-
Παιδιά ανοίγω αυτό το topic γιατί θέλω να μάθω πως θα κερώσω το αυτοκίνητο μου...
1)Κάθε πότε ένα αμάξι θέλει κέρωμα;
2)Αν το πλένουμε με σαμπουάν που έχουν κερί αυτό θεωρείται κέρωμα;
3)Πως κερώνουμε ένα αυτοκίνητο (Θα παρακαλούσα κάποιον που ξέρει να αναφέρει αναλυτικές οδηγίες!)
4)Προτείνεται προϊόντα! -
Παιδιά ανοίγω αυτό το topic γιατί θέλω να μάθω πως θα κερώσω το αυτοκίνητο μου...
3)Πως κερώνουμε ένα αυτοκίνητο (Θα παρακαλούσα κάποιον που ξέρει να αναφέρει αναλυτικές οδηγίες!)
Απλώς δύο λόγια, σίγουρα θα ακολουθήσουν οι ειδικοί -
- Το κέρωμα γίνεται με πεντακάθαρο αυτοκίνητο! Ακόμα και εάν το πλύναμε το πρωί και το αφήσαμε μερικές ώρες - bad news! To πρόβλημα είναι η σκόνη που μπορεί να τραυματίσει την μπογιά καθώς 'τρίβουμε' με το πανί για το κέρωμα
- Τα περισσότερα manuals προτείνουν κέρωμα δυο φορές το χρόνο. Δεν έχω ιδέα όμως πως είναι δυνατόν το κερί να παραμένει μετά απο διαδοχικά πλυσίματα .
- Χρησιμοποιώ το turtle wax.
- Ενα καλό κέρωμα πάντως είναι όλα τα λεφτά! Ακόμα και σε 'μέτριο' αυτοκίνητο.
- Sumik, ευχαριστώ που μου θύμισες να κερώσω το αυτοκίνητο. Τώρα θα παλευω δύο ώρες στο γκαράζ, εξαιτίας σου.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
5. Sumik, ευχαριστώ που μου θύμισες να κερώσω το αυτοκίνητο. Τώρα θα παλευω δύο ώρες στο γκαράζ, εξαιτίας σου.Eτσι ετσι στην πιεση
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
- Ενα καλό κέρωμα πάντως είναι όλα τα λεφτά! Ακόμα και σε 'μέτριο' αυτοκίνητο.
Και με ***μέτριο ***εννοώ αυτοκίνητο που έχει τα χρονάκια του! Κάποτε είχα κερώσει και το 25ετίας αμαξι που κυκλοφορούσα . Απο σούπερ-χρέπι, αναβαθμίστηκε σε 'συμπαθητικό' παλιό αυτοκίνητο .
-
Παιδιά μην ξεχάσατε να μου πείτε οδηγίες γιατι είμαι εντελώς άσχετος
Με τι πανί τρίβουμε; Πόσο κερί χρησιμοποιούμε; Γενικά ολη την διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος!
-
Ëïéðüí. óáí ôáêôéêüò 'êåñùôÞò' èá óïõ ðù êáé åãþ ãéá Ýíá ðïëý êáëü ðëýóéìï êáé óôÝãíùìá. Êáôüðéí, ëßãç ðïóüôçôá ìå áðáëÝò êéíÞóåéò...
ÁðÝöåõãå ðïëý ôá ðëáóôéêÜ ìç âáìÝíá óçìåßá ôïõ áõôïêéíÞôïõ.
Ôñßâåéò ìå êáèáñü âáìâáêåñü ðáíß Þ âáìâÜêé. Ðñïôåßíù ôï ðáíß.
¸÷ù äïêéìÜóåé áñêåôÝò åôáéñåßåò áëëÜ èåùñþ êïñõöáßï ôï EAGLE ONE (The ultimate wet look, åßíáé áîåðÝñáóôï áìåñéêÜíéêï ðåôñï÷çìéêü).
Èá óïõ ðñüôåéíá 3 öïñÝò ôï ÷ñüíï, áëëÜ ç áëÞèåéá åßíáé üôé äåí êñáôÜåé ðÜíù áðü 2 ìÞíåò ìå ôáêôéêü ðëýóéìï......ÁëëÜ óßãïõñá äéåõêïëýíåéò ôçí êáôÜóôáóç áí ÷ñçóéìïðïéåßá êáé óáìðïõÜí ìå êåñß.(Ðñïôåßíù ðÜëé ôï Eagle One)
Ôá áðïôåëÝóìáôá áðïæçìéþíïõí áõôÞí ôçí ìåãÜëç êáôÜ ôá Üëëá áããáñåßá.Åðßóçò äñá óáí áíôéçëéáêü áíáêëþíôáò êáé ðñïêáëþíôáò ðïëëáðëÞ äéÜèëáóç óôçí áêôéíïâïëßá... -
Τι πανί;;
Κάνει ας πούμε ένα σεντόνι ή πρεπει να βρώ κάτι ειδικό για την περίπτωση...? -
Παλια φανελακια ειναι οτι πρεπει γιαυτη τη δουλεια....Επισης καλο ειναι να μην ειναι καυτο απο τον ηλιο το αμαξι ουτε να ειναι κοκαλο απο το κρυο...Καλυτερη ωρα ειναι απογευματακι και παντα πεντακαθαρο αν εχει σκονη επανω θα στο κανει χαλια με το τριβε τριβε
Οσο για το πως το απλωνουν κοιτα το καρατε κιντ 1 {Δεξι χερι απλωνει,αριστερο χερι μαζευει ΧΑΙ κυριε Μιγιαγκι } -
Αν εισαστε φανατικοι.
Κοιταξτε εδω.
http://www.svtperformance.com/forums/sh ... p?t=164884
http://www.zainostore.com/Merchant2/merchant.mvc
Αν τα κανεις αυτα συχνα το αυτοκινητο ειναι σαν καινουργιο.
Η μπογια δεν ξεθωριαζει.Θελει ερευνα και εξοδα και φυσικα υπομονη και χειρονακτικη εργασια.
Εγω προσωπικα δεν αφηνω κανενα να ακουμπισει τα τουτουνια μου.
Μεχρι σημερα δεν εχω βρει καποιον να πληρωσω που να εχει το μερακι και την υπομονη να κανει δουλεια οπως θα την εκανα εγω.Νικος
-
OK το αμάξι πρέπει μόλις να έχει πλυθεί!
Πρέπει οπωσδήποτε το κέρωμα να γίνει σε κλειστό χώρο;
Με το ίδιο πανί που απλώνουμε το κερί τρίβουμε επίσης;
Πόσο περίπου κοστίζει ένα κουτάκι κερί και για πόσα κερώματα φτάνει;
-
Ποια είναι η γνώμη σας για τα πανάκια με μικροίνες??? Πήρα 5 πανάκια της 3Μ και την Τρίτη έχει τρίψει τρίψει!
-
Ο δίσκος που έχει μαλλί προβάτου, με ηλεκτρικό τρυπάνι, κάνει;
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Ο δίσκος που έχει μαλλί προβάτου, με ηλεκτρικό τρυπάνι, κάνει;Εξαρταται, για διαβασε εδω:
http://www.properautocare.com/gelcocopa.html
Ειναι για compounding.
H ερωτηση ειναι ποσο εχεις χρησιμοποιησει μηχανικα μεσα για να περιποιηθεις το αυτοκινητο; Αν ειναι πρωτη φορα θα αφηνα το τρυπανι με το δισκο μαλλιου μακρια απο την μπογια. Βαλε λιγο τα χερια. Αν το αυτοκινητο ειναι χαλια πηγαινε το σε καποιον που ειναι επαγγελματιας.
Το μυστικο ειναι να μην το αφηνεις να φτασει σε τετοιο σημειο.Νικος
-
kati
-
Λέγεται ότι το κερί κρατά μέχρι και 1 χρόνο,
μετά από σωστή δουλειάΥΓ. Ανούσιο θέμα, ε **lkar **?
-
Εγω χρησιμοποιω ενα κερι απο το πρακτικερ μαρκας Σοναξ και κανει καλη δουλεια. Επειδη το αμαξι ειναι σε αριστη κατασταση αποφευγω να το πασαλειβω συνεχεια κερι........................................
σκετος καθρεφτης.............
-
Παιδιά κερώνουμε και τους προφυλακτηρες-καθρέπτες που είναι στο χρώμα του αμαξώματος;
-
Κερώνουμε και τους προφυλακτήρες-καθρέπτες που είναι στο χρώμα του αμαξώματος;
Κέρωμα