-
Για τα σκυλιά έχω δύο λύσεις. Αν είναι μεσαίου μεγέθους κατεβαίνω από το ποδήλατο με την τρόμπα στο χέρι. Αν είναι μεγάλο, ξετυλίγω την εφεδρική σαμπρέλα και αρχίζω το μαστίγωμα. Μία να φάει, δεύτερη δεν θα ζητήσει...
-
Περί σκυλιών...
Μίλησα με το δήμο. Τίποτα το ιδιαίτερο.... κουβέντα χωρίς πραγματικό άμεσο αποτέλεσμα ...
Η μόνη λύση είναι είτε αλλαγή διαδρομής ή παύση χρήσης των ποδηλάτων.
-
Επιθεση απο σκυλια μια φορα εχω δεχθει, ειχαμε παει ολη η παρεα απο το λυκειο βολτα, και καπου κοντα στο λιμανι εμφανιζεται μια αγελη 4-5 κι ερχεται καταπανω μας! Ε, αυτο ηταν 6-7 μαντραχαλαδες σκορπιστηκαμ στα 4 σημεια του οριζοντα
οσες φορες εχω πετυχει αγριεμενο σκυλι εδω (λιγες βεβαια, τα περισσοτερα απλα σε ακολουθουν μεχρι ενα σημειο) του 'μιλαω' λιγο στην αρχη, η βαζω καμια φωνη κ σταματαει...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Περί σκυλιών...
Μίλησα με το δήμο. Τίποτα το ιδιαίτερο.... κουβέντα χωρίς πραγματικό άμεσο αποτέλεσμα ...
Εγώ αναγκάστηκα να κόψω τις βόλτες στην περιοχή της Ραφήνας το καλοκαίρι και να φέρω το ποδήλατο στη Νέα Σμύρνη. Πλέον, βόλτες στην παραλιακή. Δεν είναι τόσο ωραίες οι διαδρομές αλλά τουλάχιστον δεν παίζω κυνηγητό ανά μισάωρο με σκυλιά...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Περί σκυλιών...
Εγώ αναγκάστηκα να κόψω τις βόλτες στην περιοχή της Ραφήνας το καλοκαίρι και να φέρω το ποδήλατο στη Νέα Σμύρνη. Πλέον, βόλτες στην παραλιακή. Δεν είναι τόσο ωραίες οι διαδρομές αλλά τουλάχιστον δεν παίζω κυνηγητό ανά μισάωρο με σκυλιά...
αυτά τραβάω φίλε μου ... ...και μάλιστα αν δω αγέλη την κάνω με ελαφρά.
τώρα τον χειμώνα θα το γυρίσω στο τρέξιμο σε γηπεδάκι ...
ΥΓ. γιατί τέτοιο μίσος τα σκυλιά με τους ποδηλάτες; τα αμάξια και τα μηχανάκια ούτε γυρνάνε να τα κοιτάξουν.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Επιστημονική φαντασία στην χώρα που τα μηχανάκια κινούνται ατιμώρητα πάνω στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους. Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι ποδηλατόδρομοι θα επιτηρούνται πιο αποτελεσματικά;Έχεις δίκιο, για αυτό πρέπει να δημιουργηθούν διαδρομές αποκλειστικής κίνησης ΜΜΜ, ποδηλάτων, πεζών, όπου να μην δίνεται η δυνατότητα παραβίασης αυτών από αυτοκίνητα. Λύσεις υπάρχουν πολλές..θέληση;
http://3.bp.blogspot.com/_wgGNezwpqoU/T ... e_lane.jpg
http://switchboard.nrdc.org/blogs/plehn ... 0fence.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... e_Lane.jpgαλλιώς θα έχουμε αυτά στην ελλάδα:
http://therecord.blogs.com/photos/uncat ... x_temp.jpgστα μετρό αντί να πετάνε δις για υπόγεια πάρκιν στις πολιτισμένες χώρες έχουν αυτά:
Youtube Video -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Περί σκυλιών...
Προσπάθησε να το παίξεις τελείως ατάραχος, εννοείται χωρίς να τα κοιτάς και προσπαθήσεις να συνέχίσεις την πορεία σου. Εάν συνεχίσουν και αρχίσουν να ακουμπούν στο ποδήλατο ή στα ρούχα σου, κατεβαίνεις και περπατάς πάντα ατάραχος και χωρίς να γυρίσεις καν το κεφάλι σου. Εάν τα πράγματα σκουρύνουν, κάνεις πως πας να πιάσεις μία πέτρα, εάν σκουρύνουν και άλλο, την πετάς και εάν σκουρύνουν εντελώς, παίρνεις το 166 και τους λες να σου φέρουν μερικά μέτρα ράμματα και ένα κουτί βελόνες . Με αυτή την κλιμάκωση ενεργειών πάντως δύσκολα θα πάθεις κάτι ποτέ από σκυλιά.
Μέσα στο τρίμηνο πάντως έχουν επιτεθεί σε γνωστό φίλου μου και σε συγγενικό πρόσωπο άλλου φίλου μου σκυλιά με αποτέλεσμα την αφαίρεση κομματιών και στις δύο περιπτώσεις δυστυχώς από το πρόσωπο (!) εκτός από τα προφανή ράμματα, με εντυπωσιακότερο όλων ότι στη μία περίπτωση το σκυλί ήταν οικόσιτο! Προσωπικά εάν είχα μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μου με τα σκυλιά και ο δήμος δεν ανταποκρίνοταν στα αιτήματα μου, δεν θα θυσίαζα ούτε την σωματική μου ακεραιότητα, ούτε τη νυχτερινή μου ησυχία, ούτε την βόλτα μου όταν αναγκάζομαι να κάνω ζιγκ ζάγκ μεταξύ των βουνών από κουράδες που αφήνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για ποντίκια που απλά παράγουν την δεκαπλάσια ποσότητα σκατού. Φόλα λοιπόν και ας γκρινιάζουν οι φιλόζωοι που έχουν σφάξει εμμέσως 10 χοιροστάσια γουρούνια για να ταίσουν την 'γλύκα' τους...
-
Μπορεις σε παρακαλω να σβησεις την προταση αυτη??? Ειναι προτροπη για δολοφονια ζωου και μαλιστα με τροπο υπουλο.
Ελπιζω να κατλαβαινεις οτι τετοιες εκφρασεις προσβαλουν την ευαισθησια ορισμενων αναγνωστων, ευχαριστω
-
Ευαισθησία στα άμοιρα τα αδέσποτα ναι. Σε αυτά που σε κυνηγάνε να πάρουνε μεζέ, αεροβόλο στο δόξα-πατρί...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
...
Προσπάθησε να ...Καλές οι προτάσεις σου. Πάνω-κάτω τα έχω κάνει αυτά, αλλά δεν έχω δει ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Άποψή μου; Τα αδέσποτα, γενικότερα θα πρέπει ή να τα μαζεύουν φιλοζωϊκές, ή να τα αναλαμβάνουν όσοι είναι φίλοι των σκυλιών.
Η λογική που επικρατεί σε κάποιους 'φίλους' των σκυλιών που λέει:
'Μαζεύω έξω από το σπίτι μου, έξω από την πολυκατοικία, δύο-τρία μαντρόσκυλα αδέσποτα, τα ταίζω, οπότε αποκτώ και ασφάλεια και διώχνω τους περαστικούς, δεν αφήνω αυτοκίνητα να παρκάρουν, φοβερίζω κόσμο, μπορώ και να φύγω διακοπές χωρίς άγχος για το ποιος θα ταϊζει τα σκυλιά, κλπ...'
νομίζω ότι είναι ανοησία εντελώς, άκρως εγωιστικό και απάνθρωπο τελικά προς τα τετράποδα. -
off topic
H 'λογική' που περιγράφεις στο τέλος είναι όντως εγωιστική και 'πούστικη' κίνηση, αν μου επιτρέπεται η έκφραση. Αν θέλεις κύριε Χ να προσέχουν την αυλή σου/γειτονιά σου, μάντρωσε τα, μάζεψε τα, εμβολίασε τα, πλύν'τα (όχι συχνά). Όχι τάισμα στο δρόμο και τέλος...
Όσο για την άποψη σου, θα διαφωνήσω, και εξηγούμαι. Οι φιλοζωικές δεν είναι εταιρίες που θα μαζέψουν αδέσποτα και θα τα ταΐζουν, ποτίζουν, εμβολιάζουν, μεγαλώνουν για πάντα. Δεν φτιάχτηκαν και ούτε πρέπει να γίνουν γι'αυτό τον σκοπό. Kαι γω είμαι φίλος των σκυλιών, όπως πολύ ωραία τ έγραψες, αλλά έχω τα δικά μου σκυλιά να φροντίσω.
ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ/ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ. Από εκεί ξεκινάει το κακό. Ενημέρωση και παιδεία χρειάζεται, ο σκύλος, η γάτα, το οικόσιτο πτηνό, δεν είναι 'άηντε τα αγοράσαμε, άντε τώρα τα αφήνουμε ελεύθερα..'. Στην τελική, αγοράστε σκύλο, στειρώστε το και αφήστε το.. Ώστε να μην συνεχιστεί το φαινόμενο...
οφφ τοπικ
-
Για εσας που προτεινετε φολες κ πυροβολισμους στη μεση του δρομου καντε το (σιγα, ποιος θα σας πιασει ) αλλα αφου τα θανατωσετε, να τα μαζεψετε κ να πατε να τα θαψετε ετσι???
Διαφορετικα κανετε κι εσεις το ιδιο με τους ανευθυνουν που τα ταιζουν. Ασχολειστε μια φορα μαζι τους κ μετα ας βγαλει αλλος το φιδι απ'την τρυπα
-
Σωστότατος
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
off topic
...Δεν έχω σκυλιά, δεν έχω κατοικίδια, ποτέ δεν με ενδιέφερε αυτό το 'άθλημα'.
Επίσης δεν ξέρω ακριβώς το ρόλο των φιλοζωϊκών, οπότε είναι πιθανό η άποψή μου να είναι εντελώς λανθασμένη. Δεν αντιλέγω.Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά;
Μάλλον καμιά...
Εγώ ήδη άλλαξα διαδρομή για να μην ενοχλούνται τα 'κακόμοιρα τα σκυλάκια' από τον 'μοχθηρό ποδηλάτη'... -
Είστε off topic με τις φόλες. Είναι θέμα για ποδήλατο και μπορεί ζώα να σου την πέσουν σε οποιοδήποτε μέρος. Τέλος λοιπόν.- [mod]
-
Σε όλες τις υπερδιαστασιλογημένες αρτηρίες του λεκανοπεδίου πρέπει να περάσουν γραμμές Τραμ και ποδηλατόδρομοι. Μιλάμε για κρίση και ξοδεύουμε 30δις το χρόνο μόνο για το κόστος κίνησης των Ι.Χ. Αν βάλουμε και τα κόστη αγοράς, συντήρησης, ρύπανσης, καθυστερήσεις κλπ βγαίνει ένα ποσό που πλησιάζει το ΑΕΠ μας, εκεί χάνονται τα χρήματά μας.
Μπορούμε να ξεκινήσουμε με τις Συγγρού-Κηφισίας-Βασ. Σοφίας-κλπ. Η Αθήνα έχει υψηλές πληθυσμιακές πυκνότητες και μικρές σχετικά αποστάσεις μετακίνησης ώστε να λειτουργήσει μια χαρά το δίπολο Τραμ-Ποδήλατο. Έτσι θα διευκολυνθεί και η κίνηση των Ι.Χ. καθώς δεν θα προτιμάται. Μεγάλο κέρδος και από την έντονη ρύπανση των μποτιλιαρισμένων στην κίνηση λεωφορείων.
-
Ολλανδία γίναμε....
http://www.athensvoice.gr/the-paper/art ... cycle-city
-
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Youtube Videoαεροσακος φουλαρι;
-
yup
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;