-
Ο χρήστης ssot έγραψε:
...
Απλά πέρα απο τα ζώα που συντηρεί ο καθένας υπάρχουν και τα άλλα, τα δίποδα, που σπάνια τα συναντά απο τόσο κόντα κανείς αλλά όταν συμβαίνει μένω έκπληκτος μπροστά στο τι μπορεί να έχει το κεφάλι του καθενός. Καθώς το σκεφτόμουνα σήμερα μου ήρθε στο νου ο τίτλος ενός άλλου θέματος του φόρουμ ... 'ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ'.Φίλε ssot, κατ' αρχάς, όσον αφορά τα δίποδα ζώα, αυτά που υποτίθεται είναι το 'τελειότερο δημιούργημα του Θεού'(!), αυτα που έχουν νου και γνώση , δεν έχουν καταφέρει εδω και πολλές χιλιετίες να δικαιολογήσουν επάξια τον τίτλο 'Ανθρωπος', παρά καταφέρνουν στο διάβα του χρόνου να καταστρέφουν τα Πάντα γύρω τους και φυσικά.... τους ευατούς τους !!
Οσον αφορά στο άλλο θέμα με τίττλο ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ, είχα κάνει μία πρόταση η οποία δυστηχώς δεν εισακόύστηκε και νομίζω ότι δεν δόθηκε καν προσοχή:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=11325&postdays=0&postorder=asc&start=4275 -
Απ' ότι βλέπω εδώ , στο forum συντηρούνται και σαρκοβόρα , αιμοβόρα σκυλιά του πολέμου.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ε, δε μου κάνουν τότε... Στα 60 λίτρα είμαι και στο ύψος κάτι λιγότερο από 40 πόντους... Χώρους διαθέσιμους δεν έχω πολλούς, υπάρχει κάτι στα υπόψην όμως αν διαπιστώσω ότι το χειμώνα θα έχω πρόβλημα με το καλοριφέρ. Το έχω σκεφτεί πάντως το ζήτημα... ο θερμοστάτης θα μπει στην πλευρά που είναι κοντά στο καλοριφερ, έτσι ώστε να μη λειτουργεί αν δεν υπάρχει λόγος και επιπλέον θα βάλω 2 θερμόμετρα, ένα κοντά στο καλοριφέρ και ένα στην ακριβώς απέναντι γωνία, να δω μηπως έχει τίποτα τρελές διαφορές το νερό από άκρη σε άκρη... Αν δω τίποτα περίεργο, θα αναγκαστώ να το μετακινήσω, αν και το 2ο διαθέσιμο μέρος δεν είναι και ότι καλύτερο σαν ευρυχωρία... Μέχρι τότε βλέπουμε...
Τα λιτρα σου ειναι λιγα για τετοια ψαρια.
Θα σου προτεινα να βαλεις καμια 10αρια τιγρακια (BARBUS TETRANONA) μερικα zabra dania. και τα 2 ειναι κινιτικα ψαρια και θα δωσουν χωη στο ενυδρειο σου και μικρα σε μεγεθος.
Ειναι σχετικα ανθεκτικα και δεν απαιτουν ιδιαιτερες συνθηκες σε ph και σκληροτητες.
Λοιπόν νεότερα από το... μέτωπο.
Αυτή τη στιγμή το ενυδρείο μου φιλοξενεί 9 ψάρια. Μια τετράδα κριπένσις (που ελπίζω ότι θα φανούν λίγο... καρπερά) ένα ζευγάρι γκουράμι, ένα ζευγάρι ρέινμποου σαρκ αλπίνο και έναν γλύφτη, για τις βρώμικες δουλειές...
Δεν χορταίνω να τα χαζεύω...
Τιγράκια τελικά δεν έβαλα, αν και τα γουστάρω με χίλια, γιατί έχω βάλει αληθινά φυτά και παίζει να μου τα ρημάξουν...
Με την πρώτη ευκαιρία θα μπουν και φωτό...
-
ΜΜΜ ζηλευω ταυρε!
Πόσο κοστίζει ένα ωραίο ενυδρείο; Ψηνομαι τρελα... (το ίδιο και ο Σωτήρης!) -
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Ψηνομαι τρελα... (το ίδιο και ο Σωτήρης!) -
-
Δεν μας είπατε Χρόνια Πολλά για σήμερα ;!
-
Δεν μας είπατε Χρόνια Πολλά για σήμερα ;!Να τον χαίρεσαι!!!
Να τολμήσω να ζητήσω σειρά προτεραιότητας αν γκαστρώσει καμιά και κάνουν κάνα τιγρέ γατάκι?
-
...Σπύρο... είναι ... ευνούχος !
-
...Σπύρο... είναι ... ευνούχος !Κλαψ
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
...Σπύρο... είναι ... ευνούχος !
Κλαψ
AXE!!!
-
ΜΜΜ ζηλευω ταυρε!
Πόσο κοστίζει ένα ωραίο ενυδρείο; Ψηνομαι τρελα... (το ίδιο και ο Σωτήρης!)Eξαρτάται πόσο μεγάλο θες να είναι, τι θες να βάλεις μέσα κτλ... Πάντως υπάρχουν σε μαγαζιά με ψάρια προσφορές σε ενυδρεία κομπλέ με τα φίλτρα τους, τους θερμοστάτες τους κτλ, ότι πρέπει για πρωτάρηδες...
Κόστος ακριβώς δεν μπορώ να σου δώσω, καθώς πάντα κάτι προκύπτει ότι πρέπει να κάνεις, πάρε αυτό το φάρμακο τώρα, βάλε και τούτο αύριο, πάρε λίγη ακόμη λάβα για να στερεώσεις καλύτερα τα φυτά, πάρε και μια ταΐστρα μεθαύριο, γιατί θα χρειαστεί να λείψεις κάποιες μέρες, κτλ, κτλ...
Πάντως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει...
Funis Ασχολιαστο... εγκάθετη...
-
Ωραιο θέμα ! Ειδικά να ακούω απο άντρες να 'καμαρώνουν' για τα ζωντανά τους!!!
Εγώ έχω ένα καναδέζικο-αλσατιας λυκοσκυλο. Λευκό λύκο δηλαδή. Είναι 6 χρονών, και είναι ένα όνειρο! Οχι τόσο απο ομορφία, αλλά απο μυαλό! Την αγόρασα 170.000 δρχ ειναι πάρα πολύ υπάκουη, πάρα πολύ ευγενική, πάρα πολύ καθαρή, και προπαντων μοναδικός φύλακας! Εχω μαγαζί, και με έχει 'σώσει' 2 φορές απο ρεμάλια-πρεζακια-μεθυσμενους...
Μετά απο 3 γένες, αποφάσισα να κρατήσω ένα αρσενικό παιδάκι της, το οποίο και αυτό τώρα είναι μόνο 5 μηνών, 14 κιλά, ολόλευκο, και υπάκουο χωρίς να έχω ακόμα ασχοληθεί μαζί του με το θέμα 'εκπαίδευση'. Οτι ακούει να λέω στην μαμα, κάνει και αυτός και είναι ξεφτέρι!!! Εχει φάει οτι δεν έφαγε η μαμα του οταν περνούσε την 'παιδική' ηλικία, τα πόδια των τραπεζιων, καρεκλες, ξεχασμενα παπουτσια στο πατωμα, ρουχα απο την απλωστρα, μέχρι και κάρβουνα (σβηστά βέβαια) μέσα απο τη ψησταριά!!! Είναι αφασία!Πρίν κρατήσουμε το παιδί της, η μαμά Αλίσια, το πρωί και αφού έχουμε φύγει όλοι απο το σπίτι, άνοιγε την πόρτα (καγκελόπορτα παρακαλώ) και ερχόταν μόνη της στο μαγαζί μου. Βέβαια, είναι μόλις 500 μέτρα απόσταση, αλλά εμαθε και έρχεται μόνη της, άκρη ακρη του δρόμου! Το μεσημέρι, έπερνε τα ποδαράκια της πάλι, και γυριζε στο σπίτι, που εφτανει ο πρώτος κάτοικος (ο πατερας μου) για να του κάνει παρέα. Το απόγευμα, καθόταν δίπλα στο σκουτεράκι και περιμενε τον πατέρα μου που θα πάει στο καφενείο για να την παρει μαζί του. Κάθετε σαν την κοντέσσα στην ποδιά, και πάει την βόλτα της! Είναι αφασία!!! Τώρα αυτά εχουν κοπεί γιατί έχει παιδί και υποχρεώσεις !!!
Δεν τα αλλάζω με τίποτα! Ακόμα και πριν 2 μήνες που αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα υγείας και οι γιατροί μου απαγόρευσαν καθε επαφή με σκύλους, δεν είχα σκοπό να 'υπακούσω' στις εντολές τους! Συνέχισα το ζωή μου κανονικά, με τους 2 σκύλους μου! Και μάλλον...τωρα που ειμαι μια χαρα, και τα σκέφτομαι καταλαβαινω οτι ήταν πάρα πολύ υπερβολικοί και καθόλου φιλόζωοι !!!
Αυτοί λοιπόν είναι η Αλίσια και ο young ORI ! 'young' γιατί είχαμε και τον (original) ΟRI (βελγικο λύκο) που πέθανε 'πλήρης ημερών' στα 17 του χρόνια πρόπερσι !!!!!
-
Γειά σου ρε Αννα με τα αλσατάκια σου.
Η αγάπη για τα ζωντανά,κάνει τα αφεντικά να καμαρώνουν.Κοίτα πώς μας τα περιέγραψες εσύ.
Φωτό δέν θα βάλεις; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γειά σου ρε Αννα με τα αλσατάκια σου.
Η αγάπη για τα ζωντανά,κάνει τα αφεντικά να καμαρώνουν.Κοίτα πώς μας τα περιέγραψες εσύ.
Φωτό δέν θα βάλεις;Μην ακουσω σχόλια για το πού φιλοξενουνται οι φωτογραφίες μας έτσι;;;; Απλά, δεν προλάβαινα να τις 'ανεβασω' αλλού! Αλλωστε, η Αλίσια είναι και αυτή μέλος της ΑΛΑ Χανιών ! Είναι σεκιούριτι της Γραμματέας (εμένα) οταν εχω οργισμένους, απο τα αποτελεσματα, αγωνιζόμενους !!!!!!!!!!
-
Πολυ ωραιοι οι φιλοι σου!!!
-
Αστα αυτά ρε!!!!Διαφήμηση τής ΑΛΑ Χανίων κάνεις έ;
(φτού-φτού,σκόρδα)Αννα,ξέρεις ότι υπάρχει αναγνωρισμένη παγκόσμια Κρητική φυλή σκύλων έ;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αστα αυτά ρε!!!!Διαφήμηση τής ΑΛΑ Χανίων κάνεις έ;
(φτού-φτού,σκόρδα)Αννα,ξέρεις ότι υπάρχει αναγνωρισμένη παγκόσμια Κρητική φυλή σκύλων έ;
Kρητικός Ιχνηλάτης ονομάζεται....το ξέρω...!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν μας είπατε Χρόνια Πολλά για σήμερα ;!
Να τον χαίρεσαι!!!
Να τολμήσω να ζητήσω σειρά προτεραιότητας αν γκαστρώσει καμιά και κάνουν κάνα τιγρέ γατάκι?
Σπύρο, να σε έχω γενικά υπ'όψιν μου αν βρεθεί κανένα γατάκι (του δρόμου) , να κάνεις και καλή πράξη;
-
αννα ειναι γλυκα!!!
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?