-
Γιατί πληρώνουμε δασμούς στα αυτοκίνητα εφόσον υπάρχει τελωνειακή ένωση;
-
Thanks Ikar. Άρα αγοράζουμε στην τιμή που αγοράζουν οι αντιπρόσωποι.
Γίατί να υπάρχουν οι εισαγωγείς γμτ? Πάντως όποτε την εισαγωγή την αναλαμβάνει απευθείας το εργοστάσιο με θυγατρική του δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει βελτίωση σε τιμές και πιθανώς σε παρεχόμενες υπηρεσίες πχ. BMW και Ford.
Γενικά πάντως το να βλέπεις πόσο επιβαρύνεται η τιμή του αυτοκινήτου ώσπου να φτάσει σε εσένα είναι λυπηρό... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί πληρώνουμε δασμούς στα αυτοκίνητα εφόσον υπάρχει τελωνειακή ένωση;Γιατί πληρώνουμε παράλληλα πρόστιμο
Μόνο που το ύψος του προστίμου μπροστά στα έσοδα είναι ψίχουλα συνεπώς... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Thanks Ikar. Άρα αγοράζουμε στην τιμή που αγοράζουν οι αντιπρόσωποι.
Γίατί να υπάρχουν οι εισαγωγείς γμτ? Πάντως όποτε την εισαγωγή την αναλαμβάνει απευθείας το εργοστάσιο με θυγατρική του δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει βελτίωση σε τιμές και πιθανώς σε παρεχόμενες υπηρεσίες πχ. BMW και Ford.
Γενικά πάντως το να βλέπεις πόσο επιβαρύνεται η τιμή του αυτοκινήτου ώσπου να φτάσει σε εσένα είναι λυπηρό...Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Γενικά οι πολυεθνικές έχουν καλύτερες υπηρεσίες/τιμές, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να εμφανίσουν ζημιές ή υπερκέρδη, σε όποια χώρα επιθυμούν
Τον 'Ελληνα εισαγωγέα τον ενδιαφέρει η τσέπη του και πολύ καλά κάνει φυσικά. Επίσης για είναι καλυμένος συνήθως έχει και μεγάλο μερίδιο των λιανικών πωλήσεων, οπότε ακόμα και το εργοστάσιο να έρθει, πάλι θα έχει αρκετό έλεγχο.
Επίσης αρκετοί εισαγωγείς μίας μάρκας, έχουν λιανική άλλης μάρκας ή και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Και να μην ξεχνάμε τις 5-6 αυτοκινητικές οικογένειες που ελέγχουν το μη πολυεθνικό μερίδιο της αγοράς
Όσο για τους φόρους στο ελλάντα τα χουμε γράψει τόσες φορές.. Μία E-Class των 1.800 πληρώνει λιγότερο ποσοστό φόρου από ότι ένα Sonata των 2.400
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί πληρώνουμε δασμούς στα αυτοκίνητα εφόσον υπάρχει τελωνειακή ένωση;Αυτό αναρωτιούνται και στην Comission...
Και ζητάνε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο να τους διαφωτίσει...
Μέχρι να πέσει μια πολύ χοντρή καμπάνα, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε... Όταν γίνει αυτό, θα μειωθεί η αξία των αυτοκινήτων μας, αλλά θα έχουμε φθηνό μεταχειρισμένα από Ευρώπη (και Ελλάδα)...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Γιατί πληρώνουμε δασμούς στα αυτοκίνητα εφόσον υπάρχει τελωνειακή ένωση;
Γιατί πληρώνουμε παράλληλα πρόστιμο
Μόνο που το ύψος του προστίμου μπροστά στα έσοδα είναι ψίχουλα συνεπώς......καλά οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω....να πω την μαγική λέξη - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ - να δεις μέσα σε 10 λεπτά θα αναθεωρηθούν όλα!
Μεταχειρισμένη Μ3 πάντως ΔΕΝ θα με χάλαγε, γιατί τώρα στα ίδια λεφτά παίρνεις καινούρια Αlfa 166 (τσεκαρισμένο από τον father που το σκέφτονταν αλλά τελικά περιορίστηκε στην Αlfa -- )
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Γιατί δεν μπορούν να παρέχουν λίστα με τιμές ανταλλακτικών; Ποια εταιρεία λέτε να το ξεκινήσει αυτό;Αληθινό περιστατικό!
Όταν είχα την Laguna Ι, είχα κάνει 'πιτα' όλη της τη δεξιά πλευρά.
Τα ανταλακτικά ήταν πάρα πολλά και οι τιμές τους διαφορετικές σε κάθε αντιπροσωπεία Μιλάω μπέσα δεν κάνω πλάκα.
Αλλη τιμή εδώ στον τόπο μου άλλη στην Πάτρα άλλη σε μια αντιπροσωπεία στη Λ. Μαραθώνος
Ενας τυπάς στη NOREN (kαλή του ώρα) (είναι στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στη Γλυφάδα, πρώην 'Αθηνών' νομίζω) με έβαλε πίσω από το γκισέ και μου έδειξε τους κωδικούς και τις τιμές των ανταλλακτικών, λέγοντάς μου :'Πάρτα από όπου θες αλλά οι τιμές είναι αυτές, πρόσεχε μη σε κοροϊδέψουν'.
Φυσικά και τα πήρα από αυτόν. Οι τιμές που μου έδωσε ήταν οι φθηνότερες.Να λέμε και κανά 'ΜΠΡΑΒΟ', όταν πρέπει!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μεταχειρισμένη Μ3 πάντως ΔΕΝ θα με χάλαγε, γιατί τώρα στα ίδια λεφτά παίρνεις καινούρια Αlfa 166 (τσεκαρισμένο από τον father που το σκέφτονταν αλλά τελικά περιορίστηκε στην Αlfa -- )Είναι απο τα αγαπημένα μου αμάξια η 166! Κουκλάρα! είναι μία 166 3.0 και την χαζεύω με τις ώρες όταν πάω σπίτι μου....
Άσχετο...
-
http://www.sel-imperial.co.uk/main-part.html
Ειναι site με τιμες στην Αγγλια για ανταλλακτικα car panels & lamps(φαναρια πορτες λαμαρινες,προφυλακτηρες).Εχει τιμη καταλογου εταιριας καθως και την τιμη που πουλαν αυτοι.Το βαζω για να συγκρινουμε τιμες εταιριας εδω και Αγγλια. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αληθινό περιστατικό!
Τα ανταλακτικά ήταν πάρα πολλά και οι τιμές τους διαφορετικές σε κάθε αντιπροσωπεία Μιλάω μπέσα δεν κάνω πλάκα.
Αλλη τιμή εδώ στον τόπο μου άλλη στην Πάτρα άλλη σε μια αντιπροσωπεία στη Λ. Μαραθώνος
Ενας τυπάς στη NOREN (kαλή του ώρα) (είναι στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στη Γλυφάδα, πρώην 'Αθηνών' νομίζω) με έβαλε πίσω από το γκισέ και μου έδειξε τους κωδικούς και τις τιμές των ανταλλακτικών, λέγοντάς μου :'Πάρτα από όπου θες αλλά οι τιμές είναι αυτές, πρόσεχε μη σε κοροϊδέψουν'.
Φυσικά και τα πήρα από αυτόν. Οι τιμές που μου έδωσε ήταν οι φθηνότερες.Να λέμε και κανά 'ΜΠΡΑΒΟ', όταν πρέπει!!
γιατί σου κάνει έκπληξη που έχουν διαφορετικές τιμές; Ο κάθε αντιπρόσωπος αγοράζει στην ίδια τιμή από την κεντρική αντιπροσωπεία και πουλάει ανάλογα το πόσα θέλει να βγάλει. Ο καφές το ίδιο κοστίζει στη Γλυφάδα, στην Πάτρα, στη Λάρισα ή όπου αλλού; Ο καφές παραμένει ίδιος
Ούτε ίδια εργατώρα έχουν όλα τα συνεργεία, ακόμα και όταν είναι στην ίδια πόλη, ούτε ίδιες τιμές ανταλλακτικών. Θεμιτό και νόμιμο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αληθινό περιστατικό!
γιατί σου κάνει έκπληξη που έχουν διαφορετικές τιμές; Ο κάθε αντιπρόσωπος αγοράζει στην ίδια τιμή από την κεντρική αντιπροσωπεία και πουλάει ανάλογα το πόσα θέλει να βγάλει. Ο καφές το ίδιο κοστίζει στη Γλυφάδα, στην Πάτρα, στη Λάρισα ή όπου αλλού; Ο καφές παραμένει ίδιος
Ούτε ίδια εργατώρα έχουν όλα τα συνεργεία, ακόμα και όταν είναι στην ίδια πόλη, ούτε ίδιες τιμές ανταλλακτικών. Θεμιτό και νόμιμο
Tώρα μ' έμπλεξες...
Μου έκανε εντύπωση γιατί νόμιζα ότι θα έπρεπε να πουλάνε στην ίδια τιμή, όλες οι επίσημες αντιπροσωπείες, το ίδιο προϊόν.
Βέβαια δεν το είχα σκεφθεί έτσι όπως το θέτεις το θέμα που βέβαια είναι λογικότατο!!Και ο άλλος γιατί το χειρίστηκε έτσι; απλώς για λόγους εντυπωσιασμού;
Μπλέχτηκα στα αλήθεια τώρα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Tώρα μ' έμπλεξες...
Μου έκανε εντύπωση γιατί νόμιζα ότι θα έπρεπε να πουλάνε στην ίδια τιμή, όλες οι επίσημες αντιπροσωπείες, το ίδιο προϊόν.
Βέβαια δεν το είχα σκεφθεί έτσι όπως το θέτεις το θέμα που βέβαια είναι λογικότατο!!Και ο άλλος γιατί το χειρίστηκε έτσι; απλώς για λόγους εντυπωσιασμού;
Μπλέχτηκα στα αλήθεια τώρα
Από τη στιγμή που η αγορά είναι ελεύθερη ο καθένας πουλάει όσο θέλει, απλό Η κάθε αντιπροσωπεία/εισαγωγέας είναι υποχρεωμένη να έχει μια ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ λιανική -όπως και στα αυτοκίνητα-, άσχετα αν πουλάει ανταλλακτικά ή όχι.
Την ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ λιανική όποιος θέλει την ακολουθεί πιστά, όποιος θέλει βάζει μεταφορικά, όποιος θέλει πουλά φθηνότερα για να είναι ανταγωνιστικός ή επειδή δεν σηκώνει τις τιμές η περιοχή του κι έχει λιγότερα λειτουργικά έξοδα.
Ο 'δικός σου' μπορεί να είχε κάνει έρευνα αγοράς και να ήξερε ότι πουλά φτηνότερα, ίσως και φτηνότερα από τη λιανική της MAVA. Αυτός δεν κέρδισε;
Αυτός έκανε έρευνα αγοράς, εμείς κάνουμε; 'Φωνάζουμε' για πανάκριβα σέρβις, αίσχος αfter sales, άσχετους πωλητές, το προϊόν -όποιο και αν είναι αυτό- το αγοράσαμε τελικά
Θες να 'χεις 'αστέρι', 'προπέλα', 'κύκλους' και φτηνή συντήρηση; ε δεν γίνεται πως να το κάνουμε;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Από τη στιγμή που η αγορά είναι ελεύθερη ο καθένας πουλάει όσο θέλει, απλό Η κάθε αντιπροσωπεία/εισαγωγέας είναι υποχρεωμένη να έχει μια ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ λιανική -όπως και στα αυτοκίνητα-, άσχετα αν πουλάει ανταλλακτικά ή όχι.Την ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ λιανική όποιος θέλει την ακολουθεί πιστά, όποιος θέλει βάζει μεταφορικά, όποιος θέλει πουλά φθηνότερα για να είναι ανταγωνιστικός ή επειδή δεν σηκώνει τις τιμές η περιοχή του κι έχει λιγότερα λειτουργικά έξοδα.
Ο 'δικός σου' μπορεί να είχε κάνει έρευνα αγοράς και να ήξερε ότι πουλά φτηνότερα, ίσως και φτηνότερα από τη λιανική της MAVA. Αυτός δεν κέρδισε;
Αυτός έκανε έρευνα αγοράς, εμείς κάνουμε; 'Φωνάζουμε' για πανάκριβα σέρβις, αίσχος αfter sales, άσχετους πωλητές, το προϊόν -όποιο και αν είναι αυτό- το αγοράσαμε τελικά
Θες να 'χεις 'αστέρι', 'προπέλα', 'κύκλους' και φτηνή συντήρηση; ε δεν γίνεται πως να το κάνουμε;
Ναι έχεις δίκιο. Αυτός ο τύπος στη NOREN 'κέρδισε', διότι έσκασα πάνω από 1.300.000 δρχ (μαζί με την εργασία, τιμές 1998)
Προσωπικά όχι μόνο κάνω ''ερευνα' αλλά ξεποδαριάζομαι γμτ!
Και τωρα που είναι να κάνω σέρβις σε αυτό που έχω, έχουν πάρει...φωτιά τα τηλέφωνα.
Θα πάω εκεί που θα μου πουν φθηνότερη τιμή και ας το 'φορτώσω' με παραπάνω χιλιόμετρα και ότι άλλα έξοδα αυτό συνεπάγεται.
Και αν μεινω και ευχαριστημενος θα πηγαίνω εκεί μόνιμα.Ευχαριστώ , ήσουν κατατοπιστικότατος!
ΤΟ AFTER SALES ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..............