-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Αντικειμενικά κρίνοντας το Α3 είναι ακριβό. Σίγουρα έχει διαφορές με το Golf, αλλά στις τελευταίες εκδόσεις δεν είναι εντυπωσιακές. Με το Golf 4 ήταν σαν τη μέρα με τη νύχτα.
Η 5θυρη έκδοση είναι πραγματικά εκτός συναγωνισμού. Έχει εμφάνιση χώρους πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Για τεχνολογία δε λέω γιατί είναι στα ίδια επίπεδα.
Στα 3θυρα τώρα το Α3 είναι πιο sport τουλάχιστον από σχεδίαση. Είναι μακράν πολύ πιο όμορφο απ’ το Golf.
Τώρα αν δικαιολογούνται τα παραπάνω χρήματα που έχει το Α3, ρωτήστε αυτούς που το οδηγούν.
Και κάτι ακόμα. Γιατί στα μεγάλα,R32 – 3.2 Quattro δεν είναι πολύ μεγάλη η διάφορα τιμής;Ανάμεσα σε Golf IV και Α3 ΜΚ1 οι διαφορές στην ποιότητα ήτα μηδαμινές.
Πραγματικά εκεί πλήρωνες νταβατζιλίκι με τη διαφορά ότι το A3 MK1 οδηγικά ήταν πολύ καλύτερο από το Golf IV. Kαι στα 1600 και στις εκδόσεις 1.8Τ.Ανάμεσα σε Golf V και Α3 ΜΚ2 οι διαφορές στην ποιόητα είναι προφανείς. Τ Α3 είναι πολύ μπροστά στο συγκεκριμένο τομέα και δεν συγκρίνεται με κανένα μικρομεσαίο. Πολύ μπροστά και από τη BMW σειρά 1 (η οποία είναι σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με το Golf).
Στην ομορφιά πραγματικά το Α3 3d είναι πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Δε νομίζω ότι είναι κάποιο μικρομεσαίο πιο όμορφο από αυτό.
Οδηγικά όμως, παραδόξως, είναι χειρότερο από το Golf!! Kαι στα 1600 και στα δίλιτρα TFSi. Ακόμα και η αισθηση στο τιμόνι μου φάνηκε πολυ χειρότερη στο Α3 ΜΚ2 σε σχέση με το Golf V.
Πραγματικά δεν ξέρω γιατί.Συνοψίζοντας, αν αγόρασες Α3 3d για την ομορφιά και την ποιόητα του εσωτερικού, έκανες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Οι περισσότεροι από μας εδώ όμως τα αφήνουμε αυτά για το τέλος και αγοράζουμε με περισσότερο ορθολογικά κριτήρια. Για αυτό και αντιμετωπίζεις αυτό το σχετικά αρνητικό κλίμα.
Iσχύει ακόμα ο διαχωρισμός σε sport και classic του oμίλου;
Προφανώς σύμφωνα με τα παραπάνω δεν ισχύει. Ή τουλάχιστον δεν ισχύει ανάμεσα σε Golf και Α3.
-
Εαν αναφερεσε σε μενα φιλε meco το έχω αναλύσει πιο πάνω το σκεπτικό της επιλογης του συγκεκριμενου οχήματος...
-
Ο χρήστης ZeTOv έγραψε:
Εαν αναφερεσε σε μενα φιλε meco το έχω αναλύσει πιο πάνω το σκεπτικό της επιλογης του συγκεκριμενου οχήματος...Μάλλον σε σένα αναφέρομαι αλλά δεν είχα 'κακό σκοπό'.
Aπλά βρήκα μία ευκαιρία να παραθέσω την άποψή μου για το Α3 ΜΚ2.
Πιστεύω ότι αυτά που έγραψα σε γενικές γραμμές 'κολακεύουν' το αυτοκίνητο άσχετα με το αν οι περισσότεροι απο εμάς εδώ μέσα (και εγώ) θα προτιμούσαν Golf ή Leon για τους λόγους που προανέφερα. -
οκ ρε το καταλαβα... ισως ηταν λιγο αστοχα τα emoticons...
-
[quote]Επομένως αν τρακαρεις..χτυπα ξυλο, κανονισε να ειναι στην Αμερικη γιατί στην Ευρώπη δεν γλιτώνεις..... [/quote]
Η Αμερική είναι μεγάλη χώρα αν θες να ενημερωθείς για τo συγκεκριμένο
ινστιτούτο IIHS και την ερευνά του δες το[url]http://www.iihs.org/default.html[/url]
πριν κάνεις πλακίτσαΥ.Γ Σαν υπέρμαχος της πλάκας στο λέω
[/quote] -
Λέγονται πολλά πράγματα τα οποία δεν είναι σωστά και στην συνέχεια επιχειρηματολογούμε πάνω σε αυτά με το γνωστό πάθος.Να εστιάσουμε αν θέλουμε να κάνουμε συζήτηση ( και πρώτος εγώ ..βέβαια)
1-.Το Α3 δεν έρχεται με 225/45/17 ελαστικά παρά μόνον στην έκδοση AMBITION, στις άλλες 2 attraction ,ambiente έρχεται με 205/55/16
2-Η τιμή του α3 δεν είναι 27.000 ευρώ σε καμμία περίπτωση αλλά με πλήρη εξοπλισμό ( attraction 1.6 fsi + clima/cd ) ~ 25.500 η δε διαφορά του με το golf 1.6fsi sportline με χωρίς τον αντίστοιχο ηλ.εξοπλισμό (esp+) αλλά και χωρίς εξοπλισμό άνεσης όπως π.χ το radioconcert me ta 7 ηχεία + sub ,κοστίζει 22.500 άρα η διαφορά είναι γύρω στις 3.000 ευρώ Για ποιά διαφορά 7.00 μιλάμε και ξαναμιλάμε ???
3.Αν τώρα μιλάμε για το α3 sportback πρόκειται σαφώς για ένα αμάξι με μεγαλύτερους χώρους ( πίσω χωρος επιβατών ,ύψος , πορτμπαγκάζ κτλ.) και εμφανώς μεγαλύτερο μήκος -πλάτος απο το Golf χαρακτηριστικά που μπορεί να τα αναζητά κάποιος οικογενειάρχης και διατίθεται να δώσει τα παραπάνω λεφτά ,όχι βέβαια αυτά που αναφέρονται παραπάνω.
- Τώρα ο φίλος MECO τοποθέτησε σωστά το θέμα και συμφωνώ όπως και παλαιότερα .Το α3 -golf μοιράζονται μηχανικά μέρη πάτωμα ,σασμάν ,κινητήρα αλλά σου δίνει τελείως διαφορετική αίσθηση στην οδηγησή του το Α3 .Θες η ποιότητα κύλισης τα υλικά του εσωτερικού χώρου ,η ηχομόνωση θες το σήμα έχεις να κάνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ με άλλο αμάξι...
Βγαίνοντας απο το α3 είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα παραπάνω 3000 να το πάρεις .
5.Τώρα η αξία μεταπώλησης του AUDI είναι δεδομένη KAI σαφώς η διαφορά του με το golf 1.6fsi είναι κοντά στα 2000 ευρώ .Σε ορισμένες περιπτώσεις ( sportback ) φτάνει και παραπάνω αρκετά 4-5000 !! ευρώ
Μια ματιά στο autotriti θα σας πείσει πχ golf 1,6fsi /2004 - a3 sportback 1.6 /2004 αντίστοιχα 16500-17500 και 23-24000 ευρώ..Για την ασφάλεια που προσφέρει έγραψα πιο πάνω...οποιος επιθυμεί ας ρίξει μια ματια και στο IIHS τα συμπεράσματα θα είναι αξιόλογα και για άλλα αμάξια
[/img]
- Τώρα ο φίλος MECO τοποθέτησε σωστά το θέμα και συμφωνώ όπως και παλαιότερα .Το α3 -golf μοιράζονται μηχανικά μέρη πάτωμα ,σασμάν ,κινητήρα αλλά σου δίνει τελείως διαφορετική αίσθηση στην οδηγησή του το Α3 .Θες η ποιότητα κύλισης τα υλικά του εσωτερικού χώρου ,η ηχομόνωση θες το σήμα έχεις να κάνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ με άλλο αμάξι...
-
A3 1.6 3d
attraction: 22.200
ambition: 24.100
ambiente: 24.000radioCD+ κλιματισμός: 1565
κι ένα μεταλλικό 735.η ambition έχει 17αρες και σπορ ανάρτηση κι η ambiente πακέτο άνεσης. Τα περισσότερα είναι ambition, ενώ και στην ambiente οι 17άρες είναι δεδομένες -εξτρά φυσικά. Tα διάφορα περίεργα στον εξοπλισμό δεν χρειάζεται να τα αναφέρω. Απλώς τα βασικά.
Το ΣΑΦΩΣ μεγαλύτερο Sportback έχει της εξής διαστάσεις:
4286x1765x1423 με μεταξόνιο 2578 και χώρο αποσκευών 370
το ΣΑΦΩΣ μικρότερο Golf έχει διαστάσεις:
4204x1759- η τεράστια διαφορά στο πλάτος-x1485 -κοίτα να δεις που είναι πιο ψηλό- με μεταξόνιο... 2578 -οποία σύμπτωση, να δεις που στο τέλος θα μας πουν ότι έχουν το ίδιο δάπεδο- και χώρο αποσκευών 350 λίτρα.
Δηλαδή οι τεράστιες διαφορές διαστάσεων είναι +8 εκ μήκος, +6 ΧΙΛΙΟΣΤΑ πλάτος και... -6 εκ. ύψος, με 20 λίτρα περισσότερο χώρο αποσκευών
Οι αντίστοιχες εκδόσεις του Sportback κοστίζουν 23000, 25000 και 24900, μόνο που ο συνδυασμός radioCD + Clima κοστίζει... 1.820 στο Sportback
Αυτά για το ΑΛΛΟ αμάξι. Όχι, δεν κάνει το σήμα τη διαφορά
-
Απο αυτά που έγραψες δεν φαίνεται να διαφωνείς κάπου ( περίεργο αυτό να το προσέξεις .. ..) επαληθεύεις αυτά που γράφω και μάλιστα με λεπτομέρειες που εγώ δεν κάθισα να γράψω ..
Το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ 7000 οπως ΓΡΑΦΤΗΚΕ ( εσυ το εγραψες ??)
Για esp ( ή μήπως δεν το θεωρείς βασικό ??) δεν αναφέρεσαι που δεν υπάρχει στο golf 1,6 sportline 5d των 21380 ευρώ ,όπως ΕΞΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ RADIO/CD KAI MALISTA KAKHS POIOTHTAS, όπως σε συμφέρει τα λες ,μπορεις να συμβουλευτείς kai τους πινακες των 4τροχών
Τώρa gia to audi sportback
1-->Το πακέτο clima/cd concert ΓΙΑ SPORTBACK KOSTIZEI 1650e kai φυσικά δεν συγκρίνεται με το αντίστοιχο του golf !! Ορισμένες αντιπροσωπείες μάλιστα το προσφέρουν στην τιμή των 1500e !! (ουτε αυτο το ξέρεις!) Στα μοντέλα δε του 2006 υπάρχει ipod/mp3 ready connection sto glove box του sportback !!
2--->Το δε χρώμα ΠΟΥ αναφέρεις ειναι πέρλα χρώμα ,υπάρχουν τα απλά red,blacκ ,white (καλή ώρα σαν το δικό σου ....) με 150e !!,καθώς και απλά μεταλλικά ...ειδες εε ...που δεν τα ξέρεις ..
3--->Το μεγαλύτερο πλάτος ,μήκος με τη σωστή κατανομή των πίσω θέσεων δίνουν μεγαλύτερη αποσταση για τα γονατα των επιβατών ,ευκολότερη εισοδο-εξοδο ,το δε πορτμπαγκάζ των 370 λ είναι απο τα μεγαλύτερα για hatcback Των 4.286μ και φυσικά ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ
GOLF επομένως η απλή παράθεση χιλιοστών δε λέει τίποτε απο μόνη της,μετρά και η εργονομική σχεδίαση .!!!4--->attraction,ambiente to ξαναλέω για να το καταλάβεις έρχονται με 205/55/16 !
5--->Τέλος για την αξία μεταπώλησης τι να πεις απλά κοίτα στο περιοδικό σου να δεις
Υ.Γ οσο για golf gti 3d me το κλειδί στο χέρι ( πινακίδες + έξοδα) και WHITE LIKE AN ICE CREAM η τιμή του ειναι τουλάχιστον τα 29500-30000 !! H ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ??? ( βασικη τιμη 29000 ) και σε καμμία περιπτωση τα 27000 που εγραψες και γράφεις ΣΥΝΕΧΩΣ για να μας πεις τι ακριβώς δεν ξέρω..
Τωρα για το οτι προκειται ΣΥΝΟΛΙΚΑ gia άλλο αμάξι δεν το συζητάμε ..
Αυτά
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Απο αυτά που έγραψες δεν φαίνεται να διαφωνείς κάπου ( περίεργο αυτό να το προσέξεις .. ..) επαληθεύεις αυτά που γράφω και μάλιστα με λεπτομέρειες που εγώ δεν κάθισα να γράψω ..Το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ 7000 οπως ΓΡΑΦΤΗΚΕ ( εσυ το εγραψες ??)
1-->Το πακέτο clima/cd concert ΓΙΑ SPORTBACK KOSTIZEI 1650e kai φυσικά δεν συγκρίνεται με το αντίστοιχο του golf !! Ορισμένες αντιπροσωπείες μάλιστα το προσφέρουν στην τιμή των 1550e !! (ουτε αυτο το ξέρεις!) Στα μοντέλα δε του 2006 υπάρχει ipod/mp3 ready connection sto glove box του sportback !!
Εγώ έγραψα για διαφορές 5Κ+ με αντίστοιχο εξοπλισμό. Η επίσημη τιμή του πακέτου rcd+clima είναι 1820 για το Sportback με σημερινές τιμές. Μάλλον πρέπει να τις ανεβάσω για να πειστείς.
Το τι κάνουν οι αντιπροσωπείες, δεν μ'ενδιαφέρει, δεν θα πάρω οοοο. Να κι άλλος λόγος να πάρεις Sportback, έχει έτοιμο ipod. Δηλαδή εγώ που έχω nano δεν ακούω μουσική ε;
2--->Το δε χρώμα ΠΟΥ αναφέρεις ειναι πέρλα χρώμα ,υπάρχουν τα απλά red,blacκ ,white (καλή ώρα σαν το δικό σου ....) με 150e !!,καθώς και απλά μεταλλικά ...ειδες εε ...που δεν τα ξέρεις ..
από την ίδια λίστα, όλα τα μεταλλικά 735 ευρώ
3--->Το μεγαλύτερο πλάτος ,μήκος με τη σωστή κατανομή των πίσω θέσεων δίνουν μεγαλύτερη αποσταση για τα γονατα των επιβατών ,ευκολότερη εισοδο-εξοδο ,το δε πορτμπαγκάζ των 370 λ είναι απο τα μεγαλύτερα για hatcback Των 4.286μ και φυσικά ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ
GOLF επομένως η απλή παράθεση χιλιοστών δε λέει τίποτε απο μόνη της,μετρά και η εργονομική σχεδίαση .!!!Το μεγαλύτερο μήκος πήγε ΟΛΟ στο χώρο αποσκευών αφού το μεταξόνιο παραμένει ίδιο. Το ύψος είναι χαμηλότερο, αλλά έχει περισσότερους χώρους από ένα πεντάθυρο Golf. Σίγουρα, γιατί όχι; Με τέτοια εργονομία/διάταξη που έχει το Sportback, φυσικά.
Ενημερωτικά το Focus έχει 385 λίτρα, όσα και το νέο Civic -το Jazz το αφήνω απ' έξω.
4--->attraction,ambiente to ξαναλέω για να το καταλάβεις έρχονται με 205/55/16 !
Ξαναδιάβασε τι έγραψα. Τα περισσότερα που πωλούνται ανεξαρτήτως ΕΚΔΟΣΗΣ φοράνε 17άρες είτε στο βασικό στην Ambition είτε στον προαιρετικό.
5--->Τέλος για την αξία μεταπώλησης τι να πεις απλά κοίτα στο περιοδικό σου να δεις
περιοδικό μου;;; Ποιο περιοδικό μου;;;
Υ.Γ οσο για golf gti me το κλειδί στο χέρι ( πινακίδες + έξοδα) και WHITE LIKE AN ICE CREAM η τιμή του ειναι τουλάχιστον τα 29000 !! και σε καμμία περιπτωση τα 27000 που εγραψες και γράφεις
Αυτά27 γράφω για το Α3 ότι κοστίζει, όχι το GTI λες να μην ξέρω πόσο το πήρα;
και μια τελευταία απορία, αν ήταν red το GTI θα ήταν πιο γρήγορο; θ'άλλαζε κάτι; θα έστριβε καλύτερα; ή μήπως θα φρέναρε καλύτερα;
-
Μήπως δε διάβασες τι έγραψα
Μήπως βιάζεσαι -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Μήπως δε διάβασες τι έγραψα
Μήπως βιάζεσαιαπλώς πιο γρήγορος από το edit που έκανες.
όσο για το Golf 1.6 Sportline, αυτό δεν υπάρχει πλέον, θα προτιμήσω ένα 1400αράκι
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Βγαίνοντας απο το α3 είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα παραπάνω 3000 να το πάρεις .
5.Τώρα η αξία μεταπώλησης του AUDI είναι δεδομένη KAI σαφώς η διαφορά του με το golf 1.6fsi είναι κοντά στα 2000 ευρώ .Σε ορισμένες περιπτώσεις ( sportback ) φτάνει και παραπάνω αρκετά 4-5000 !! ευρώ
Μια ματιά στο autotriti θα σας πείσει πχ golf 1,6fsi /2004 - a3 sportback 1.6 /2004 αντίστοιχα 16500-17500 και 23-24000 ευρώ..- Mόνο που δεν έγραψα αυτό ακριβώς.
Ανάμεσα σε Golf V και Α3 ΜΚ2 οι διαφορές στην ποιόητα είναι προφανείς. Το Α3 είναι πολύ μπροστά στο συγκεκριμένο τομέα και δεν συγκρίνεται με κανένα μικρομεσαίο. Πολύ μπροστά και από τη BMW σειρά 1 (η οποία είναι σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με το Golf).
Στην ομορφιά πραγματικά το Α3 3d είναι πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Δε νομίζω ότι είναι κάποιο μικρομεσαίο πιο όμορφο από αυτό.
Οδηγικά όμως, παραδόξως, είναι χειρότερο από το Golf!! Kαι στα 1600 και στα δίλιτρα TFSi. Ακόμα και η αισθηση στο τιμόνι μου φάνηκε πολυ χειρότερη στο Α3 ΜΚ2 σε σχέση με το Golf V.
Πραγματικά δεν ξέρω γιατί.Οπότε αυτό που γράφεις, ότι με το Α3 είναι σαν να αδηγάς ένα άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με το golf μου φαίνονται λιγάκι 'περίεργα'.
Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα!!! Λίγο καλύτερο το Α3 στην περίπτωση του ΜΚ1 σε σχέση με GolfIV, χειρότερο στην περιπτωση του Α3ΜΚ2 σε σχέση με το GolfV- Για την αξία μεταπώλησης συγχώρεσέ με αλλά κάνεις λάθος. ΔΕν είναι έτσι οι τιμές. Το ότι κάποιος έβαλε σε τόση ψηλη τιμή το αυτοκίνητό του σε κάοιο έντυπο δεν λέει κάτι. Στην αγορά (μία βόλτα σε μάντρες θα σε πείσει) οι διαφορές στην τιμή περιορίζονται στα 1500 με 2K
-
Θα μπορούσε κάποιος που αρέσκεται στις αναλύσεις και το ψάξιμο να μου
πει και μένα γιατί τα Aygo - C1 - ... (κόλλησα και δε μου έρχεται το όνομα του Peugeot στο μυαλό τώρα) έχουν διαφορά στην τιμή αφού είναι το ίδιο αυτοκίνητο;;;;
Aπό ότι διάβασα (δεν έχω ιδία άποψη) έχουν και διαφορά στην οδηγική τους αίσθηση ( ), τώρα πώς γίνεται αυτό αφού είναι τα ίδια αυτοκίνητα δεν ξέρω...
Eπίσης, αν το πρώτο δεν είναι εφικτό θα ήθελα να μου πείτε πώς γίνεται και τα Rally - VTS - 106 GTI είχαν και αυτά διαφορά στην τιμή αγοράς αφού ήταν το ίδιο αυτοκίνητο... (που τα θυμήθηκα τώρα αυτά έέέέ;;;; )
Απίστευτο βέβαια αλλά είχαν διαφορά και στην οδηγική αίσθηση,ικανότητα και κράτημα, ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από ότι διάβαζα τότε.
Αλλά ήταν το ίδιο αυτοκίνητο, πώς γίνεται πάλι αυτό;;;;Ρητορικά ερωτήματα, μην μπείτε στο κόπο να μου απαντήσεται όμως δεν χρειάζεται.
Κρατήστε βέβαια το παράδειγμα, θα χρειαστεί παρακάτω.Θα ήθελα απλά να αναφέρω σε όσους κόπτονται σχετικά με τις ομοιότητες Golf + A3 να μου πουν αν γνωρίζουν το στήσιμο που έχουν τα αυτοκίνητα.
Μιλάμε δηλαδή για ίδια ακριβώς αμορτισέρ,ελατήρια και λοιπές ρυθμίσεις της ανάρτησης ανάμεσα στα δύο ή όχι;;;
Γιατί αν έχουν άλλους προσανατολισμούς (ποιό οικογενειακό, ποιό σπορτίφ κλπ) τότε θα έχουν και άλλες ρυθμίσεις.Όπως λοιπόν και τα μικρά του PSA που ανέφερα πριν είχαν σχεδιαστεί με άλλα κριτήρια (απόλυτα σπόρ με έξτρα το τασάκι, ντεμισέκ σπόρ-ψιλοπλούσιο, σπόρ-πλούσιο) έτσι και εδώ το ίδιο ισχύει για τα VAG.
Βέβαια η διαφορά της τιμής είναι αρκετή και δεν δικαιολογείται με τίποτα.
Αλλά και το Rally αν θυμάμαι καλά κόστιζε σχεδόν όσο το μισό GTI αλλά πάλι δεν νομίζω να δικαιολογούνταν τότε τα λεφτά αυτά...;) -
αντε ρε dpolal που ήσουνα χαμενος?
-
αντε ρε dpolal που ήσουνα χαμενος? [/quote
Γειά χαρά και με γειά το νέο σου τουτού...
Υπομονή και σιγά σιγά θα ανακαλύψεις πάρα πολλές κρυφές χάρες.Για την απουσία μου, απλά έγινα μπαμπάς (για δεύτερη φορά) πριν από έναν μήνα και τρέχω έκτoτε...
-
dpolal να σου ζήσει κι αυτό!
Υγεία εύχομαι.Στο θέμα των rallye-saxo, κάποια πράγματα(υδραυλική αντλία τιμονιού, αμορτισέρ), έκαναν την διαφορά υπέρ του 106.
Το gti, ήταν ακριβότερο γιατί είχε και 4 αερόσακους, ABS και διάφορες ηλεκτρικές αηδιούλες. Η peugeot έδινε ίδιο βάρος και για τα δύο (950), αλλά είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι το gti ήταν ελάχιστα βαρύτερο.Όπως και να 'χει και σε αυτή την περίπτωση είμαι κατά της κοινής πλατφόρμας. Το saxo δεν θα έπρεπε να έχει βγει βασισμένο σε αυτό το πάτωμα.
-
όσο για το Golf 1.6 Sportline, αυτό δεν υπάρχει πλέον, θα προτιμήσω ένα 1400αράκι
Είναι το μονο που θα συμφωνήσω 100% μαζί σου απλά σαν καινούριο προιον ακόμη δεν το γνωρίζω καλά και φυσικά το Golf GT δεν συμμετέχει σε οποιαδήποτε συγκριση μια και απο μονο του ειναι εκτός συναγωνισμού
[/quote]
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
dpolal να σου ζήσει κι αυτό!
Υγεία εύχομαι.Στο θέμα των rallye-saxo, κάποια πράγματα(υδραυλική αντλία τιμονιού, αμορτισέρ), έκαναν την διαφορά υπέρ του 106.
Το gti, ήταν ακριβότερο γιατί είχε και 4 αερόσακους, ABS και διάφορες ηλεκτρικές αηδιούλες. Η peugeot έδινε ίδιο βάρος και για τα δύο (950), αλλά είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι το gti ήταν ελάχιστα βαρύτερο.Όπως και να 'χει και σε αυτή την περίπτωση είμαι κατά της κοινής πλατφόρμας. Το saxo δεν θα έπρεπε να έχει βγει βασισμένο σε αυτό το πάτωμα.
Eυχαριστώ...
Απλά το παράδειγμα το έθεσα επειδή κατά την γνώμη μου τα ABS, αιρ-κοντίσιον (ούτε κλιμά), airbags και δερμάτινο σαλόνι (ESP κλπ δεν θυμάμαι να είχε ποτέ) που το GTI είχε επιπλέον του Rallye ΔΕΝ νομίζω να δικαιολογούσαν τα 2,5 σχεδόν εκατομύρια δραχμές που είχαν διαφορά τα αυτοκίνητα τότε.
Παράλογες κοστολογήσεις υπήρχαν πάντα.
-
Για να μην το ξεχειλώνουμε το θέμα συνοψίζω τα σημεία που θα πρέπει να επισημανθούν ανάμεσα σε golf 1.6fsi-a3 1.6fsi ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ :
1.H διαφορά τιμής ειναι 3000-3500 ευρώ το πολύ στις βασικές αλλά πληρέστατες εκδόσεις τους και οχι 5,6,7.000 ή ότι άλλο τελως πάντων αναφέρθηκε !
2.Δηλ.με ~ 3 - 3,5.000 παραπάνω αγοράζεις ένα αμάξι με καλύτερο **εξοπλισμό ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ **( esp/asr ..κτλ),πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης ,ποιοτικότερο σε πολλά σημεία ,μεγαλύτερους χώρους ,το κύρος της audi( ) και μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης ( >= 2000 ευρώ )και φυσικά πιο ομορφο .
3.Τα παραπάνω και αν ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι έχουμε και το ιδιο στήσιμο λόγω κοινού πλαισίου,κινητήρα ,σασμάν κτλ, που κατα την αποψή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ .
με οδηγούν να προτιμήσω To a3 όπως και πολλούς άλλους ..4.Μeco ας εστιάσουμε την αξία μεταπώλησης σε μοντέλα μετά του 2004,όπου εισήλθε στην αγορά τέλη του 2004 και το a3 sportback ,η βάση δεδομένων του autotriti einai αρκετή νομίζω για να σε πείσει.
Δεν γνωρίζω για Ηράκλειο-κρήτη ,αλλά για υπόλοιπη Ελλάδα αρκετά καλά εννοώ μεγάλα αστικά κέντρα όπως ΘΕΣ/ΚΗ,ΛΑΡΙΣΑ.ΒΟΛΟΣ ,ΛΑΜΙΑ ,ΠΑΤΡΑ οπου κυκλοφορούν πολλά a3(και πολλά sportback).5.Σε παγκόσμια κλίμακα το 2005 η audi οφείλει την αύξηση των πωλήσεων της στο α3 sportback kai new a6 δες σχετικό Link sto autotrirti news
Αυτά και τέλος απο μένα
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Θα μπορούσε κάποιος που αρέσκεται στις αναλύσεις και το ψάξιμο να μου
πει και μένα γιατί τα Aygo - C1 - ... (κόλλησα και δε μου έρχεται το όνομα του Peugeot στο μυαλό τώρα) έχουν διαφορά στην τιμή αφού είναι το ίδιο αυτοκίνητο;;;;
Aπό ότι διάβασα (δεν έχω ιδία άποψη) έχουν και διαφορά στην οδηγική τους αίσθηση ( ), τώρα πώς γίνεται αυτό αφού είναι τα ίδια αυτοκίνητα δεν ξέρω...Η διαφορά με τα τρίδυμα είναι ότι κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο με ίδιο κόστος παραγωγής, αλλά πωλούνται από διαφορετικές αντιπροσωπείες/εισαγωγείς, ενώ η Toyota έχει επιπλέον τρία χρόνια εγγύηση, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στην τιμή του αυτοκινήτου (αυτά για την ελληνική αγορά)
Eπίσης, αν το πρώτο δεν είναι εφικτό θα ήθελα να μου πείτε πώς γίνεται και τα Rally - VTS - 106 GTI είχαν και αυτά διαφορά στην τιμή αγοράς αφού ήταν το ίδιο αυτοκίνητο... (που τα θυμήθηκα τώρα αυτά έέέέ;;;; )
Απίστευτο βέβαια αλλά είχαν διαφορά και στην οδηγική αίσθηση,ικανότητα και κράτημα, ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από ότι διάβαζα τότε.
Αλλά ήταν το ίδιο αυτοκίνητο, πώς γίνεται πάλι αυτό;;;;Ρητορικά ερωτήματα, μην μπείτε στο κόπο να μου απαντήσεται όμως δεν χρειάζεται.
Κρατήστε βέβαια το παράδειγμα, θα χρειαστεί παρακάτω.Τότε υπήρχε διαφορά στην κοστολόγηση του εξοπλισμού και κάποια εξτρά θεωρούνταν είδη πολυτελείας Peugeot & Citroen έχουν αρκετές διαφορές στη συμπεριφορά των αυτοκινήτων. Και εδώ ισχύει ότι πωλούνται στην Ελλάδα από διαφορετικούς εισαγωγείς (Συγγελίδης/Θεοχαράκης) άρα λογικό να υπάρχουν διαφορές στις τιμές.
Θα ήθελα απλά να αναφέρω σε όσους κόπτονται σχετικά με τις ομοιότητες Golf + A3 να μου πουν αν γνωρίζουν το στήσιμο που έχουν τα αυτοκίνητα.
Μιλάμε δηλαδή για ίδια ακριβώς αμορτισέρ,ελατήρια και λοιπές ρυθμίσεις της ανάρτησης ανάμεσα στα δύο ή όχι;;;
Γιατί αν έχουν άλλους προσανατολισμούς (ποιό οικογενειακό, ποιό σπορτίφ κλπ) τότε θα έχουν και άλλες ρυθμίσεις.Όπως λοιπόν και τα μικρά του PSA που ανέφερα πριν είχαν σχεδιαστεί με άλλα κριτήρια (απόλυτα σπόρ με έξτρα το τασάκι, ντεμισέκ σπόρ-ψιλοπλούσιο, σπόρ-πλούσιο) έτσι και εδώ το ίδιο ισχύει για τα VAG.
Βέβαια η διαφορά της τιμής είναι αρκετή και δεν δικαιολογείται με τίποτα.
Αλλά και το Rally αν θυμάμαι καλά κόστιζε σχεδόν όσο το μισό GTI αλλά πάλι δεν νομίζω να δικαιολογούνταν τότε τα λεφτά αυτά...;)Το στήσιμο και των δύο το γνωρίζω πολύ καλά κι οι διαφορές όπως έχω ξαναγράψει είναι ελάχιστες. Καλύτερη ηχομόνωση το Α3 (μετά τα 140 γίνεται εμφανής), ελάχιστα πιο καλή απόσβεση στο Α3, με χειρότερη ρύθμιση στο τιμόνι (κλασικό για Audi)
5Κ τα παραπάνω;
Audi A3 1.6FSI - πρώτες εντυπώσεις