-
Επειδή πρόσφατα αγόρασα καινούριο ποδήλατο και είπα να γυμναστώ λίγο,σκέφτηκα να δω αν και εσείς ασχολείστε με το όχημα αυτό.
Σκοπεύω με τον καιρό να κάνω αποστάσεις 5-10χμ με το ποδήλατο,αντί για το αυτοκίνητο. -
Επειδή πρόσφατα αγόρασα καινούριο ποδήλατο και είπα να γυμναστώ λίγο,σκέφτηκα να δω αν και εσείς ασχολείστε με το όχημα αυτό.
Σκοπεύω με τον καιρό να κάνω αποστάσεις 5-10χμ με το ποδήλατο,αντί για το αυτοκίνητο. -
Αμα εισαι εκτος Αθηνας ειναι μια καλη λυση για κοντινες αποστασεις.
Μεσα στην Αθηνα (σχεδον σε ολες τις περιοχες) ειναι σα να παιζεις ρωσικη ρουλετα... -
Μεγάλη προσοχή μια και σχεδόν κανείς δε δίνει σημασία στους ποδηλάτες ειδικά σε αστικές περιοχές. Σαν μέσο μετακίνησης πάντως για μικρές αποστάσεις είναι πολύ καλή επιλογή.
Καλές βόλτες.
-
Ως μεσο μεταφορας ποτε δεν το χρησιμοποιησα. Μονο ως μεσο 'διασκεδασης' και α8λησης. Οταν ημουν Ελλαδα εκανα 50+χμ κυριως στην παραλια αλλα κ σε διαδρομες μες στην Α8ηνα. Τωρα με τις σπουδες ειναι το τελευταιο που σκεφτομαι οταν ερχομαι Ελλαδα. Συν του οτι 3εκινησα το καπνισμα οποτε δε με βλεπω καλα.
Καπου μες στο φορουμ 'Εκτος δρομου' υπαρχει ενα τοπικ για τα ποδηλατα βουνου που εχει αρκετες κ ενδιαφερουσες πληροφοριες.
Καλη αρχη κ καλες διαδρομες!
Παρολο που νιω8ω μικρος(ηλικιακα, απο αποψη εμπειριας) γιαυτο που 8α πω, νομιζω οτι ειναι αλη8εια. Το ποδηλατο με εμα8ε παρα πολλα για την κυκλοφορια στους δρομους κ 3εκινησα την οδηγηση αυτοκινητου χωρις φοβο αλλα με την γνωση των κινδυνων των δρομων. Εν ολιγοις με εκανε καλυτερο οδηγο. -
Για μετακινηση, ποτε, γιατι ιδρωνω πολυ οποτε δεν λεει να πας οπουδηποτε αμα ειναι να σταζεις. Για αθληση το χρησιμοποιω παρα πολυ συχνα, μερικες φορες κανω και καμμια κοντρα με αλλους ποδηλατες η παπακια . Αγαπημενη διαδρομη ειναι ολη η καστελα+μικρολιμανο. Εχω παει και απο Καμινια - Αγια Παρασκευη (οπου ηταν το σχολειο μου) οπου εφτανα πιο γρηγορα απο το πουλμαν-σχολικο. Παντως απο την στιγμη που και εγω εβγαλα διπλωμα το παρατησα οποτε τετοιες διαδρομες τις εχω αφησει τωρα τελευταια.
-
Το mountain bike είναι το αγαπημένο μου μέσο για κοντινές αποστάσεις(σπίτι-περίπτερο, βίντεο κλαμπ, κοντινοί φίλοι) καιρού επιτρέποντος αλλά και για καμιά βόλτα του στυλ ανάβαση Πεντέλης (ακόμα καλύτερα: κατάβαση! ), βασιλικά κτήματα, κλπ. Πιο σπάνια, και όταν έχω παρέα, κάνω και μεγαλύτερες χιλιομετρικά βόλτες (Ερυθραία-Σχοινιάς & πίσω). Στη δουλειά δεν πάω με αυτό, διότι παρόλο που το 'πήγαινε' είναι περίπου το ίδιο γρήγορο όσο και με αυτοκίνητο όταν έχει λίγη κίνηση, και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, το 'έλα' είναι ανηφορικό και δεν λέει όταν είσαι ήδη κουρασμένος (χώρια που αναπνέεις και το καυσαέριο εκεί που τα πνευμόνια σου βαράνε υπερωρίες!).
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Το ποδηλατο με εμα8ε παρα πολλα για την κυκλοφορια στους δρομους κ 3εκινησα την οδηγηση αυτοκινητου χωρις φοβο αλλα με την γνωση των κινδυνων των δρομων. Εν ολιγοις με εκανε καλυτερο οδηγο.Το πιστεύω κι εγώ αυτό. Είναι και το ότι είσαι τελείως εκτεθειμένος και δεν έχεις το 'γκάζι' να ξεφύγεις από κάποιον που πάει να πέσει επάνω σου, που σε κάνει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα και το νου σου προς όλες τις κατευθύνσεις.
-
Φίλε PG220, με καλύπτει απόλυτα η πρώτη επιλογή χωρίς περαιτέρω σχόλια
-
Αραιά κ που κάνω ποδήλατο αλλά όχι στο δρόμο..
τώρα πια βέβαια αυτό το αραιά κ που έχει γίνει σπάνια..
δυστυχώς!
Αλλά κ αυτή η πόλη μας δεν ευνοεί την ποδηλασία -
Στην **Αγγλία **ανάλογα με τον καιρό έκανα από 5-50+χλμ/εβδομάδα. Περιλάμβανε κυρίως βόλτες για άθληση αλλά όταν είχε ζέστη και μεταφορά προς και από δουλειά (9χλμ η κάθε διαδρομή μέσα από όλο το κέντρο του Λονδίνου) μια και έκανα την ίδια ώρα αλλά δεν έβραζα μέσα στο μετρό.
Στην **Αθήνα **δεν το έχω τολμήσει ποτέ και το βλέπω δύκολο, φοβάμαι τα αυτοκίνητα, τους ταξιτζήδες αλλά περισσότερο τα δολοφονικά μηχανάκια.
Δεν έχω φτάσει στο σημείο να το φορτώνω για να πάω επι τούτου κάπου για ποδήλατο.... και το βλέπω απίθανο....
Για την **Αλεξανδρούπολη ** αν δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο ελαφρά ανηφορικό χιλιόμετρο ακριβώς πριν τη δουλειά μου (~8χλμ η κάθε διαδρομή) που μου εγγυάται το ότι θα φτάσω μούσκεμα θα έλεγα ναι.... οπότε ακόμα το σκέφτομαι. -
μέχρι το δεκέμβριο (οπου αγόρασα αυτοκίνητο) το χρησιμοποιούσα σε καθημερινή βάση (μερικές φορές και με βροχή) για μικρές καθημερινές δουλειές (πχ για να παω στο βιντεο κλαμπ, ή να παω στο γυμναστήριο). Μετά το ελλάτωσα κυρίως λόγο καιρού και τώρα απλά κάνω μεγάλες βόλτες. (Παλλήνη, Κάντζα, Μεσογείων, Σπάτων, Παλλήνη)...
Σίγουρα είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς σε ελληνικό δρόμο με ποδήλατο, αλλά προσπαθώ να είμαι οσο πιο προσεχτικός μπορώ..
Το ποδηλατο μου είναι ενα ΜΤΒ της Peugeot, της σειράς Jim Gould και ίσως η μόνη 'βελτίωση' που θέλω να κάνω, είναι να βάλω πηρούνι με αμορτισέρ της προκοπής γιατι μετά από μεγάλες αποστάσεις πονάνε οι καρποί μου...
-
Το χρησιμοποιουσα καθε μερα για να παω στη δουλεια,μεχρι που μου το κλεψανε στο νοσοκομειο. Απο τοτε μονο για βολτες το σαβατοκυριακο και το εχω στο μπαλκονι για να μη κλαψω και το δευτερο
-
Το κακό πάντως είναι οτι στην Ελλάδα το ποδήλατο δεν είναι καθόλου ανεπτυγμένο.
Μόνο κάτι πακιστανούς βλέπεις με ποδήλατα... -
το χρησιμοποιω για 'αθληση' και για βολτιτσες χαλαρες....
οταν εχει καλο καιρο, χαλανδρι παω μονο με ποδηλατο, ενω αν θελω να κανω κανα χιλιομετρο παραπανω περιμενω να κλεισουν τα μαγαζια, να σουρουπωσει λιγακι και ξεχυνομαι στους δρομους! Χρειαζεται παρα πολυ προσοχη, απαραιτητα φωτα και αντανακλαστικα και οσο γινεται να αποφευγεις τους κεντρικους δρομους.
ειμαι τυχερος, γιατι εχω βγαλει διαδρομη των 20 χλμ που ειναι χωρις κινηση (το μεγαλυτερο κομματι της), ενω οταν θελω να παω στο χαλανδρι και να γυρισω, μπορω να παω απο διαφορα στενα στον προορισμο μου και να βγω στην κινηση εκει που ειναι κολλημενα τα αυτοκινητα οπου δεν υπαρχει κινδυνος...Καλη αγορα! αν προοριζεται για χρηση πολης και οχι mountain καταστασεις, επιβαλεται η αλλαγη των ελαστικων με 'δρομου' απο τα τρακτεροτα... θα γλυτωσεις πολυ θορυβο και ενεργεια!
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Μόνο κάτι πακιστανούς βλέπεις με ποδήλατα...Θα διαφωνήσω εδώ φίλε...
Όταν είχα κάνει τα πρώτα μου ταξίδια για δουλειά στην επαρχία μου είχε κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός ποδηλάτων που είχα δεί σε πόλεις όπως η Λάρισσα και τα Τρίκαλα.Βέβαια εντύπωση μου είχε κάνει και το γεγονός ότι σχεδόν όλα όσα είχα δεί να κυκλοφορούν ήταν παμπάλαια...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μόνο κάτι πακιστανούς βλέπεις με ποδήλατα...Θα διαφωνήσω εδώ φίλε...
Όταν είχα κάνει τα πρώτα μου ταξίδια για δουλειά στην επαρχία μου είχε κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός ποδηλάτων που είχα δεί σε πόλεις όπως η Λάρισσα και τα Τρίκαλα.Βέβαια εντύπωση μου είχε κάνει και το γεγονός ότι σχεδόν όλα όσα είχα δεί να κυκλοφορούν ήταν παμπάλαια...
Ίσως με το Ελλάδα το γενίκευσα.Πάντως στην Αθήνα οι ποδηλάτες είναι πολλοί λίγοι.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Θα διαφωνήσω εδώ φίλε...
σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, αφού είναι flat! Στην Καρδίτσα έχουν και ποδηλατόδρομους. Η Αθήνα κι ο Πειραιάς έχουν αρκετές υψομετρικές διαφορές. Για ανέβα τη Συγγρού με ποδήλατο
-
Πάει αρκετός καιρός που έχω να κάνω ποδήλατο. Τώρα όμως που μετακόμισα στην εξοχή (!) έχω αρχίσει να σκέφτομαι την αγορά κάποιου mountain τόσο για άθληση όσο και για δουλειές εδώ γύρω.
Δεν έχω όμως ιδέα τι παίζει από μάρκες, τιμές κλπ. (ποτέ δεν ήμουν κολλημένος, το άφησα και το θέμα τα τελευταία 2-3 χρόνια, με αποτέλεσμα: πλήρη άγνοια!! )
Τι θα προτείνατε? Πού κυμαίνονται περίπου οι τιμές?
(Όσον αφορά σε κάτι ποιοτικό και φυσικά στα πλαίσια της χρήσης που προανέφερα.) -
τωρα περι τεχνικων - τιμων, εδεσες!
μπορεις να πας σε ενα σουπερ μαρκετ και να παρεις ποδηλατο 'τσαμπα' και να πας σε ενα ποδηλαταδικο και να ρωτησεις..
τη μεγαλη διαφορα την κανουν - ως συνηθως - τα περιφερειακα του ποδηλατου..
λεγοντας περιφερειακα (σε δεδομενο σκελετο - παντα) εννοουμε τα πεταλ που μπορει να ειναι πλαστικα ή αλουμινενια ή δε ξερω, το ιδιο ισχυει για τις μανετες των φρενων και για το συστημα αλλαγης ταχυτητων, ποια 'σειρα' θα φοραει επανω σε εξαρτηματα (π.χ. της shimano) και αν θα ειναι ΟΛΑ της ιδιας σειρας ή θα κανουν μπεν μιξ για κοτοπουλο και διαφορα τετοια..
μπερδευτηκες??
γι αυτο κανε μια βολτα απο σουπερ μαρκετ που πουλανε και ριξε μια ματια στις λεπτομερειες που ανεφερα και μετα πηγαινε σε κανενα ποδηλαταδικο και ρωτα.. οι διαφορες στις τιμες ειναι μεγαλες, απο εκει και περα αποφασιζεις εσυ..
επισης σημαντικο ρολο παιζει και το βαρος του ποδηλατουεξαρταται τα λεφτα που θες να διαθεσεις.. παντως θεωρητικα και σαν συμπερασμα και να παρεις ενα ποδηλατο απο το σουπερ μαρκετ δε μπορει να ειναι τελειως λαθος ...
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;