-
Εμένα την τελευταία φορά με το που με είδαν με βάλαν μόνοι τους, χωρίς να πω τίποτα! Από εδώ και εμπρός θα το ζητάω και εγώ...
Πέρι τρένων τώρα, έχω αρκετή εμπειρία επειδή χρησιμοποιώ το δίκτυο πελοποννήσου αρκετά συχνά. Όντως ειδικά εκεί όπου η γραμμή είναι στενότερη (1μ έναντι 1.45 του υπόλοιπου δικτύου καλαβρύτων εξαιρουμένων) το ταξίδι είναι απαράδεκτο. Επειδή όμως η Ε.Ο. είναι ακόμα πιο χάλια το προτιμάω. Μπορεί να κουνάει τρελά ή να κάνει πολλές στάσεις αλλά τουλάχιστον αποφέυγω την καρμανιόλα Πάτρα - Πύργος (πιο πολύ από το Πάτρα Κορινθος) και κάνώ και τη βόλτα μου, πάω για κάνα καφέ κτλ. Ακόμα στο τρένο δεν είναι απίθανες οι ενδιαφέρουσες ...γνωριμίες με επαρχιωτοπούλες φοιτήτριες
Πάντως ο βασικός λόγος είναι ότι νιώθεις πιο άνετα και μπορείς να κυκλοφορήσεις. Βέβαια όταν μπαίνεις σε τρένο του υπόλοιπου δικτύου νίώθεις σαν να έμπαινες τόσο καιρό σε ...κάρο αλλά και πάλι είναι πιο ανετο από το ΚΤΕΛ με 'χαρούμενο' οδηγό.
Υ.Γ. Τώρα που είπα Καλάβρυτα άμα δεν έχετε πάει στον οδοντωτό να πάτε, αξίζει οπωσδήποτε! Με τρενάκι ώς το Διακοφτό για μπανάκι και μετά εκδρομή στο βουνό! Αν πάλι είστε του αμαξιού, επισκεφτείτε την κεντρική ορεινή Πελοπόννησο είναι ολ δε μάνεϊ!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
άμα δεν έχετε πάει στον οδοντωτό να πάτε, αξίζει οπωσδήποτε!+1
-
[quote='travelman']
Μπορεί να κουνάει τρελά ή να κάνει πολλές στάσεις αλλά τουλάχιστον αποφέυγω την καρμανιόλα Πάτρα - Πύργος (πιο πολύ από το Πάτρα Κορινθος) και κάνώ και τη βόλτα μου, πάω για κάνα καφέ κτλ. Ακόμα στο τρένο δεν είναι απίθανες οι ενδιαφέρουσες ...γνωριμίες με επαρχιωτοπούλες φοιτήτριες .
Αρκεί η επαρχιωτοπούλα φοιτήτρια να μην είναι η μικρή αδερφή μου!
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Μπορεί να κουνάει τρελά ή να κάνει πολλές στάσεις αλλά τουλάχιστον αποφέυγω την καρμανιόλα Πάτρα - Πύργος (πιο πολύ από το Πάτρα Κορινθος) και κάνώ και τη βόλτα μου, πάω για κάνα καφέ κτλ. Ακόμα στο τρένο δεν είναι απίθανες οι ενδιαφέρουσες ...γνωριμίες με επαρχιωτοπούλες φοιτήτριες .
Αρκεί η επαρχιωτοπούλα φοιτήτρια να μην είναι η μικρή αδερφή μου!
Εσύ πρωταγουνιστούσες στο γνωστό ανέκδοτο?
Είναι ένας τυπάς και η αδερφή του πιο δίπλα, και κάνει ωτοστόπ σε ένα αμάξι. Σταματάει ο οδηγός και τότε ο τυπάς τον απειλεί με μία καραμπίνα και του λέει:
- Έβγα έξω ρε!
- Καλά φίλε ότι πεις...
- Τράβα τώρα μία μ@λ@κία
- ....
- Τράβα ρε που σου λέω!!
Τι να κάνει ο οδηγός χαίρεται το εύρημα του Αυνάν. Μόλις τελείωνει του λέει:
- Ουφ τελείωσα...
- Α ωραία, τράβα άλλη μία τώρα!!!!!!!
- Κι άλλη????
- Ναι ρε αν θες να ξαναδείς τη μανούλα σου!
Τι να κάνει ξανατραβάει μία ψιλή και μόλις τελειώνει:
- Επιτέλους, τώρα πες μου τι θες
- Να τραβήξεις και άλλη!!!
- ΜΑ ΠΟΣΕΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ!!!!
- Σκάσε και παίξ' την ρε μη σε σφάξω στο γόνατο!!!
Τέλοσπάντων να μην τα πολυλογούμε μετά από 10 διαδοχικές ...ενδοπαλαμικές πεοπαλινδρομήσεις, τον ρωτάει ο τυπάς:
- Τελείωσες ρε?
- ναι δεν αντέχω άλλο, θα πεθάνω...
- Μπράβο αγόρι μου!
Και μετά γυρίζει πρός κάτι την αδερφή του και της λέει:
Σούλα έλα βρήκα ποιος θα σε πάει στην πόλη!!!!!!!!!!!!!
-
ΟΧΙ! Αυτό έγινε στο Λασίθι!Θα το έχω υπόψιν μου πάντως!
-
μιας κ ανεφερε καποιος γαλλια και γιατι δεν εχουμε τοσο γαματα τρενα.εμενα ο οσες της γαλλιας μου φανηκε αθλιος.
τη μια μεσα το τρενο βρωμαγε κατρουλοσκατουλιλα επειδη ειχε σπαει η τουαλετα κ ειχαν βγει ολα εξω η καποιος κατουρησε ,την αλλη αργησε το τρενο 1 ωρα λογω ελλειψης ρευματος .......μονο ο τεζεβε λεει αλλα κ εκει μονο η ταχυτητα ειναι οχι κ τιποτα φοβερο...σταθμοι τριτοκοσμικης χωρας με σκουπιδια παντου κ αστεγους σε καθε γωνια,πλεγματα σε κολωνες γιατι πεφτουνε κομματια και πληρωνεις για να κατουρησειςνταξει μη πουμε για το μετρο,εκει περα η σαπιλα ειναι σε σουρεαλιστικο επιπεδο
-
Μπας κι έπρεπε ο ΟΣΕ να 'πηδήξει' μια-δυο γενιές και να πήγαινε κατ' ευθείαν σε κάτι τέτοιο:
The Shanghai Maglev Train - 250mph
Youtube Video -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Μπας κι έπρεπε ο ΟΣΕ να 'πηδήξει' μια-δυο γενιές και να πήγαινε κατ' ευθείαν σε κάτι τέτοιο:
The Shanghai Maglev Train - 250mph
Youtube Videoότι στοίχημα θες ότι ούτε σε 50 χρόνια δεν θα έχουν φτιάξει κάτι τέτοιο στο Ελλάντα. Όχι αδικαιολόγητα πάντως γιατί προκειμένου να αποσβεστεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να ταξιδεύει γεμάτο για άλλα τόσα...
-
Παλιά μου άρεσε πολύ να ταξιδεύω με το τραίνο… είχε πλάκα.
Αλλά από τότε που φαντάρος έκανα το Πάτρα – Αλεξανδρούπολη σε.. κρατηθείτε 27 ώρες… δεν θέλω να ξαναπατήσω μέσα σε τραίνο!
Κλεισμένα 8 φαντάρια μέσα σε μία καμπίνα για 27 ολόκληρες ώρες! Δεν θέλω ούτε να το θυμάμαι, βάλε και τον άγχος για το άγνωστο… βρε που στο διάολο μας πάνε τόσες ώρες; Και τα λοιπά… μου φτάνει…Επίσης έχω πάει με τον οδοντωτό και ναι είναι γαμάτος! Καταπληκτική εμπειρία… μπορεί να κουνάει δεξιά αριστερά εμπρός πίσω… αλλά έχει πλάκα!
-
Επειδή ο ΟΣΕ είναι ένας πολύ μεγάλος ασθενής που η ασθένειά του δεν έχει τύχει της δημοσιότητας της Ολυμπιακής, ίσως βρείτε ενδιαφέροντα κάποια στοιχεία:
Τα ετήσια έσοδα του οργανισμού είναι 100 εκ. ευρώ (104 το 2006) και οι ζημιές του ανέρχονται σε 855 εκ ευρώ το χρόνο, έχει δε λειτουργικές ζημιές 341 εκ. ευρώ, που σημαίνει ότι τα έσοδά του ανέρχονται μόλις στο 30% των λειτουργικών εξόδων του!Τα συμπεράσματα δικά σας......
-
Λογικό είναι να έχει ζημίες.Επενδύσεις δεν έχουν γίνει,το δίκτυο Πελοπονήσσου υπολειτουργεί,το δίκτυο βορείου Ελλάδος εξυπηρετείται από παλιά τραίνα με συνεχείς βλάβες-εξαιρουμένων τον ICE-οι μεταφορές είναι ανέκδοτο.Αν δε γίνουν σοβαρές επενδύσεις δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην κερδοφορία.Η ηλεκτροκίνηση όπου έχει διατεθεί ένα τεράστιο ποσό ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί.
-
Η κοτα γεννησε το αυγό ή το αυγο την κοτα. Σε ολη την Ευρωπη το τρενο ειναι το πρωταρχικο ΜΜΜ και υπερκερδοφορο, ενω στην Ξερολοχωρα ειναι ζημιογονο και υποβαθμισμενο. Προφανως φταινε τα ιδια τα τρενα
-
εγω παλι παρατηρω οτι τα τρενα ειναι συνεχως γεματα με κοσμο....
τοσο κακη διαχειριση στα χρηματα??
-
Ποια τρενα; Το Αθηνα-Θεσσαλονικη;
Για δες το Θεσσαλονικη-Δραμα που παει μεσω Δοϊρανης, το Βεροια-Κοζανη που παει μεσω Εδεσσας, Αμυνταιου και προφανως αλλες τετοιες γραμμες στο νοτο -
Στην Ελλάδα το τραίνο στήριζε την επαρχία.Τις 2-3 τελευταίες δεκαετίες,οι πεφωτισμένοι πολιτικοί μας,υποβάθμισαν την ύπαιθρο και ο κόσμος μεταφέρθηκε στα αστικά κέντρα.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σιδηρόδρομος να αρχίσει να τίθεται στο περιθώριο.Σταθμοί καταργήθηκαν,δρομολόγια περικόπηκαν.Δεν ήθελε πολύ να καταστεί ζημιογόνος ο ΟΣΕ.Την ίδια στιγμή,το αμάξι γινόταν θεός.Πολιτικοί υπόσχονταν,προεκλογικώς,φθηνά αυτοκίνητα,νέοι δρόμοι γίνονταν για να χωρέσουν τα νέα οχήματα.Αθήνα Καλαμάτα σε 3-4 ώρες από 7 ώρες.Χωρίς Κολοσούρτι και σουβλάκια στους Μύλους,ή γίδα βραστή στο φρούριο!Έπαιρνες το ΚΤΕΛ και πήγαινες στο χωριό σου.Το τραίνο κάνει 3 ώρες περισσότερες,αλλά άντεχε για κάποια χρόνια.Μέχρι που και η κουτσή Μαρία αγόρασε αυτοκίνητο με 72 δόσεις.Τα τραίνα πήγαιναν κι έρχονταν με ελαχιστη πλειρότητα...Μέχρι που έγιναν 2 ατυχήματα,και τώρα ξαναφτιάχνουν τη γραμμή.Αν τελειώσει ποτέ δεν ξέρει ούτε ο ΟΣΕ...
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Λογικό είναι να έχει ζημίες.Επενδύσεις δεν έχουν γίνει,το δίκτυο Πελοπονήσσου υπολειτουργεί,το δίκτυο βορείου Ελλάδος εξυπηρετείται από παλιά τραίνα με συνεχείς βλάβες-εξαιρουμένων τον ICE-οι μεταφορές είναι ανέκδοτο.Αν δε γίνουν σοβαρές επενδύσεις δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στην κερδοφορία.Η ηλεκτροκίνηση όπου έχει διατεθεί ένα τεράστιο ποσό ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί.Σωστά τα λες. Κι όμως επενδύει 500 εκ. ευρώ το χρόνο!!!!! Γιατί δεν βλέπουμε αποτέλεσμα;
Σε κάποιες γραμμές υπάρχει βελτίωση (π.χ. Θεσσαλία -από προσωπική εμπειρία) αλλά γενικά έχει καθυστερήσει υπερβολικά ο διπλασιασμός της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη και η ηλεκτροκίνηση και βέβαια το δίκτυο ΠελοποννήσουΕκτός από την βελτίωση των υπηρεσιών υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος:
- δεν έχει γίνει ποτέ καμία προσπάθεια λειτουργικής εξυγίανσης του οργανισμού = μείωση πλεονάζοντος προσωπικού, λειτουργικών εξόδων κλπ. Εκεί προσκρούει στην κοινωνική ευαισθησία και το πολιτικό κόστος. Και στο μεταξύ πληρώνουμε 77 ευρώ το χρόνο ο καθένας μας (855 εκ / 11 εκ ) γι αυτές τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες!!!!!
Πάντως με την παρούσα διάρθρωση όσο κόσμο κι αν προσελκύσει δεν λύνεται το πρόβλημα. Χρειάζεται και λειτουργική εξυγίανση αλλά και μεγάλες αυξήσεις εισητηρίων, όπου και όποτε προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες.
-
Πολύ πιθανόν οι επενδύσεις που γίνονται να είναι σε λάθος τομέα.Γι'αυτό δεν αποδίδουν.Η Ελλάδα έχει το χαρακτηριστικό να μελετάει μια επένδυση 2-3 χρόνια και μόλις έρχεται η στιγμή της υλοποίησης,το έργο είναι ήδη παροχυμένο και θέλει νέο εκσυγχρονισμό!
Το προσωπικό φαίνεται ως υπεράριθμο,επειδή ο ΟΣΕ υπολειτουργεί.Όταν λειτουργούσε πλήρως,το προσωπικό κάλυπτε τις ανάγκες του πλήρως.Η μείωση προσωπικού είναι ένα επιχείρημα μερικών ιδιωτών,που αντί να εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους,απολύουν προσωπικό για να καλύψουν τις ζημίες.Αν π.χ το δίκτυο Πελοπονήσου απασχολούσε π.χ 500 άτομα,τώρα που η γραμμή Αθήνα-Τρίπολη-Καλαμάτα δε λειτουργεί ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού φαίνεται ως υπεράριθμο.Το θέμα είναι όμως ότι αυτή η γραμμή είναι χρήσιμη και δε θα καταργηθεί (κατά τα φαινόμενα),οπότε το προσωπικό θα κληθεί να ξαναλειτουργήσει τη γραμμή.Μένει να δούμε το πότε...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σωστά τα λες. Κι όμως επενδύει 500 εκ. ευρώ το χρόνο!!!!! Γιατί δεν βλέπουμε αποτέλεσμα;
Σε κάποιες γραμμές υπάρχει βελτίωση (π.χ. Θεσσαλία -από προσωπική εμπειρία) αλλά γενικά έχει καθυστερήσει υπερβολικά ο διπλασιασμός της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη και η ηλεκτροδότηση και βέβαια το δίκτυο Πελοποννήσου.- Τι ακριβως πιστευεις οτι ειναι μια σιδηροδρομικη γραμμη και θες να δεις αποτελεσμα; Γιουβετσι που βαζεις το κρεας, βαζεις το κριθαρακι και σε 2 ωρες καθεσαι στο τραπεζι;
Το δικτυο ειναι δικτυο Τρικουπη στο νοτο και του Αβδουλ Χαμιτ στο βορρα. Στην πραξη δεν ειναι δυνατον να χρησιμοποιηθει ουτε μετρο απο το υπαρχον δικτυο και οι περιοχες που δεν χρειαζεται εντελως νεα χαραξη ειναι ελαχιστες. Τα τουνελ ειναι πολλαπλασια αυτων των αυτοκινητοδρομων, γιατι η μεγιστη κλιση που μπορει να εχει η γραμμη ειναι πολυ μικρη και η διαθεση των κυβερνησεων να στηριξουν τα τρενα εις βαρος των λεωφορειατζηδων και φορτηγατζηδων που εχουν δυναμη και ψηφους ειναι ελαχιστη.
Εκτός από την βελτίωση των υπηρεσιών υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος:
- δεν έχει γίνει ποτέ καμία προσπάθεια λειτουργικής εξυγίανσης του οργανισμού = μείωση πλεονάζοντος προσωπικού, λειτουργικών εξόδων κλπ. Εκεί προσκρούει στην κοινωνική ευαισθησία και το πολιτικό κόστος. Και στο μεταξύ πληρώνουμε 77 ευρώ το χρόνο ο καθένας μας (855 εκ / 11 εκ ) γι αυτές τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες!!!!!
Πάντως με την παρούσα διάρθρωση όσο κόσμο κι αν προσελκύσει δεν λύνεται το πρόβλημα. Χρειάζεται και λειτουργική εξυγίανση αλλά και μεγάλες αυξήσεις εισητηρίων, όπου και όποτε προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες.
Παλι το γνωστο 'Που πανε τα λεφτα μας'.
ΝΑΙ ΡΕ!!! Δωσε 77 ευρω το χρονο για να ενισχυσεις το περιβαλλον και την οικονομια της χωρας που στεναζουν και τα 2 απο την υπερβολικη χρηση των ΙΧ. Ξερεις ποσες εκατονταδες ευρω το χρονο πληρωνουμε ολοι και τι επιβαρυνση εχει η υγεια μας για ολους τους μπαγλαμαδες που για ψυλλου πηδημα χρησιμοποιουν ΙΧ, κατεβαινουν με αυτο στο κεντρο και το παρατανε οπου νάναι; - Τι ακριβως πιστευεις οτι ειναι μια σιδηροδρομικη γραμμη και θες να δεις αποτελεσμα; Γιουβετσι που βαζεις το κρεας, βαζεις το κριθαρακι και σε 2 ωρες καθεσαι στο τραπεζι;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παλι το γνωστο 'Που πανε τα λεφτα μας'.
ΝΑΙ ΡΕ!!! Δωσε 77 ευρω το χρονο για να ενισχυσεις το περιβαλλον και την οικονομια της χωρας που στεναζουν και τα 2 απο την υπερβολικη χρηση των ΙΧ. Ξερεις ποσες εκατονταδες ευρω το χρονο πληρωνουμε ολοι και τι επιβαρυνση εχει η υγεια μας για ολους τους μπαγλαμαδες που για ψυλλου πηδημα χρησιμοποιουν ΙΧ, κατεβαινουν με αυτο στο κεντρο και το παρατανε οπου νάναι;- αυτό δεν είναι λόγος να μην γίνει προσπάθεια για βελτίωση της αποδοτικότητας του ΟΣΕ και
- Ένας καλύτερος ΟΣΕ θα συνέβαλε θετικά στο περιβαντολογικό - κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Το ζητούμενο είναι καλύτερη διαχείριση και αποτέλεσμα. Είδες κανένα να διαμαρτύρεται για τα κεφάλαια που ξοδεύει το κράτος για την κατασκευή του μετρό;
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Η μείωση προσωπικού είναι ένα επιχείρημα μερικών ιδιωτών,που αντί να εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους,απολύουν προσωπικό για να καλύψουν τις ζημίες.Εδώ διαφωνώ απόλυτα αλλά αυτή είναι μία άλλη συζήτηση στην οποία δεν θέλω να εμπλακώ. Απλώς επισημαίνω ότι δεν μιλάμε για ιδιωτική επιχείρηση, αλλά για δημόσιο οργανισμό που οπωσδήποτε έχει επιβαρυνθεί από την πρακτική των κομματικών διορισμών.
ΟΣΕ