-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Το δημόσιο το έχω απορρίψει πλήρως. Στο δημόσιο θα πάω μόνο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια μου ούτε καν σαν εναλλακτική λύση.
νεανικες απερισκεψιες
εγω συμμφωνω με τον κιντο! μπορει να εχει χαλαρο προγραμμα αλλα αν εισαι καλος ελευθερος επαγγελματιας παιρνεις 2 κ 3 κ 4 φορες παραπανω λεφτα.
κιντο λεει σας πεταξαν τα ματια εξω με τα μαθηματικα γενικης?Έτσι είπανε, ότι τα θέματα ήταν δύσκολα αλλά εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Μεταξύ 98-100 με υπολογίζω αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως όλα τα αποτελέσματα που βρήκα είναι ολόσωστα καθώς και οι τρόποι επίλυσης των ασκήσεων σύμφωνα με τον καθηγητή μου.
Μείνανε άλλα 5, και συνεχίζουμε δυναμικά. Προς το παρόν είμαι πιο πάνω από αυτά που περίμενα, οπότε όλα βαίνουν καλώς. Παιδιά για τις εξετάσεις διαβάζω, δεν πρόκειται να τις παρατήσω ούτε να ψάξω τώρα πανεπιστήμιο. Απλά θέλω να ξέρω τι παίζει γενικά. Εξάλλου όλα τα καλά πανεπιστήμια θέλουν καλό απολυτήριο. Δεν σκοπεύω να πάω Αγγλία για να φάω τα λεφτά των γονιών μου και να γυρίσω πίσω με ένα πτυχίο γ@μησε τα.
Το ξέρω ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα απλά είμαι σίγουρος ότι είτε είμαι στο Λονδίνο είτε είμαι στην Ελλάδα θα περάσω εξίσου καλά.
Ο μόνος λόγους που σκέφτομαι το εξωτερικό είναι η χρονική διάρκεια των σπουδών που για μένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Θέλω να βγω όσο το δυνατόν νωρίτερα στην αγορά εργασίας.
Το δημόσιο το έχω απορρίψει για πολλούς και διάφορους λόγους. Βέβαια ποτέ δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια..
ενα πτυχιο μηχανικου 3 χρονο στο εξωτερικο εισουται με Μπατσελορ ενω ενα πτυχιο μηχανικου στην ελλαδα που ειναι 5 χρονια ισοδυναμει με Μαστερ. Γιατι να αφησεις τι σιγουρια του Μετσοβιου η του ΑΠΘ και να τρεχεις να βρισκεις πανεπιστημια στου Κιτσου τη μανα? Εδω ειναι και τσαμπα! (για ποσο ακομα αραγε ? )
Συνάδελφε ( ναι και εγώ τοπογράφος τεταρτοετής ) καλά τα λές αλλά ξεχνάς οτι τα ελληνικά πανεπιστήμια στερούνται των υποδομών που προσεφέρουν τα αγγλικά ( και τα γαλλικά και τα σουηδικά και τα φινλανδικά κοκ ) και γενικά η ανοργανωσιά και άλλα προβλήματα τα χαρακτηρίζουν. Όχι οτι δεν φταίμε και εμείς οι φοιτητές. Πριν 15 μέρες πήγαμε εκπαιδευτική στα εργοτάξια της Εγνατίας από τους 30 ήρθαν οι 11...
Kid δεν ξέρω γιατί θες σώνει και καλά να γίνεις πολιτικός πάντως σκέψου και τους τοπογράφους είναι μια αρκετά καλή επιλογή
Αυτό στο λέει κάποιος που τους είχε δεύτερη επιλογή μετά από όλες τις σχολές πολιτικών μηχανικών. -
Εγω τους ειχα 5η! και τωρα να μου ελεγαν να αλλαξω, δεν αλλαζω με τιποτα! Ασε που με την επαγγελματικη αδεια που δικαιουμαστε θα παρω ενα φορεστερ 2,5 ΧΤ
οι τοπογραφοι αυτη τη στιγμη θα εχουν δουλεια για τα επομενα 30 χρονια (αυτο μου το λενε οικογενειακοι φιλοι που ειναι αρχιτεκτονες/πολιτικοι/τοπογραφοι και το παραδεχονται ολοι) συν το οτι χρησημοποιιουμε Τζιφιτζιλιδικα μηχανηματα ! (gps , total stations , στερεοσκοπια κλπ)
-
Φωτογραμμετρικούς σταθμούς ψηφιοποιητές και άλλα πολλά
Σίγουρα δουλεία θα υπάρχει αλλά με την δυστοκιά που παρατηρείται τελευταία στα δημόσια έργα δεν μπορούμε και εμείς παρά να είμαστε προβληματισμένοι όχι τόσο για την ποσότητα της εργασίας αλλά τις αμοιβές που ωθούνται προς τα κάτω ακόμα και στα εργοτάξια που ήταν ιδιαίτερα υψηλές ( και πώς να μην είναι με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν αλλά και την ευθύνη ). Αλλά ως τοπογράφοι είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι.
Τέλος αν ντε και καλά θές να χτίζεις σπίτια έχεις το δικάιωμα να υπογράψεις μέχρι και για 'διώροφο μεθ υπογείου'. Χλιδή έ
Forester γιατί forester ρε aerandir πάρε ένα Navara διπλοκάμπινο να βγάζεις γούστα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Φωτογραμμετρικούς σταθμούς ψηφιοποιητές και άλλα πολλά
Σίγουρα δουλεία θα υπάρχει αλλά με την δυστοκιά που παρατηρείται τελευταία στα δημόσια έργα δεν μπορούμε και εμείς παρά να είμαστε προβληματισμένοι όχι τόσο για την ποσότητα της εργασίας αλλά τις αμοιβές που ωθούνται προς τα κάτω ακόμα και στα εργοτάξια που ήταν ιδιαίτερα υψηλές ( και πώς να μην είναι με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν αλλά και την ευθύνη ). Αλλά ως τοπογράφοι είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι.
Τέλος αν ντε και καλά θές να χτίζεις σπίτια έχεις το δικάιωμα να υπογράψεις μέχρι και για 'διώροφο μεθ υπογείου'. Χλιδή έ
Forester γιατί forester ρε aerandir πάρε ένα Navara διπλοκάμπινο να βγάζεις γούστα.Xaxaxa! λες ε? κατσε να ερθει εκεινη η αγια ωρα!
Και μη ξεχνας φιλτατε συναδελφε οτι : We rule the world
-
η δικη μου αποψη και εμπιρεια λεει οτι τα foundations ειναι αχρηστα. ειναι απλα για να σου περνουν τα λεφτα. κατα καποιο τροπο ανταλλασεις τα χρηματα με μια θεση. τιποτε αλλο. και οτι τα καλα πανεπιστημια της Αγγλιας ειναι δυσκολα και αυστηρα. οι Αγγλοι εχουν αυξησει τα διδακτρα δεν ειναι ποια 1000λιρες που μπορει να σου τα πληρωσει και η ευρωπαικη ενωση. οσο για ενα πανεπιστημιο οπως το Imperial College χωρις να εχεις κανει GCE A levels, IB νομιζω οτι δεν ειναι ευκολο να σε παρουν.
-
Γιατι να αφησεις τι σιγουρια του Μετσοβιου η του ΑΠΘ και να τρεχεις να βρισκεις πανεπιστημια στου Κιτσου τη μανα? Εδω ειναι και τσαμπα! (για ποσο ακομα αραγε ? )
Υπάρχει και το ΔΠΘ, η Πάτρα και τα Χανιά. Ελπίζω ότι αναφέρθηκες στα παραπάνω μόνο για συντομία και όχι γιατί μόνο αυτά εμπνέουν 'σιγουριά'.
EDI: Και ο Βόλος βέβαια για Π.Μ.
Χωρίς ίχνος εχθρότητας ή διάθεση υποδείξεων. Υπάρχουν όμως και αυτά.
Και τουλάχιστον στο ΔΠΘ, στους Ηλεκτρολόγους, γίνεται δουλειά.
Αν ο Kid θέλει πληροφορίες, εδώ είμαστε, και εκ των πολύ έσω μάλιστα.Αν πάλι το ΕΜΠ ή το ΑΠΘ αναφέρθηκαν λόγω πόλης, πάω πάσο. Το θέμα είναι 'άλλου παπά ευαγγέλιο'.-Που σηκώνει συζήτηση βέβαια.
Εμένα πάντως μου φαίνεται κοντόφθαλμη λογική. Εκτός και αν είσαι μόνιμος κάτοικος.Πάντα με φιλική διάθεση-Γιώργος
-
Ο χρήστης George Mavridis έγραψε:
Γιατι να αφησεις τι σιγουρια του Μετσοβιου η του ΑΠΘ και να τρεχεις να βρισκεις πανεπιστημια στου Κιτσου τη μανα? Εδω ειναι και τσαμπα! (για ποσο ακομα αραγε ? )
Υπάρχει και το ΔΠΘ, η Πάτρα και τα Χανιά. Ελπίζω ότι αναφέρθηκες στα παραπάνω μόνο για συντομία και όχι γιατί μόνο αυτά εμπνέουν 'σιγουριά'.
EDI: Και ο Βόλος βέβαια για Π.Μ.
Χωρίς ίχνος εχθρότητας ή διάθεση υποδείξεων. Υπάρχουν όμως και αυτά.
Και τουλάχιστον στο ΔΠΘ, στους Ηλεκτρολόγους, γίνεται δουλειά.
Αν ο Kid θέλει πληροφορίες, εδώ είμαστε, και εκ των πολύ έσω μάλιστα.Αν πάλι το ΕΜΠ ή το ΑΠΘ αναφέρθηκαν λόγω πόλης, πάω πάσο. Το θέμα είναι 'άλλου παπά ευαγγέλιο'.-Που σηκώνει συζήτηση βέβαια.
Εμένα πάντως μου φαίνεται κοντόφθαλμη λογική. Εκτός και αν είσαι μόνιμος κάτοικος.Πάντα με φιλική διάθεση-Γιώργος
Γιωργο εχεις απολυτο δικαιο! Απλως ανεφερα αυτα τα 2 επειδη εχουν ολα τα τμηματα μηχανικων ενω απο τα αλλα πολυτεχνεια ολο και κατι λειπει.
Το ΔΠΘ δεν το προτιμουν πολλοι λογω της αποστασης και της πολης, αλλα η Ξανθη ειναι ολα τα λεφτα!
Chili και Πυξιδα rule -
Γιωργο εχεις απολυτο δικαιο! Απλως ανεφερα αυτα τα 2 επειδη εχουν ολα τα τμηματα μηχανικων ενω απο τα αλλα πολυτεχνεια ολο και κατι λειπει.
Το ΔΠΘ δεν το προτιμουν πολλοι λογω της αποστασης και της πολης, αλλα η Ξανθη ειναι ολα τα λεφτα!
Chili και Πυξιδα ruleΞάνθη και Χανιά έχουν 1. Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης και 2. Μηχανικούς Περιβάλλοντος πουν δεν υπάρχουν σε άλλες ΠΣ στην Ελλάδα.
Οι ΜΠ&Δ είναι μία καινούργια ειδικότητα στην Ελλάδα που τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται. Στην Ευρώπη υφίσταται εδώ και κάτι χρόνια.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Κάποτε στα Εργοστάσια Ζάχαρης ανά την Ελλάδα Διευθυντής Παραγωγής ήταν ...Γεωπόνος. Τώρα άρχισαν να περνάνε σε ΜΠ&Δ.
Πολλές βιομηχανικές μονάδες μεγάλες ή μικρές πλέον ζητούν την ειδικότητα.Βέβαια το Τμήμα (όπως άλλωστε δηλώνεται) καλύπτει και τον χώρο της Μηχανολογίας για κάποιον που η διοίκηση δεν είναι του γούστου του.
H Ξάνθη έχει και κάποια άλλα που ...overrule
-
Ο χρήστης George Mavridis έγραψε:
Chili και Πυξιδα ruleΞάνθη και Χανιά έχουν 1. Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης και 2. Μηχανικούς Περιβάλλοντος πουν δεν υπάρχουν σε άλλες ΠΣ στην Ελλάδα.
Οι ΜΠ&Δ είναι μία καινούργια ειδικότητα στην Ελλάδα που τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται. Στην Ευρώπη υφίσταται εδώ και κάτι χρόνια.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Κάποτε στα Εργοστάσια Ζάχαρης ανά την Ελλάδα Διευθυντής Παραγωγής ήταν ...Γεωπόνος. Τώρα άρχισαν να περνάνε σε ΜΠ&Δ.
Πολλές βιομηχανικές μονάδες μεγάλες ή μικρές πλέον ζητούν την ειδικότητα.Βέβαια το Τμήμα (όπως άλλωστε δηλώνεται) καλύπτει και τον χώρο της Μηχανολογίας για κάποιον που η διοίκηση δεν είναι του γούστου του.
H Ξάνθη έχει και κάποια άλλα που ...overrule
μιλας για τους γνωστους μηχανικους αναπαραγωγης και δυεισδησης?
εχω καποιους φιλους 4ετεις πολιτικους εκει
-
μιλας για τους γνωστους μηχανικους αναπαραγωγης και δυεισδησης?Ναι για αυτούς τους...επικίνδυνους!
-
Προσωπικά έχω κόλλημα με τις μεγάλες πόλεις.. Να φανταστείς, τις καλύτερες διακοπές που έχω κάνει ποτέ τις έχω κάνει σε μεγαλούπολη και όχι σε κάποιο νησί! Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω Θεσ/νικη ή Αθήνα. Βέβαια αν προκύψει Πάτρα/Βόλος/Ξάνθη, θα δούμε τι θα κάνουμε.
Αν πάλι προκύψει εξωτερικό, τότε αυτό θα είναι Λονδίνο και μόνο Λονδίνο. Πραγματικά θέλω να ζήσω έστω και σαν φοιτητής σε αυτή την πόλη. Είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις στο εξωτερικό.
Σήμερα έγραψα πολύ καλά μαθηματικά κατεύθυνσης, οπότε πος το παρόν συνεχίζω ακάθεκτος για Ελλάδα και Σαλονίκη (αν όχι Αθήνα). Βέβαια καλό είναι να μην λέω μεγάλα λόγια και την πατήσω.. Θα δείξει η τελική νεκροψία..
Στο τέλος θα κάνουμε την σούμα και θα αποφασίσω, τώρα είναι νωρίς..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Προσωπικά έχω κόλλημα με τις μεγάλες πόλεις.. Να φανταστείς, τις καλύτερες διακοπές που έχω κάνει ποτέ τις έχω κάνει σε μεγαλούπολη και όχι σε κάποιο νησί! Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω Θεσ/νικη ή Αθήνα. Βέβαια αν προκύψει Πάτρα/Βόλος/Ξάνθη, θα δούμε τι θα κάνουμε.Αν πάλι προκύψει εξωτερικό, τότε αυτό θα είναι Λονδίνο και μόνο Λονδίνο. Πραγματικά θέλω να ζήσω έστω και σαν φοιτητής σε αυτή την πόλη. Είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις στο εξωτερικό.
Σήμερα έγραψα πολύ καλά μαθηματικά κατεύθυνσης, οπότε πος το παρόν συνεχίζω ακάθεκτος για Ελλάδα και Σαλονίκη (αν όχι Αθήνα). Βέβαια καλό είναι να μην λέω μεγάλα λόγια και την πατήσω.. Θα δείξει η τελική νεκροψία..
σωστος ο κιντο!!
ρε εγω μπηκα τοπογραφους με μαθ. κατ. 13,6 και βιολογια κατευθυνσης 19,5 ειμουν γεννημενος μηχανικος!!ελα μετσοβιο ρε να μας γνωρισεις καμια συμφοιτητρια σου και ασε τα λονδινα
-
Έτσι έτσι
-
Κανενας συναδελφος με εμενα; 1η λυκειου και δινω εξετασεις! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΘΥΝΣΗ ΑΚΟΜΗ!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Προσωπικά έχω κόλλημα με τις μεγάλες πόλεις.. Να φανταστείς, τις καλύτερες διακοπές που έχω κάνει ποτέ τις έχω κάνει σε μεγαλούπολη και όχι σε κάποιο νησί! Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω Θεσ/νικη ή Αθήνα. Βέβαια αν προκύψει Πάτρα/Βόλος/Ξάνθη, θα δούμε τι θα κάνουμε.Αν πάλι προκύψει εξωτερικό, τότε αυτό θα είναι Λονδίνο και μόνο Λονδίνο. Πραγματικά θέλω να ζήσω έστω και σαν φοιτητής σε αυτή την πόλη. Είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις στο εξωτερικό.
παντως μπραβο σου ρε φιλε,γραφεις καλα και απορω ειλικρινα ποτε διαβαζεις οποτε και να μπω εισαι on line
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Προσωπικά έχω κόλλημα με τις μεγάλες πόλεις.. Να φανταστείς, τις καλύτερες διακοπές που έχω κάνει ποτέ τις έχω κάνει σε μεγαλούπολη και όχι σε κάποιο νησί! Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω Θεσ/νικη ή Αθήνα. Βέβαια αν προκύψει Πάτρα/Βόλος/Ξάνθη, θα δούμε τι θα κάνουμε.
Αν πάλι προκύψει εξωτερικό, τότε αυτό θα είναι Λονδίνο και μόνο Λονδίνο. Πραγματικά θέλω να ζήσω έστω και σαν φοιτητής σε αυτή την πόλη. Είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις στο εξωτερικό.
παντως μπραβο σου ρε φιλε,γραφεις καλα και απορω ειλικρινα ποτε διαβαζεις οποτε και να μπω εισαι on line
Κάτσε να δούμε τι θα γράψω πρώτα.. Μπορεί να νομίζω ότι γράφω καλά αλλά τελικά να μην βγάλω ούτε 17..
Βασικά όλη την δουλειά την έιχα βγάλει πριν τις εξετάσεις. Τα μόνα μαθήματα που δεν είχα τελειώσει ήταν η ιστορία και η βιολογία αλλά αυτά τώρα μας τελείωσαν.
Εξάλλου διαβάζω πολύ λίγο την μέρα που έχω δώσει ήδη μάθημα το πρωί.
Σήμερα για παράδειγμα θα έρθει ο καθηγητής σε 20 λεπτά, θα κάνουμε μιάμιση ώρα, μετά θα φάω, θα κοιμηθώ και το απόγευμα θα πάω καμιά βόλτα..
Αν σκεφτείς ότι από τις 25 Μαρτίου κάθομαι σπίτι και διαβάζω καταλαβαίνεις ότι η μία μέρα πλέον δεν μου κάνει διαφορά! -
Καλά κάνεις.
Εγώ τα Σάββατα μέσα στις Πανελλαδικές, δεν ακούμπησα βιβλίο!
-
Χαχαχα και γω!!
πηγαινα και επαιζα magic : the gathering
η καφεδες -
Εγώ καθόμουν στο σπίτι και ηρεμούσα. Και το βράδυ κάποια έξοδος αλλά όχι μέχρι πολύ αργά. Το πολύ 12 έως 1.
-
Ο χρήστης manosm3 έγραψε:
Κανενας συναδελφος με εμενα; 1η λυκειου και δινω εξετασεις! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΘΥΝΣΗ ΑΚΟΜΗ!Εκεί που ήσουν ήμουνα, εδώ που είμαι θά 'ρθεις...
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2005