-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Nα γινει κατι παρομοιο με αυτο που εγινε στη SABENA και στηSWISSAIR.
23:59 κλεισιμο της εταιριας και 00:01 ανοιγμα της νεας.Θέλουμε να γίνει το ίδιο με την Σουισέρ;;;
Κοιτάχτε το παρακάτω τζιφάκι και δείτε το παλιό λογότυπο της Swissair και το νέο της Swiss.
Ο ΘΕΪΚΟΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!) γραφίστας που σε μια στιγμή τρελλής έμπνευσης έκανε πραγματικότητα το ακατόρθωτο πήρε 7 εκατομμύρια Φράγκα!!!
Και αυτό ΑΦΟΥ αναγκάστηκε το ΚΑΝΤΟΝΙ της Ζυρίχης να δώσει 300 εκατομμύρια Φράγκα (200 εκ ευρώ) για να επανιδρυθεί!!!Δείτε πως σχολιάστηκε η θεαματική αλλαγή λογοτύπου:
Και δείτε πως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υλοποιήθηκε!!!
Αυτά τα έχουμε ΗΔΗ κάνει όταν η αεροπορία έγινε αερογραμμές...
Πιστεύω πως εκεί που ΟΛΟΙ συμφωνούμε είναι πως για το ΧΑΛΙ της ΟΑ φταίνε ορισμένα κομματόσκυλα και εργατοπατέρες.
Ξέρετε όμως ποιο είναι το ΧΑΪΛΑΙΤ τηε υπόθεσης;;;
- Πως ενώ ΔΕ φταίει η εταιρεία ως ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΑΥΤΗ είναι που θα κλείσει (για να επανασυσταθεί με συγχωροχάρτι ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΩΣ ΕΧΕΙ!!!)
- Πως ενώ οι εργατοπατέρες και το κομματόσκυλα είναι που φταίνε, ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ!!!! Είτε στην ΟΑ είτε σε άλλο τομέα του δημοσίου ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΜΑΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ!!!
Είτε το λέμε Ολυμπιακή αεροπορία, είτε Ολυμπιακές αερογραμμές, είτε Παναθηναϊκή αεροπορία, είτε ΑΕΚ αεροπορία, είτε υπουργείο τάδε, είτε ΔΕΚΟ είτε είτε είτε!!! ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΣΟΥ (μέχρι να στην... αυξήσουν) ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!!!!!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αυτά τα έχουμε ΗΔΗ κάνει όταν η αεροπορία έγινε αερογραμμές...Πιστεύω πως εκεί που ΟΛΟΙ συμφωνούμε είναι πως για το ΧΑΛΙ της ΟΑ φταίνε ορισμένα κομματόσκυλα και εργατοπατέρες.
Φυσικά. Αυτοί οι ίδιοι είναι που πατώντας στην αγωνία των εργαζομένων διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις και αυτοί οι ίδιοι που έχουν εξασφαλίσει και τα δισέγγονά τους. Αυτοί οι ίδιοι θέλουν λιντσάρισμα από αυτούς που τόσο καιρό εκμεταλεύονται... τους υπαλλήλους της ΟΑ
Υγ. Σκοπός αυτού του μυνήματος δεν είναι να πουλήσω μαγκιά!
-
Φίλη μου δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική με αρκετά στελέχη να ταξιδεύουν **συχνά **εντός/εκτός Ελλάδος.
Πριν τις τελευταίες εκλογές, πετούσε για δουλειά στην Κύπρο. Φτάνει - μετά το συνηθισμένο 10ωρο ιδιωτικού υπαλλήλου (δηλαδή 2χ το ωράριο του δημόσιου/ΟΑ υπαλλήλου) στο ΕΒ μία ώρα πριν τη πτήσητης ΟΑ, ελπίζοντας να μην υπάρχει καθυστέρηση και να μπορέσει να κοιμηθεί μερικές ώρες το βράδυ πρίν άλλο ένα 10ωρο δουλειάς την επομένη στην Κύπρο.
Αρχικά, ανησύχησε με την ένδειξη 'Delayed'. Kατόπιν, εξοργίστηκε όταν έμαθε ότι θα πετάξουν μέσω Κρήτης . Και τελικά, βγήκε **εκτός εαυτού **όταν διαπίστωσε οτι θα καταλήξουν να φτάσουν στην Κύπρο **με πέντε ώρες καθυστέρηση **επειδή η ΟΑ έπρεπε να πάει ψηφοφόρους στην **Κρήτη **(κάποιου μεγάλου κόμματος).
Δηλαδή οι επιβάτες που πλήρωσανε κανονικά, φτάσανε ξεθεωμένοι για να εξυπηρετηθούν οι γνωστοί τζαμπατζήδες που θα κάνανε ένα ωραίο ΠΣΚ για διακοπές στο...τόπο καταγωγής τους.
Anyway, το αποτέλεσμα ήταν οτι η εταιρεία αποφάσισε οτι το προσωπικό θα πετάει με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία πλην ΟΑ...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ!!!! Είτε στην ΟΑ είτε σε άλλο τομέα του δημοσίου ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΜΑΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ!!!
Είτε το λέμε Ολυμπιακή αεροπορία, είτε Ολυμπιακές αερογραμμές, είτε Παναθηναϊκή αεροπορία, είτε ΑΕΚ αεροπορία, είτε υπουργείο τάδε, είτε ΔΕΚΟ είτε είτε είτε!!! ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΣΟΥ (μέχρι να στην... αυξήσουν) ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!!!!!!!Μετάσταση καρκίνου λέγεται αυτο με ιατρικούς όρους
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ολοι αυτοι εδω μεσα που ΚΑΘΕ κοινωνικο μετρο το θεωρουν σπαταλη, ειναι αραγε τοσο στυγνοι καπιταλιστες ή απλως θυματα λαϊκιστικης προπαγανδας;
Μαλλον greo, δεν ειναι κρατικοδιαιτοι, φτηνουν αιμα στην δουλεια τους και δεν ζουν στο 1918 και πισω.
Ειναι φανερο αλλωστε απο το οτι σχεδον ολοι οι Ελληνες θελουν να γινουν στελεχοι της καθε 'κοινωνικης πολιτικης' οι υπαλλοιλοι του ΙΚΑ, οι γιατροι, οι δασκαλοι και καθηγητες, οι πολεοδομοι, οι εφοριακοι και αλλοι πολυ.
Νοιαζονται για το κοινωνικο συνολο και οχι για παρτυ τους.
Επειδη δεν καταλαβα λεξη, (σαν αποκομμα απο το προγραμμα της νουδους μοιαζει) και δε βγαινει σαφες νοημα, μηπως μπορεις να μου το κανεις λιανα; Και με την ευκαιρια (επειδη δεν προσεχω τετοιες πληροφοριες) σου ειναι ευκολο να μου θυμισεις με τι ασχολεισαι; Γιατι με κρινετε πολλοι εδω μεσα λογω της εργασιας μου, αλλα για τους αλλους εγω δεν ξερω τιποτα περα απο ενα συνηθως ομιχλωδες εχω δικια μου δουλεια.
droemmen τι ειναι αυτο που κρατας σαν επτασφραγιστο μυστικο στην 9ωρη αναμονη στη Ν.Υορκη; Να δουμε κι εμεις ποσο εφταιγε η ΟΑ και τι εκαναν οι υπαλληλοι της;
Ακουω (ή μαλλον διαβαζω) τον απιστευτο λαϊκισμο πληρωνουμε, πληρωνουμε, πληρωνουμε.
Μου επιτρεπετε να θεσω καποια ερωτηματα;
ΠΟΙΟΙ ειναι αυτοι που πληρωνουμε τελος παντων και ποσο;
ΠΟΣΟ πιστευετε οτι θα μειωθει η φορολογια μας μολις κλεισει η ΟΑ;
ΤΙ πιστευετε θα γινουν τα λεφτα που θα περισσεψουν; Δρομοι, σχολεια και νοσοκομεια; (ο επομενος στοχος: γιατι να πληρωνουμε τους γιατρους, δασκαλους κλπ)
Ή μηπως νεες επιδοτησεις σε Λαναραδες που μολις τις ρευστοποιησουν γινονται καπνος;Εχω διαβασει 1000 επιχειρηματα εναντιον της ΟΑ, απο τα οποια τα 999 ειναι στην ουσια ειναι επιχειρηματα εναντιον των 2 μεγαλων κομματων και οχι εναντιον της εταιριας καθ'εαυτης. Δεν πιστευω κανεις να νομιζει οτι η ΟΑ ειναι στην κατασταση αυτη επειδη ειχε καθυστερησεις ή απεργιες. Ή μαλλον αν το πιστευει πραγματικα ειναι (επιεικως να το θεσω) λαθος.
Τι μεριδιο της ευθυνης πρακτικα και σε χρημα θα αναλαβουν τα κομματα αυτα; Αισθανεστε εξυπνοι και σωστοι που εχετε σαπισει στο ξυλο το σαμαρι ενω το γαϊδουρι παραμενει αμεριμνο; -
Άντε τώρα να έχεις μια μεταταχθείσα υπαλληλέσσα συνάδελφο σε υπηρεσία του δημοσίου και να σου λέει τον καημό της:
'Εγώ έπαιρνα 2000 ευρώ και με ρίξανε εδώ πέρα που παίρνω 1000 ευρώ με το ζόρι. Σκρόφα ζωή, άντε να δουλέψεις τώρα στο τζάμπα. Μη με κοιτάς περίεργα, εσύ δεν πήρες ποτέ τόσα λεφτά, γι'αυτό δεν σου λείπουν. Άκου 1000 ευρώ με απολυτήριο λυκείου. Η καταραμένη η δεξιά τα έκανε όλα. Να πήγαινα τουλάχιστον στον ΟΤΕ ή τη ΔΕΗ...' -
greo, το κράτος έχει κάποιες Χ ανάγκες, άλλες σωστές, άλλες της πλάκας και της σπατάλης. Όμως όσα χρειαστεί θα τα πάρει με τη φορολογία, καμία αμφιβολία περί αυτού.
Τα δύο σχέδια σωτηρίας της Ο.Α. από το 1994 ως το 2003 κόστισαν 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ ή 1 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ δραχμές (αδιάφορο το γιατί και εξαιτίας ποιου) . Αυτά τα χρήματα τα πήρε το κράτος από τους φορολογούμενους, αν δεν τα έδινε δεν θα τους τα έπαιρνε. Επειδή λοιπόν εγώ δεν γουστάρω να πληρώσω μερικά δις ευρώ επιπλέον (επίσης αδιάφορο το γιατί και εξαιτίας ποιου) για μια εταιρεία ζόμπι, ας κλείσει να πάει στο καλό. Αν θες εσύ να πληρώνεις, κράτα ό,τι σου αναλογεί και δώσε το σε φιλανθρωπίες. Μεγαλύτερο καλό θα κάνεις έτσι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
greo, το κράτος έχει κάποιες Χ ανάγκες, άλλες σωστές, άλλες της πλάκας και της σπατάλης. Όμως όσα χρειαστεί θα τα πάρει με τη φορολογία, καμία αμφιβολία περί αυτού.
Τα δύο σχέδια σωτηρίας της Ο.Α. από το 1994 ως το 2003 κόστισαν 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ ή 1 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ δραχμές (αδιάφορο το γιατί και εξαιτίας ποιου) . Αυτά τα χρήματα τα πήρε το κράτος από τους φορολογούμενους, αν δεν τα έδινε δεν θα τους τα έπαιρνε. Επειδή λοιπόν εγώ δεν γουστάρω να πληρώσω μερικά δις ευρώ επιπλέον (επίσης αδιάφορο το γιατί και εξαιτίας ποιου) για μια εταιρεία ζόμπι, ας κλείσει να πάει στο καλό. Αν θες εσύ να πληρώνεις, κράτα ό,τι σου αναλογεί και δώσε το σε φιλανθρωπίες. Μεγαλύτερο καλό θα κάνεις έτσι.Δεν πιστευω να το εννοεις αυτο εδω!!!!!!
Αν οντως το εννοεις επετρεψε με να σε βρισκω αφελεστατο... -
Ναι, το πιστεύω γιατί το ξέρω.
Κάθε χρόνο οι δημόσιοι οργανισμοί βγάζουν τον προϋπολογισμό τους και τον δίνουν στο Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο κόβει και ράβει για να βγει ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός.
Αν στην πορεία προκύψει κάποια δαπάνη, σαν αυτή της Ο.Α. ας πούμε, η δαπάνη αυτή ή προκύπτει από περικοπές σε άλλα κονδύλια ή μεταφέρεται στον επόμενο προϋπολογισμό. 1 τρισεκατομμύριο λιγότερο θα σήμαινε μικρότερο κρατικό δανεισμό, χαμηλότερο κρατικό έλλειμμα, περισσότερα λεφτά για άλλα θέματα.
Εσύ λες, με περισσή σοφία, ότι αυτό το τρισεκατομμύριο θα το έπαιρνε ούτως ή άλλως το κράτος για να το κάνει φέιγ βολάν; -
Κατα κυριο λογο, εφοσον τα χρεη τα δημιουργησαν τα κομματα (κατα κυριο λογο). Και επειδη τα λεφτα που ουδεποτε εισεπραξε η ΟΑ εμειναν στα γραφεια των κομματων, ΝΑΙ πιστευω οτι εγιναν κυριως φέιγ βολαν
-
Greo, μια γενικη απαντηση στη γενικη σου τοποθετηση:
Αν εσυ βρισκεις τυχαιο οτι οι περισσοτεροι (τουλαχιστον στο φορουμ) εχουν να περιγραψουν αρνητικες εμπειριες απο πτησεις τις Ολυμπιακης (που δεν οφειλονταν στο τσουναμι της Ασιας, την Κατρινα, την ομιχλη, το ξεβρακωμα στη Μελβουρνη, το 666 και οτι αλλο σκεφτεις), παω πασο.
Αν δεν βλεπεις οτι οι εργαζομενοι στην Ολυμπιακη εχουν μεγαλες ευθυνες για την καταντια της, παω πασο.
Αν πιστευεις οτι το να πληρωνεται μια υπερ-χρεωμενη εταιρια απο τον κρατικο προϋπολογισμο αεναως ειναι ΟΚ, παω πασο.Οι εργαζομενοι στην Ολυμπιακη δεν εχουν τη συμπαθεια της πλειοψηφιας, γιατι ολα αυτα τα χρονια συμπεριφεροντουσαν σαν βασιλεις σε υπηκοους. Επιπροσθετα, αν και εβλεπαν το τελος, στρουθοκαμηλιζαν, βεβαιοι οτι η εταιρια δεν θα κλεισει. Αν εγω εργαζομουνα σε μια τετοια εταιρια και δεν εκανα κατι για να αναστρεψω την κατασταση, θα ημουν συνυπευθυνος.
Ασφαλως δεν φταινε ολοι οι εργαζομενοι και σιγουρα υπαρχουν και αριστοι επαγγελματιες. Αλλα, η ηγεσια τους (που υπενθυμιζω ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ απο την πλειψηφια) και η 'κακοι' εργαζομενοι δημιουργησαν αυτη την κακη εικονα.Ασφαλως φταινε και αλλοι και μαλιστα περισσοτερο (πολιτικη και εταιρικη ηγεσια κτλ κτλ). Αλλα η τακτικη των εργαζομενων δεν βοηθησε και πολυ, ουτε την εταιρια, ουτε τους ιδιους. Αναρωτηθηκες γιατι η αναγγελια του κλεισιματος οποιασηποτε αλλης εταιριας προκαλει μονο αισθηματα συμπαθειας προς τους εργαζομενους, ενω στην Ολυμπιακη οχι;
Το θεμα ΤΩΡΑ ειναι οτι η εταιρια ως εχει πρεπει να κλεισει. Αλλιως ας ιδιωτικοποιηθει και ας πληρωθει το προστιμο απο τον ιδιωτη (καλο, εεε;].
Η φορολογια μου δεν θα μειωθει. Δυσκολα παντως θα φανταζομουμα μεγαλυτερη σπαταλη για τα λεφτα αυτα που σημερα ξοδευονται στο τρυπιο βαρελι που λεγεται Ολυμπιακη. Αν για να κλεισει μια προβληματικη εταιρια πρεπει πρωτα να λυθουν ολα τα υπολοιπα πολιτικα και οικονομικα προβληματα της χωρας, τοτε ας περιμενουμε. Καιρο και χρημα εχουμε αφθονο...ΥΓ: Για να χτυπησεις το γαιδουρι πρεπει πρωτα να βγει το σαμαρι.
-
Ναι, σωστά αυτά greo. Όμως αν παραμείνει ανοιχτή η συγκεκριμένη εταιρεία, εννοείται ότι θα εξακολουθήσει να είναι καταβόθρα δημοσίου χρήματος προς όφελος κομμάτων και κομματόσκυλων, ανεξαρτήτως του ποιος θα κυβερνά. Αφελές θα ήταν να ελπίσουμε ότι στο μέλλον τα κόμματα θα καταβάλλουν τα λεφτά για τα στελέχη και τους ψηφοφόρους τους, ότι δεν θα κάνουν προσλήψεις πριν τις εκλογές, ότι θα γίνεται καλή διαχείριση και ότι δεν θα επιβαρύνεται ο φορολογούμενος με κερατιάτικα.
-
kantoniou ξερεις ποια ειναι η ουσια της διαφωνιας μας;
Οτι σε αντιθεση με τους περισσοτερους εδω μεσα, εγω πιστευω οτι το θεμα ειναι 1000% πολιτικο και ασχετο με προσωπα και υπαλληλους. Πιστευω οτι ετσι και στο πρωτο προγραμμα εξυγειανσης ειχαν αντικατασταθει ΟΛΟΙ οι υπαλληλοι της ΟΑ με αλλα προσωπα, σημερα η κατασταση θα ηταν ΙΔΙΑ και απαραλλαχτη. Ουτε καν 1% καλυτερη. Γιαυτο και δε με απασχολει ουτε το κουλουρακι ουτε η απεργια ουτε η καθυστερηση. Ειχα παει προ 10ετιας στην Αυστραλια (οπως προειπα) και για 2 μηνες η πτηση εβγαινε πληρης. Τελικα βρηκα εισητηριο και πηγα με υπερπληρες 747 που ειχε επιβατες μεχρι και στις θεσεις αεροσυνοδου. Με 300.000 το εισητηριο αλε ρετουρ, το αεροπλανο θα ειχε στο πληρες δρομολογιο εισπραξη 120.000.000 (χωρις να υπολογιζω τις 1ες θεσεις). Κι ομως το δρομολογιο περικοπηκε ως ζημιογονο! Με πληροτητες ανω του 90% μονιμως οπως ειχα μαθει απο τη Μελβουρνη! Αρα καποιοι (ποιοι; ) δεν πληρωναν! Μηπως εκει ειναι η ριζα του προβληματος;Ξερειτε τι πιστευω οτι θα αλλαξει; Τωρα λχ δε θα πληρωνεις την ΟΑ, αλλα τα αεροπορικα του καθε βουλευτη πχ Χανιων ο οποιος θα πηγαινοερχεται 10 φορες το μηνα (τουλαχιστον) με την Aegean πλεον. Οχι Γιαννης - Γιαννακης! Στην τσεπη μας διαφορα δε θα δουμε ρε manosk! Αυτο προσπαθω να πω!
-
Η ατέλεια των βουλευτών είναι κατανοητή και σίγουρα όχι ελληνική πατέντα. Καμιά εταιρεία δεν θα βουλιάξει για 300 άτομα, τα μισά εκ των οποίων κατοικοεδρεύουν μονίμως στην Αθήνα. Όταν όμως το Χ μεγάλο κόμμα βάλει 5.000 ψηφοφόρους στα αεροπλάνα ιδιωτικής εταιρείας, θα τα πληρώσει θέλει δεν θέλει. Όχι όμως από την τσέπη μου και τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από το δικό του ταμείο, το οποίο του το γεμίζουν οι συνήθεις 'ευεργέτες'.
Η Ο.Α. ήταν η εύκολη λύση, γιατί τα φράγκα τα έσκαγαν οι φορολογούμενοι. -
greo,
εγω προσωπικα δουλευω στον ιδιωτικο τομεα μετα απο χρονια σπουδων, και συγκεκριμενα σε χρηματιστηριακή, και πληρωνω αρκετα λεφτα καθε χρονο σε φορους και ασφαλιση και ΑΠΑΙΤΩ να γινεται η καλυτερη δυνατη διαχειρηση απο το κρατος.Δεν με ενοχλει η κοινωνικη πολιτικη που το κρατος πρεπει να κανει, αλλα με ενοχλει η σπαταλη, και πλεον δεν μπορω να την δεχτώ, αρκετα τοσα χρονια.
Αυτοι που επιμενουν στον κρατισμο εν ετη 2005 , απλα θεωρω οτι καπου ειναι βολλεμενοι και φοβουνται μηπως ερθει η σειρα τους.
ΥΣ, φιλε greo γιατι λες οτι σε κρινουμε με βαση την δουλεια σου , πες μας και εμας που δουλευεις.....
-
Λοιπον, ακουγα στις ειδησεις πως η Ολυμπιακη εχει να παρει λεφτα απο το δημοσιο, απο τον Δεκεμβριο του 2003. Απο εκει και μετα τα πληρωνει ΟΛΑ μονη της λενε... εαν αληθευει κατι τετοιο το με ποια λογικη μας τσαμπουνανε πως μας στοιχιζει τοσα μυρια ημερησιως??? Μηπως ειναι ενα ωραιο πανηγυρακι παραπληροφορησης για να διευκολυνθουν τα σχεδια ξεφορτωματος της Ολυμπιακης?
Παντως, απο οτι λενε η εταιρια μπορει να περασει απο εκκαθαριση και να την ξαναγορασει ολοκληρη η μερος της... το ιδιο το κρατος και παλι, και καλα θα κανει να αγορασει ενα μερος της για εθνικους λογους. Καλος η κακως ΕΙΝΑΙ ο εθνικος αερομεταφορεας και εχει παιξει σημαντικοτατο ρολο στις εσωτερικες και εξωτερικες μεταφορες.
Αν μεινουμε με Aegean και λοιπες εκει θα δειτε την γλυκα... εκεινοι κανουνε BUSINESS και δεν τους καιγεται καρφακι το αν τα νησια θα μεινουνε ακαλυπτα... η αν οι ταρριφες θα ειναι πανακριβες... Δεν λεω πως η Aegean η και λοιπες ειναι κακες... αλλα αγαθοεργιες δεν κανουνε. Ακουω απο σημερα το πρωι να βγαινουν ανθρωποι στο ραδιοφωνο απο ακριτικες περιοχες οι οποιοι λενε πως αν κλεισει η Ολυμπιακη θα σβησουνε απο τον χαρτη... Εαν αυτο δεν σας λεει κατι... εμενα μου λεει πολλα...
-
Έπαιρνε λεφτά ως το 2003, αλλά εξακολουθεί να γράφει ζημιές που κάποτε θα πρέπει κι αυτές να καλυφθούν, αδιάφορο εξαιτίας ποιων (πια). Πανάθεμα εκείνους που την ξεζούμισαν. Ούτε σ'εμένα αρέσει που θα μείνει η χώρα χωρίς δικό της εθνικό αερομεταφορέα, αλλά ο θάνατος έχει ήδη επέλθει από χρόνια.
Για την άγονη γραμμή έχουμε πει ότι το κράτος μπορεί να ναυλώσει πτήσεις από ιδιωτικές εταιρείες ή να επιδοτήσει το εισητήριο, όπως γίνεται με την ακτοπλοΐα. Αυτό είναι το πιο εύκολα επιλύσιμο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Λοιπον, ακουγα στις ειδησεις πως η Ολυμπιακη εχει να παρει λεφτα απο το δημοσιο, απο τον Δεκεμβριο του 2003. Απο εκει και μετα τα πληρωνει ΟΛΑ μονη της λενε... εαν αληθευει κατι τετοιο το με ποια λογικη μας τσαμπουνανε πως μας στοιχιζει τοσα μυρια ημερησιως??? Μηπως ειναι ενα ωραιο πανηγυρακι παραπληροφορησης για να διευκολυνθουν τα σχεδια ξεφορτωματος της Ολυμπιακης?Δεν εχει δωσει αμεσες εκταμιευσεις...αλλα το να μην πληρωνει το ΙΚΑ ,αλλα οι εργαζομενοι να εχουν ασφαλιση, να μην πληρωνει το φορο μισθωτων υπηρεσιων...τι ειναι ???? εμμεση χρηματοδοτηση.
Αν αυτα τα εκανε ιδιωτικη εταιρεια , θα εκλεινε την αλλα μερα.
Απο το 2002 μεχρι το 2004 το κοστος αυτης της κρατικης χρηματοδοτηαης ειναι 350 εκκατομυρια ευρώ.
Επισης η ΟΑ εχει λειτουργικες ζημιες και σημερα ,που σημαινει οτι μπαινει μεσα μεχρι τα τσαρουχια καθε μερα λειτουργιας.
Ακομη εχει να βγαλε ισολογισμό απο το 2002 , και στον τελευταιο που εβγαλε οι ορκωτοι ελεγκτες στις παρατηρησεις εγραφαν οτι δεν εγγυονται για την εγγραφη ολων των λογαρισμων, διοτι δεν υπηρχε συνεργασια των εμπλεκομενων αλλα ουτε λογιστικο συστημα καταγραφης.
Ξερεται τι σημαινει αυτο??? μπαχαλο...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αν μεινουμε με Aegean και λοιπες εκει θα δειτε την γλυκα... εκεινοι κανουνε BUSINESS και δεν τους καιγεται καρφακι το αν τα νησια θα μεινουνε ακαλυπτα... η αν οι ταρριφες θα ειναι πανακριβες... Δεν λεω πως η Aegean η και λοιπες ειναι κακες... αλλα αγαθοεργιες δεν κανουνε. Ακουω απο σημερα το πρωι να βγαινουν ανθρωποι στο ραδιοφωνο απο ακριτικες περιοχες οι οποιοι λενε πως αν κλεισει η Ολυμπιακη θα σβησουνε απο τον χαρτη... Εαν αυτο δεν σας λεει κατι... εμενα μου λεει πολλα...Απ' το να πληρώνουμε ολόκληρη εταιρία, καλύτερα να επιχορηγεί το κράτος συμφωνίες με τις ιδιωτικές για τις άγονες γραμμές. Το ίδιο δεν κάνει και με τις ακτοπλοϊκές νομίζω;
-
Το έρμο το ΙΚΑ δεν πληρώνουν και θα έρθει η ώρα που ο μηχανικός θα πρέπει να πάρει σύνταξη 3000Ε τον μήνα και θα ψάχνεται ο διοικητής του ΙΚΑ
Δεν ελπίζω σε τίποτα στην Ελλάδα...
Ζούγκλα είναι όποιος προλάβει!!!!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ