-
http://www.youtube.com/watch?v=-hqfWAJ2 ... r_embedded
-
Δεν είναι δύσκολο,εγώ τα χτύπησα στην αναστάσεως στου παπάγου,είχα πάρει φόρα απο τις στροφές πάνω και στην ευθεία είχε ευνοικό αέρα και χτύπησε 68 χιλιόμετρα
Μετά πάνω στις δισκόπλακες έψηνες παιδάκια,μιλάμε για τέτοιο κάψιμο
- οτι εκοψα γιατι δεν φορουσα κρανακι τιποτα και ημουν με το κοντομανικο (κρύύύύύο)...
Απο βδομαδα παω να παρω full face
-
Να σας πω τη δικη μου ιστορια με το ποδηλατο σαν μεταφορικο μεσο..
Πριν 5 χρονια που μετακόμισα απο Αθηνα στα Χανια, για να σπουδασω, τον πρωτο μηνα κιόλας πηγα να αγοράσω ποδήλατο για τις μετακινησεις μου στην πόλη, συν το οτι το ειχα απωθημένο γιατι σε ολοκληρο το λύκειο και τελος του γυμνασίου δεν ειχα καθόλου ποδήλατο, αν και μου αρεσει πολύ..
Παω λοιπον στο πρωτο ποδηλαταδικο που βλέπω, μπαινω μεσα και ρωταω ποιο ειναι το πιο φτηνο ποδήλατο που διαθετουνε... ετσι σκαω τα 85 ευρω για ενα απαραδεκτο mountain μαρκας clermont με 18 λεει ταχυτητες...
Ευχαριστημενος και ευτυχισμένος απο εκεινη τη μερα το χρησιμοποιω ανελλιπώς για τις μετακινησεις μου μεσα στην πόλη... Μετα απο 2-3 μηνες σε ενα αποτομο φρεναρισμα, κανω edo, πεφτει το βαρος μου στην μπροστινη ροδα, η οποια στραβωνει (λογικα απο την τραγικη ποιοτητα των μεταλων)και ναμαι εγω κατω στην ασφαλτο...
Εκεινη τη μερα ανεβαζω το ποδηλατο στον τριτο οροφο, και το παραταω στο μπαλκόνι μου, με σκοπο μια απο της επομενες μερες να το παω στο ποδηλαταδικο να μου αλλαξουν τη ροδα..
Οπως φανταζεστε αυτο δεν εγινε ποτε παρα μονο το Μαιο του 2010 5,5 χρονια μετα...
Το clio ειχα παψει (η προσπαθουσα τουλαχιστον να το περιορισω) να το χρησιμοποιω εδω και 2 εβδομαδες μεσα στην πολη λογω της βενζινης 1,60ευρω/λιτρο, και επειδη δεν αντεχα να μην οδηγαω, μια φορα στις 2-3 μερες του εβαζα 10 ευρω και καρφι σε γνωστες στροφοδιαδρομες εκτος πόλης...
Αφου ειχα βαρεθει να περπαταω πανω κατω τα Χανια, θυμαμαι το παρατημενο-κατεστραμενο-σκουριασμενο ποδηλατο που ειχε στοιχειωσει το μπαλκονι μου και σε μια κριση αποφασιστικοτητας το αρπαζω και το παω μεχρι το ποδηλαταδικο για να μου αλλαξουν ζαντα+λαστιχο...
Αμ δε, το ποδηλατο ηθελε ακομα αλλαγη αλυσιδας(λογικο με τοση σκουρια) τακακια/συρματα ταχυτητων, μπρος+πισω λαστιχο και το μαλλι πήγε 45 ευρω...
Το αφησα στον ποδηλατα, και μετα απο 3 ωρες πηγα να το παραλαβω, του πηρα και μια αλυσιδα να το δενω, αρα συνολο 49 ευρω και απο τοτε μια βδομαδα τωρα δεν το αποχωριζομαι με τιποτα, ενω δεν το χρησιμοποιω μονο για μετακινησεις, αλλα κανω καθε μερα τουλαχιστον 45 λεπτα ασκοπες βολτες....
Χαλαλι τα 50 ευρω(θελει βεβαια και καινουριο μηχανισμο ταχυτητων γιατι τις πεταει, αλλα οσο αντεξει) οσο και να αντεξει, ξερω οτι αν το χρησιμοποιω 1 μηνα θα με γλιτωσει τουλαχιστον ενα 30ευρω... Σημερα αρχισα να σκεφτομαι το ενδεχομενο να αγορασω και σχαρα ποδηλατου....
ποδηλατο στην πολη, αυτοκινητο στους επαρχιακούς -
καλησπέρα!!!πλέόν χρησιμοποιώ το ποδήλατο σχεδόν κάθε μέρα.αργά το απόγευμα,σαν Break από το διάβασμα αρπάζω το ποδήλατο και κάνω περίπου 20km.περιττό να πω ότι δε μου λείπουν καθόλου οι ανούσιοι καφέδες και το χάσιμο χρόνου σε καφετέριες.για την όλη φάση βοηθάει και ο ποδηλατόδρομος που ενώνει τη Μπρατισλάβα με την Αυστρία
ps:από τη νέα χρονιά και αν κανα 2 συμφοιτητές μου φιλοτιμηθούν να πάρουν ποδήλατο σκοπεύω να πηγαίνω με το ποδήλατο στις κλινικές!1οψώμεθα
-
Περιμενω την ερχομενη βδομαδα να τελειωσω και να ξεκινησω τις βολτες με το ποδηλατο , να το λιωσω στις βολτες .
-
Αυτό πως σας φαίνεται; Θέλω κάτι για τον δρόμο που να είναι σαφώς πιο ξεκούραστο από το Zascar Expert μου.
-
εισαι σιγουρος οτι θα παρεις ποδηλατο?
απο οτι ακουστηκε θα υποχρεωσουν ολους να βγαλουν πινακιδες και ΤΚ -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εισαι σιγουρος οτι θα παρεις ποδηλατο?
απο οτι ακουστηκε θα υποχρεωσουν ολους να βγαλουν πινακιδες και ΤΚΔεν οα να εφαρμοσουν οτι θελουν? Εδω ειμαστε Ελλαδα. Ακομα προσπαθουν να απαγορεψουν το καπνισμα σιγα μην βαλουν πινακιδες
-
μιλαω για Αθηνα, στην επαρχια ξερω οτι τα παντα επιτρεπονται
- που να καθησουμε, ειμαστε καπνιστες?
- οπου θελετε...
- και η απαγορευση?
- ποιο πραγμα?
-
To ποδηλατο μου ειναι μοντελο 1994!!
Το καθαρισα, τα λαδωσα θα του αλλαξω και μερικα αξεσουαρ και ειναι ετοιμο για βολτες!!
αλλα αναωτιεμαι, όλα τα Mountain bikes ειναι τοσο βαρια? Το σηκώνω το ποδήλατο με ενα χερει αλλα πρέπει να εχει 10-15 κιλα!! Αναρωτιεμαι στα 15 μου πως το εκανα κουμαντο... -
Παιδια να κανω μια σοβαρη ερωτηση? Παλια οταν ημουν μικρος γυμνασιο εκανα πολυ ποδηλατο. Στο λυκειο ειχα ενα ideal traxer αλλα μετα απο λιγο καιρο στο τελος της 1ης λυκειου επεσα απο ενα γκρεμο (lol ναι σε βουνα πηγαινα. ο γκρεμος ηταν ~5-6μετρα) κ εσπασα το χερι μου. Απο τοτε δεν ξανα εκανα ποδηλατο κ το συγκεκριμενο το εδωσα.
Anyway τωρα μου ψιλοξαναηρθε η τρελα κ λεω να αγορασω ποδηλατο για τις μετκινησεις μου. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Εγω μενω Θερμη (εκτος θεσσαλονικης ~10χμ). Σκεφτομαι για μεσα στο κεντρο να χρησιμοποιω το ποδηλατο. Οσοι κανετε τετοιες διαδρομες πως ειναι να κατεβαινεις απο μια διαδρομη 15χμ?? Μπορεις να πας για καφε μετα ή θα βρωμας ολοκληρος απο τον ιδρωτα? Γενικα αξιζει να αγορασω ποδηλατο για να κατεβαινω με αυτο? -
Αν ειναι κατηφορος για να πας στη δουλεια σου αξιζει λογικα (δεν εχω εμπειρια ακομα) μιας και δεν θα ιδρωνεις πολυ. Αλλα καλυτερα θα ηταν να παρεις το ποδηλατο σου και να κανεις μια Δοκιμαστικη/Αναγνωριστικη βολτα για να δεις τι παιζει και καθημερινες προπονησεις για να παρεις μπρος
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Εγω μενω Θερμη (εκτος θεσσαλονικης ~10χμ). Σκεφτομαι για μεσα στο κεντρο να χρησιμοποιω το ποδηλατο. Οσοι κανετε τετοιες διαδρομες πως ειναι να κατεβαινεις απο μια διαδρομη 15χμ?? Μπορεις να πας για καφε μετα ή θα βρωμας ολοκληρος απο τον ιδρωτα? Γενικα αξιζει να αγορασω ποδηλατο για να κατεβαινω με αυτο?Θα κατεβαινεις απο την εθνικη της Χαλκιδικης (επικινδυνο και απαγορευεται) ή απο Φοινικα;
Κατα τη γνωμη μου σιγουρα θα ιδρωνεις. Ωστοσο, αν κατεβαινεις για βολτα (χαλαρο ντυσιμο και ρυθμος) δεν ειναι τοσο χαλια τα πραγματα.
Η διαδρομη σου ειναι αρκετα καλη (επιπεδη), τα χιλιομετρα μηπως σου φανουν πολλα στην αρχη;Εγω παω στο γραφειο καθε μερα (απο Σταυρουπολη-κεντρο, περιπου 6 χλμ) και πισω. Η κατηφορα το πρωι ειναι ΟΚ (και ετσι μπορω να πηγαινω στο δουλεια). Στην ανηφορα το απογευμα ιδρωνω παρα πολυ, αλλα παω σπιτι κατευθειαν για μπανιο, οποτε δεν με νοιαζει.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Εγω παω στο γραφειο καθε μερα (απο Σταυρουπολη-κεντρο, περιπου 6 χλμ) και πισω. Η κατηφορα το πρωι ειναι ΟΚ (και ετσι μπορω να πηγαινω στο δουλεια). Στην ανηφορα το απογευμα ιδρωνω παρα πολυ, αλλα παω σπιτι κατευθειαν για μπανιο, οποτε δεν με νοιαζει.
Να ρωτήσω, από την Λαγκαδά επιστρέφεις; Σχετικά ίσια δεν είναι; Την θεωρείς επικίνδυνη λόγω στενότητας;
-
Γυρναω απο Λαγκαδα, γιατι ειναι ο συντομοτερος δρομος.
Απο Βαρδαρη μεχρι το σημειο που πλαταινει (στην παλια εισοδο του στρατοπεδου Π.Μελα στη διασταυρωση για Πολιχνη), ναι τη θεωρω επικινδυνη. Εχει στην αρχη αρκετη ανηφορα, πας αργα και εχει 2 λωριδες (πολυ στριμωχτα) και αστικα.
Μετα ισιωνει και εχει τον παραδρομο, οποτε πας ανετα και με ασφαλεια μεχρι τη διασταυρωση για Καρατασου. -
Σήμερα για πρώτη φορά η βόλτα μου δεν ήταν Ελληνικό - Λαιμός Βουλιαγμένης, αλλά Ελληνικό - ΣΕΦ μέσω παραλιακής. Εντυπώσεις:
Είναι αρκετά πιο ασφαλής διαδρομή γιατί σε τεράστια κομμάτια του δρόμου μπορείς να κινηθείς παράλληλα με το τραμ. Σε άλλα πάλι πρέπει να πηγαίνεις από το πεζοδρόμιο μαζί με τους πεζούς.
Έχει καταπληκτική περατζάδα και το να πηγαίνεις μέσα από τις μαρίνες είναι φανταστικό. Τα χιλιόμετρα περίπου 20 σύμφωνα με το Google Maps (το κοντεράκι μου θέλει μπαταρία), αρκετά λιγότερα από την συνηθισμένη διαδρομή μου και χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις μέχρι την Γλυφάδα, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο στην Επιστροφή, στις ανηφόρες του golf για το Ελληνικό τα έφτυσα. Ίσως έφταιξε και ο ισχυρός άνεμος που είχα κόντρα.
Λογικά είναι και η τελευταία μου διαδρομή με το MTB στην πόλη καθώς την Τετάρτη έρχεται το fitness. Είμαι περίεργος να δω πόσο πιο ξεκούραστο θα είναι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Λογικά είναι και η τελευταία μου διαδρομή με το MTB στην πόλη καθώς την Τετάρτη έρχεται το fitness. Είμαι περίεργος να δω πόσο πιο ξεκούραστο θα είναι.
οσο δεν κανεις σκι,γυμναζεις τα ποδια σου με ποδηλατο αποκλειστικα η κανεις και κατι αλλο?
γιατι οσο ποδηλατο και να κανω τις πρωτες φορες που θα ανεβω στο βουνο τα ποδια μου δεν αντεχουν,καταπονουν διαφορετικες μυικες ομαδες? -
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
καταπονουν διαφορετικες μυικες ομαδες?Νομίζω ναι. Το ποδήλατο βοηθάει πολύ την φυσική σου κατάσταση, αλλά ο μόνος τρόπος να προετοιμαστείς για το σκι είναι... να κάνεις σκι. Οι πρώτες μέρες της σεζόν πάντα είναι πιο ζόρικες.
Δες και αυτό το νήμα.
οσο δεν κανεις σκι,γυμναζεις τα ποδια σου με ποδηλατο αποκλειστικα η κανεις και κατι αλλο?
Κάνω και parapente, αλλά αυτό δεν γυμνάζει το σώμα, είναι πολύ τεμπέλικο σπορ, με εξαίρεση ίσως το ground handling που έχει ζόρι. Πιο πολύ γυμνάζομαι όταν έχω καμία πιτσιρίκα στο αυτοκίνητο και... συζητάμε για τα προβλήματα της Ελληνικής χιονοδρομίας.
-
καταπονουν διαφορετικες μυικες ομαδες?
Νομίζω ναι. Το ποδήλατο βοηθάει πολύ την φυσική σου κατάσταση, αλλά ο μόνος τρόπος να προετοιμαστείς για το σκι είναι... να κάνεις σκι. Οι πρώτες μέρες της σεζόν πάντα είναι πιο ζόρικες.
Δες και αυτό το νήμα.
Κάνω και parapente, αλλά αυτό δεν γυμνάζει το σώμα, είναι πολύ τεμπέλικο σπορ, με εξαίρεση ίσως το ground handling που έχει ζόρι. Πιο πολύ γυμνάζομαι όταν έχω καμία πιτσιρίκα στο αυτοκίνητο και... συζητάμε για τα προβλήματα της Ελληνικής χιονοδρομίας.
αυτο μεσα στο αμαξι περισσοτερο μοιραζει τραβηγματα και θλασεις παρα γυμναζει,ειδικα με
πιτσιρικα ---> αντοχες -
Πιο πολύ γυμνάζομαι όταν έχω καμία πιτσιρίκα στο αυτοκίνητο και... συζητάμε για τα προβλήματα της Ελληνικής χιονοδρομίας.Στο θέμα μας:
Τη βδομάδα βγαίνουν περίπου 10km, τα οποία τα κάνω με πολλή όρεξη.
Το αμάξι τρώει γερό γράψιμο, και χρησιμοποιείται όπου είναι απολύτως αναγκαίο, που στην περίπτωσή μου αυτό μεταφράζεται πλέον σε 1-2 φορές τη βδομάδα. ( βέβαια, τ'αμάξι κοστίζει λιγότερο από το ποδήλατο.. )Χρήστο το πήρες το SHAPER 300; Για πε, για πε, γιατί με ενδιαφέρει και μένα κάτι καινούριο σε 'city racing' τύπο.
Από το mtb σου θα είναι απείρως πιο γρήγορο, ειδικά αν είχες και χοντρολάστιχα.
Εγώ προς το παρόν έχω αρκεστέι σε λαστιχάκια μιας ιντσας, μέχρι αγοράς 'κούρσο-ειδούς'. ( στην ταχύτητα είδα τεράστια διαφορά, παρεπιπτόντως..)
Αν προσπεράσω και την περιέργειά μου για τα fixed-gear bikes..
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;