-
Η Ολυμπιακή έφτασε εκεί που έφτασε λόγω της κακοδιαχείρησης από τις εκάστοτε διευθύνσεις και από τους συνδικαλιστές.
Και ναι,είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει κρατικός αερομεταφορέας.Όλες οι χώρες έχουν κρατικό αερομεταφορέα.
Για σκεφτείτε λίγο,αν πάρει κάποιος ιδιώτης την Ολυμπιακή θα συνεχιστούν τα δρομολόγια προς τις άγονες γραμμές;
Κι αν ναι,έχετε την εντύπωση ότι θα το κάνει χωρίς κρατική επιδότηση;Και τώρα δηλαδή ζητάμε να κλείσει η Ολυμπιακή(!),
που είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη ασφάλεια στις πτήσεις παγκοσμίως;Και να την αγοράσει η Aegean,
η οποία έχει κι αυτή οικονομικά προβλήματα.Που να έκανε και δρομολόγια της άγονης γραμμής!
Αλλά κανείς απ'τους κυβερνώντες δεν κάνει λόγο για αυτό.Όπως δεν αναφέρουν ότι το κράτος χρωστάει μερικά δις ευρώ
στην Ολυμπιακή.Αλλά δεν τους νοιάζει στο ελάχιστο!Ούτε τους συμφέρει.
Αντί να βρουν λύση,πράγμα που απαιτεί πολιτική βούληση αλλά και γνώση,προσπαθούν να την ξεφορτοθούν!
Αλλά βέβαια πως να αντιδράσουν,αφού έχουν συμφωνήσει για να τη δώσουν.Και αυτό φαίνεται ακόμα στο ότι δεν αντιδρούν
στο ελάχιστο για την επικείμενη απόφαση της ΕΕ. -
Σύμφωνα με έρευνα κρατικού φορέα (που ως έρευνα ήταν της πλάκας και αρκετά ανακριβής γιατί βασίστηκε στο τι έλεγαν κι όχι στο τι όντως γινόταν), στις ελληνικές επιχειρήσεις το 55% των εργαζομένων είναι διευθυντικά στελέχη. Δηλαδή έτσι δήλωναν οι ίδιοι.
Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές, ....-άρχες, Προϊστάμενοι και οι αμέσως '-υπό' τους. Πως το 'λεγε ο Κωνσταντίνου στο 'Καλώς ήρθε το δολάριο';- Τι να κάνω χρυσέ μου; Τον δουλεύω για να δουλεύει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Τι να κάνω χρυσέ μου; Τον δουλεύω για να δουλεύει.
ΧΑΧΑΧΑΧΑ καλή ατάκα!
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Δεν είδα, στις τελευταίες τουλάχιστον σελίδες, κανέναν να προβληματίζεται για την ασφάλεια πτήσεων στην Ελλάδα, μετά την έκλειψη της Ολυμπιακής.Μπείτε αγανακτισμένα φορολογούμενα παλληκάρια μου να πετάξετε με την Aegean ή την πάλαι ποτέ Cronus κλπ. Η εταιρεία σας θα πετάξει με πιλότους άυπνους, αν όχι άσχετους, με αεροπλάνα συντηρημένα 'όσο χρειάζεται', προς αεροδρόμια με μετεωρολογικές συνθήκες απαγορευτικές για προσγείωση τη συγκεκριμένη μέρα (που η βρωμοτεμπέλα Ολυμπιακή αποκλειόταν να πετούσε), προκειμένου να σας ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, καλοί μου.
Αν σας προκύψει καμία προσγείωση τύπου Helios μην εκπλαγείτε κιόλας.Γιατί, όσο να 'ναι, άλλα τα κριτήρια, ως προς την ασφάλεια πτήσεων, μιας κρατικής (τύποις ή ουσία, αδιάφορο) επιχείρησης (στην πράξη όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τέτοιες είναι) και άλλη η λύσσα για παράδες του κάθε Βασιλάκη και Λιακουνάκου.
Ακριβώς!
Και μετά θα ξαναβγαίνουμε λάβροι να καταδικάζουμε τους 'αλήτες' που δεν συντηρούν και πάει λέγοντας!Μεγάλο πράγμα η προπαγάνδα!
Ξαναλέω!
Μπορούμε να βρούμε ποιός ωφελείται οικονομικά από το κλείσιμο της ΟΑ?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ακριβώς!
Και μετά θα ξαναβγαίνουμε λάβροι να καταδικάζουμε τους 'αλήτες' που δεν συντηρούν και πάει λέγοντας!Μεγάλο πράγμα η προπαγάνδα!
Ξαναλέω!
Υπάρχει έστω και μια περίπτωση να βρούμε ποιος φταίει;
Δεν το νομίζω βρε Νίκο...
Αφού όλα τα μεγάλα κεφάλια είναι ένα πράγμα... τι να βρούμε;
Και αυτοί που ξέρουν δεν θα πούνε τίποτα, γιατί έχουν κάνει και αυτοί κάποια βλακεία στο παρελθόν με αποτέλεσμα να φοβούνται να πούνε οτιδήποτε, γιατί μετά θα τους πάρει και αυτούς οι μπάλα...
Και όπως λέει μια παροιμία: όποιος ασχολείται με τα πίτουρα των τρώνε οι κότες...
Χαζός είναι να βγει ο άλλος και να τα πει; -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Και πάμε στο παρασύνθημα...
Αγοράζω εισιτήριο ΤΩΡΑ με άλλη εταιρεία, ή περιμένω να δω τι (και πότε) θα γίνει τελικά με την ΟΑΑγοράζεις εισιτήριο από μια άλλη εταιρία, το πολύ πολύ να φτάσεις στην ώρα σου...(ποτέ δεν θα ξεχάσω Ν.Υόρκη - Αθήνα με 9 ώρες καθυστέρηση οι 3 από τις οποίες μέσα στο αεροπλάνο)
Φυσικα το οτι απο τις 9 ωρες καθυστερηση, η ΟΑ μπορει να μην ειχε ευθυνη για τιποτα, ουδεποτε σε απασχολησε. Απλα εκει βγαζετε ολοι τη μαγκια σας γιατι εκει σας παιρνει. Γιατι στην αντιστοιχη ΥΠΑ της Ν.Υορκης (που μπορει να εφταιγε) για την εταιρια κετερινγκ ή διαφορους αλλους παραγοντες δεν εχω ακουσει κανενας να ριχνει ποτε καποιο φταιξιμο. Ή μαλλον αν σας παιρνει δειξτε εκει τη μαγκια σας...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αγοράζω εισιτήριο ΤΩΡΑ με άλλη εταιρεία, ή περιμένω να δω τι (και πότε) θα γίνει τελικά με την ΟΑΑγοράζεις εισιτήριο από μια άλλη εταιρία, το πολύ πολύ να φτάσεις στην ώρα σου...(ποτέ δεν θα ξεχάσω Ν.Υόρκη - Αθήνα με 9 ώρες καθυστέρηση οι 3 από τις οποίες μέσα στο αεροπλάνο)
Φυσικα το οτι απο τις 9 ωρες καθυστερηση, η ΟΑ μπορει να μην ειχε ευθυνη για τιποτα, ουδεποτε σε απασχολησε. Απλα εκει βγαζετε ολοι τη μαγκια σας γιατι εκει σας παιρνει. Γιατι στην αντιστοιχη ΥΠΑ της Ν.Υορκης (που μπορει να εφταιγε) για την εταιρια κετερινγκ ή διαφορους αλλους παραγοντες δεν εχω ακουσει κανενας να ριχνει ποτε καποιο φταιξιμο. Ή μαλλον αν σας παιρνει δειξτε εκει τη μαγκια σας...
Που την είδες την μαγκιά βρε greo... εγώ τουλάχιστον δεν την είδα πουθενά.
Και επίσης γιατί αυτή η νευρικότητα;Φιλικά πάντα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μπορούμε να βρούμε ποιός ωφελείται οικονομικά από το κλείσιμο της ΟΑ?O 1oς ωφελημένος είναι το Ελληνικό Δημόσιο.
Όσο για την ασφάλεια της Agean πιστεύω ότι ότι πρόσφερε θα συνεχίσει να προσφέρει. Η απουσία της Ολυμπιακής δεν νομίζω να την κάνει να κάνει εκπτώσεις σε αυτόν τον τομέα. Και αν είναι τόσο ανασφαλής πια καλά θα έκανε ο όποιος γνωρίζει να είχε μιλήσει και πιο πριν.
Αρκεί να υπάρξει ένα διάδοχο σχήμα που να ανταγωνιστεί την Agean ώστε να μην κάνει ό,τι θέλει με τις τιμές.
-
Πάντως γνωστός μου που δούλευε στο catering της Ολυμπιακής, μου έλεγε ότι ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης 'δούλευε' 3-4 ώρες την ημέρα και ασχολείτο, στο διάστημα αυτό, κυρίως με το χρηματιστήριο.
Αυτό ίσως να λέει κάτι. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν είδα, στις τελευταίες τουλάχιστον σελίδες, κανέναν να προβληματίζεται για την ασφάλεια πτήσεων στην Ελλάδα, μετά την έκλειψη της Ολυμπιακής.
Μπείτε αγανακτισμένα φορολογούμενα παλληκάρια μου να πετάξετε με την Aegean ή την πάλαι ποτέ Cronus κλπ. Η εταιρεία σας θα πετάξει με πιλότους άυπνους, αν όχι άσχετους, με αεροπλάνα συντηρημένα 'όσο χρειάζεται', προς αεροδρόμια με μετεωρολογικές συνθήκες απαγορευτικές για προσγείωση τη συγκεκριμένη μέρα (που η βρωμοτεμπέλα Ολυμπιακή αποκλειόταν να πετούσε), προκειμένου να σας ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, καλοί μου.
Αν σας προκύψει καμία προσγείωση τύπου Helios μην εκπλαγείτε κιόλας.Γιατί, όσο να 'ναι, άλλα τα κριτήρια, ως προς την ασφάλεια πτήσεων, μιας κρατικής (τύποις ή ουσία, αδιάφορο) επιχείρησης (στην πράξη όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τέτοιες είναι) και άλλη η λύσσα για παράδες του κάθε Βασιλάκη και Λιακουνάκου.
Ακριβώς!
Ξαναλέω!
Ωφελουνται:
H Aegean, η Ιοnian (δεν υπαρχει, αλλα θα ανοιξει), η Lufthansa, η AirFrance, ολες οι ξενες εταιριες, οι Τουρκοι, ο Μπιν Λαντεν, ο ΟΣΕ (τωρα που θα βαλει γρηγορα τρενα), η θεια μου η Μαρικα που φοβαται τα αεροπλανα και χιλιαδες αλλοι.
Δεν τα γραφω ειρωνικα, σιγουρα παιζουν συμφεροντα και μαλιστα χοντρα. Τι σημαινει αυτο ομως kouk;
Οι ζημιες της εταιριας ειναι υπαρκτες ή οχι; Οι εργαζομενοι, που ξερουν ποιοι ωφελουνται και σαν ορνια περιμενουν να αρπαξουν το κουφαρι της εταιριας, τι εκαναν; Δεν εβλεπαν το τελος; Δεν συμμετειχαν στην αποτυχια των προηγουμενων προγραμματων εξυγιανσης; Στερηθηκαν κατι υπερ της εταιριας; Ή σαν κρατος εν κρατει ηταν σιγουροι οτι παλι θα γινει κατι και θα την πηδηξουν; (την κατασταση, γιατι την εταιρια την ειχαν πηδηξει απο καιρο). ΣΗΜΕΡΑ σκεφτηκαν οτι η εταιρια μπορει να σωθει; Ας το εξηγησουν στον επιτροπο. Ή ειναι λυση η προσφυγη στο ΕυρωΔικαστηριο; Γιατι να ξεφτιλιζετε η χωρα και να πληρωνουμε τα μαλλιοκεφαλα μας για 2 ακομα χρονια;;;;
Η ασφαλεια πτησεων ειναι θεμα ελεγχου. Να μου το λεγατε αν τωρα δημιουργουνταν για πρωτη φορα ιδιωτικη εταιρια, ΟΚ. Μα, οι ιδιωτες πετουν εδω και χρονια. Αν κλεισει η Ολυμπιακη ξαφνικα θα εχουμε το προβλημα; Αν δεν ελεγχονται ή ελεγχονται σημερα οι εταιριες, εχει σχεση με την Ολυμπιακη;
Εγω λυπαμαι τους εργαζομενους. Την εταιρια οχι, ειδικα οταν την πληρωνω, χωρις να τη χρησιμοποιω, λογω ασυνεπειας. Ας πανε οι εργαζομενοι λοιπον οπου στους στειλουν, γιατι και αυτο πολυ ειναι. Και να μην ξεχασουν να πουν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αν τελικα δεν χασουν τη δουλεια τους. Δεκαδες αεροπορικες εταιριες εκλεισαν παγκοσμιως και πολυ περισσοτερες κλεινουν σημερα σε ολη την Ελλαδα. Στη βιοτεχνια της Δραμας που φευγει Βουλγαρια σε μια νυχτα να δειτε κλαμα, οπου ο εργαζομενος οχι απλα δεν φταιει, αλλα εργαζοταν σαν ειλωτας και τη φραση 'πληρωμη υπερωριας' την ξερει μονο απο τα λεξικα.
Συγγνωμη για το παραληρημα μου, τιποτα προσωπικο και ειδικα προς τους εργαζομενους. Αλλα το κακογουστο αστειο ειναι υπερβολικα ακριβο για να συνεχιζεται... -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Και επίσης γιατί αυτή η νευρικότητα;Φιλικά πάντα.
Προσωπικα greo μου εχει τυχει 3 φορες να πεταω με Ολυμπιακη και να μην φευγω στην ωρα μου, οταν αλλες εταιριες που πετουσαν στον ιδιο προορισμο την ιδια περιπου ωρα, εφευγαν κανονικα. Απο τοτε ειπα ποτε ξανα.
-
Συγνώμη, πόσο καιρο διαρκεί η μνήμη σας; Δύο-τρεις μήνες;
Ξεχάσατε τις απεργίες που γίνονταν στάνταρ κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και Ιούλιο-Αύγουστο κατά κανόνα απροειδοποίητα για να πιεστεί ο εκάστοτε αποφασίζων για μισθούς και προνόμια των εργαζομένων στην Ο.Α. με τις πλάτες των ταξιδιωτών;
Ξεχάσατε την κουτσαβάκικη συμπεριφορά των υπαλλήλων της Ο.Α. απέναντι στους απελπισμένους ταξιδιώτες που την έβγαζαν σε σεντόνια βγαλμένα από τις βαλίτσες στα αεροδρόμια;
Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις ή οι ακυρώσεις τους που ήταν σχεδόν μόνιμο φαινόμενο στα ελληνικά αεροδρόμια είναι απαύγασμα νοσηρής φαντασίας ανθρώπων που θέλουν το κακό της εταιρείας;
Το ότι έβρισκες θέση με 'γνωστό' σε 'πλήρεις' πτήσεις;Δεν είναι παράξενη η ανωτέρω συμπεριφορά των υπαλλήλων, αφού στην Ελλάδα ισχύει το 'δώσε θάρρος στον χωριάτη...'. Άλλοι όμως κλάδοι εργαζομένων άλλαξαν βιολί όταν είδαν να πλησιάζει η καταστροφή, πχ οι λεωφορειάδες. Τούτοι εδώ θεωρούν ότι όλοι όσοι μιλάνε ελληνικά (και ευρωπαϊκές γλώσσες τελευταία) τους χρωστάνε όσα ζητήσουν, όποτε τα ζητήσουν. Κακοί οι πολιτικοί, όχι αγγελούδια όμως οι εργαζόμενοι και σίγουρα όχι κακοί οι ταλαιπωρημένοι πελάτες.
Δεν θα διαφωνήσω στο ότι κάποιοι εργαζόμενοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, όμως είναι φανερό ακόμα κι από τη συνδικαλιστική διάρθρωση της Ο.Α. ότι είχαν στηθεί πολλά μαγαζάκια μέσα στην εταιρεία για εξυπηρέτηση ίδιων άμεσων οφέλων των εργαζομένων. Η βιωσιμότητα της εταιρείας ήταν εξασφαλισμένη άλλωστε, όσο πλήρωναν οι φορολογούμενοι.Να προσθέσω το εξής:
ως γνωστόν οι Έλληνες, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει όφελος για τους ίδιους, αρέσκονται να πλάθουν θεωρίες συνωμοσίας. Ποιος φταίει για το χάλι της Ελλάδας; Οι Εβραίοι, οι Αμερικάνοι, οι Τούρκοι, οι ευρωλιγούρηδες-αντιευρωπαίοι, το 666, ο Χο-Τσι-Μινχ και οι 40 κλέφτες.
Τώρα άρχισε, με προφανή κίνητρα, η ιστορία με τα κακά 'ξένα και ντόπια συμφέροντα' (sic και παλιό μάλιστα).
ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΟΥ. Αν έχεις σουβλατζίδικο και στο κλείσουν γιατί πουλάς σάπια, θα ωφεληθεί ο απέναντι σουβλατζής, το (ουουου 666) McDonalds, ο 'Γρηγόρης', οι τράπεζες που τους δίνουν δάνεια και περιμένουν είσπραξη κλπ. ΑΥΤΟ ΟΜΩς ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ. Αλλά εσύ εκεί, θα λες ότι στην έφεραν πισώπλατα γιατί δεν θες να παραδεχθείς τα σφάλματά σου. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ουτε οι μεγαλοσυνδικαλιστες που ολως τυχαιως κι αυτοι πρασινοι ηταν.....
Αν δεν απατώμαι, αυτοί είναι εκλεγμένοι. Ψηφίζουν τα σωματεία αντιπροσώπους αυτοί πανε σε συνέλευση και εκεί βγάζουν όποιον βγάζουν.
Κάπως ετσι πρέπει να λειτουργεί το πράμα αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Ότι είναι εκλεγμένοι πάντως δεν αμφισβητείται.Επίσης, από τα λίγα που γνωρίζω, τα συνδικάτα σε όλη την Ευρώπη , 'ελέγχονται' από λίγο πολύ, παρόμοιους χώρους.
'Μαύρους' συνδικαλιστές δε θυμάμαι να έχει κάποιο συνδικάτο σε κάποια χώρα.
Τελειώνω με κάτι του 'greo' που με εκφράζει απόλυτα, για να μη νομισθεί ότι υπερασπίζομαι κανένα:
Θου φυλακι τω στοματι που θα υπερασπιστω καποιον απο την προηγουμενη κυβερνηση. Ισα-ισα που πιστευω οτι η αναισχυντια των 2 κομματων που εναλλασσονται στην εξουσια εχει φτασει σε τετοιο βαθμο που τιποτε δεν μπορει να θεωρειται σιγουρο για κανεναν εργαζομενο.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Και επίσης γιατί αυτή η νευρικότητα;
Φιλικά πάντα.Προσωπικα greo μου εχει τυχει 3 φορες να πεταω με Ολυμπιακη και να μην φευγω στην ωρα μου, οταν αλλες εταιριες που πετουσαν στον ιδιο προορισμο την ιδια περιπου ωρα, εφευγαν κανονικα. Απο τοτε ειπα ποτε ξανα.
Ξερετε ποια ειναι η μαγκια; Οτι σε πτηση Ν.Υορκη-Αθηνα, για οποιαδηποτε καθυστερηση υπαρχει μια ελαχιστη πιθανοτητα να φταιει πραγματικα η ΟΑ, ενω τεραστια πιθανοτητα να φταιει η αντιστοιχη ΥΠΑ της Ν.Υορκης, τα βυτια της Ν.Υορκης, το κετερινγκ της Ν.Υορκης, ο εκει πυργος ελεγχου, καιρικες συνθηκες οπουδηποτε, τεχνικο προβλημα που η ιδιωτικη εταιρια που δεν αργει ποτε θα αγνοουσε, ασυνοδευτη αποσκευη και πολλα αλλα. Πως μπορει να φταιει η ΟΑ για καθυστερηση στη Ν.Υορκη (και μαλιστα 9 ωρες) δεν μπορω να φανταστω.
Οταν λοιπον βγαζεις χολη απεναντι σ'αυτον που μαλλον φταιει λιγοτερο ή καθολου, μονο και μονο επειδη εκει (και μονο) περναει η μαγκια σου, το αποτελεσμα ειναι αυτο που ζουμε τωρα... Να εχει ερθει στο χειλος της καταστροφης ενας εθνικος πλουτος επειδη οι πολιτες αυτου του κρατους θελαν να το παιξουν αφεντικα σε εταιρια του Ωναση 'εγω σας πληρωνω ρε'.
Με την ιδια λογικη εγω ειχα περιμενει 6 ωρες στο Ελληνικο ιδιωτικη εταιρια γιατι το μοναδικο της διαθεσιμο αεροπλανο προτιμησε (αντι να κανει το Αθηνα-Θεσσαλονικη) να παει Γερμανια...
Περιμενα 2 ωρες στη Μελβουρνη γιατι οι εκει τελωνειακοι αποφασισαν να ξεβρακωσουν 400 επιβατες για λογους ασφαλειας
Και 6 ωρες λογω ομιχλης.
Τι να πω δηλαδη; Πουληστε τα ολα επειδη εχει ομιχλη; -
Οσοι υποστηριζετε να συνεχισει την λειτουργεια της, θα ηθελα να γραψετε με λιγα λογια ποια λυση προτεινετε ωστε να συνεχισει την λειτουργεια της....με μονο μια προυποθεση..να μην πληρωνει ο προυπολογισμος ουτε δραχμή.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ξερετε ποια ειναι η μαγκια; Οτι σε πτηση Ν.Υορκη-Αθηνα, για οποιαδηποτε καθυστερηση υπαρχει μια ελαχιστη πιθανοτητα να φταιει πραγματικα η ΟΑ, ενω τεραστια πιθανοτητα να φταιει η αντιστοιχη ΥΠΑ της Ν.Υορκης, τα βυτια της Ν.Υορκης, το κετερινγκ της Ν.Υορκης, ο εκει πυργος ελεγχου, καιρικες συνθηκες οπουδηποτε, τεχνικο προβλημα που η ιδιωτικη εταιρια που δεν αργει ποτε θα αγνοουσε, ασυνοδευτη αποσκευη και πολλα αλλα. Πως μπορει να φταιει η ΟΑ για καθυστερηση στη Ν.Υορκη (και μαλιστα 9 ωρες) δεν μπορω να φανταστω.
**Οταν λοιπον βγαζεις χολη απεναντι σ'αυτον που μαλλον φταιει λιγοτερο ή καθολου, μονο και μονο επειδη εκει (και μονο) περναει η μαγκια σου, το αποτελεσμα ειναι αυτο που ζουμε τωρα... Να εχει ερθει στο χειλος της καταστροφης ενας εθνικος πλουτος επειδη οι πολιτες αυτου του κρατους θελαν να το παιξουν αφεντικα σε εταιρια του Ωναση 'εγω σας πληρωνω ρε'. **Με την ιδια λογικη εγω ειχα περιμενει 6 ωρες στο Ελληνικο ιδιωτικη εταιρια γιατι το μοναδικο της διαθεσιμο αεροπλανο προτιμησε (αντι να κανει το Αθηνα-Θεσσαλονικη) να παει Γερμανια...
Περιμενα 2 ωρες στη Μελβουρνη γιατι οι εκει τελωνειακοι αποφασισαν να ξεβρακωσουν 400 επιβατες για λογους ασφαλειας
Και 6 ωρες λογω ομιχλης.
Τι να πω δηλαδη; Πουληστε τα ολα επειδη εχει ομιχλη;Αφου ζητησω συγγνωμη που εξαιτιας μου κλεινει η Ολυμπιακη , να διεκρινισω οτι εγω εχω 'στηθει' τρεις φορες απο την εν λογω εταιρια:
Ηρακλειο-Αθηνα: Καθυστερηση περιπου μιση ωρα, επειδη περιμεναν καποιον 'μεγαλο' να ερθει! Η Aegean πεταξε την ιδια ωρα κανονικα.
Θεσσαλονικη-Ντισελντορφ: Καθυστερηση περιπου 45 λεπτα. Δεν ξερω γιατι. Η Aegean πεταξε κανονικα (αρχικη διαφορα περιπου 20 λεπτα)
Αθηνα-Θεσσαλονικη: Πανω απο μια ωρα: Οι υπολοιπες πτησεις του αεροδρομιου γινονταν κανονικα.
Μπορει βεβαια να εφταιγε η ΥΠΑ των ΗΠΑ ή η ομιχλη στην Αγγλια ή το ξεβρακωμα στην Μελβουρνη, δε λεω. Τοσο φτανει η μαγκια μου, το ομολογω... Καμια πιο λογικοφανης εξηγηση ομως για τα αδικαιολογητα χαλια μηπως σου βρισκεται;;; -
Το λαθος δρομο της ΟΑ , ακολουθουν κατα ποδας και οι αστικες συγκοινωνιες της Αθηνας....ενω το κοστος ανα επιβατη ειναι στο 1 ευρο το πραγματικο εισητηριο εχει 45 λεπτα και την διαφορα την καλυπτει ο προυπολογισμός.
Κοροιδα Ελληνες, πληρωνουμε ολοι μας για να εχουν κρατικες αστικες συγκοινωνιες στην Αθηνα.
Στην Θεσσαλονικη και σεολες τις αλλες πολεις που ειναι ιδιωτικα....ειναι μαλακες.
Να αφησουν τις ΔΕΚΟ να λειτουργησουν με ιδιωτοικονομικα κριτηρια και αν μπορουν ας επιβιωσουν.
-
Ειδικά για τα λεωφορεία πάω πάσο γιατί:
- προορίζονται κατά κανόνα για τους πιο ασθενείς οικονομικά πολίτες.
- αποσυμφορίζουν την Αθήνα, ωθώντας αρκετούς να μην πάρουν το αυτοκίνητό τους, ειδικά πηγαίνοντας προς το κέντρο.
- κατά συνέπεια, η Ελλάδα ωφελείται από την οικονομία που κάνει από τη μη χρήση ΙΧ (λιγότερη εκροή συναλλάγματος για καύσιμα-ανταλλακτικά).
- ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, χωρίς τις τραγικές καθυστερήσεις του παρελθόντος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ειδικά για τα λεωφορεία πάω πάσο γιατί:- προορίζονται κατά κανόνα για τους πιο ασθενείς οικονομικά πολίτες.
- αποσυμφορίζουν την Αθήνα, ωθώντας αρκετούς να μην πάρουν το αυτοκίνητό τους, ειδικά πηγαίνοντας προς το κέντρο.
- κατά συνέπεια, η Ελλάδα ωφελείται από την οικονομία που κάνει από τη μη χρήση ΙΧ (λιγότερη εκροή συναλλάγματος για καύσιμα-ανταλλακτικά).
- ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, χωρίς τις τραγικές καθυστερήσεις του παρελθόντος.
Δεν το συζητω , οτι μετα το καζο που παθαν παλιοτερα εχουν αναβαθμιστει σημαντικα και μπορω να πω οτι λειτουργουν αρκετα καλα.
Αλλο ειναι το point, ολοι οι Ελληνες πληρωνουν τα αστικα της Αθηνας.
Το ιδιο δεν γινεται και στην ΟΑ.?? -
Η διαφορά της Ολυμπιακής με τα λεωφορεία είναι ότι οι ανταγωνιστές προσφέρουν τις ίδιες τιμές χωρίς να πέρνουν 1,5 εκατομμύρια την ημέρα επιχορήγηση.
Στα λεωφορεία το κόστος γενικά είναι 1 ευρώ ανά επιβάτη και το κράτος πλρώνει τη διαφορά. Η Ολυμπιακή όμως δεν έχει 50% φτηνότερα εισητήρια από τις άλλες εταιρείες.
Με άλλα λόγια τα χρήματα που τρώει η Ολυμπιακή από τον προϋπολογισμό είναι απλά αδικαιολόγητα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ