemma that we would rather not have.' ** -
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Τα περί κοτών - ρίσκων κλπ που γράφτηκαν δεν έχουν θέση γιατί άλλα θα γράφατε αν ήταν μαύρη Κυριακή για τον Κίμι ή οποιονδήποτε άλλον θα έτρωγε μία ρόδα ή ένα θραύσμα κατακέφαλα!Αν προσέξατε, λίγο έλειψε να φάει ο ίδιος ο Kimi την ρόδα στο κεφάλι του...Τυχερός μέσα στην ατυχία του...
-
Α ναι, ο κυριος Coulthard. Αρη μαζεψε τις δηλωσεις του για ολες τις αλλαγες κανονισμων τα τελευταια χρονια και θα καταλαβεις γιατι οι Αγγλοι επιμενουν στο Α οταν ολος ο κοσμος εχει φτασει στο Ω...
ΥΓ Το γιατι ο Whitmarsh λεει οτι λεει, ειναι νομιζω προφανες. Καλη τυχη σε οποιον αμφισβητουσε οτι το λαστιχο δεν ηταν επικινδυνο
-
Προς Castor:
Σε 'χτύπησα' για τη σιγουριά που εσύ και ο gvala βγάλατε προς τα έξω του στυλ ' ήταν θέμα χρόνου να εγκαταλείψει' . Αυτό που λέω απλά είναι ότι τα σχόλιά σας γίνονται εκ των υστέρων και γνωρίζοντας τις συνέπειες των πράξεων της Mclaren και του Κιμι. Συμφωνούμε σε όλα περι καταπόνησης αναρτήσεων κλπ κλπ απλά λέω ότι το όριο μεταξύ κατάρρευσης της ανάρτησης και τερματισμού ήταν τόσο κοντά που δεν δικαιολογεί την σιγουριά σας για το λάθος της απόφασης να συνεχίσει ως είχε χωρίς αλλαγή. Για τα περι όρασης, έχω να σου πώ τα εξής... Αν δεν έχεις μυωπία, βάλε γυαλιά 3 βαθμών, μπες σε ένα μονοθέσιο και προσπάθησε να σημαδέψεις το apex μιας στροφης μπαίνοντας σε αυτήν με 200+ Kmh . Αν το καταφέρεις, επανέλαβε το για 10 γύρους, σε κάθε στροφη. Αυτό έκανε ο Kimi, με φυτιλιασμένο λάστιχο και κραδασμούς. Οι τελευταίοι του γύροι ήταν ΑΨΟΓΟΙ. Ούτε μισό λάθος δεν έκανε. Αρα προφανώς δεν είναι τα πράγματα τόσο ακραία όσο τα περιγράφεις. Σίγουρα υπερβάλλει κάπως και ο Dennis για να τονίσει την υπερπροσπάθεια του οδηγού του.
Προσ Go For Pole:
Το σχολιο του Castor για τη μαυρη-πορτοκαλι σημαια εχει νοημα γιατι σε αλλες περιπτωσεις στις ομαδες δεν αφηνεται ουτε σαν επιλογη να ρισκαρουν αν μπαινει θεμα ασφαλειας
Μπορείς σε παρακαλώ να μου θυμήσεις κατα την τελευταία δεκαετία πότε βγήκε σημαία; Απο τις φορές που βγήκε, πότε ήταν για κορυφαία ομάδα που πάει για νίκη;
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Να τι λέει ο Coulthard στο BBC:http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsp ... 592713.stm
Επισημαίνω τα ακόλουθα:
Coulthard condemns F1 tyre rules
'The FIA position is that the drivers make the decision, but they are asking us to throw away our races by coming in to change tyres.
'That would have happened to me. I could hardly see from the vibrations late in the race, but I couldn't afford to lose my fourth position.'Προφανώς επηρεάζει πολλούς η κατάσταση αυτή αν και ο Μπάτον (αν δείτε πιο κάτω) διαφωνεί
Ο οποίος τιμωρήθηκε με διέλευση γιατί πέρασε το όριο ταχύτητας.
Και σκέφτομαι την επικινδυνότητα αυτού (αλήθεια πόσο πάνω από τα 100 πήγε; ) και του (παρολίγον ΟΝΤΩΣ ιπτάμενου) Φινλανδού...
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
Για τα περι όρασης, έχω να σου πώ τα εξής... Αν δεν έχεις μυωπία, βάλε γυαλιά 3 βαθμών, μπες σε ένα μονοθέσιο και προσπάθησε να σημαδέψεις το apex μιας στροφης μπαίνοντας σε αυτήν με 200+ Kmh . Αν το καταφέρεις, επανέλαβε το για 10 γύρους, σε κάθε στροφη. Αυτό έκανε ο Kimi, με φυτιλιασμένο λάστιχο και κραδασμούς. Οι τελευταίοι του γύροι ήταν ΑΨΟΓΟΙ. Ούτε μισό λάθος δεν έκανε. Αρα προφανώς δεν είναι τα πράγματα τόσο ακραία όσο τα περιγράφεις. Σίγουρα υπερβάλλει κάπως και ο Dennis για να τονίσει την υπερπροσπάθεια του οδηγού του.Αμ έτσι ήταν, και χειρότερα, διάβασε αυτά που είπα για τον Μάκινεν, με μονοθέσιο 'ΧΩΡΙΣ κραδασμούς', και κάνε αναγωγή μετά πως ακόμα και η κάμερα έβλεπε θολά...
-
Προς Go For Pole:Το σχολιο του Castor για τη μαυρη-πορτοκαλι σημαια εχει νοημα γιατι σε αλλες περιπτωσεις στις ομαδες δεν αφηνεται ουτε σαν επιλογη να ρισκαρουν αν μπαινει θεμα ασφαλειας
Μπορείς σε παρακαλώ να μου θυμήσεις κατα την τελευταία δεκαετία πότε βγήκε σημαία; Απο τις φορές που βγήκε, πότε ήταν για κορυφαία ομάδα που πάει για νίκη;
Δεν εχει τυχει εδω και καιρο ειναι απαντηση. Εξαλλου αν το δουμε αναποδα ποτε θα επρεπε να βγει και δε βγηκε για να δικαιολογηθουν τα σεναρια; Πχ αν ο Sato περυσι στο Monaco δεν εσπαγε τοσο γρηγορα, εχεις καμια αμφιβολια οτι δε θα του εβγαζαν σημαια;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αμ έτσι ήταν, και χειρότερα, διάβασε αυτά που είπα για τον Μάκινεν, με μονοθέσιο 'ΧΩΡΙΣ κραδασμούς', και κάνε αναγωγή μετά πως ακόμα και η κάμερα έβλεπε θολά...Ρε Γιωργο ουτε ο Μακινεν, ουτε τα δικα μας απαιδευτα ματια ειναι κριτιριο. Αυτοι οι ανθρωποι εχουν συνηθησει αλλιως, εχουν αλλα ορια. Αυτο που λεει ο μονιμος ειναι σωστο, αν υπηρχε τεραστιο προβλημα θα ερχοντουσαν τα λαθη. Ο Dennis κανει οτι και ο Brawn: λιβανιζει χωρις ντροπη τον οδηγο του...
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
2. Μάλλον δεν είδες την κατάσταση στην οποία ήταν τα υπόλοιπα ελαστικά κυρίως των πρώτων (και του νικητή βεβαίως). Πάντα φιλικάThe car was so nice to drive, so quick, and we were pushing McLaren and Kimi so hard until the point that they had a failure in the tyresο Αλόνσο δεν αντιμετώπησε προβλήματα με τα ελαστικά του.
-
Προς Castor:Σε 'χτύπησα' για τη σιγουριά που εσύ και ο gvala βγάλατε προς τα έξω του στυλ ' ήταν θέμα χρόνου να εγκαταλείψει' . Αυτό που λέω απλά είναι ότι τα σχόλιά σας γίνονται εκ των υστέρων και γνωρίζοντας τις συνέπειες των πράξεων της Mclaren και του Κιμι. Συμφωνούμε σε όλα περι καταπόνησης αναρτήσεων κλπ κλπ απλά λέω ότι το όριο μεταξύ κατάρρευσης της ανάρτησης και τερματισμού ήταν τόσο κοντά που δεν δικαιολογεί την σιγουριά σας για το λάθος της απόφασης να συνεχίσει ως είχε χωρίς αλλαγή. Για τα περι όρασης, έχω να σου πώ τα εξής... Αν δεν έχεις μυωπία, βάλε γυαλιά 3 βαθμών, μπες σε ένα μονοθέσιο και προσπάθησε να σημαδέψεις το apex μιας στροφης μπαίνοντας σε αυτήν με 200+ Kmh . Αν το καταφέρεις, επανέλαβε το για 10 γύρους, σε κάθε στροφη. Αυτό έκανε ο Kimi, με φυτιλιασμένο λάστιχο και κραδασμούς. Οι τελευταίοι του γύροι ήταν ΑΨΟΓΟΙ. Ούτε μισό λάθος δεν έκανε. Αρα προφανώς δεν είναι τα πράγματα τόσο ακραία όσο τα περιγράφεις. Σίγουρα υπερβάλλει κάπως και ο Dennis για να τονίσει την υπερπροσπάθεια του οδηγού του.
...Δεν έβγαλα με σιγουριά ' ήταν θέμα χρόνου να εγκαταλείψει' ήμουνα σίγουρος ότι 'κάτι' θα συνέβαινε! Προφανώς δεν μπορώ να σε πείσω για την σιγουριά μου αλλά δεν με απασχολεί αυτό!
Δυστυχώς ή ευτυχώς τα σχόλιά μου τα έκανα αφού τελείωσε ο αγώνας για δύο λόγους;
1.Ήθελα να δώ όλον τον αγώνα
2. Ήθελα να επαληθεύσω θετικά την θεωρία μουΓια τα περί οράσεως , έχω 3,5 βαθμούς μυωπίας και μου έχει τύχει αντίστοιχο περιστατικό σε αγώνα! Όχι βέβαια σε πίστα , ούτε όμως και με 200+ χλμ (και φυσικά όχι για την ίδια απόσταση) οπότε μπορώ να φανταστώ πόσα (όχι βλέπεις) μαντεύεις! Ούτως ή άλλως οι χρόνοι του Κίμι στους τελευταίους γύρους δεν δικαιολογούνται μόνο από την πρόσφυση (ένα flat spot σε ελαστικό δεν έχει τόση επιρροή στην πρόσφυση όσο έχει στο vibration)
Υ.Γ. Δεν είμαι 'οπαδός' κανενός πιλότου ή ομάδος στην Φ1! Απλά λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου και ευαισθητοποιημένος ιδιαίτερα σε θέματα ασφαλείας.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
- Μάλλον δεν είδες την κατάσταση στην οποία ήταν τα υπόλοιπα ελαστικά κυρίως των πρώτων (και του νικητή βεβαίως). Πάντα φιλικά
The car was so nice to drive, so quick, and we were pushing McLaren and Kimi so hard until the point that they had a failure in the tyresο Αλόνσο δεν αντιμετώπησε προβλήματα με τα ελαστικά του.
Και τι να πει, ότι το αυτοκίνητο της ομάδας που τον πληρώνει τα είχε κάνει αλοιφή επειδή είναι ειλικρινής?
Δες το βίντεο αν μπορείς από το τελευταίο του πιτ στοπ που ο σκηνοθέτης πάγωσε την εικόνα και έδειξε τα ελαστικά και θα καταλάβεις τι λέω.
Ή κοίτα τι έγινε στο Μονακό -με τον Αλόνσο τουλάχιστον. -
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Υ.Γ. Δεν είμαι 'οπαδός' κανενός πιλότου ή ομάδος στην Φ1! Απλά λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου και ευαισθητοποιημένος ιδιαίτερα σε θέματα ασφαλείας.Μαζί σου κι εγώ
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Και τι να πει, ότι το αυτοκίνητο της ομάδας που τον πληρώνει τα είχε κάνει αλοιφή επειδή είναι ειλικρινής?
Δες το βίντεο αν μπορείς από το τελευταίο του πιτ στοπ που ο σκηνοθέτης πάγωσε την εικόνα και έδειξε τα ελαστικά και θα καταλάβεις τι λέω.
Ή κοίτα τι έγινε στο Μονακό -με τον Αλόνσο τουλάχιστον.Άν έλεγε ότι είχε και αυτός προβλήματα θα κέρδιζε πόντους αφού πίεζε ένα πληγωμένο μονοθέσιο για τη νίκη, το γεγονός ότι μείωνε τη διαφορά δείχνει ότι αυτός δεν αντιμετώπησε προβλήματα στο 3ο σκέλος. Επίσης στο video επικεντρώνεται στο εσωτερικό κομμάτι του ελαστικού, αν το δεις καλύτερα θα παρατηρήσεις ότι το υπόλοιπο είναι εντάξει. Τέλος κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, ο Κιμι στο Μονακό δε είχε προβλήματα ... εδώ είχε...
-
Όταν σου έτυχε το αντίστοιχο, είχες ανάλογη απόδοση με το όταν φορούσες τα γυαλιά σου; Τον Kimi πάντως δε φάνηκε να τον εμποδίζει και τόσο το blurring οπως έδειξε στην πίστα γιατί όπως λέει και ο mod μας, ENA λάθος τουλάχιστον θα το έκανε. Κι όμως, ήταν απόλυτα ακριβής σε αγώνες που το σημείο σωστού φρεναρίσματος είναι μήκους το πολύ ένα μέτρο. Πες μου αν το κατάφερνε ανθρωπος που είχε πρόβλημα όρασης όπως το περιγράφεις. Θυμήσου σε τι κατάσταση βρισκόσουν εσύ.
Δεν είμαι οπαδός του Kimi (αν και πάω να γινω σιγά σιγά). Είμαι του Μοντόγια και θα πρεπε λογικά να τα χώνω στον Φιλανδό ως teammate του.. Βλέπω όμως μια σημαντική διαφορά ανάμεσά τους. Ο Μοντόγια μετά από έναν κακό αγώνα λέει: ' εχμμμμ, είχε στραβώσει το δεξί μου καθρεπτάκι με αποτέλεσμα να καταστραφεί η ισορροπία του μονοθεσίου και γι' αυτό έχανα 3 sec τον γύρο'. Ο Κιμι λέει:' Είχε καταστραφεί το πάτωμα, μου είχε λιώσει το λάστιχο, είχα τρομερούς κραδασμούς και είχε σπάσει το barge board. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει το μονοθέσιο κάπως δυσκολοδήγητο αλλά κατάφερα να ελέγξω τον Αλονσο... ' Γι αυτό παραδέχομαι τον Φιλανδό, για τη θέλησή του και τη δίψα του για νίκη.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Ή κοίτα τι έγινε στο Μονακό -με τον Αλόνσο τουλάχιστον.Άν έλεγε ότι είχε και αυτός προβλήματα θα κέρδιζε πόντους αφού πίεζε ένα πληγωμένο μονοθέσιο για τη νίκη, το γεγονός ότι μείωνε τη διαφορά δείχνει ότι αυτός δεν αντιμετώπησε προβλήματα στο 3ο σκέλος. Επίσης στο video επικεντρώνεται στο εσωτερικό κομμάτι του ελαστικού, αν το δεις καλύτερα θα παρατηρήσεις ότι το υπόλοιπο είναι εντάξει. Τέλος κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, ο Κιμι στο Μονακό δε είχε προβλήματα ... εδώ είχε...
Τη διαφορά τη μείωνε επειδή έχανε χρόνο η Μακλάρεν. Οκ, ήταν λιώμα μόνο το εσωτερικό κομμάτι του ελαστικού το υπόλοιπο ήταν μια χαρά, σύμφωνοι
Τέλος πάντως μπράβο του που κέρδισε τόσο δύσκολο αγώνα και μακάρι να δούμε συναρπαστικούς αγώνες στο μέλλον χωρίς ατυχήματα -
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Υ.Γ. Δεν είμαι 'οπαδός' κανενός πιλότου ή ομάδος στην Φ1! Απλά λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου και ευαισθητοποιημένος ιδιαίτερα σε θέματα ασφαλείας.
Μαζί σου κι εγώ
Αααα κάτι σημαντικό που ξέχασα να πώ! ΔΕΝ ΜΕ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ μετά από πολύ καιρό στην Φ1!!!!
Επισημο thread: Ευρωπαικο GP