-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παρατηρώ ότι το 1600άρι έχει λιγότερη κατανάλωση από το 5πορτο δίλιτρο ή κάνω λάθος ?Αν το αυτοκίνητο πηγαίνει άνετα με 120/130 στην εθνική τότε είναι μία χαρά αυτοκίνητο.
α! το GV τι βενζίνη προτείνει ο κατασκευαστής??? Σούπερ ή απλή?
Με την απλή βγάζει τίποτα θορύβους η μηχανή π.χ. knock sensor ή πυράκια???Συμφωνα με τα επισημα στοιχεια το 1.6 εχει μεση καταναλωση 8.7lt/100km ενω το 2.0 εχει 9.1lt/100km...
Το αυτοκινητο πηγαινει ανετοτατα με 120-130 χλμ στην εθνικη και χωρις να καταλαβαινει τιποτα....
Βενζινη χρησιμοποιει απλη αμολυβδη χωρις να υπαρχει κανενα προβλημα με πυρακια κ.λ.π
Μετα απο ενα μηνα συμβιωσης μονο σε ενα σημειο εντοπιζω οτι πασχει το αυτοκινητο ...στις επιταχυνσεις εν κινησει ....[/list]
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Το αυτοκινητο πηγαινει ανετοτατα με 120-130 χλμ στην εθνικη και χωρις να καταλαβαινει τιποτα....
Βενζινη χρησιμοποιει απλη αμολυβδη χωρις να υπαρχει κανενα προβλημα με πυρακια κ.λ.π
Μετα απο ενα μηνα συμβιωσης μονο σε ενα σημειο εντοπιζω οτι πασχει το αυτοκινητο ...στις επιταχυνσεις εν κινησει ....[/list]
+1
Mόνο απλή βάζω και είμαι μια χαρά. Από κατανάλωση μια χαρά, καμιά σχέση με τα παλαβά 13λτ/100χλμ που διάβαζα σε περιοδικά, ανάμεσα στα 10 και 11 είναι (το 1.6).
Εν κινήσει το κατέβασμα ταχύτητας πριν από προσπέραση (και ο εκνευρισμός που προκαλεί σε οδηγό-επιβάτες-αυτοκίνητο) είναι αρκετά συχνό. Άσε που ειδικά το 3θυρο οι σχέσεις είναι πολύ κοντές και έτσι η τετάρτη μπαίνει ΠΟΛΥ συχνά, ακόμα και σε αστικες διαδρομές.
@tasos953
τα έχουμε συζητήσει σε άλλο θέμα αυτά, δεν χρειάζεται να αναφέρεσαι απαξιωτικά επειδή δεν το πήγαμε 'στα δύσκολα' και ασχολούμαστε με τα CD player στο Vitara. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δεν τρίζουν κανενός τα κόκκαλα επειδή δεν τρέχω στα κατσάβραχα. Άμα κάποιος είχε πάει θα έκανε σχόλια.Σε χωματόδρομους σχετικά τραχείς και με αρκετές πέτρες και νεροφαγώματα μου φάνηκε μια χαρά σε χαλαρούς πάντα ρυθμούς. Άλλωστε τζιπ δεν είχα ποτέ για να κάνω συγκρίσεις.
-
Άντε και δύο φώτο για το καλό (τραβηγμένες με το κινητό, σόρρυ!!)!!
Μπροστινή άποψη (διακρίνεται το front guard 'City' που είναι έξτρα:
Πίσω όψη με το ρεζερβοκάλυμμα:
Καλύτερες όταν πάρω κινητό με καλή κάμερα!
-
Μπράβο, ωραίο χρώμα
Καλές βόλτες!!! -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
+1
Mόνο απλή βάζω και είμαι μια χαρά. Από κατανάλωση μια χαρά, καμιά σχέση με τα παλαβά 13λτ/100χλμ που διάβαζα σε περιοδικά, ανάμεσα στα 10 και 11 είναι (το 1.6).
Εν κινήσει το κατέβασμα ταχύτητας πριν από προσπέραση (και ο εκνευρισμός που προκαλεί σε οδηγό-επιβάτες-αυτοκίνητο) είναι αρκετά συχνό. Άσε που ειδικά το 3θυρο οι σχέσεις είναι πολύ κοντές και έτσι η τετάρτη μπαίνει ΠΟΛΥ συχνά, ακόμα και σε αστικες διαδρομές.
...
...Aφού παίρνει την απλή αμόλυβδη χωρίς προβλήματα τότε όλα είναι μία χαρά!
Εγώ από την άλλη έχω συνηθίσει τις κοντές αφού το ASTRA παραέχει κοντές. Η τετάρτη είναι ψωμοτύρι... Με την πρώτη και σε χαμηλή ταχύτητα διαρκώς κλωτσάει το αυτοκίνητο, ζητάει στροφές και ανέβασμα ταχύτητας ...Afonic! To Vitara σου είναι σπέσιαλ!!!!!
-
Thx!!
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
@tasos953
τα έχουμε συζητήσει σε άλλο θέμα αυτά, δεν χρειάζεται να αναφέρεσαι απαξιωτικά επειδή δεν το πήγαμε 'στα δύσκολα' και ασχολούμαστε με τα CD player στο Vitara. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δεν τρίζουν κανενός τα κόκκαλα επειδή δεν τρέχω στα κατσάβραχα. Άμα κάποιος είχε πάει θα έκανε σχόλια.Σε χωματόδρομους σχετικά τραχείς και με αρκετές πέτρες και νεροφαγώματα μου φάνηκε μια χαρά σε χαλαρούς πάντα ρυθμούς. Άλλωστε τζιπ δεν είχα ποτέ για να κάνω συγκρίσεις.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ δέν αναφέρθηκα απαξιωτικά τόσο για τους αγοραστές, όσο και για το ίδιο το αυτοκίνητο!
Απλά διαπιστώνω πως η Σουζούκι αλλάζοντας 'target group' χρηστών, τους προσέφερε ένα πολύ καλό σύγχρονο 4κίνητο αυτοκίνητο με εξαιρετικές εντός και εκτός δρόμου δυνατότητες τις οποίες (εκτός) δύσκολα ο καθημερινός οδηγός θα μπορέσει να εξαντλήσει.
Απλά εύχομαι οι νέοι στην 4κίνηση να αγαπήσουν αυτά που μπορεί να τους προσφέρει το αυτοκίνητο και τότε να είσαι σίγουρος φίλε **afonic ** πως θα αδιαφορείτε για τα δέρματα κλπ για τα οποία απαξιωτικά θεώρησες (και που ίσως να το έκανα) πως αναφέρθηκα και θα αρχίσετε να ψάχνεστε για λάστιχα, κρεμάσματα και ψηλώματα.... -
Ο χρήστης tasos953 έγραψε:
Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά το αυτοκίνητο είναι** και **για εκτός δρόμου χρήση.....
Το έβαλε κανείς σε τέτοιες καταστάσεις για να μας πληροφορήσει σχετικά ή θα αναλώνεστε στα δέρματα, στα ηχητικά συστήματα και τους κλιματισμούς;
Πώς συμπεριφέρεται η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση στα δύσκολα;
Πώς το επηρρεάζει η έλλειψη χωριστού σασί;
Είναι ικανοποιητική η (αυξημένη) ροπή εκτός μιας και εμφανίζεται ψηλώτερα;
Άντε γιατί θα τρίζουν τα κόκαλα των απανταχού ορκισμένων Βιταράκηδων..........Ε τα ακούσαμε λίγο μην κάνεις την πάπια τώρα. Δες τα smilies.
Μακάρι να γίνει αυτό που λες. Εγώ γουστάρω απίστευτα εκτός δρόμου καταστάσεις (έχω και μια μικρή enduro για βόλτες) αλλά το λυπάμαι ρε γμτ καινούργιο αμάξι να το πάω στα κατσάβραχα. Ίσως σε 4-5 χρονάκια που θα έχει παλιώσει να την ψάξω την δουλειά αρκεί να έχω χρήμα και χρόνο. Μέχρι τότε με ικανοποιεί που δεν μασάω μόλις δω πέτρα ή χαλίκι, άσε που είμαι πιο άνετος με τις λακούβες των Ελληνικών δρόμων.
-
Tελικα εχουμε μαθει πως ακριβως δουλευει το κεντρικο διαφορικο περιορισμενης ολισθησης του νεου Grand Vitara και μεχρι ποιο ποσοστο ροπης μπορει να μεταφερει μπρος πισω εκτος απο το 47/53 ??
-
Hi και καλώς σας βρήκα!
Είμαι και εγώ υποψήφιος αγοραστής του 3θυρου GV, χθές έκανα και το test drive. Οι πρώτη εντύπωση είναι θετικότατη. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με το κόστος χρήσης (οι κάτοχοι παλαιοτέρων GV μπορούν να μας βοηθήσουν)- τί γίνεται με τα service ? πόσο κοστίζουν ?
- Με τις φθορές που συνεπάγεται η μόνιμη τετρακίνηση ? βγάζει συχνά βλάβες πέρα από τα προγραμματισμένα service?
τώρα, όσον αφορά την κατανάλωση. με σταθερή ταχύτητα 120-140χλμ/ώρα ο δείκτης στιγμιαίας κατανάλωσης έδειχνε 12-13.5λίτρα/100 χλμ. δε ξέρω κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
στο σταμάτα/ξεκίνα βέβαια ξεπερνούσε τα 20 (πάντα για το δείκτη στιγμιαίας κατανάλωσης μιλάω, όσο μπορεί αυτό να θεωρηθεί ακριβής ένδειξη...)Έρχομαι λοιπόν στο μεγάλο δίλημμα...
να πάρω το 1,6 ή το 1,9diesel ???με 20.000χλμ/χρόνο περίπου που κάνω θα γίνει απόσβεση των 7.000 ευρώ παραπάνω που στοιχίζει το ντίζελ?
(24.000 η βασική έκδοση 1,6 - 31.000 η 1,9ντίζελ με το πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, δε βγαίνει σε βασικό, το οποίο βέβαια δεν περιέχει κάτι που να το θεωρώ απολύτως απαραίτητ0.)
-
Ο χρήστης medst98 έγραψε:
24.000 η βασική έκδοση 1,6 - 31.000 η 1,9ντίζελ με το πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, δε βγαίνει σε βασικό, το οποίο βέβαια δεν περιέχει κάτι που να το θεωρώ απολύτως απαραίτητ0.Σαν υποψήφιος αγοραστής και εγώ θα αφήσω τους άλλους να σου απαντήσουν στα υπόλοιπα που είναι και περισσότερο γνώστες ...
24.000 κάνει η βασική έκδοση?
Εννοείς το JX? 22990+500 μεταλλικό χρώμα+290πινακ./τέλη= 23780Eγώ θα το πάρω από την Autoprofit.
20990+500+260= 21750 ... Θα κερδίσω 2030euro ...
Δεν κατάλαβα? Τα χρώσταγα στον Σφακιανάκη ???? -
- τί γίνεται με τα service ? πόσο κοστίζουν ?
- Με τις φθορές που συνεπάγεται η μόνιμη τετρακίνηση ? βγάζει συχνά βλάβες πέρα από τα προγραμματισμένα service?
-
oι περισσοτεροι εχουν κανει μονο το πρωτο που αλλαζεις μονο λαδια και κανεις και εναν ψιλοελεγχο ...
Η εμπειρια μου απο το προηγουμενο GV μου λεει οτι το κοστος service δεν ειναι προβλημα... -
Mεχρι στιγμης απ'οτι γνωριζω σε οσα φορουμ μπαινω ελληνικα κ ξενα ΔΕΝ υπαρχει καποια ιδιαιτερη βλαβη ...
Ως αναφορα τωρα diesel ή 1.6 δεν ειναι μονο η καταναλωση που οντως θα ειναι χαμηλωτερη , αλλα η ροπη που ειναι σχεδον ΔΙΠΛΑΣΙΑ και στις μισες στροφες !!!! (30 στις 2000)
Εκτος αυτου ομως αν δεν κανω λαθος το 3πορτο diesel εχει και τον περιστροφικο διακοπτη επιλογης κλειδωματος τετρακινησης ,κοντων σχεσεων ........ -
Σαν υποψήφιος αγοραστής και εγώ θα αφήσω τους άλλους να σου απαντήσουν στα υπόλοιπα που είναι και περισσότερο γνώστες ...
24.000 κάνει η βασική έκδοση?
Εννοείς το JX? 22990+500 μεταλλικό χρώμα+290πινακ./τέλη= 23780Eγώ θα το πάρω από την Autoprofit.
20990+500+260= 21750 ... Θα κερδίσω 2030euro ...
Δεν κατάλαβα? Τα χρώσταγα στον Σφακιανάκη ????Στην αντιπροσωπεία Νταλιάνης στη Θεσσαλονίκη πήγα. μου είπαν:
22990 + 500 χρώμα + 440 πινακίδες/τέλη = 23930290 πινακίδες/τέλη??? μήπως εμείς οι 'βόρειοι' πληρώνουμε τίποτα 'μεταφορικά' ?
Autoprofit ? υπάρχει στη Θεσσαλονίκη ? γνωρίζει κανείς?
2000 φθηνότερα, χωρίς καμία μεταβολή στον εξοπλισμό κάθε έκδοσης ?υ.γ. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
-
Autoprofit ? υπάρχει στη Θεσσαλονίκη ? γνωρίζει κανείς?
2000 φθηνότερα, χωρίς καμία μεταβολή στον εξοπλισμό κάθε έκδοσης ?υ.γ. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Η Autoprofit είναι δυστυχώς μόνο στην Λ.Συγγρού. Κάνει εισαγωγές Suzuki από Ολλανδία ... δηλαδή φέρνει τα Suzuki που θα δεις στο http://www.suzuki.nl/suzuki?nav=vqpvtCsHcPvMxJmEmCvE αλλά νομίζω ότι όλο και κάποιον συνεργάτη θα έχει στην Θεσ/κη.
Το JX που φέρνει είναι ίδιο στα βασικά με το αντίστοιχο του Σφακιανάκη.
- Δεν έχει: Remote Control, RCD Clarion με τα χειριστήρια στο τιμόνι και Mπάρες στην οροφή
- Εχει: RCD 1din (μπαίνει εδώ), συναγερμό.
Επίσης (από ότι μου είπαν) υπάρχει η δυνατότητα να μην μπει το RCD και να μπει κάποιο άλλο αξεσουάρ π.χ. προβολάκια ...
Σε όλα τα άλλα το Ολλανδικό και το Ελληνικό JX είναι ίδια ... δηλ. CLIMA, ABS, 2 αερόσακοι, υ/τ, immobilizer, ηλεκτρικά παραθ. +κλειδαριές, ηλεκτρικοί καθρέπτες.
Ωστόσο η Autoprofit φέρνει και άλλες δύο εκδόσεις
-
το JLX με 22400: ίδιο με το JX αλλά με 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά θερμενόμενοι καθρέπτες, εργοστασιακό rcd clarion + cd changer + 6 ηχεία, remote control, μπάρες οροφής
-
το JXA με 23990: τα ίδια με το JLX όμως με 4 ηχεία και με ζάντες αλουμίνιου, προβολείς ομίχλης.
Πινακίδες - Τέλη - Εξοδα AUTOPROFIT = 260euro
Πινακίδες - Τέλη - Εξοδα SUZUKI Εξουσιοδοτημένος = 290euroΜεταλλικό χρώμα και στους δύο = 500 euro
-
α! σημείωσε ότι είδα και άλλη μία διαφορά! Το καζανάκι της εξάτμισης των Ολλανδικών Vitara που είδα στην Auto Profit είναι μαύρο ενώ των Ελληνικών είναι ασημένιο (τσίγκος) ....
Βασική παρατήρηση γιατί το ασημένιο καζανάκι είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτο από πίσω ... Το μαύρο είναι λιγότερο, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε ...
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Ως αναφορα τωρα diesel ή 1.6 δεν ειναι μονο η καταναλωση που οντως θα ειναι χαμηλωτερη , αλλα η ροπη που ειναι σχεδον ΔΙΠΛΑΣΙΑ και στις μισες στροφες !!!! (30 στις 2000)
Εκτος αυτου ομως αν δεν κανω λαθος το 3πορτο diesel εχει και τον περιστροφικο διακοπτη επιλογης κλειδωματος τετρακινησης ,κοντων σχεσεων ........Δεν αντιλέγω ότι το 1,9ντίζελ είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο σε σχέση με το 1,6 (ροπή, ισχύς, κατανάλωση, τετρακίνηση, κλπ) αλλά το θέμα είναι αν αξίζει να δώσει κανείς 7.000 ευρώ παραπάνω για αυτά...
τουλάχιστο να μπορέσουμε να κάνουμε μερική απόσβεση...
να πω και την αμαρτία μου, πιστεύω πως για τις δικές μου ανάγκες καλύτερο αυτοκίνητο από το GV 1,9 3d δεν υπάρχει και προσπαθώ να δικαιολογήσω το (πολύ) αυξημένο κόστος αγοράς του!
-
να πω και την αμαρτία μου, πιστεύω πως για τις δικές μου ανάγκες καλύτερο αυτοκίνητο από το GV 1,9 3d δεν υπάρχει και προσπαθώ να δικαιολογήσω το (πολύ) αυξημένο κόστος αγοράς του!
'Πολυ αυξημενο' δεν το νομιζω γι'αυτα που προσφερει ....
Τωρα απο εκει και περα ειναι δικη σου η αποφαση , αναλογα με τις αναγκες σου ....
Παντως το 1.9diesel με το συστημα τετρακινησης που ΔΕΝ εχει το 1.6 ειναι πολυ ποιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο παρα τα 7000 διαφορα....
Εσυ θελεις αυτες τις παραπανω εκτος δρομου δυνατοτητες ???
Ως αναφορα τη λεξη 'αποσβεση' , ποτε μου δεν την ελαβα υπ'οψην οταν ηταν να αγορασω αυτοκινητο ..... -
Γειά σας,
Δεν αντιλέγω ότι το 1,9ντίζελ είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο σε σχέση με το 1,6 (ροπή, ισχύς, κατανάλωση, τετρακίνηση, κλπ) αλλά το θέμα είναι αν αξίζει να δώσει κανείς 7.000 ευρώ παραπάνω για αυτά...τουλάχιστο να μπορέσουμε να κάνουμε μερική απόσβεση...
Φίλε medst98 η ...απόσβεση δεν είναι μόνο οικονομική έννοια !!, έχει και την ανθρώπινη πλευρά της ...
Μπορείς μήπως να αποτιμήσεις (σε χρήμα) το μέγεθος της ευχαρίστησης που θα νοιώθεις όταν θα χρησιμοποιείς ...την παραπάνω ροπή του πετρελαιοκινητήρα, τις αργές σχέσεις, την μεγαλύτερη αξιοπιστία (οι κινητήρες πετρελαίου ζούν περισσότερο και είναι πιό αξιόπιστοι από τους βενζινοκινητήρες, ρώτα και κάποιον ...ταρίφα!!) και γενικά την ευφορία-ευτυχία που θα αισθάνεσαι χρησιμοποιώντας το , αφού πραγματοποίησες ένα όνειρό σου ;
Για κάτι τέτοιες στιγμές, πιστεύω ζούμε και τέτοιες πρέπει να επιζητούμε-δημιουργούμε, όσο βέβαια μας είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι μας.
Εκτός και άν είναι πολύ μεγάλο ...φέσι τα 7.000 € ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις καθόλου τα παραπάνω ...καλούδια του GV 1,9.
Στο τέλος τέλος, οι ...αμαρτίες δεν δίνουν ...νόημα στη ζωή μας ;Φιλικά
Μάξιμος
-
Ο χρήστης maximos έγραψε:
...την μεγαλύτερη αξιοπιστία (οι κινητήρες πετρελαίου ζούν περισσότερο και είναι πιό αξιόπιστοι από τους βενζινοκινητήρες, ρώτα και κάποιον ...ταρίφα!!) ...
Φιλικά
Μάξιμος
Eίσαι σίγουρος για την αξιοπιστία με δεδομένο την ποιότητα του ελληνικού ντίζελ;
-
H ποιότητα του Ελληνικού ντίζελ είναι το άλλο μεγάλο θέμα (μετά τα +7.000 ευρώ) που με φρενάρει όσον αφορά τον ντιζελοκινητήρα.
Διάβασα στην εφημερίδα 'θεμα' το Μ.Σάββατο ότι έρχεται (επιτέλους) η απελέυθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα / Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο άρθρο ανέλυε τα +/- των πετρελαιοκινητήρων και έλεγε ότι το κακής ποιότητας ντίζελ μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά (αν θυμάμαι καλά μιλούσε για την αντλία) με κόστος επισκευής 1500-3000 ευρώ, το οποίο ΔΕΝ καλύπτεται από καμία εγγύηση!
Συνεπώς η λύση είναι να βρούμε 2-3 πρατήρια που να έχουν σχετικά καλής ποιότητας ντίζελ και να γεμίζουμε αποκλειστικά από εκεί.
(όταν έρθει η ώρα να ανοίξουμε και ένα σχετικό thread!)όσον αφορά τα της απόσβεσης. η αλήθεια είναι ότι δε μου περισσεύουν τα 7.000Ε, γι'αυτό αναρρωτιέμαι αν θα μπορέσω να κάνω μερική έστω απόσβεση κερδίζοντας από την κατανάλωση και από την τιμή πώλησης του αυτοκινήτου (όταν έρθει η στιγμή να το αποχωριστώ.)
χοντρικά υπολογίζω ότι ως μεταχειρισμένο το ντίζελ να πουληθεί περίπου 2000-2500Ε παραπάνω σε σχέση με το 1,6.
αν η διαφορά στην κατανάλωση είναι κατά μέσο όρο 3λίτρα/100χλμ, τότε σε 150.000χλμ θα υπάρχει κέρδος περίπου 4000Ε.δηλαδή δίνω μαζεμένα 7000Ε με τη σημερινή αξία χρήματος και περιμένω να τα πάρω πίσω σιγά σιγά σε 7-8χρόνια με την τότε αξία. Αναμφίβολα οικονομικά είμαι χαμένος.
Αλλά όπως είπε και ο φίλος Μάξιμος, οι αμαρτίες ομορφαίνουν τη ζωή μας...
GRAND VITARA (ESCUDO) 2006