-
Ολα τα αυτοκινητα εχουν προβληματα, αλλα μικρα και αλλα πιο μεγαλα...
Η διαφορα των κατοχων Alfa Romeo απο τους αλλους ειναι οτι οι κατοχοι Alfa Romeo ονομαζουν τα οποιαδηποτε προβληματα, ειτε μικρα (τριγμοι κ.λ.π.) ειτε μεγαλα (σπασιμο κινητηρα κ.λ.π.), ''χαρακτηρα'' και ''ανεπαρκη αντιπροσωπεια αλλα σε καμμια περιπτωση κατασκευαστικο προβλημα'' ενω οι υπολοιποι τα χωνουν λιγο ή πολυ χοντρα στις εταιρειες-εργοστασια κατασκευης.
Δεν αντιλεγω οτι η Alfa Romeo εχει κανει μεγαλα βηματα προοδου στον τομεα ποιοτητα κατασκευης-αξιοπιστια σε σχεση με τα χαλια που ειχε παλιοτερα (μεχρι τα 145-146-155-164) αλλα ειναι ακομη πολυ πισω σε σχεση με τους πιο καλους του ειδους Ιαπωνες και Γερμανους.
Το αν καποιον δεν τον ενδιαφερει ο παραγων ποιοτητα κατασκευης-αξιοπιστια ειναι δικαιωμα του.
Το να πεισει και τους υπολοιπους να μην τους ενδιαφερει ειναι δυσκολο... -
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Ολα τα αυτοκινητα εχουν προβληματα, αλλα μικρα και αλλα πιο μεγαλα...
Η διαφορα των κατοχων Alfa Romeo απο τους αλλους ειναι οτι οι κατοχοι Alfa Romeo ονομαζουν τα οποιαδηποτε προβληματα, ειτε μικρα (τριγμοι κ.λ.π.) ειτε μεγαλα (σπασιμο κινητηρα κ.λ.π.), ''χαρακτηρα'' και ''ανεπαρκη αντιπροσωπεια αλλα σε καμμια περιπτωση κατασκευαστικο προβλημα'' ενω οι υπολοιποι τα χωνουν λιγο ή πολυ χοντρα στις εταιρειες-εργοστασια κατασκευης.
Δεν αντιλεγω οτι η Alfa Romeo εχει κανει μεγαλα βηματα προοδου στον τομεα ποιοτητα κατασκευης-αξιοπιστια σε σχεση με τα χαλια που ειχε παλιοτερα (μεχρι τα 145-146-155-164) αλλα ειναι ακομη πολυ πισω σε σχεση με τους πιο καλους του ειδους Ιαπωνες και Γερμανους.
Το αν καποιον δεν τον ενδιαφερει ο παραγων ποιοτητα κατασκευης-αξιοπιστια ειναι δικαιωμα του.
Το να πεισει και τους υπολοιπους να μην τους ενδιαφερει ειναι δυσκολο...Φίλε μου συμφωνω απόλυτα ότι οι κάτοχοι Alfa Romeo περιγράφουν με αστείο τρόπο τα προβλήματά τους!! και τα δικαιολογούν!! Εγω προσωπικά δε δέχομαι ότι σπάει ο κινητήρας ή τρίζει απο χαρακτήρα!!
Τα προβλήματα και βέβαια υπάρχουν λόγω κατασκευής!!
Χαίρομαι που τονίζεις ότι υπάρχει πρόοδος και εγώ θα συμπληρώσω πως χρειάζεται κι άλλη βελτίωση(αν και η GT μου και η 147 του κουνιάδου μου είναι 100% οκ)
Απλά πρέπει να δεχτούμε ότι και η VAG-MERCEDES αρχίζουν να έχουν πρόβλήματα και δεν είναι όπως ήταν κάποτε!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Φίλε μου συμφωνω απόλυτα ότι οι κάτοχοι Alfa Romeo περιγράφουν με αστείο τρόπο τα προβλήματά τους!! και τα δικαιολογούν!! Εγω προσωπικά δε δέχομαι ότι σπάει ο κινητήρας ή τρίζει απο χαρακτήρα!!
Χαίρομαι που τονίζεις ότι υπάρχει πρόοδος και εγώ θα συμπληρώσω πως χρειάζεται κι άλλη βελτίωση(αν και η GT μου και η 147 του κουνιάδου μου είναι 100% οκ)
Απλά πρέπει να δεχτούμε ότι και η VAG-MERCEDES αρχίζουν να έχουν πρόβλήματα και δεν είναι όπως ήταν κάποτε!!
Παντα ειχαν προβληματα και τα VAG και τα Mercedes (και τα Opel, Ford, BMW και ολα) αλλα ηταν -και μαλλον ειναι ακομη και τωρα- λιγοτερα απο τα αντιστοιχα των Ιταλικων γι'αυτο και λεμε πως πρεπει να βελτιωθει και αλλο η Ιταλικη βιομηχανια...
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Φίλε μου συμφωνω απόλυτα ότι οι κάτοχοι Alfa Romeo περιγράφουν με αστείο τρόπο τα προβλήματά τους!! και τα δικαιολογούν!! Εγω προσωπικά δε δέχομαι ότι σπάει ο κινητήρας ή τρίζει απο χαρακτήρα!!
Παντα ειχαν προβληματα και τα VAG και τα Mercedes (και τα Opel, Ford, BMW και ολα) αλλα ηταν -και μαλλον ειναι ακομη και τωρα- λιγοτερα απο τα αντιστοιχα των Ιταλικων γι'αυτο και λεμε πως πρεπει να βελτιωθει και αλλο η Ιταλικη βιομηχανια...
Noμίζω ότι το χάσμα είναι πολύ μικρότερο από ότι φανταζόμαστε και με τον καιρό θα μικραίνει ακόμα περισσότερο.
Πριν από 10 χρόνια η αγορά μιας ALFA ήταν πάρα πολύ επικύνδυνη!!
Σήμερα δεν νομίζω πως πρέπει η λίγο χειρότερη αξιοπιστία να αποτελεί τροχοπεδη για την αγορά της τουλάχιστον σε σχέση με τα Γερμανικά!!Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι βλέπω πολλές 33-75 στην Λάρισα και μάλιστα περίφανες(να τρέχουν!! να προσπερνάνε να στρίβουν) και μάλιστα πολλές περισσότερες από αντίστοιχα Ιαπωνικά και Γερμανικά μοντέλα!!
Πολλες βέβαια έχουν θαμπό χρώμα αλλά νομίζω ότι για αμάξια 15-20 χρόνια στέκουν πολύ καλά!!
Δεν το λέω για να δείξω ότι οι Alfa δεν χαλάνε απλά για να δείξω ότι η τρομοκρατία απέναντι στις Alfa είναι υπερβολική!!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Σε όποιον δεν του αρέσει η GT ή η Alfa Romeo να μην πάρει!!! Αφήστε εμάς τους μαλάκες και τα κορόιδα που πήραμε GT ή Alfa Romeo να τις ευχαριστηθούμε στις στροφές και καθίστε να κοιτάξτε τις 'αμαξάρες' σας.
Γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού..... ΑΜΑΝ ΠΙΑ με τα κόμπλεξ σας!MOYAXAXA
φυσικα κ δεν θα την παρουμε , βλεπω κ εσενα, ολα μελι-γαλαAlfa Romeo να τις ευχαριστηθούμε στις στροφές
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι βλέπω πολλές 33-75 στην Λάρισα και μάλιστα περίφανες(να τρέχουν!! να προσπερνάνε να στρίβουν) και μάλιστα πολλές περισσότερες από αντίστοιχα Ιαπωνικά και Γερμανικά μοντέλα!!Πολλες βέβαια έχουν θαμπό χρώμα αλλά νομίζω ότι για αμάξια 15-20 χρόνια στέκουν πολύ καλά!!
...με το σηματάκι στο καπό να έχει ξεθωριάσει στον** 2ο **χρόνο
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι βλέπω πολλές 33-75 στην Λάρισα και μάλιστα περίφανες(να τρέχουν!! να προσπερνάνε να στρίβουν) και μάλιστα πολλές περισσότερες από αντίστοιχα Ιαπωνικά και Γερμανικά μοντέλα!!
Πολλες βέβαια έχουν θαμπό χρώμα αλλά νομίζω ότι για αμάξια 15-20 χρόνια στέκουν πολύ καλά!!
Δεν ειδα ομως σε αλφα ρομεο να ξεκολλαει η πισω αναρτηση,να αναποδογυριζει το αυτοκινητο η να μενει στο γκαραζ τις κρυες νυχτες του χειμωνα στην σουηδια!Νομιζω οτι αυτα ειναι πιο σοβαρα και οταν μαλλον εχασαν 25 ατομα την ζωη τους........
-
Ο χρήστης cybernaut έγραψε:
cybernaut ΗΡΕΜΙΣΕ λίγο.
ήρεμος ειμαι
δεν μπορω να καταλαβω γιατι τσαντιζεστε, εγω ειπα οτι ο καθενας πρεπει να χει αυτο που γουσταρει ο ιδιος, τελεια κ παυλα. απο κει κ περα αν δεν μπορω να μιλαω ειλικρινα κ ειναι κ αυτο μεσα στους κανονες του φορουμ , ενημερωστε με.
.. δεν ισχυει για το πλαισιο , δεν ισχυει για το τιμονι , ε τι να κανουμε εγω αυτο ειδα. Αν δεν συμφωνειτε συγνωμη κιολας! Καταλαβαινω ποσο πακετο πρεπει να ναι το χρεος του συντακτη που λεει αυτο που πιστευει και να δεχεται επιθεσεις απο αυτους που κατεχουν καποιο αμαξι για το οποιο εχει γραψει αρνητικα σχολια.οσο για το αλλο > αφηστε τον μωρε , ο πρωτος ή ο τελευταιος ειναι..
που κανει ΤΙ. δεν το πιασα.
ειπα: αυτη η αποψη μου. αγνοηστε την αν δεν ταυτιζεται.δεν τρεχει τιποτα:))αν ειμαι προκατειλημενος , ναι ειμαι, κ το πα εξ αρχης.
Προσωπικά δεν τσαντίζομαι, αλλά εσύ δε γράφεις απλώς την άποψή σου.. κάνεις χαρακτηρισμούς. Εχει μεγάλη διαφορά αυτό. Έγραψες ότι θεωρείς όσους έχουν Ιταλικό αυτοκίνητο από ασχετούς μέχρι βλάκες. Αυτό διαφέρει απ'το λέω απλά την άποψή μου. Παράδειγμα, εσύ έχεις ένα clio στο avatar, είναι σα να πω εγώ ότι όποιος έχει Ρενό είναι μ@λ@κας. Και έπειτα ήθελα να ελπίζω πως μέχρι και ο πιο κολλημένος αντί-Ιταλός θα αναγνώριζε την προσφορά της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο πέρασμα των χρόνων εκτός και αν... κυριολεκτικά γεννήθηκε εχθές.
-
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι βλέπω πολλές 33-75 στην Λάρισα και μάλιστα περίφανες(να τρέχουν!! να προσπερνάνε να στρίβουν) και μάλιστα πολλές περισσότερες από αντίστοιχα Ιαπωνικά και Γερμανικά μοντέλα!!
Καλύτερα να έχει ξεθωριάσει το σηματάκι και να ξέρεις πως και μετά από 10-20 χρόνια το αμάξι θα κυκλοφορεί περίφανο, είτε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας είτε σε επαρχιακά στροφιλίκια κια θα ακούς την μελωδία του κινητήρα, παρά να έχει καλό σηματάκι αλλά στο δρόμο το αμάξι να έχει χάσει την σπιρτάδα ή να μην κυκλοφορέί καν!!
Και by the way πόσες μάρκες έχουν χρωπατιστό σήμα?
Όλες οι Ιαπωνικές-Γαλλικές-Γερμανικές-Ιταλικές και η Seat έχουν μονόχρωμο σήμα!! συνήθως ασημί.Μόνο η BMW είχει λίγο μπλε, και οι luxury Ferrari-Porsche-Lamborghini!!
Άρα ναι κακό να ξεθωριάζει το σήμα(όχι από τον δεύτερο χρόνο) αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με άλλα έγχρωμα σήματα γιατί δεν υπάρχουν!!
Και το να αλλάξεις το σηματάκι είναι το μόνο εύκολο! Μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα
Δεν θέλω να κάνω επίθεση αλλά επειδή προκλήθηκα, θέλω να πω ότι την 3ετία 1989-1993 βλέπαμε κατά χιλιάδες Toyota Corolla, Nissan Sunny, και διάφορα άλλα Fiat Tipo-Tempra, Citroen ZX, Peugeot 305 τα οποία σήμερα τουλάχιστον στην Λάρισα δεν κυκλοφορούν σε αντίθεση με τις 33-75άρες Αlfa Romeo !! [/b]
Και για να είμαι δίκαιος θα πω ότι και οι BMW που επίσης θαυμάζω κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα και μάλιστα σε καλύτερη κατάσταση από τις Alfa!!!
Όχι όμως και οι Volvo-Saab
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Όλες οι Ιαπωνικές-Γαλλικές-Γερμανικές-Ιταλικές και η Seat έχουν μονόχρωμο σήμα!! συνήθως ασημί.Μην γενικεύεις φίλε babbis.
Η Mitsubishi έχει τρία κόκκινα διαμάντια.
Η Subaru μπλέ-κίτρινο (αν θυμάμαι καλά) .
H Ford ασημί/μπλέ.
Η Skoda (τσέχικο/γερμανική) έχει ασημί/πράσινοΗ κακομοίρα η SEAT γιατί μόνη της;
(και όχι δεν περιμένω στην γωνία για να σε διορθώσω... )
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Όλες οι Ιαπωνικές-Γαλλικές-Γερμανικές-Ιταλικές και η Seat έχουν μονόχρωμο σήμα!! συνήθως ασημί.Μην γενικεύεις φίλε babbis.
H Ford ασημί/μπλέ.(και όχι δεν περιμένω στην γωνία για να σε διορθώσω... )
Και η Citroen τον «λοχία» που σε κάνει να κάθεσαι «σούζα»...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
H Ford ασημί/μπλέ.
Η Skoda (τσέχικο/γερμανική) έχει ασημί/πράσινοΗ κακομοίρα η SEAT γιατί μόνη της;
(και όχι δεν περιμένω στην γωνία για να σε διορθώσω... )
Σωστός! απλά επειδή η πλειοψηφία έχει μονόχρωμο παρασύρθηκα! Πάντως πάλι το σήμα της Alfa έχει περισσότερα χρώματα (κόκκινι-πράσινο-μπλέ-χρυσαφί)!! συν την πολυπλοκότητα με σταυρό-φίδι !!
Βy the way πολλά Mitsubishi χάνουν ένα ή περισσότερα διαμαντάκια!! άρα πέφτουν στην φτωχή ποιότητα της Alfa!!
-
Βy the way πολλά Mitsubishi χάνουν ένα ή περισσότερα διαμαντάκια!! άρα πέφτουν στην φτωχή ποιότητα της Alfa!!
Tου πατέρα μου τα έχει ακόμα (Mitcubishi Lancer, ημερομηνία αγοράς 1978 με μόνο 80.000χλμ χωρίς να έχει μηδενίσει ποτέ ) απλά έχει ξεφτίσει λίγο το κόκκινο χρώμα...
To σήμα της Alfa βασίζεται πάνω σε κάποιο οικόσημο νομίζω.
Εξ' ού και η πολυπλοκότητα του αλλά δεν γνωρίζω την ιστορία προέλευσης του δυστυχώς...Πολύ ωραίο είναι αλλά προσωπικά προτιμώ τους τέσσερις κύκλους του δικού μου...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εξ' ού και η πολυπλοκότητα του αλλά δεν γνωρίζω την ιστορία προέλευσης του δυστυχώς...του οίκου των Visconti
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Tου πατέρα μου τα έχει ακόμα (Mitcubishi Lancer, ημερομηνία αγοράς 1978 με μόνο 80.000χλμ χωρίς να έχει μηδενίσει ποτέ ) απλά έχει ξεφτίσει λίγο το κόκκινο χρώμα...
Εξ' ού και η πολυπλοκότητα του αλλά δεν γνωρίζω την ιστορία προέλευσης του δυστυχώς...Πολύ ωραίο είναι αλλά προσωπικά προτιμώ τους τέσσερις κύκλους του δικού μου...
Σκυλί το Mitsubishi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έχω ένα συνάδελφο που ο πατέρας του έχει ένα τέτοιο και ακόμα πάει!! -
-
τα alfasud κ ολα τα μοντελα εκεινης της εποχης μεχρι κ το τελευταιο πισωκινητο spider , ειναι καταπληκτικα αυτοκινητα. μετα απο αυτο νομιζω οτι η αλφα εχασε την αιγλη της κ μετα την συγχωνευση εγινα 'απλα' fiat.
τοτε κρατουσε την σημαια ψηλα , τωρα εχει χασει αυτην της την ιδιοτητα. -
Μία βασική κριτική που δέχεται η Alfa Romeo αφορά την μετάδοση της κίνησης.
Κακως είχα γράψει στην 'ψηφοφορία 159-3άρα' για την μετάδοση της κίνησης. Στην συνέχεια η συζήτηση έπεσε πολύ σε επίπεδο όπως και η συζήτηση στα 'Νέα Μοντέλα - Νέα σειρά 3' .Επειδή αυτά που έγραψα δεν σχολιάστηκαν λέω να τα μεταφέρω εδώ και ελπίζω να μην γίνει μπουρδέλο η συζήτηση!!
Ο χρήστης babbis έγραψε:
Πάνω στο θέμα μετάδοσης κίνησης :
Πρώτοι οι Alfisti είναι αυτοί που ήθελαν πίσω κίνηση! Και βέβαια αν για παράδειγμα η BMW ξαφνικά γυρνούσε σε κίνηση εμπρος, σίγουρα οι Alfisti θα έριχναν πρώτοι το λίθο!!
Όμως οι παρατηρήσεις σου αν και σωστές είναι λίγο outdated!! Αφού το Q4 είναι διαθέσιμο είδη από την Crosswagon, την 159 και την Brera άρα δεν τίθεται πλέον θέμα! Μάλιστα είναι από τις πιο καλές υλοποιήσεις (Torsen C) βελτιωμένο σε σχέση με το Torsen B των AUDI A4,A6 και πολύ καλύτερο από τον HALDEX των Α3-ΤΤ.
Αυτό δεν είναι μομφή για την AUDI, αφού αυτή προηγήθηκε με το Quattro όταν η Alfa Romeo την δεκαετία του 90 και 80 ήταν μπροστοκίνητη, αλλά παρατήρηση. Άλλωστε λογικό είναι η επόμενη κίνηση της AUDI να είναι ή Torsen C ή κάτι καλύτερο!!
Και μάλιστα η Alfa έχει την χρησή τομή: 80 πίσω 20 εμπρός εώς 60 πίσω 40 εμπρός!
Έτσι έχεις τα καλά και των δύο λύσεων:ντριφτάρισμα και καλύτερη τοποθέτηση μέχρι ενός σημείου –Πίσω κίνηση
Κατευθυντικότητα και καλύτερη συμπεριφορά σε γλυστερά και βρεγμένα οδοστρώματα –Εμπρός κίνησηΚαι όλα αυτά βασισμένα σε ένα εκπληκτικό πάτωμα όπως ανέφερε ο Sakiss!!
Kαλά όλα αυτά, αλλα ανήκουν στην θεωρία!
Γιατί στην πράξη συμβαίνουν άλλα που δεν δικαιολογούν βέβαια την απόφαση της Alfa Romeo να επιβάλλει Εμπρός κίνηση εδώ και δεκαετίες, αλλά όμως απευθύνονται σε όλους τους επικριτές που απλά λένε«Δεν είναι καλή η Alfa γιατί είναι μπροστοκίνητη»
Σε αυτά πρέπει να απαντήσω τα εξής:
1)Η Αlfa είναι καταδικασμένη από την ιστορία της να φτιάχνει απολαυστικά αμάξια!
Αυτό το έκανε και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει ούτε ένας Alfisti που να έχει πει ότι το δεν γούσταρε οδήγηση. Και αυτό ωφείλεται στο στήσιμο των αυτοκινήτων με κοφτερά,άμεσα και βαριά τιμόνια, καλά φρένα και αναρτήσεις που πάντα ήταν μπροστά από την εποχή τους. Αλλά και καλούς κινητήρες πάντα πολύ πάνω από τον μέσο όρο σε όλους τους κυβισμούς!
Έτσι οι παλιές 33,75,155,146 είτε οι σύγχρονες 147/156/GTV/GT θεωρούνται άκρως απολαυστικά αμάξια.Όπως έχω πεί απόλαυση δεν νιώθεις μόνο όταν πετάς ουρά αλλά και όταν πέρνεις μία στροφή με περισσότερα χιλιόμετρα από άλλα αυτοκίνητα και ενώ λές «ωχ! Μαλακια» βλέπεις ότι το αμάξι κινείται καρφωμένο στο δρομο χωρίς να επηρρεαστεί η τροχιά του!!
- Η Αlfa είναι καταδικασμένη από την ιστορία της να φτιάχνει αμάξια με καλή οδική συμπεριφορά:
Και η GTV, και οι 156/147 αποτελούν για τον ειδικό τύπο σημεία αναφοράς για τον τρόπο που στρίβουν αλλά και τους χρόνους που γράφουν στην πίστα για πολλά χρόνια και όσα μοντέλα βγαίνουν από άλλες εταιρίες κοντράρονται στα περιοδικά με μια Alfa της αντίστοιχης κατηγορίας!
Δεν έχει σημασία αν κάποιος σε ξεπεράσει κάποια στιγμή και σε κάποιο μοντέλο. Το ότι πρέπει να συγκριθεί με μια Alfa για να πάρει το χρίσμα αυτό λέει πολλάΝα σου θυμίσω τα άρθρα των 4τροχών που συγκρίνουν την 147 με τα A3, BMW Compact στις Σέρρες, όπου η 147(1600) έριχνε γύρους στα δύο Γερμανικά( η Μπέμπα πισωκίνητη και 1800-115άλογα) και τελικά λόγω μιας εξόδου έσπασε το κάρτερ και έχασε τον αγώνα αλλά και πάλι κατέβαλλε φοβερές προσπάθειες και κάλυψε πολλούς γύρους
Επίσης πάλι περσινό άρθρο των 4τροχών σύγκρινε πάλι τα Α3,147,και την πιτσιρίκα πισωκίνητη σειρά 1 όπου πάλι η 147 βγήκε πρώτη
Και σε άλλες δοκιμές τα μοντέλα της Alfa πλασάρονται πολύ καλά άλλοτε εμπρός και άλλοτε πίσω από κάποιο πισωκίνητο
Στο τελευταίο spor auto παρακλάδι του Auto Moto Spor συγκρίνει τις 147GTA με το Α3 3.2 quattro και καταλήγει ότι η 147 GTA είναι σε άλλη κατηγορία!!
3)Αγώνες
Η Alfa Romeo 156 συμμετέχει στους αγώνες Τουρισμου ETCC που έγιναν WTCC και kοντράρεται με την πισωκίνητη BMW 3άρα και δεν τα πάει και άσχημα. Εχουν και οι δύο κατακτήσει αρκετά πρωταθλήματαΑυτά δεν τα λέω για να δικαιολογήσω και να στηρίξω την εμπρός κίνηση αλλά για να πω πως η Alfa Romeo έχει μείνει πιστή στην παράδοσή της! να φτιάχνει γρήγορα και στριφτερά αμάξια.
Τέλος θέλω να πω πως η πίσω κίνηση είναι πολύ επικύνδυνη για τον άπειρο οδηγό αλλά και για τον έμπειρο που δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες ενός πισωκίνητου μοντέλου!!
Αν σκεφτεί κανείς ότι το 90% των οδηγών δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία, αγοράζουν όμως μια bmw για μούρη , τότε κυκλοφορούν πολλοί δημόσιοι κίνδυνοι στον δρόμο και όσο κακό είναι το να έχει η Alfa μπροστοκίνητα μοντέλα με 200+ άλογα άλλο τόσο είναι να έχει η BMW-MERCEDES πισωκίνητα με λιγότερους από 200 άλογα!! Και ίσως μεγαλύτερο κακό αφού εκέι κινδυνεύουν ζωές. Τα ηλεκρονικά σώζουν κάπως την κατάσταση αλλά η υπερστροφή είναι υπερστροφή. Το σύστημα της Audi είναι το καλύτερο όπου διαχωρίζονται οι αγοραστες και πέρνει ο καθένας ότι χρειάζεται και με ασφάλεια
Πριν ένα μήνα γύριζα από Πλαταμώνα και ήταν Κυριακή!! Μόλις είχε αρχίσει να βρέχει και στις στροφες του Πλαταμώνα είδα με έκπληξη δύο BMW σχετικά καινούριες(5ετίας) αναποδογυρισμένες και εκτός δρόμου η μία πίσω από την άλλη.
Δεν φταίνε οι BMW αλλά οι οδηγοί που δεν ξέρουν το όχημά που οδηγούν!! Και πως να το χειριστούν!! Έχω και φιλαράκι με 316 και μου εξιστορεί περιστατικά για το πόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί το αμάξι αμά πας γρήγορα αλλά και περιπτώσες που δεν το κράτησε .... Για πίστα καλή η πίσω κίνηση και η υπερστροφη αλλά για πραγματικούς δρόμους ?
Θα παρακαλούσα τους εμπαθείς (εκατέρωθεν) και τους ανενημέρωτους πάνω στην ιστορία μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως οι Alfa Romeo-BMW-MERCEDES κλπ να μην συμμετέχουν εκτός αν ρίξουν τους τόνους!!
-
Στα παραπάνω έλαβα απάντηση:
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Ε όχι επειδή δεν βγάζει η¨'αγαπημένη μας' πισωκίνητα να τα βγάλουμε και σκάρτα ΕΕ οχι και έτσι
Για να σοβαρευομαστε όταν η Αουντι έβγαλε τα Κουάτρο αυτά είχαν περισσότερα ατυχήματα απο τις αντίστοιχες προσθιοκίνητες εκδόσεις γιατι οι οδηγοι νόμιζαν ότι απέκτησαν ένα ζευγάρι χέρια ακόμα
Τώρα για όλους αυτούς που νομίζουν ότι είναι χεράδες γρήγοροι και άλλα πολλά δεν χρειάζονται Bmw για να βγούν απο το δρόμο ,,βγαίνουν με ότι να 'ναιNομίζω ότι ο gskarmou δεν διάβασε καλά την πρώτη γραμμή του ποστ μου που λέει:
Πρώτοι οι Alfisti είναι αυτοί που ήθελαν πίσω κίνηση! Και βέβαια αν για παράδειγμα η BMW ξαφνικά γυρνούσε σε κίνηση εμπρος, σίγουρα οι Alfisti θα έριχναν πρώτοι το λίθο!!
-
Eπίσης
Στο τελευταίο spor auto παρακλάδι του Auto Moto Spor συγκρίνει τις 147GTA με το Α3 3.2 quattro και καταλήγει ότι η 147 GTA είναι σε άλλη κατηγορία!!
Άλλο αυτοκίνητο το ένα κι άλλο το άλλο.
Για 'ίδιας' φιλοσοφίας, περίμενε S3 ως το καλοκαίριΔεν νομίζω ότι δεν είναι στην ίδια κατηγορία!! Δηλαδή δεν θεωρείς το Α3 με τετρακίνηση και σειριακό ταχύτατο κιβώτιο κάτι εξαιρετικά καλό για να συγκριθεί με την GTA?
Νομίζω ότι η 147 θα έρθει με Q4 για να μετρηθεί με το s3
Περι Κύρους και ποιότητας της Alfa Romeo