-
οπως παει το πραμα....
η ΟΑ δεν θα εχουν καλη καταληξη !!!
κριμα στον κοσμακη που θα μεινει χωρις δουλεια !!
κ ειναι κ πολλοι .......
-
Παιδες ειμαι 22 χρονια στην ΟΑ.Την αγαπω πολυ και ειναι η μοναδικη αγαπη που δεν θελω να χωρισω.Παντα δουλευα και εγω και αλλοι συναδελφοι μου για το καλο της εταιρειας.Το θεμα της ΟΑ λυνεται σχετικα ευκολα αλλα χρειαζεται πολιτικη αποφαση και λιγα guts με τους σωστους ανθρωπους στην κορυφη.Η ΟΑ ειναι χρυσωρυχειο και αυτος ηταν και ο βασικος λογος που την εφεραν σε οικονομικο αδιεξοδο.Την κατακλεψανε. Πιστευω οτι με σωστο εμπορικο προγραμματισμο,στολου,στοχου και management θα ειναι το πρωτο βημα.Μεγαλο προβλημα οι ακριβες υπηρεσιες που πληρωνει στην Ολυμπ.Αεροπορια.στον Ελ Βενιζελο και στον κακο συνδικαλισμο.Οσο για την ΕΟΚ που μας κυνηγα δεν ειναι παρα ενα μαγαζακι συμφερωντων των μεγαλων εταιρειων.Ενα θα σας πω.Η ΟΑ πληρωνει πολλα χρηματα για τις εκπαιδευσεις των χειριστων της και οτι οι μηχανικοι της ειναι πολλοι καλοι.Το μυστικο της ασφαλειας πτησεων.Πιστευω οτι για αρκετο καιρο θα σερνομαστε ετσι.Τωρα βλεπε Δημοτικες εκλογες και μετα βουλευτικες.Τι θελετε να βαλουν χερι στην ΟΑ και να χασουν ψηφους¨?
-
Το θεμα ειναι οτι δεν εξασφαλιζετε τις δουλειες σας με την λογικη του πολιτικου κοστους ...εξαλλου αυτη η λογικη και οι συνδικαλιστες σας φθασαν την εταιρεια εκει που ειναι τωρα.
Επρεπε το υγιες κοματι των εργαζομενων τις εταιρειας να πρωτοστατουν στην ιδιωτικοποιηση της αλλα ......οταν επικρατει η λογικη 'εχουμε εκλογες δεν θα μας κανουν τιποτα' .
-
Η ΟΑ σε καμια περιπτωση δεν ειναι χρυσορυχείο και το προβληματα της καθολου ευκολο.Ποτε δεν λειτουργησε με γνωμονα το κερδος.
Η ασφάλεια και το απαράμιλλο όνομα της ΟΑ σε αυτο τον τομεα, ειχαν και εχουν τεραστιο οικονομικό κόστος.Αυτο το καλο ονομα μπορει να σου φερει καποιους ψαγμενους πελατες,αλλα οταν κανεις απεργια 7 μερες την εβδομαδα.....
-
Τί είπε συνδικαλιστής της Ο.Α. προ ημερών; Ότι η κυβέρνηση πλήττει την εικόνα της εταιρείας γιατί λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με τους υποψήφιους επενδυτές λίγο πριν την εμπορική περίοδο του Πάσχα.
Δηλαδή όταν γίνονταν απεργίες μέσα στο Πάσχα, τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι, στόχευαν στη βελτίωση της εικόνας. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι δεν εξασφαλιζετε τις δουλειες σας με την λογικη του πολιτικου κοστους ...εξαλλου αυτη η λογικη και οι συνδικαλιστες σας φθασαν την εταιρεια εκει που ειναι τωρα.Επρεπε το υγιες κοματι των εργαζομενων τις εταιρειας να πρωτοστατουν στην ιδιωτικοποιηση της αλλα ......οταν επικρατει η λογικη 'εχουμε εκ
λογες δεν θα μας κανουν τιποτα' .Οι χειριστες απο την πρωτοι μερα που υπηρχε θεμα ιδιωτικοπ. ηταν οι πρωτοι (και μοναδικοι) που ηταν υπερ και με δημοσιες δηλωσεις.Κατι που πρεπει φιλε μου να γνωριζεις ειναι οτι αυτην την στιγμη μπορουμε να βρουμε δουλεια πολυ ευκολα στην Ασια και Ευρωπη με τα διπλασια και τριπλασια χρηματα.Θα μου πεις γιατι δεν φευγεις.10 περιπου χειριστες παραιτηθηκαν και ειναι σε αλλες εταιρειες και περιπου καμμια 50αρια απο τους παλιους χειριστες της ΟΑ(που εφυγαν κατοπιν εκβιαστικης ας πουμε συμφωνιας) δουλευουν ανα τον κοσμο.Επισης καποιους χειριστες τους εχει δανεισει η ΟΑ στην Ινδια.Καλυτερα λοιπον ενας γρηγορος θανατος παρα ενας αργος.Ελα ντε που η Ολυμπιακη δεν πεθαινει με τιποτα.Οι υπολοιποι περιμενουμε.Και επειδη Ολυμπιακη ειναι ολοι αυτοι που δουλεψαν και δουλευουν τοσα χρονια για αυτην την εταιρεια και οχι ο Λιαπης ουτε ο καθε περιστασιακος προεδρος και ειναι κομματι του εαυτου μας η αλλη μας οικογενεια νομιζω οτι κανουμε οτι καλυτερο μπορει ο καθενας απο το ποστο του για να μενει ορθια.Αυτα παιδες απο εναν εργαζομενο. Τωρα γιατι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να την ιδιωτικοπ. τι να σας πω.Λετε να μην μπορουν? Τοσοι μνηστηρες βρεθηκαν.
-
Κατήγγειλε την Ολυμπιακή ο Α. Αλαβάνος
ΑΠΕ
Δευτέρα, 3 Απριλίου 2006 15:39
O πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος με σημερινή δήλωσή κατήγγειλε την Ολυμπιακή Αεροπορία γιατί «ματαίωσε τη σημερινή πτήση προς τη Ν. Υόρκη με ένα αεροσκάφος «Air-Bus 340», μειώνοντας την αξιοπιστία της Ο.Α.Σκέφτομαι να πάω ΝΥ σύντομα. Μήπως να πάω με άλλη εταιρεία?
Με τέτοιες λαμακίες που κάνει η ΟΑ, την βλέπω να χάνει τα 700€ ναύλο που θα έπαιρνε απο μάς. Αλλά θα μου πείς...τι ανάγκη έχει η ΟΑ απο λεφτά?
-
Το αεροσκάφος για την συγκεκριμενη πτηση, γιατι δεν εφυγε;
-
Η ΟΑ έχει ανάγκη απο λεφτά...μάλιστα, όλες οι πτήσεις της είναι σχεδόν κατά 90%+ γεμάτες εδω και χρόνια.
Ποιός όμως κάθεται να τα υπολογίσει και να οργανώσει τα πράγματα έτσι ώστε να βγουν (και γρήγορα) κέρδη? ΚΑΝΕΙΣ!! ΟΛΟΙ κοιτάμε την εύκολη λύση! Να κλείσει η ΟΑ!
Σήμερα ψέλλισε ο αρμόδιος Υπουργός ότι θα μπορούσε να ισοσκελισθούν οι επιδοτήσεις προς την ΟΑ από τα χρωστούμενα του Δημοσίου προς της ΟΑ (μελέτη του 1991!!!!!) που είναι περί το 1,2 τρις (αν δεν κάνω λάθος)!!
Αλλά το ζητούμενο είναι να κλείσει η ΟΑ.
Και, κάποια στιγμή, μετά από χρόνια, θα ξανα-ανακαλύψουμε το σκάνδαλο! Οπως κάνουμε και με την AGB!
βαρέθηκα.............................
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το αεροσκάφος για την συγκεκριμενη πτηση, γιατι δεν εφυγε;Διοτι , αν καταλαβα καλα, οι εποχικοι φροντιστες εδαφους αποφασισαν ξαφνικα να κανουν απεργια.
Αυτη η εταιρεια δεν σωζεται με τιποτα.
ΥΣ. το θεμα δεν ειναι να κλεισει...ας κανει οτι θελει.... το σιγουρο ειναι να σταματησει να επιδοτειτε απο το κρατος επιτελους.-
Οτι πληρωσαμε πληρωσαμε ..ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ.
-
kouk, όταν οι εργαζόμενοι δεν ενδιαφέρονται για την εταιρεία, γιατί να ενδιαφερθούμε εμείς; Ειδικά από τη στιγμή που η εταιρεία μας κοστίζει για διάφορους λόγους ένα σωρό λεφτά; Τα σκάνδαλα τα γνωρίζουμε, όσοι χρωστάνε δεν πληρώνουν και είναι πλέον αργά για να σκάσουμε όταν τα ίδια γίνονται εδώ και 20 χρόνια.
-
Οχι ρε παίδες (Γιώργο και Μάνο) δεν είναι ετσι!
Δεν μπορεί να τσουβαλιάζουμε όλους τους εργαζόμενους.
Ούτε να θεωρούμε ότι εμεις πληρώναμε και τέλος. Στο κάτω κάτω, με αυτή την λογική, πρέπει να κλεισουν και τα Πανεπιστήμια και ο Στρατός και τα Νοσοκομεία και και και.............Είχαμε και έχουμε οφέλη από την λειτουργία της ΟΑ.
Και, σαν εταιρεία, έχει προοπτικές, εδω και διεθνώς.Δεν μπορεί επειδή της φορτώσανε της Παναγιάς τα μάτια να την κλείσουμε.
Δεν είναι όλα 3 το λάδι, 3 το ξύδι, 6 το λαδόξυδο!!!!
Γνώμη μου. Μπορείτε και απλά να την αγνοήσετε. Αλλά εχω δει πολλά και μάλλον θα δω κι αλλα. Και πιστεύω ότι πίσω από καθε κίνηση υπάρχουν λεφτά! Στην προκειμένη περίπτωση τα λεφτά που θα βγάλουν στην πλάτη μας η British Airways, η Lufthansa και η Air France!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
... όλες οι πτήσεις της είναι σχεδόν κατά 90%+ γεμάτες εδω και χρόνια....
...Σήμερα ψέλλισε ο αρμόδιος Υπουργός ότι θα μπορούσε να ισοσκελισθούν οι επιδοτήσεις προς την ΟΑ από τα χρωστούμενα του Δημοσίου προς της ΟΑ (μελέτη του 1991!!!!!) που είναι περί το 1,2 τρις (αν δεν κάνω λάθος)!! .....Τα χρωστούμενα του Δημοσίου είναι κυρίως από τις δωρεάν μετακινήσεις (ως γνωστόν, ένας κρατικός λειτουργός πήγαινε ταξίδι και τον ακολουθούσαν 3.500 δημοσιογράφοι, για να καλύψουν το γεγονός) και τα χρέη των κομμάτων, έλεγε ένας φίλος που (κάνει ότι) ξέρει.
Τα δωρεάν εισιτήρια κλπ παροχές στο προσωπικό, φέρουν επίσης μερίδιο ευθύνης, έλεγε η ίδια πηγή.
Εγώ βλέπω ότι απεργία στην απεργία και στάση στη στάση, την ΟΑ τελικά θα κλείσουν οι ίδιοι της οι υπάλληλοι. Και οι ίδιοι μας έχουν γραμμένους, άλλωστε είναι μόνιμοι, αλλά αυτή η χώρα φοβάμαι ότι έχει να χάσει πολλά. -
Νικο,
το οτι οι κυβερνησεις τα τελευταια +25 χρονια καναν τραγικα λαθοι δεν το αμφισβητει κανενας.Το οτι το κρατος εχει πληρωσει τρελα λεφτα για την ΟΑ επισης.
Αλλα τωρα τι πρεπει να γινει ...να πληρωνουν και οι επομενες γενιες λαθοι του παρελθοντος??
Οτι εγινε-εγινε....δεν ειναι αυτοσκοπος να κλεισει η ΟΑ αλλα δεν μπορει να συνεχιζει να λειτουργει ετσι, οι εργαζομενοι ας το καταλαβουν αυτο.
Η λυση που προωθειτε , καινουργια εταιρεια με ανταγωνιστικους κανονες εργασιας και λέιτουργιας, φαινεται ειναι η μονη λυση, αντι του κλεισιματος.
Αντι να βοηθησουν προς αυτη την κατευθυνση απαιτουν να παραμεινουν τα πραγματα ως εχουν..... αυτο ειναι τραγικο.
-
Τα χρωστούμενα είναι ακόμη από την δωρεάν μεταφορά κάθε πρωί των εφημερίδων προς όλη την Ελλάδα, από μετακινήσεις δημοσιογράφων, δρομολόγια προς προορισμούς (π.χ. Τίρανα) που υποχρεώθηκε να κάνει για πολλά χρόνια κ.α.
Αυτο λέω Γιώργο.
Η λύση δεν είναι να κλείσει. Αλλά να αλλάξει κρατώντας τα 'φιλέτα' που έχει.
Και αντιδρώ στην ιδέα που μας περνάνε ότι η μόνη λύση είναι να κλείσει.
Οπως η μόνη λύση είναι η απογραφή...η μόνη λύση είναι οι μικρές αυξήσεις... οι δημοσιοι υπάλληλοι (συνολικά) φταίνε για την κακή ποιότητα υπηρεσιών κλπ κλπ κλπ -
Πριν μερικούς μήνες έμεινε κόσμος αμανάτι στα αεροδρόμια γιατί υπάλληλοι/ιπτάμενοι έκαναν κανονικό σκασιαρχείο.
Προχθές έγινε το ίδιο λόγω απροειδοποίητης απεργίας κάποιων φροντιστών - 24 ώρες άφησαν κόσμο που πήγαινε Ν. Υόρκη να ξεροσταλιάσει.
Ποιος τους φταίει; Πόσοι Έλληνες είπαν μετά από ταλαιπωρία 'Να κλείσει η ρημάδα' τις τελευταίες δεκαετίες; Αυτοί δεν ήταν βαλτοί, ούτε είχαν όφελος από το κλείσιμο της εταιρείας. Στην τελική κάτι Ακριβάκηδες από την Ο.Α. μάζευαν ψήφους για χρόνια. Αφού η εταιρεία είναι σάπια ως το μεδούλι, τί εξυγίανση να της γίνει; Εδώ ούτε αξιοπρεπή κηδεία δεν μπορούν να της κάνουν. -
Και όλες τις υπόλοιπες μέρες πετάει προς τους προορισμούς της, χωρίς προβλήματα, με λιγοτερα αεροπλάνα και το μαχαίρι στο λαιμό Μάνο.
Κατάπτυστοι όσοι, με το ετσι-θέλω, άφησαν τον κόσμο να περιμένει.
Αλλά δεν ειναι προνόμιο της ΟΑ αυτό. Εχω μείνει στο SeaTac (Seattle) αμανάτι 5 ώρες, εν αναμονή του αεροπλάνου και δεν μας έδωσε κανένας σημασία. Παρακαλεσα για να επιστρέψω Λονδίνο, έχασα την πτήση προς Φρανκφούρτη και άρα και Αθήνα και περίμενα τελικά στο Λονδινο άλλες 11 ώρες για να πάρω μια πτήση για Αθήνα που κανόνισα μόνος μου!!!Η ΟΑ προσφέρει. Πολλά. Οχι μόνο στα νησιά μας. Αλλά σε όλους μας.
Ανασυγκρότηση. Οχι κλείσιμο.
Θα μου πεις. Απο ποιούς?....Οταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι θα βρεθούν οι κατάλληλοι!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
.......................Η ΟΑ προσφέρει. Πολλά. Οχι μόνο στα νησιά μας. Αλλά σε όλους μας.Ανασυγκρότηση. Οχι κλείσιμο.
Θα μου πεις. Απο ποιούς?....Οταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι θα βρεθούν οι κατάλληλοι!
ΟΚ, δεν διαφωνω...αλλα,
αυτοι οι 'καποιοι' δεν μπορει να ειναι το κρατος........ διοτι αν ειναι.............. παλι σε 3-4 χρονια τα ιδια θα συζηταμε.
-
Γιώργο, εγω πιστεύω οτι πρέπει να είναι το κράτος.
Οι ιδιώτες (οταν μεγαλώσουν) πάλι μόνο από το Κράτος μπορούν να επιβιώσουν! Οπότε είναι το ίδιο!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γιώργο, εγω πιστεύω οτι πρέπει να είναι το κράτος.Οι ιδιώτες (οταν μεγαλώσουν) πάλι μόνο από το Κράτος μπορούν να επιβιώσουν! Οπότε είναι το ίδιο!
Σε αυτο διαφωνω...οσες φορες (3 μεχρι τωρα) ηταν ο αναδιοργανωτης το κρατος το μονο που καταφερε ηταν να ξοδεψει δις ευρώ τα οποια κατεληγαν σε μισθους, και προνομια χωρις κανενα αποτελεσμα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ