-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Eδώ καλά καλά τα 125 δεν τραβάνε, μην κάνεις κανένα αστείο.
Συμφωνώ, να μπορείς να βάλεις και δεύτερο άτομο πάνω.
Ασφάλεια πληρώνω 80 € το έτος (250 cc)Το έτος? Που? Οδική έχεις?
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Εαν κυκλοφορεις μονος σου και σε δρομους που δεν παει κανεις πανω απο 50-60χαω το 50αρι θα ειναι οκ.Χάθηκα μια φορά 2κάβαλο στο θέατρο βράχων. Μόνη ελπίδα να ανέβω μια ανηφόρα για να βγω περιφερειακό.
*περισσότερο καις με ένα 50άρι που ζορίζεται να κουνηθεί παρά με ένα 125 και σιγά τη διαφορά κόστους.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
99% δεν έχει.
η τιμή που έδωσα πιο πάνω είναι από anytime με οδική.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
99% δεν έχει.
η τιμή που έδωσα πιο πάνω είναι από anytime με οδική.
Ιντερσαλόνικα, οδική δεν έχω.
Ήταν 60/έτος και πριν 3-4 μήνες αυξήθηκε. -
Ο χρήστης jimmy7 έγραψε:
τι προτεινετε 125 η 50 cc...125cc
To 50άρι είναι για όσους δεν θέλουν να παρασύρονται και για μικρές αποστάσεις... σε δρόμους χαμηλών ταχυτήτων.
Το δικό μου πάντως 50άρι έχει χαμηλή κατανάλωση... Κάτω από 2.7lt/100km...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κάπου 2.8-3.0 έχει το 125.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ο Storm Μιλάει για σκούτερ αν δεν κάνω λάθος (To agility) ενώ εσύ xenos για παπί. Τα παπιά όντως τόσο καίνε τα 125, αλλά τα kymco agility τα βλέπω να παίζουν κοντά στα 4 λίτρα ανα 100 χλμ.
Για τον φίλο που θέλει πάνω απ όλα οικονομία, να επιλέξει παπί, 125, ούτε κατά διάνοια 50άρι παπί, τάφος σκέτος.
-
το θελω για μια διαδρομη απο ηλιουπολη ομονοια , απο μαρκες τι προτεινετε? μεταχειρισμενο σκεφτομαι
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Ο Storm Μιλάει για σκούτερ αν δεν κάνω λάθος (To agility) ενώ εσύ xenos για παπί. Τα παπιά όντως τόσο καίνε τα 125, αλλά τα kymco agility τα βλέπω να παίζουν κοντά στα 4 λίτρα ανα 100 χλμ.
Για τον φίλο που θέλει πάνω απ όλα οικονομία, να επιλέξει παπί, 125, ούτε κατά διάνοια 50άρι παπί, τάφος σκέτος.
Ναι για το σκουτεράκι μου λέω... το οποίο με έχει σώσει... KYMCO!!!!
Εργαλείο...Όσο για το θέμα του παπιού και εγώ προτείνω 125cc γιατί η διαδρομή θα είναι σχετικά μεγάλη.
-
Για καθημερινή χρήση και απόσταση ~40km τι θα προτιμούσατε το innova ή το σκούτερ στα ίδια κυβικά?
Σε επίπεδο κατανάλωσης τι διαφορές υπάρχουν κι επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι κατασκευαστές δεν αναφέρουν ποτέ στοιχεία κατανάλωσης?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για καθημερινή χρήση και απόσταση ~40km τι θα προτιμούσατε το innova ή το σκούτερ στα ίδια κυβικά?Σε επίπεδο κατανάλωσης τι διαφορές υπάρχουν κι επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι κατασκευαστές δεν αναφέρουν ποτέ στοιχεία κατανάλωσης?
Κοίτα, γενικά τα παπιά είναι πολύ οικονομικά και δη το innova που είναι με injection. Από θέμα γκαζιού όμως δε ξέρω τι κάνει το Injection. Κατανάλωση κοντά στα 3 λίτρα να υπολογίζεις για το παπί πάνω κάτω, και από καταναλώσεις που έχω διαβάζει σε χρήστες για το PCX παίζουν από 2,5 αν πας πολύυυ χαλαρά μέχρι και 3+. Γενικά πιστεύω το παπί θα έχει μικρότερη κατανάλωση.
Υπόψην να λάβεις ότι το παπί έχει χαμηλότερο κόστος συντήρησης (πχ το service με τον ιμάντα των 10K δεν υπάρχει στο παπί) και γενικά με τα παπιά, ειδικά καρπυρατεράτα, δεν θα έχεις ποτέ θέμα, μόνο μπουζί και λάδια (τώρα για τα injection δε ξέρω αν βγάλανε κάποιο πρόβλημα).
Προσωπικά θα πήγαινα στο PCX για κάτι εντός πόλης, λόγω χώρου κάτω από τη σέλα για fullface κράνος, αυτόματο και άνετο γενικά. Αλλά για απόσταση 40 χλμ μήπως να σκεφτείς κάτι μεγαλύτερο; Βέβαια ανεβαίνεις σε κόστος, αλλά θα σαι πιο άνετος.
-
Δεν ξέρω ακόμα είμαι υπό σκέψη,επειδή είναι αρκετή η απόσταση πάνε-έλα σίγουρα το παπί θα είναι ποιό κουραστικό σε σχέση με το σκούτερ αλλά εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και η οικονομία καυσίμου.
Τώρα αν πάω σε κάτι μεγαλύτερο σίγουρα η επιλογή μου θα είναι η transalp αλλά και πάλι....η οικονομία θα πάει περίπατο αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα το σώνει το γεγονός ότι θα κινείτε εθνική -
Κι αλλη αυξηση στο pcx??!! παντως το συγκεκριμενο εχει start-stop οποτε μην απορειτε για τη μειωμενη καταναλωση.
Αν θελετε κατι πιο ασφαλες -λογω κατηγοριας/στησιματος- υπαρχει κ το cbf στα 125 http://www.honda-motorcycles.gr/inner2. ... _year=2010
Το συγκεκριμενο φιλε μπορεις να το βρεις κ μεταχειρισμενο 1-2 ετων...(πχ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1155039/) Να ξερεις παντως οτι με το σκουτερ εισαι περισσοτερο προστατευμενος απο αερα-νερα αλλα υστερει σε οδικη συμπεριφορα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για καθημερινή χρήση και απόσταση ~40km τι θα προτιμούσατε το innova ή το σκούτερ στα ίδια κυβικά?Σε επίπεδο κατανάλωσης τι διαφορές υπάρχουν κι επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι κατασκευαστές δεν αναφέρουν ποτέ στοιχεία κατανάλωσης?
Το σκουτερ, δεν υπαρχει καμμια συγκριση ειναι στα παντα καλυτερο. Διαφορες στην καταναλωση δεν θα δεις, παντως το καρμπυρατερατο innοva καιει αρκετουτσικα για παπι, το εχει ευτραφης φιλος. Το pcx καιει το λιγοτερο απολα τα σκουτερ.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Αν θελετε κατι πιο ασφαλες -λογω κατηγοριας/στησιματος- υπαρχει κ το cbf στα 125 http://www.honda-motorcycles.gr/inner2. ... _year=2010
Το συγκεκριμενο φιλε μπορεις να το βρεις κ μεταχειρισμενο 1-2 ετων...(πχ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1155039/) Να ξερεις παντως οτι με το σκουτερ εισαι περισσοτερο προστατευμενος απο αερα-νερα αλλα υστερει σε οδικη συμπεριφορα.
άθλιο πραγματικά.
-
Γιατι το λες αυτο??
-
δεν μου αρέσει αισθητικά.
-
Οκ, ειναι ισως 'παλιομοδιτικο' σχεδιαστικα, αλλα ειναι μοτοσυκλετα με κινητηρα παπιου αρα εχεις ασφαλεια λογω στησιματος αλλα και οικονομια. Ειδικα για μεγαλη διαδρομη, εγω τουλαχιστον θα εβαζα την ασφαλεια πανω απ'ολα.
A, εχει και ρεζερβουαρ 13λιτρων! Ειναι αρκετα τα θετικα του στοιχεια, γι'αυτο λοιπον θεωρω πως αξιζει να το σκεφτει
-
Οταν κανουμε πολλα χιλιομετρα μεσα στην πολη, το σκουτερ ειναι μονοδρομος και φυσικα κανει και για ανετες εξορμησεις η ταξιδακια αν ειναι καπως μεγαλυτερο.
Προσωπικα εχω και εντουρακι και δεν το χρησιμοποιω καθολου, γιατι με ποναγανε ποδια και καρπος απο τις αλλαγες ταχυττων και ποδοφρενο, καθως και κουραζομουν πολυ. Το ιδιο ισχυει και για την παπια που ειχα, με κουραζε πολυ, επειδη κανω αρκετα χιλιομετρα εντος Αττικης. -
Περίεργο, ουδέποτε με έχει ενοχλήσει η χρήση του συμπλέκτη και του μοχλού των ταχυτήτων, ακόμα και μετά από τρελά χιλιόμετρα μέσα στην Αθήνα...
Ποιό παπάκι να πάρω