-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εγώ λέω ότι υπάρχει εμφανής διαφορά στην εμπλοκή και ρωτάω αν έχει να κάνει και με την ουσία.Δεν χρειάζεται κανένας να ξέρει από αγώνες για να καταλάβει ότι ο Βωβός δαπανά περισσότερα λεφτά από κάθε άλλον.
Και αυτό δεν είναι κακό.Ευτυχώς που υπήρχαν και υπάρχουν στην Ελλάδα οδηγοί με κάποια οικονομική ευρωστία και βλέπουμε και κανένα αυτοκίνητο που αλλιώς δεν θα το βλέπαμε όυτε στον ύπνο μας.
Όταν μάλιστα η ποιότητα και η ικάνότητα του αυτοκινήτου είναι ανάλογη με την ποιότητα και ικανότητα του οδηγού, όπως στην περίπτωση του Βωβού τότε είναι όλα πιο ωραία.
Αλλά ότι υπάρχει διαφορά στην εμπλοκή, υπάρχει.Διαφορά στην εμπλοκή είναι και το πόσο συχνά οδηγείς και πόσο ασχολείσαι ... Ο Βωβός έχει αποδείξει πολλάκις ότι οδηγεί μόνο για το κέφι του. Και μάλλον αφιερώνει πολύ λιγότερες ώρες από πολλούς.
-
θελω να πω καποια πραγματα που εχουν λογικη.η westegate οταν ειναι στην ανωτερη θερμοκρασια του αυτοκινητου πρεπει να εχει πιεση 1.02.τοτε περνουν τησ ριθμισης και αυτο γραφει ι ομολοκασιον του αυτοκινητου.τοτε διμιουργουντε οι ανοχες στα μηχανικα μερη και τοτε γινονται οι σοστεσ ριθμισεις.αν ειχε μετρηθει σε εξοδο απο ειδικη ,και οχι μετα απο 2 η 3 ωρες μετα τον τερματισμο, τοτε επρεπε να διχνει 3 η και 4;ειναι μεγαλο εροτιμα και θελει κουβεντα.
-
Ο χρήστης alexia έγραψε:
θελω να πω καποια πραγματα που εχουν λογικη.η westegate οταν ειναι στην ανωτερη θερμοκρασια του αυτοκινητου πρεπει να εχει πιεση 1.02.τοτε περνουν τησ ριθμισης και αυτο γραφει ι ομολοκασιον του αυτοκινητου.τοτε διμιουργουντε οι ανοχες στα μηχανικα μερη και τοτε γινονται οι σοστεσ ριθμισεις.αν ειχε μετρηθει σε εξοδο απο ειδικη ,και οχι μετα απο 2 η 3 ωρες μετα τον τερματισμο, τοτε επρεπε να διχνει 3 η και 4;ειναι μεγαλο εροτιμα και θελει κουβεντα.Βρε τι πάθαμε...
Φίλε/φίλη μου, η μέτρηση επαναλήφθηκε αργότερα επειδή, λόγω της υψηλής τοπικής θερμοκρασίας, που δυσκόλευε το ν΄ ακουμπήσει κανείς εκεί, όταν μετρήθηκε το 1.12 μπορεί ο άξονας να είχε ήδη κινηθεί περισσότερο από 1 mm αλλά εκεί που ήταν και με τη θερμοκρασία που είχε μπορεί να μην το είχαμε καταλάβει. Δηλαδή, δεν στέλνεις κάποιον στους αγωνοδίκες με μία μέτρηση σε αμφισβητούμενες συνθήκες αλλά την επαναλαμβάνεις ώστε να είσαι σίγουρος πως όλα έγιναν κανονικά.
Για περισσότερες πληροφορίες, έλα στα σεμινάρια τεχνικών εφόρων Και που 'σαι, να δούμε και άλλες δημοσιεύσεις από σένα, έτσι ?
-
καποιοι εδω μεσα ειπαν οτι δεν υπαρχει ανταγονισμος στους αγονες που τρεχει ο αρης.δεν ξερουν οτι υπαρχουν οδηγοι που ψαχνουν να βρουν που πετανε οι αλλοι τα λαστιχα για να τα παρουν να κανουν αγονα;υπαρχουν πολοι γιατροι στις ελληνικεσ ομαδες;μυπος δεν ξερουμε οτι τα ιαβερακια δεν ειναι καλοι οδηγοι αλλα τα παιδια ψαχνουν να βρουνε λεφτα να τρεξουνε και τρεχει ποτε ο ενας ποτε ο αλλος;μπορουμε να ξεχασουμε τον καιτατζη μικρο που περιση τρομαξαμε με τουσ χρονους του μυπος δεν βρηκε αμαξι να αγορασει η μυπος δεν εχει λεφτα να τρεξει;μυπος ο ψυλος περιση δεν ειχε λεφτα να αγορασει το παιδι αναρτησης να τρεξει στην ασφαλτο;μυπος ο πανος φοβατε μην παθει ζημια και προσπαθει να φυλαξει το αμαξι γιατι δεν εχει λεφτα να αλαζει αναρτησεις και οτι αλλα προβλημα του προκηψουν;μυπος δεν εχουμε δει στα σερβις τον πανο να αλαζει τα πισω λαστιχα με τα εμπρος γιατι δεν εχει το παιδι να βαλει αλλα;ποτε ειδατε παλι τον πανο με ξενο σερβις;μυπος δεν ειδαμε οτι το αμαξι του πανου ειχε προβλημα και δεν περπαταγε;μυπος ο αθανασουλας αν ειχε λεφτα και αμαξι N δεν θα επεζε τον αρη;λυπαμε για την καταντια το ηθος και την παιδια μερικων εδω μεσα.περιμενω απαντησης και θα πω και αλλα.
-
Επειδή τέθηκε το ζήτημα και για να μη σέρνονται φήμες, αναφέρω τι έγινε με τη waste gate του Βωβού: στην πρώτη μέτρηση υπήρχε μια διαφορά (1.12 bar αντί για 1.02) αλλά επειδή ήταν ακόμα πολύ ζεστή (έγινε με τη waste gate μονταρισμένη) είχαμε αμφιβολίες για την ορθότητά της (όταν όλα βγαίνουν σωστά πας παρακάτω, όταν κάτι δεν βγαίνει το ψάχνεις όσο γίνεται) την επαναλάβαμε αργότερα (αφού ξεμονταρίστηκε από το Turbo) και ήταν ακριβώς στο όριο.
Αν μετά τα παραπάνω υπάρχουν αμφιβολίες και υπόνοιες, ψάξτε αλλού για την αιτία τους
Κ.Παπακώστα 2 είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν!Ή ότι δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας,διότι μόνος σας είπατε ότι το όριο είναι 1.02 και εσείς μετρήσατε 1.12 bar...και γιατί η waste gate μετριέται μονταρισμένη κανονικά στο turbo...Η άλλη περίπτωση είναι να κάνατε λάθος(σοβαρό).... άνθρωποι είμαστε....
Φιλικα και με διάθεση να μαθαίνω....
-
Ο χρήστης Moya_Junior έγραψε:
Επειδή τέθηκε το ζήτημα και για να μη σέρνονται φήμες, αναφέρω τι έγινε με τη waste gate του Βωβού: στην πρώτη μέτρηση υπήρχε μια διαφορά (1.12 bar αντί για 1.02) αλλά επειδή ήταν ακόμα πολύ ζεστή (έγινε με τη waste gate μονταρισμένη) είχαμε αμφιβολίες για την ορθότητά της (όταν όλα βγαίνουν σωστά πας παρακάτω, όταν κάτι δεν βγαίνει το ψάχνεις όσο γίνεται) την επαναλάβαμε αργότερα (αφού ξεμονταρίστηκε από το Turbo) και ήταν ακριβώς στο όριο.
Αν μετά τα παραπάνω υπάρχουν αμφιβολίες και υπόνοιες, ψάξτε αλλού για την αιτία τους
Κ.Παπακώστα 2 είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν!Ή ότι δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας,διότι μόνος σας είπατε ότι το όριο είναι 1.02 και εσείς μετρήσατε 1.12 bar...και γιατί η waste gate μετριέται μονταρισμένη κανονικά στο turbo...Η άλλη περίπτωση είναι να κάνατε λάθος(σοβαρό).... άνθρωποι είμαστε....
Φιλικα και με διάθεση να μαθαίνω....
Δηλαδή τα ενδεχόμενα είναι ή να μην έκανα σωστά τη δουλειά μου ή να έκανα λάθος Αυτό που έγραψα παραπάνω στον alexia δεν σε καλύπτει προφανώς.
ΟΚ φίλε μου, ό,τι πεις. Εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Εκτός από αυτό: που ακριβώς γράφει πως η waste gate μετριέται μονταρισμένη στο Turbo ? (ξέρω την επιχειρηματολογία πίσω από αυτό και εν μέρει συμφωνώ με αυτήν, και γιαυτό κανονικά έτσι τη μετράω αλλά θέλω να μου πεις που το γράφει)
-
ΝΑΣΕΝΑ ????????????????????? που είσαι?????????
γιατί δεν μιλάς και κράζεις τους άλλους??????? -
Εγώ λέω ότι υπάρχει εμφανής διαφορά στην εμπλοκή και ρωτάω αν έχει να κάνει και με την ουσία.Δεν χρειάζεται κανένας να ξέρει από αγώνες για να καταλάβει ότι ο Βωβός δαπανά περισσότερα λεφτά από κάθε άλλον.
Και αυτό δεν είναι κακό.Ευτυχώς που υπήρχαν και υπάρχουν στην Ελλάδα οδηγοί με κάποια οικονομική ευρωστία και βλέπουμε και κανένα αυτοκίνητο που αλλιώς δεν θα το βλέπαμε όυτε στον ύπνο μας.
Όταν μάλιστα η ποιότητα και η ικάνότητα του αυτοκινήτου είναι ανάλογη με την ποιότητα και ικανότητα του οδηγού, όπως στην περίπτωση του Βωβού τότε είναι όλα πιο ωραία.
Αλλά ότι υπάρχει διαφορά στην εμπλοκή, υπάρχει.Επειδή άρχισα την κουβέντα σε ότι αφορά τη σύγκριση Βωβού-Χατζητσοπάνη να συμφωνήσω πλήρως μαζί σου.
Σε καμία περίπτωση κανείς που να του αρέσουν οι αγώνες δεν θα πει ότι είναι κακό κάποιος που έχει χρήματα να τα διαθέτει για τους αγώνες, το αντίθετο!
Το ότι υπάρχουν κάποια άτομα που ρίχνουν χρήμα για τους αγώνες κάνει καλό, διαφορετικά δε νομίζω να υπήρχε ελληνικό πρωτάθλημα...
Το ότι ο Βωβός έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι ο πιο γρήγορος στην Ελλάδα (πάντα σε συνδιασμό οδηγικών ικανοτήτων και αυτοκινήτων) είναι γεγονός!
Από την άλλη όμως δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν συγκρίσεις στους ελληνικούς αγώνες, από τη στιγμή που βλέπουμε οδηγούς να τρέχουν χωρίς χορηγούς και χωρίς τεχνική υποστήριξη! Στο Μαύρο Ρόδο όσοι βρέθηκαν στο service αλλά και όσοι έκαναν τον κόπο να καθήσουν στις ειδικές μέχρι να περάσει ο ουραγός το είδαν αυτό.
Οπότε πάντα ισχύει το ότι δεν φτάνει να είσαι χεράς, αλλά να έχεις και την οικονομική δυνατότητα να το αποδείξεις. Είμαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα θα υπάρχουν καλύτεροι οδηγοί και από τον Βωβό και από τον Χατζητσοπάνη και από πολλούς άλλους πρωτοκλασάτους, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αποδείξουν μέσα στους αγώνες.
Άρα το να κερδίσεις κάποιον αγώνα ή κάποιο πρωτάθλημα για μένα δεν λέει και πολλά, από τη στιγμή που το παιχνίδι δεν γίνετε με ίσους όρους (εννοώ ότι δεν τρέχουν όλοι με ίδια αυτοκίνητα, όχι ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν με κάτι καλό κλέβουν!), μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πρωταθλητές που δεν έχουν μάθει ακόμη να στρίβουν! -
καποιοι εδω μεσα φτιαχνονται μονοι τους.Λιγη μετριοπαθεια δεν βλαπτει.
Και που ειστε δεν ξερω αν μαθατε, ο DUVAL εμεινε απο συνοδηγο -
Ο χρήστης thansportex έγραψε:
καποιοι εδω μεσα φτιαχνονται μονοι τους.Λιγη μετριοπαθεια δεν βλαπτει.
Και που ειστε δεν ξερω αν μαθατε, ο DUVAL εμεινε απο συνοδηγοΚ η Citroen απο οδηγο!
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Οπότε πάντα ισχύει το ότι δεν φτάνει να είσαι χεράς, αλλά να έχεις και την οικονομική δυνατότητα να το αποδείξεις. Είμαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα θα υπάρχουν καλύτεροι οδηγοί και από τον Βωβό και από τον Χατζητσοπάνη και από πολλούς άλλους πρωτοκλασάτους, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αποδείξουν μέσα στους αγώνες.
Άρα το να κερδίσεις κάποιον αγώνα ή κάποιο πρωτάθλημα για μένα δεν λέει και πολλά, από τη στιγμή που το παιχνίδι δεν γίνετε με ίσους όρους (εννοώ ότι δεν τρέχουν όλοι με ίδια αυτοκίνητα, όχι ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν με κάτι καλό κλέβουν!), μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πρωταθλητές που δεν έχουν μάθει ακόμη να στρίβουν!Κ δεκα χερια να εχεις κ ολο το ταλεντο του Gronholm κ του Solberg μαζι, αν δεν εξασκηθεις κανοντας αγωνες κ ξοδευοντας χρηματα απλα θα μεινεις στην μετριοτητα γιατι δεν θα μπορεσεις να εξελιχθεις.
Πως εισαι σιγουρος πως στην Ελλαδα υπαρχουν καλυτεροι οδηγοι του Βωβου , Χατζητσοπανη κλπ? Αγαπητε αλλο το υποθετικο κ αλλο το δια ταυτα.
Μου φαινεται οτι εχει απλοποιηθει πολυ η δουλεια στο bucket του καλυτερου Ελληνα οδηγου αυτη την στιγμη. Λες κ μπαινει στο cruise control κ παει μονο του. Ντε κ καλα οτι ηταν 50 αλογα παραπανω κ γι αυτο διελυσε τον συναγωνισμο. Οχι οτι οδηγησε τις καλτσες του κ σαρωσε.
Κερδισε τους Ιταλους εντος εδρας κ εγινε η παγκοσμια συνωμοσια για να κρυψουν το WRC-N! Ναι ενταξει οσοι θελουν να δικαιολογησουν τα δικα τους οποια προβληματα τοτε αυτο ειναι ενα σεναριο πολυ βολικο.Το παιχνιδι δεν γινεται με ισους ορους οταν καποιος κλεβει, οχι οταν καποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα να εχει την καλυτερη δυνατη οργανωση.
Γενικοτερα ακομα δεν εχω καταλαβει προς τι ολη αυτη η φαγωμαρα κ η αμφισβητηση? Δηλ. παιζει ρολο το +38 απο το +1,02 στον ταδε αγωνα του 2000τοσο? Τουλαχιστον πηγε καπου ωπου ο συναγωνισμος κ η κοντρα πολυ καλυτερη απο αυτην που βλεπουμε στην χωρα μας. Καπου ωπου μια 2η ή ακομα κ 3η θεση μπορει να εχει μεγαλυτερη αξια απο μια νικη εντος με υποδεεστερο συναγωνισμο. Οταν ακολουθησουν κ αλλοι τα βηματα του στην Ελλαδα τον φτασουν κ τον ξεπερασουν τοτε τα ξαναλεμε.
Μεχρι τοτε ισως μερικοι θελησουν να κρατανε Ιταλικα σημαιακια στην οποια επομενη ΙταλοΕλληνικη αναμετρηση? Λεω εγω τωρα...
Αυτη η γκρινια κ η μιζερια στην Ελλαδα, μας παει μια ζωη πισω κ προκοπη δεν βλεπουμε. Κ το αστειο ειναι οτι μετα θελουμε κ να ονειρευομαστε.
-
Παντως, με αυτα που διαβαζω, ο τιτλος του LM 'Μαυρο Ροδο εχουμε τρελαθει τελειως', ειναι πιο ευστοχος απο ποτε
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Άρα το να κερδίσεις κάποιον αγώνα ή κάποιο πρωτάθλημα για μένα δεν λέει και πολλά, από τη στιγμή που το παιχνίδι δεν γίνετε με ίσους όρους (εννοώ ότι δεν τρέχουν όλοι με ίδια αυτοκίνητα, όχι ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν με κάτι καλό κλέβουν!), μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πρωταθλητές που δεν έχουν μάθει ακόμη να στρίβουν!Μεχρι τοτε ισως μερικοι θελησουν να κρατανε Ιταλικα σημαιακια στην οποια επομενη ΙταλοΕλληνικη αναμετρηση? Λεω εγω τωρα...
Αυτη η γκρινια κ η μιζερια στην Ελλαδα, μας παει μια ζωη πισω κ προκοπη δεν βλεπουμε. Κ το αστειο ειναι οτι μετα θελουμε κ να ονειρευομαστε.
Το να θέτεις ερωτήματα και να 'τσιγκλάς' μια συζήτηση είναι γκρίνια και μιζέρια;
Από πότε είναι έτσι τα πράγματα και δεντο ξέρω;
Εγώ ο ίδιος που ήμουνα στο Μαύρο Ρόδο και ευχαριστήθηκα από τον αγώνα, εγώ ο ίδιος ρώτησα κάτι παραπάνω και δεν άφησα υπονοούμενα για τίποτα!
Δεν καταλαβαίνω τι κακό υπάρχει στο να είσαι περίεργος και να ψάχνεις, χωρίς να κρύβεις κιόλας το όνομα σου.Πριν από κάποια χρόνια στο μαγαζί του Ιαβέρη στην Μιχαλακοπούλου ο μακαρίτης σήμερα Κώστας Φερτάκης, τότε συνοδηγός του Βωβού μου είχε πει ότι ο Βωβός είναι ο σωστός συνδυασμός στους Ελληνικούς αγώνες.Οικονομικά εύρωστος και συγχρόνως χεράς.Δυστυχώς ο Κώστας δεν είναι σήμερα κοντά μας για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.
Αλλά αν είναι έτσι, τι παραπάνω λέω εγώ και κάποιοι άλλοι σήμερα και πειράζονται πολλοί; (δεν αναφέρομαι στον Λώρη).
Γιατί πρέπει κάποιοι να βρίσκονται στοι απυρόβλητο και να μην ρωτάμε τίποτε για αυτούς;
Εν τέλει δεν νοιώθω ούτε μίζερος ούτε και κομπλεξικός.Μακάρι στους Ελληνικούς αγώνες να υπάρχουν συγχρόνως δέκα σαν τον Βωβό για να ευχαριστιόμαστε αλλά και για να υπάρχουν αγώνες, αλλά τη 'κακιά' μου εκ γενετής συνήθεια, να ρωτάω και να μην δέχομαι τίποτε χωρίς να το ψάχνω δεν θα την αλλάξω! -
Ο χρήστης alexia έγραψε:
καποιοι εδω μεσα ειπαν οτι δεν υπαρχει ανταγονισμος στους αγονες που τρεχει ο αρης.δεν ξερουν οτι υπαρχουν οδηγοι που ψαχνουν να βρουν που πετανε οι αλλοι τα λαστιχα για να τα παρουν να κανουν αγονα;υπαρχουν πολοι γιατροι στις ελληνικεσ ομαδες;μυπος δεν ξερουμε οτι τα ιαβερακια δεν ειναι καλοι οδηγοι αλλα τα παιδια ψαχνουν να βρουνε λεφτα να τρεξουνε και τρεχει ποτε ο ενας ποτε ο αλλος;μπορουμε να ξεχασουμε τον καιτατζη μικρο που περιση τρομαξαμε με τουσ χρονους του μυπος δεν βρηκε αμαξι να αγορασει η μυπος δεν εχει λεφτα να τρεξει;μυπος ο ψυλος περιση δεν ειχε λεφτα να αγορασει το παιδι αναρτησης να τρεξει στην ασφαλτο;μυπος ο πανος φοβατε μην παθει ζημια και προσπαθει να φυλαξει το αμαξι γιατι δεν εχει λεφτα να αλαζει αναρτησεις και οτι αλλα προβλημα του προκηψουν;μυπος δεν εχουμε δει στα σερβις τον πανο να αλαζει τα πισω λαστιχα με τα εμπρος γιατι δεν εχει το παιδι να βαλει αλλα;ποτε ειδατε παλι τον πανο με ξενο σερβις;μυπος δεν ειδαμε οτι το αμαξι του πανου ειχε προβλημα και δεν περπαταγε;μυπος ο αθανασουλας αν ειχε λεφτα και αμαξι N δεν θα επεζε τον αρη;λυπαμε για την καταντια το ηθος και την παιδια μερικων εδω μεσα.περιμενω απαντησης και θα πω και αλλα.Μονο ο Ξανθοπουλος λειπει, ατιμη κοινωνια κλπ...
Τεσπα διαφωνω γενικα αλλα θα σταθω σε ενα. Απο αυτα που ειδαμε περυσι ηταν φανερο οτι ο μοναδικος που μπορει να σταθει στο υψος του Βωβου ειναι ο Καιτατζης. Ομως παρολο που ειμαι ισως απο τους μεγαλυτερους φαν του οδηγικου ταλεντου του Τακη, δεν μπορω να πω με τιποτα κριμα για την εξελιξη των πραγματων απο τη στιγμη που ο ιδιος ο μικρος δεν μπορεσε να καταλαβει κατι τοσο βασικο οσο την αξια του συνοδηγου στα ραλι. Αφου το εβλεπε σαν ενα ερμα και μονο ηταν φυσιολογικο να γινει οτι εγινε.
Απο εκει και περα σχετικα με το ΠΠΡ, η κατασταση θυμιζει ακριβως το πρωταθλημα της F3 στην πιστα. Να θυμηθουμε την πορεια των πραγματων τοτε;
Πολλα αυτοκινητα -> Συναγωνισμος -> Εισοδος Ιταλικων ομαδων -> Νεα αυτοκινητα καθε χρονο -> Καταστροφη.
Βλεπετε κατι αναλογο; -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Γενικοτερα ακομα δεν εχω καταλαβει προς τι ολη αυτη η φαγωμαρα κ η αμφισβητηση? Δηλ. παιζει ρολο το +38 απο το +1,02 στον ταδε αγωνα του 2000τοσο? Τουλαχιστον πηγε καπου ωπου ο συναγωνισμος κ η κοντρα πολυ καλυτερη απο αυτην που βλεπουμε στην χωρα μας. Καπου ωπου μια 2η ή ακομα κ 3η θεση μπορει να εχει μεγαλυτερη αξια απο μια νικη εντος με υποδεεστερο συναγωνισμο. Οταν ακολουθησουν κ αλλοι τα βηματα του στην Ελλαδα τον φτασουν κ τον ξεπερασουν τοτε τα ξαναλεμε.
Μεχρι τοτε ισως μερικοι θελησουν να κρατανε Ιταλικα σημαιακια στην οποια επομενη ΙταλοΕλληνικη αναμετρηση? Λεω εγω τωρα...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΤΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Άρα το να κερδίσεις κάποιον αγώνα ή κάποιο πρωτάθλημα για μένα δεν λέει και πολλά, από τη στιγμή που το παιχνίδι δεν γίνετε με ίσους όρους (εννοώ ότι δεν τρέχουν όλοι με ίδια αυτοκίνητα, όχι ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν με κάτι καλό κλέβουν!), μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πρωταθλητές που δεν έχουν μάθει ακόμη να στρίβουν!Κ δεκα χερια να εχεις κ ολο το ταλεντο του Gronholm κ του Solberg μαζι, αν δεν εξασκηθεις κανοντας αγωνες κ ξοδευοντας χρηματα απλα θα μεινεις στην μετριοτητα γιατι δεν θα μπορεσεις να εξελιχθεις.
Πως εισαι σιγουρος πως στην Ελλαδα υπαρχουν καλυτεροι οδηγοι του Βωβου , Χατζητσοπανη κλπ? Αγαπητε αλλο το υποθετικο κ αλλο το δια ταυτα.
Μου φαινεται οτι εχει απλοποιηθει πολυ η δουλεια στο bucket του καλυτερου Ελληνα οδηγου αυτη την στιγμη. Λες κ μπαινει στο cruise control κ παει μονο του. Ντε κ καλα οτι ηταν 50 αλογα παραπανω κ γι αυτο διελυσε τον συναγωνισμο. Οχι οτι οδηγησε τις καλτσες του κ σαρωσε.
Κερδισε τους Ιταλους εντος εδρας κ εγινε η παγκοσμια συνωμοσια για να κρυψουν το WRC-N! Ναι ενταξει οσοι θελουν να δικαιολογησουν τα δικα τους οποια προβληματα τοτε αυτο ειναι ενα σεναριο πολυ βολικο.Το παιχνιδι δεν γινεται με ισους ορους οταν καποιος κλεβει, οχι οταν καποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα να εχει την καλυτερη δυνατη οργανωση.
ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.
ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΟΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΟΔΗΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΣΙΚΛΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ Ε.Δ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης alexia έγραψε:
καποιοι εδω μεσα ειπαν οτι δεν υπαρχει ανταγονισμος στους αγονες που τρεχει ο αρης.δεν ξερουν οτι υπαρχουν οδηγοι που ψαχνουν να βρουν που πετανε οι αλλοι τα λαστιχα για να τα παρουν να κανουν αγονα;υπαρχουν πολοι γιατροι στις ελληνικεσ ομαδες;μυπος δεν ξερουμε οτι τα ιαβερακια δεν ειναι καλοι οδηγοι αλλα τα παιδια ψαχνουν να βρουνε λεφτα να τρεξουνε και τρεχει ποτε ο ενας ποτε ο αλλος;μπορουμε να ξεχασουμε τον καιτατζη μικρο που περιση τρομαξαμε με τουσ χρονους του μυπος δεν βρηκε αμαξι να αγορασει η μυπος δεν εχει λεφτα να τρεξει;μυπος ο ψυλος περιση δεν ειχε λεφτα να αγορασει το παιδι αναρτησης να τρεξει στην ασφαλτο;μυπος ο πανος φοβατε μην παθει ζημια και προσπαθει να φυλαξει το αμαξι γιατι δεν εχει λεφτα να αλαζει αναρτησεις και οτι αλλα προβλημα του προκηψουν;μυπος δεν εχουμε δει στα σερβις τον πανο να αλαζει τα πισω λαστιχα με τα εμπρος γιατι δεν εχει το παιδι να βαλει αλλα;ποτε ειδατε παλι τον πανο με ξενο σερβις;μυπος δεν ειδαμε οτι το αμαξι του πανου ειχε προβλημα και δεν περπαταγε;μυπος ο αθανασουλας αν ειχε λεφτα και αμαξι N δεν θα επεζε τον αρη;λυπαμε για την καταντια το ηθος και την παιδια μερικων εδω μεσα.περιμενω απαντησης και θα πω και αλλα.AΓΑΠΗΤΕ/Η alexia,
μυποσ εισαι αδελφοσ (η αδελφη) του πανου και δεν το γνωριζουμε? σε αυτον τον αγωνα (και στον προηγουμενο)για να σε ενημετωσω ο πανοσ ετρεξε με νοικιασμενο αυτοκινητο του nocentini και ειχε ακριβοσ τισ ιδιεσ παροχεσ με εμασ.
Ποτε δεν εχω δει τον πανο να βαζει τα πιχω λαστιχα μπροστα 'γιατι το παιδι δεν εχει'
Οσο αφορα τον αθανασουλα,ξεχωριστοσ φιλοσ για εμενα αλλα ακομα ειναι στο σχολειο οσο αφορα τουσ αγωνεσ και η συγκριση και μονο με τον αρη αναδεικνυει το μεγεθοσ τησ ασχετοσυνησ σου.
ΝΥΣΑΦΙ ΠΙΑ!!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης koulis1 έγραψε:
ΑΓΑΠΗΤΕ koulis 1
ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΠΕΡΙΣΥ ΣΤΟ COPA LIBURNA ΕΙΧΑΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Ε.Δ. ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ 40 ΔΕΥΤΕΡΑ. Ο GROSSI ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΗΤΑΝ 42 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο VETTORE ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΝ VETTORE ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΝAVARA,ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ COPA LIBURNA ΤΟΥ 2002 ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Ε.Δ. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΓΛΥΣΤΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΧΑΣΑΜΕ 38 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ 'ΠΑΙΖΑΜΕ' ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΤΕ ΠΡΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ.ΜΕ CUNICCO-TEMPESTINI ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΑGHINI ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ (SAN MARINO) ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΗΤΙΔΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΗΡΘΑΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟΙ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ CANTAMESSA ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ TUTTA TERRA TOSCANA, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΑΚΡΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ,ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2002 ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΤΟ 2004.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΛΥΣΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Λοιπόν και χωρίς καμμία διάθεση αντιπαράθεσης,
ετσι για του λόγου το αληθές!!!!!!!
Στο περυσινό Copa liburna ο Grossi ηταν 1',05 μπροστά και οχι 42' χωρίς να γνωρίζω αν ειχαν και αυτοί κάποιο πρόβλημα....
Στο coppa Liburna/2002 πράγματι ησασταν μπροστά για 1' αλλά στο δευτερο 'πέρασμα' ο Navara 'κατέβαζε πολύ' και η διαφορά ηταν 59',6 και οχι 38' ο δε Grossi ειχε πρόβλημα απο την αρχή και εμεινε στην 4 εταπ(απο τούρμπο-αν δεν κανω λάθος)!!!!.
Στο terra Toscana του 2002 ησασταν 4'05' πίσω απο τον πρώτο Navarra απο τον δε Grossi 2'30' και ο Cantamessa 3ος 31' μπροστά σας κατα συνέπεια ησασταν 4οι!!!!!!.
Οσο αφορά τον Tempestini που δεν εχετε κοντραριστεί εσύ οχι, ο Αρης?????
Οσο αφορά τα εξη(6) χρόνια ,εσύ οχι,αλλά ο Αρης???
Απο το 1999 με corolla wrc!!!!.
Μαλλον τα ξέρω τα πράγματα πολυ καλά!!!!!
και δεν είμαι προκατέλειμένος αλλά δεν μου αρέσουν οι 'φανφάρες'.Φιλικά πάντα
Κούλης ΚώσταςΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο Pad Wrc
-
Το να θέτεις ερωτήματα και να 'τσιγκλάς' μια συζήτηση είναι γκρίνια και μιζέρια;
Από πότε είναι έτσι τα πράγματα και δεντο ξέρω;
Εγώ ο ίδιος που ήμουνα στο Μαύρο Ρόδο και ευχαριστήθηκα από τον αγώνα, εγώ ο ίδιος ρώτησα κάτι παραπάνω και δεν άφησα υπονοούμενα για τίποτα!
Δεν καταλαβαίνω τι κακό υπάρχει στο να είσαι περίεργος και να ψάχνεις, χωρίς να κρύβεις κιόλας το όνομα σου.Πριν από κάποια χρόνια στο μαγαζί του Ιαβέρη στην Μιχαλακοπούλου ο μακαρίτης σήμερα Κώστας Φερτάκης, τότε συνοδηγός του Βωβού μου είχε πει ότι ο Βωβός είναι ο σωστός συνδυασμός στους Ελληνικούς αγώνες.Οικονομικά εύρωστος και συγχρόνως χεράς.Δυστυχώς ο Κώστας δεν είναι σήμερα κοντά μας για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.
Αλλά αν είναι έτσι, τι παραπάνω λέω εγώ και κάποιοι άλλοι σήμερα και πειράζονται πολλοί; (δεν αναφέρομαι στον Λώρη).
Γιατί πρέπει κάποιοι να βρίσκονται στοι απυρόβλητο και να μην ρωτάμε τίποτε για αυτούς;
Εν τέλει δεν νοιώθω ούτε μίζερος ούτε και κομπλεξικός.Μακάρι στους Ελληνικούς αγώνες να υπάρχουν συγχρόνως δέκα σαν τον Βωβό για να ευχαριστιόμαστε αλλά και για να υπάρχουν αγώνες, αλλά τη 'κακιά' μου εκ γενετής συνήθεια, να ρωτάω και να μην δέχομαι τίποτε χωρίς να το ψάχνω δεν θα την αλλάξω!Συγνωμη αλλα η αναφορα μου ειναι στις κακοπροαιρετες οπως φαινεται δημοσιευσεις που εχουν προσπαθησει να υποβαθμισουν μια ζορικη νικη κ που με καθε τροπο θελουν να αμφισβητησουν την νομιμοτητα κ την εγκυροτητα αυτοκινητου, πληρωματος, εφορων κλπ. Καποια συνομωσια, με το ζορι να βαλουν ολους κ ολα στο μικροσκοπιο για να βρουν κατι καποιο πταισμα.
Δεν υπερασπιζομαι κανεναν αλλα μου κανει πολυ κακη εντυπωση να υπαρχει ενα βημα που μπορει ο καθενας να εκφρασει τις αποψεις του κ τελικα να δημιουργουνται τοσο ασχημες εντυπωσεις κ πικροχολα σχολια. Κανεις δεν βρισκεται στο απυροβλητο κ ο καθε ενας που πρωταγωνιστει πρεπει να δινει γραμμες κ παραδειγματα σ αυτους που καποια στιγμη μπορει ν ακολουθησουν. Οπως ειπες μακαρι να υπηρχαν 10 Βωβοι ωστε ν ανεβαινε ο πηχης πολυ ψηλοτερα. -
Ο χρήστης Moya_Junior έγραψε:
ΝΑΣΕΝΑ ????????????????????? που είσαι?????????
γιατί δεν μιλάς και κράζεις τους άλλους???????Φίλε μου, έχεις να πεις κάτι ακόμα ? Θέλεις να 'κράξεις', κράξε, αν θέλεις να μιλήσεις όμως πρέπει να έχεις επιχειρήματα.
Για να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση:
Οταν γίνεται ένας τεχνικός έλεγχος, τα αποτελέσματά του πρέπει να είναι πέραν κάθε λογικής αμφιβολίας σωστά. Αυτό διότι απευθύνονται σε δύο δικαστήρια, πρωτοδικείο (αγωνοδίκες) και εφετείο (ελλανοδίκες) και αυτοί βγάζουν καταδικαστική απόφαση μόνο αν είναι σίγουροι πέραν κάθε λογικής αμφιβολίας για την ενοχή του κατηγορούμενου, διαφορετικά τον αθωώνουν (πάγια αρχή του δικαίου). Αν λοιπόν η δική μας μέτρηση αφήσει περιθώρια για οποιαδήποτε αμφιβολία, καλύτερα να μην φτάσει στο δικαστήριο, διότι το μόνο που θα γίνει είναι να γίνουμε ρεζίλι.
Κατά συνέπεια, κατά τις μετρήσεις εξαντλείται κάθε περιθώριο επιείκιας προς όφελος του αγωνιζόμενου, ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Αυτό περιλαμβάνει:
(1) Ανοχές και ποιότητα μετρητικών οργάνων. Για παράδειγμα δεν μπορείς (δηλ. μπορείς αλλά δεν είναι καλή ιδέα...) να στείλεις στους αγωνοδίκες μια απόκλιση 1-2 χιλιοστά σε ύψος ή μετατρόχιο όταν τα μετράς με μια μετροταινία βαθμονομημένη ανά χιλιοστό ή για απόκλιση μισού ή ενός κιλού στο βάρος με μια ζυγαριά με ακρίβεια 0.5 Kg.
(2) Μεθόδους μέτρησης, όταν οι μέθοδοι δεν καθορίζονται από κάποιο κανονισμό. Για παράδειγμα ένα βολάν ζυγίζεται μαζί με τις βίδες του, παρότι δεν το λέει αυτό σαφώς κάπου.
Στην περίπτωση που συζητάμε, έστω πως μετράμε τη waste gate μονταρισμένη και ζεστή με ένα όργανο με ακρίβεια 0.02 και τη βγάζουμε 1.12. Το αναφέρουμε στους αγωνοδίκες και έστω πως βγάζουν το πλήρωμα εκτός αγώνα. Τι γίνεται ? Η υπόθεση πάει στην Ελλανόδικο όπου εμείς λέμε 'τη μετρήσαμε έτσι και βγήκε τόσο' και η άλλη πλευρά φέρνει (διότι αυτό θα γίνει...) 10 χαρτιά που λένε πως δεν μετριέται έτσι αλλά αλλιώς (ασχέτως αν ξέρουμε πως ο δικός μας τρόπος ήταν ο σωστός) οπότε επιτυγχάνει, ασχέτως αν έχει δίκιο, να σπείρει αμφιβολίες στα μέλη του δικαστηρίου πως -μία στις εκατό- εμείς έχουμε άδικο και ο αγωνιζόμενος δίκιο. Και άρα τον αθωώνουν λόγω αμφιβολιών. Και οι χαμένοι είναι οι τεχνικοί έφοροι και οι αγωνοδίκες του αγώνα (το παραπάνω δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έχουν συμβεί (ρώτα να μάθεις))
Καταλαβαίνεις λοιπόν φίλε μου Moya_Junior για ποιό λόγο μετρήθηκε με αυτό τον τρόπο η waste gate: επειδή ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ (= Παράρτημα J, εγκύκλιοι ΕΘΕΑ, δελτίο αναγνώρισης, άντε και κάποια σχετική γνωμάτευση από τη FIA) ΠΩΣ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ, τη μετράμε με τον ευνοϊκότερο για τον αγωνιζόμενο από τους εναλλακτικούς τρόπους, και του δίνουμε και τα περιθώρια των μετρητικών μας οργάνων, ώστε να είναι το αποτέλεσμα ακλόνητο και αδιαμφισβήτητο.
Και ακριβώς εκεί, στην 'γκρίζα' περιοχή μεταξύ του τι πραγματικά συμβαίνει και του τι μπορεί να αποδειχθεί 100%, πατούν όσοι ετοιμάζουν τα αυτοκίνητά τους πραγματικά στα όρια των κανονισμών
ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ