-
σιγά σιγά με το καιρό θα συνηθίσεις.αυτό που παντως που πρέπει να προσέξεις είναι ότι το ποδήλατο γυμνάζει διαφορετική ομάδα μυών και με διαφορετική ένταση απότι πχ το τρέξιμο.πχ εγώ μπορώ να κάνω ποδήλατο 3 ώρες αλλά δεν μπορώ να τρέξω 10 λεπτά.
αν έχει πρόβλημα υπάρχουν πολλά είδη σέλας,συνήθως οι πιο ελαφριές είναι και οι πιο σκληρές.Με τη δικιά μου μετά από 2 ώρες δεν μπορώ να κάτσω άλλο και κάνω όρθιος πετάλι.
Τα πεντάλ μπορείς να τα ξεσφίξεις λίγο για να ξεκουμπώνουν πιο εύκολα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Συνειδητοποιώντας ότι η φυσική μου κατάσταση είχε πιάσει πάτο και επειδή φοβάμαι ότι κινδυνεύω να σπάσω κανένα πόδι σε καμία κατάβαση με το σκι, ή σε καμία προσγείωση με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, τον τελευταίο καιρό έψαχνα εναγωνίως ένα σπορ που να μπορώ να το κάνω ανεξαρτήτως καιρού και κοντά στο σπίτι μου.
Προχτές λοιπόν αγόρασα και εγώ το πρώτο μου ποδήλατο μετά από 23+ χρόνια ( ) και αφού τα έσκασα κανονικότατα για ένα MTB της GT το πήρα για τις πρώτες διστακτικές πενταλιές στους παράπλευρους δρόμους. Συμπεράσματα:- Ακόμα πονάνε τα μαλακά μου μόρια!
- Έχω πάρα πολύ δουλειά μπροστά μου μέχρι να μπορέσω να πω ότι θα μπορώ να βγάζω άνετα αρκετά χιλιόμετρα.
- Όταν όλη η γειτονιά έχει συνηθίσει να σε βλέπει να περνάς με αυτοκίνητο και ξαφνικά σκας μύτη με ποδήλατο, κράνος και γαντάκια χωρίς δάχτυλα πέφτει πολύ γέλιο.
- Έφαγα ήδη την πρώτη μου τούμπα με τα γ@μ#μ$ν@ πεντάλ που απελευθερώνουν μόνο διαγώνια.
- Αν πρόκειται να πέσεις σαν σακί με πατάτες μες την μέση του δρόμου, είναι καλύτερα να μην το κάνεις όπως εγώ μπροστά από το μοναδικό καφέ του Ελληνικού που μαζεύει κόσμο και κυρίως μαθητές σου.
- Φίλοι που είναι φανατικοί ποδηλάτες απειλούν να με πάρουν μαζί τους το Σάββατο στα βασιλικά για την πρώτη μου διαδρομή εκτός δρόμου, όπου και προβλέπεται να αφήσω την τελευταία μου πνοή, αφού τους άκουσαν να μιλάνε για μια «μικρή» διαδρομή 20 χιλιομέτρων…
1.Τα μαλακά σου μόρια θα πονάνε για 10 μέρες ακόμα, αναλογα και με τη χρήση που κάνεις.(οχι των μαλακών μορίων, του ποδηλάτου... )
2.Θα εκπλαγείς πόσο γρήγορα θα προσαρμοστείς και πόσο γρήγορα θα προχωρήσει αυτή η 'δουλειά'.
3.Απο χαρά, που θα γλυτώσουν απο σένα και την φρενίτιδα που σε πιάνει με την 'μπέμπα'...
4.Δηλαδή ??
5.Ναι αλλα το κράνος και τα γυαλιά ηλίου γιατι τα φοράμε? Για προστασία λές...?
5. (ή 6 ) Εξαρτάται απο τις κλίσεις της διαδρομής.Το σημαντικότερο είναι αυτό στην ποδηλασία, παρα οι χιλιομετρικές αποστάσεις.Με γεια σου και καλοτάξιδο......
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Καλό είναι να έχετε και αυτοκίνητο συνοδείας για νερό , περίπτωση βλάβης κτλπ αλλά και για να σας επιστρέψει.
Ε; Αυτοκίνητο να μάς επιστρέψει από ανάβαση; Γιατί;;;
Αφού η κατάβαση είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα με το ποδήλατο. Τελείως ξεκούραστο, μόνο ένα φρένο πρέπει να πατάς πότε-πότε.
To σύνολο της διαδρομής είναι 65 χλμ, άρα αφαιρώντας τα 12 της ανάβασης μένουν 53 επιστροφής. Φυσικά αν είσαι προπονημένος δεν υπάρχει πρόβλημα. Και σίγουρα 12 χλμ κατήφορος είναι φοβερή χαρά.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
3.Απο χαρά, που θα γλυτώσουν απο σένα και την φρενίτιδα που σε πιάνει με την 'μπέμπα'...
4.Δηλαδή ??
5.Ναι αλλα το κράνος και τα γυαλιά ηλίου γιατι τα φοράμε? Για προστασία λές...?Με γεια σου και καλοτάξιδο......
-
Μπα! Μέσα στην πόλη οδηγώ πάρα πολύ συντηρητικά.
-
Δεν είχα σκεφτεί ότι χρησιμεύουν για να κυκλοφορείς ινκόγκνιτο
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές
-
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
αν έχει πρόβλημα υπάρχουν πολλά είδη σέλας, συνήθως οι πιο ελαφριές είναι και οι πιο σκληρές. Με τη δικιά μου μετά από 2 ώρες δεν μπορώ να κάτσω άλλο και κάνω όρθιος πετάλι.
Τα πεντάλ μπορείς να τα ξεσφίξεις λίγο για να ξεκουμπώνουν πιο εύκολα.
Ήδη σήμερα τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, αν και υποπτεύομαι ότι η σέλα μου είναι πιο καθαρόαιμη από όσο θα ήθελα.
Τα πεντάλ τα χαλάρωσα αρκετά και αρχίζω να τα συνηθίζω. Αν δεν με πατήσει κανένα λεωφορείο μέχρι να εξοικειωθώ πλήρως, πιστεύω ότι πράγματι είναι καλύτερα από τα κοινά πεντάλ.
BTW, thanks for the tips
-
Εγώ τώρα γιατί νοιώθω κάτι σαν φτωχός συγγενής!!!
Δεν πειράζει τα καταφέρνω μια χαρά και με το δικό μου. Εξάλλου είμαι επί το πλείστον ασφάλτηνος οπότε δεν έχω προς το παρών μεγάλες απαιτήσεις. -
poly kalh epilogh to GT.
poso sou vghke an epitrepetai?sorry gia ta greeklish?
-
1380 Ευρώ με τρελή έκπτωση, από φίλο.
-
Στις 10 Ιουλίου ο γύρος της Κερκινης, περίπου 70 χλμ, θα υπάρχει και σκούπα για να μαζέψει αυτούς με πρόβλημα. Περισσότερα μόλις έχω κι άλλα νέα.
-
Σήμερα έκανα την πρώτη εξόρμηση μου σε διαδρομή εκτός ασφαλτοστρωμένων δρόμων, στα πρώην Βασιλικά κτήματα, στο Τατόι. Μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει την εμπειρία του να κάνεις ποδήλατο μέσα σε δασικά μονοπάτια: Μαγεία!
-
Εγώ έχω δύο ποδήλατα!
Ένα Peugeot Mountain και ένα Ideal αγωνιστικό!
Δεν έχω ακόμα δίπλωμα, οπότε πάω παντού με αυτό.
Το Peugeot έχει 6100 χλμ σε 1.5χρόνο (το χρησιμοποιώ περισότερο, που να πάω σε λακούβες με το αγωνιστικό).
Το Ideal έχει κάνει σε 9μήνες 3.650 χλμ!
Αμα πετύχεις μέρα με μηδενικό άνεμο και όρεξη-ξεκούραση ψυχική αλλά και σωματική, είναι ότι καλύτερο μια γρήγορη βόλτα...
Με το Pug έχω πιάσει σε τρελή κατηφόρα 80χλμ, ενώ με το άλλο, σε μικρής κλίσης κατηφόρα, έτυχε να κολλήσω σε αυτοκίνητο (δεν είχα αέρα να με βαράει) και έπιασα για πλάκα 83.2! Είχα και άλλο αλλά πλησίαζα το αυτοκίνητο και έκοψα!!
Αυτά...
-
Kαλημέρα!
Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να ξανα-ασχοληθώ με το άθλημα. Πήρα λοιπόν την μεγάλη απόφαση και πήγα το ΜΤΒ μου για μια γενική επισκευή. Είναι ένα αρκετά παλιό CARRERA TRAIL, το οποίο από άποψη πλαισίου - σασμάν (SHIMANO) ήταν αρκετά καλό, οπότε κρίμα ήταν να τρέχω για καινούριο, όταν με 90 Ευρώ έγινε μια χαρά.
Μπήκαν καινούρια ζαντολάστιχα (με αλουμινένια στεφάνια), μια καινούρια σέλα (αν και λίγο σκληρή για τις προτιμήσεις μου - τουλάχιστον τώρα στην αρχή), φρένα, κοντέρ ηλεκτρονικό (είχα αναλογικό, το οποιο έχει αρκετές τριβές), φωτάκι μπαταρίας πίσω, καινούριες μανέτες φρένων (οι παλιές ήταν πλαστικές και η μία είχε σπάσει) και έγιναν τα απαραίτητα σφιξιματάκια. Επιπλέον αφαιρέθηκαν φτερά-σχάρες-φώτα-δυναμό προς όφελος του βάρους. Βλέπετε το ποδήλατο είχε καθαρά βολταδόρικο-τουριστικό χαρακτήρα, ενώ τώρα το θέλω αποκλειστικά για γυμναστική.
Εντυπώσεις μετά από πολύ καιρό αποχής; ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ... Η φυσική μου κατάσταση βρίσκεται υπό του μηδενός, το ποδήλατο μου φαίνεται πολύ βαρύ (που είναι έτσι και αλλιώς, αλλά πριν 3 χρόνια το πήγαινα αέρα) και με 6 χιλιομετράκια που έκανα (με τα μισά στο τέλος ανηφόρα μεν, την οποία έχω κάνει χίλιες φορές δε) τα έφτυσα τελείως... Σημειωτέον όταν έβγαινα για βόλτα παλιότερα, τα 20 km ήταν η μίνιμουμ απόσταση.
Σκέφτομαι τώρα ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να του ζητήσω να βάλει ασφάλτινα λάστιχα, καθώς με τα χωμάτινα νιώθω πολύ μεγάλη αντίσταση, τώρα πολύ απλά και εφόσον δεν μπορώ να το αποφύγω, θα κάτσω και θα το 'απολαύσω'
Για να δούμε, θα μπορέσω να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν;
-
Καλά μην απογοητεύεσαι θα φτιάξουν σύντομα τα πράγματα. Φυσικό είναι μετά από αποχή να ζοριστείς στην αρχή.
Μου πέρασε και μένα από το μυαλό να αλλάξω ποδήλατο και μάλιστα αλληθώριζα προς ασφάλτηνο μια και εκεί είναι η μεγάλη πλειοψηφία των χιλιομέτρων που κάνω.
Μετά πάλι σκέφτηκα ότι πέρα από τα χρήματα που δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα μεγάλη εξοικονόμηση βάρους μπορώ να κάνω πέρα από το ποδήλατο (καμιά τριανταριά κιλά) αν κάνω λίγο κράτη στα κοψίδια και τα ξίδια. Οπότε παραμένω σε ότι έχω και απλά θα προχωρήσω σε κάποιες βελτιώσεις. -
Παιδιά πολύ ωραίο θέμα , δυστυχώς μόλις τώρα το πρόσεξα Το ποδήλατο είναι το χόμπυ μου και με έχει βοηθήσει σε ένα περίπου χρόνο να χάσω 15 κιλά ! Εχω ενα ΜΤΒ της FIELD Hard Tail (μόνο μπροστινή ανάρτηση ) και ένα της ίδιας φίρμας σε FS (full suspension). Επίσης ένα ποδήλατο δρόμου Motobecane . Kάνω κάθε μέρα 20 χιλιόμετρα σε άσφαλτο αλλά και σε χώμα πάντα με την δέουσα προσοχή για τραυματισμούς (πολύ συχνές οι ρήξεις τενόντων στην ηλικία μου - 38). Το καλύτερό μου είναι -οι σπάνιες ομολογουμένως -εξορμήσεις μου σε ορεινούς δρόμους με ποικιλία εδαφών (πέτρα, χώμα φλατ αλλά και γρασίδι, νερά κλπ.) Είναι εκπληκτική η επαφή με τη φύση αλλά και με το σώμα σου ! Πολλές φορές βρίσκεις τα όριά σου και προσπαθείς να τα ξεπεράσεις. Πάντως η ποιότητα του ποδηλάτου παίζει καταλθτικό ρόλο στην όλη προσπάθεια ! Τα δικά μου ποδηλατα είναι αρκετά μέτρια και σκέφτομαι σιγά σιγά να πάω προς κάτι καλύτερο από Αμερική ! Εχω οδηγήσει ποδήλατο των 3500 ευρώ και η αίσθηση που σου έδινε, ήταν ότι πετούσε σε όλες τις συνθήκες καταβάλοντας ελάχιστη προσπάθεια ! Γενικά όμως είναι αποδεκτό από όλους ότι το ποδήλατο είναι η πιό ισομετρική γυμναστική για ανθρώπους κάποιας ηλικίας με αυξημένο σωματικό βάρος!
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Γενικά όμως είναι αποδεκτό από όλους ότι το ποδήλατο είναι η πιό ισομετρική γυμναστική για ανθρώπους κάποιας ηλικίας με αυξημένο σωματικό βάρος!Όλα καλά μα τι το ήθελες αυτό το τελευταίο!!!
Φυσικά τώρα το καλοκαίρι βοηθάει και η θάλασσα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Γενικά όμως είναι αποδεκτό από όλους ότι το ποδήλατο είναι η πιό ισομετρική γυμναστική για ανθρώπους κάποιας ηλικίας με αυξημένο σωματικό βάρος!
Όλα καλά μα τι το ήθελες αυτό το τελευταίο!!!
Φυσικά τώρα το καλοκαίρι βοηθάει και η θάλασσα.
**Δεν έχουμε αυξημένο βάρος!!!!!Είναι έρμα για να ξεπερνάμε τους κανονισμούς βάρους στους αγώνες. **
Ή όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι
I am not overweight. I am undertall
-
Να κάνω και μια ερώτηση; Είναι υποχρεωτικό να πάρεις ειδικά παπούτσια για τα πετάλια με τις υποδοχές ώστε να κουμπώνεις το παπούτσι ή υπάρχει αφαιρούμενο εξάρτημα που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε;
Αν υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρούσα σε τοποθέτηση των ειδικών πεταλιών (νομίζω ότι υπάρχουν διπλής όψης ώστε να έχουν και την κλασική διαμόρφωση αλλά και με την ειδική υποδοχή). -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να κάνω και μια ερώτηση; Είναι υποχρεωτικό να πάρεις ειδικά παπούτσια για τα πετάλια με τις υποδοχές ώστε να κουμπώνεις το παπούτσι ή υπάρχει αφαιρούμενο εξάρτημα που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε;
Αν υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρούσα σε τοποθέτηση των ειδικών πεταλιών (νομίζω ότι υπάρχουν διπλής όψης ώστε να έχουν και την κλασική διαμόρφωση αλλά και με την ειδική υποδοχή).τα καινούρια που λες νομίζω ότι είναι η ιδανική λύση.
τα αυτόματα πεντάλ πάντως βοηθάνε πάρα πολύ στο πετάλι,και στη σταθερότητα πάνω στο ποδήλατο.
φαντάσου να κάνει πετάλι και να γλυστρήσει το πόδι σου.....και να φύγεις πάνω από το ποδήλατο...
-
Νιάου!
Σήμερα έκανα πολύ ωραία βόλτα, από Καμίνια προς ΣΕΦ και παραλιακά μέχρι τον Φλοίσβο.
Οταν το συνηθίσω λίγο περισσότερο με βλέπω μέχρι Γλυφάδααααααα
-
Προχτες την έκανα την τρέλλα. Ανάληψη Ασβεστοχώρι με το ΜΤΒ. Έκανα 2,5 ώρες να πάω και 1 ώρα να γυρίσω καθότι κατήφορος. ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. και κατέβαινα και κατέβαινα και κατέβαινα........ Ανεβαίνοντας αρκετό ζόρι, τρείς φορές σταμάτησα μη αντέχοντας άλλο και τρείς φορές ξεκίνησα προς τα πάνω , ανανεωμένος. Το σημαντικότερο πρόβλημα , το νερό. Είχα μόνο εκείνο το μπουκαλάκι πού μπαίνει στη θήκη του σκελετού. Πως στην ευχή να κουβαλήσω περισσότερο νερό? Δεν έχω κοντέρ και υπολόγισα τα χλμ σε περίπου 15. Ξέρει κανείς?
Και δεν είναι μόνο οτι το κανεις , είναι και ότι μετά σου ανοίγεται η όρεξη και για παραπάνω. Τώρα σκέφτομαι Πανόραμα Πλατανάκια Κισσός και απο εκεί Θέρμη στο φράγμα. Περιττό να πώ ότι γυρνώντας ένοιωθα σαν να γυρνούσα απο το Παρίσι Ντακάρ με ΚΤΜ!!!!
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;