-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν πάταγα τον συμπλέκτη ακουγόταν ένα τρίξιμο όπως π.χ. όταν ανοίγουμε μια πόρτα και κάνει θόρυβο. (για να καταλάβεις )
Με λίγο λάδωμα στο πεντάλ μάλλον δεν θα το ξανακούσεις για καιρό.
Και εγώ στην αρχή αυτό είχα σκεφτεί για αυτό δεν είχα ανησυχήσει...
Αλλά το πρωί δεν το έκανε αυτό, όλα ήταν νορμάλ όταν ξεκινούσα για την δουλειά και για αρκετή ώρα δεν ακουγόταν το παραμικρό...
Όταν ζεσταινόταν, προφανώς, άρχιζε το τρίξιμο... -
και σου αλλαξαν ολοκληρο σετ συμπλεκτη γιαυτο???
εισαι σιγουρος? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εισαι σιγουρος?Ναι γιατί έκατσα από πάνω από τον τεχνικό όταν έλυνε τον κινητήρα...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
εισαι σιγουρος?Ναι γιατί έκατσα από πάνω από τον τεχνικό όταν έλυνε τον κινητήρα...
μπραβο η Αudi!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Λοιπόν σήμερα έγινε η πρώτη απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο συνεργείο...Ελπίζω να είναι η τελευταία!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λοιπόν σήμερα έγινε η πρώτη απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο συνεργείο...
Ελπίζω να είναι η τελευταία!
Μακάρι, ευχαριστώ...
-
dpolal,
τον είδες που έλυσε τον κινητήρα, τον είδες να αλλάζει κάτι;
(δε θέλω να δυσφημίσω το συνεργείο αλλά μην απορήσεις αν στο ξανακάνει)...
Ψιλοχοντρό πάντως να σου αλλάξουν ολόκληρο το 'σετ συμπλέκτη (δίσκος, πλατό και ρουλεμάν κάτι...)'. Πόσα χλμ έχεις κάνει; Το οδηγεί και άλλος το τουτού;
Εύχομαι να είναι η πρώτη και η τελευταία παραφωνία...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
dpolal,τον είδες που έλυσε τον κινητήρα, τον είδες να αλλάζει κάτι;
(δε θέλω να δυσφημίσω το συνεργείο αλλά μην απορήσεις αν στο ξανακάνει)...
Ψιλοχοντρό πάντως να σου αλλάξουν ολόκληρο το 'σετ συμπλέκτη (δίσκος, πλατό και ρουλεμάν κάτι...)'. Πόσα χλμ έχεις κάνει; Το οδηγεί και άλλος το τουτού;
Εύχομαι να είναι η πρώτη και η τελευταία παραφωνία...
Ο μηχανικός είχε πάνω στο πάγκο, πίσω του, έναν καινούργιο δίσκο και ένα ακόμα μεγαλούτσικο κουτί με κάτι που δεν θυμάμαι...
Έκατσα εκεί μέχρις ότου έφτασε κάτω στον συμπλέκτη και άρχισε να τον λύνει και αυτόν...Από ότι είδα μέχρι τώρα δεν μου το ξαναέκανε πάντως, ελπίζω να έλυξε το θέμα εδώ....
-
.
dpolal,
πέρνα μια βόλτα από το
Group VAG FSI. Καίει λάδια; για να μας πεις τη δική σου εμπειρία... -
Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για το αν κάει λάδια ο κινητήρας FSI στα Τεχνικά Θέματα έχω να πώ ότι έκανα σήμερα έναν έλεγχο και εγώ, εδέησα επιτέλους με την μηχανή σχετικά κρύα...
Το έδωσα για πλύσιμο βασικά και στο τέλος είπα να το κοιτάξω, είχα κάνει καμμιά 25αριά χλμ πριν με μεγάλη ταχύτητα.
(ΑΑΑΑΑχχχχχχ αυτός ο Κιφισσός τώρα τον Αύγουστο, σκέτη απόλαυση είναι )Λοιπόν έχουμε κάνει 6.472 χλμ so far και ΔΕΝ έχει κάψει σταγόνα.....
(το είχα τσεκάρει στην αρχή και είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα το λάδι...) -
Aναφορά από ταξίδι νούμερο 2....
Λοιπόν έκανα πάλι το ταξίδι που περιέγραψα και ποιό παλιά...
Αθήνα, Αρχάγγελος Πρεβέζης, διάφορες βόλτες για μπάνια γύρω γύρω και επιστροφή...
Συνολικά κάλυψα μια απόσταση 960 χιλιομέτρων.
Η συνολική κατανάλωση ήταν περίπου 6,8 λίτρα / 100 χλμ...
Το όλο ταξίδι χρειάστηκε ένα πλήρες γέμισμα στην αρχή (50 ευρώ) και άλλα 30 ευρώ περίπου στην μέση της εβδομάδας με τιμή βενζίνης 1,05 ευρώ (διακοπές μίας εβδομάδας ήταν και πέρασαν )...
Η επιστροφή έγινε χωρίς άλλο γέμισμα και κάλυψα ακόμα 60 χλμ εδώ στην Αθήνα με ένα περιθώριο για άλλα 90χλμ ακόμα όπως έγραφε το κομπιούτερ.Το κομμάτι Αθήνα - Αρχάγγελος έγινε με εμένα μόνο και σε συνθήκες με την ταυτότητα στο στόμα μιας και έπρεπε να προλάβω μια βάπτιση και είχα αργήσει, το κλιμά ανοικτό και διάρκεια ταξιδιού περίπου 4 ώρες συνολικά και με 40 λεπτά καθυστέρηση λόγω κίνησης στην Αμφιλοχία.
Παρόλα αυτά η κατανάλωση ήταν περίπου στα 6,5 λίτρα / 100χλμ...Στο κομμάτι Αμφιλοχία-Βόνιτσα (ωραιότατη διαδρομή με γρήγορες ευθείες αλλά και κλειστές καμπές, μέχρι πολύ κλειστές) κατάλαβα τί εστί καλό στήσιμο του αυτοκινήτου αλλά και τί εστί 1,600 κινητήρας με τόσο βάρος...
Παρόλα αυτά αν μάθεις καλά πού αποδίδει ο κινητήρας και είσαι μέσα στις στροφές αυτές μπορείς να κινηθείς πάρα πολύ σβέλτα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ταχύτητες πάνω από τα 110χλμ/ωρα όπου η δευτέρα είναι σκασμένη και δεν σου δίνει τίποτα επιπλέον ενώ η τρίτη αποδίδει μόνο μέσα σε πολύ μικρό εύρως στροφών και αν είσαι παραπάνω ή παρακάτω η απόκριση δεν είναι η αναμενόμενη δυστυχώς.
Το όλο θέμα σώζεται τελικά μόνο από το καλό στήσιμο του αυτοκινήτου αφού έχεις την δυνατότητα να μπαίνεις σε στροφές με πολλά χωρίς να κινδυνεύεις και χωρίς να αναγκάζεσαι να κόψεις υπερβολικά.
Αν τώρα βρεθείς πίσω από κάποιον ποιό αργό η προσπέραση (στις ταχύτητες που ανέφερα παραπάνω) θέλει προσοχή και ορατότητα.
Σε μικρότερες ταχύτητες (από 70-90χλμ) δεν έχεις πρόβλημα αλλά και πάλι η σύνεση είναι απαραίτητη πάντα... (όπως και η ορατότητα βεβαίως βαβαίως, δεν είμαστε και τρελοί να το παιζουμε κορώνα-γράμματα ούτε μας φταίει ο απέναντι σε τίποτα.)Η επιστροφή τώρα έγινε μετά της οικογενείας και αρκετών μπαγκαζίων οπότε οι ρυθμοί ήταν άκρως συντηρητικοί στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού... (δεν λέει τώρα να καθαρίζουμε εμετούς από τα πίσω καθίσματα, κρίμα είναι )
Παρόλα αυτά στο κομμάτι Κόρινθος-Αθήνα οι ταχύτητες των 140-160 ήταν
απόλυτα εφικτές και διατηρούνταν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα... (ήταν και βράδυ, πολύ βράδυ... )Γενικά, έχω να παρατηρήσω ότι είναι πολύ ξεκούραστο σαν αυτοκίνητο, με πολύ καλή θέση οδήγησης που δεν σε καταπονεί, χιλιομετροφάγος και φυσικά με άλλο τόσο καλή συμπεριφορά...
Αποτέλεσμα είναι να κάνεις ταξίδια ανετότατα και ατσαλάκωτος...
Ομολογώ ότι το καταευχαριστήθηκα όλες αυτές τις ημέρες... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Γενικά, έχω να παρατηρήσω ότι είναι πολύ ξεκούραστο σαν αυτοκίνητο, με πολύ καλή θέση οδήγησης που δεν σε καταπονεί, χιλιομετροφάγος και φυσικά με άλλο τόσο καλή συμπεριφορά...
Αποτέλεσμα είναι να κάνεις ταξίδια ανετότατα και ατσαλάκωτος...
Ομολογώ ότι το καταευχαριστήθηκα όλες αυτές τις ημέρες...Μπράβο, μπράβο!
Και τι βενζίνη χρησιμοποιείς για τον κινητήρα FSI? -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
...με τιμή βενζίνης 1,05 ευρώ (...με αυτήν τιμή ελπίζω 100άρα, αλλιώς τη βάψαμε...
-
Στο καπάκι του ντεπόζιτου γράφει για βενζίνη 95RON ή 98ROZ αν θυμάμαι καλά.
Παρόλα αυτά βάζω 100άρα πάντα.
Έτσι όπως έχει πάει και η απλή βέβαια οι διαφορές έχουν αμβλυνθεί αρκετά αλλά την προτιμώ.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Στο καπάκι του ντεπόζιτου γράφει για βενζίνη 95RON ή 98ROZ αν θυμάμαι καλά.Παρόλα αυτά βάζω 100άρα πάντα.
Έτσι όπως έχει πάει και η απλή βέβαια οι διαφορές έχουν αμβλυνθεί αρκετά αλλά την προτιμώ.
H 100άρα είναι η 'σούπερ αμόλυβδη' της BP?
Βάζεις και από τη Shell μήπως? Την V-Power? Είναι νομίζω απλή, και όχι σούπερ. Από την αντιπροσωπεία μου είπαν οτι ο κινητήρας FSI θέλει σούπερ-αμόλυβδη. -
Ο χρήστης diva έγραψε:
H 100άρα είναι η 'σούπερ αμόλυβδη' της BP?
Βάζεις και από τη Shell μήπως? Την V-Power? Είναι νομίζω απλή, και όχι σούπερ. Από την αντιπροσωπεία μου είπαν οτι ο κινητήρας FSI θέλει σούπερ-αμόλυβδη.Η V-power είναι η σούπερ αμόλυβδη της Shell νομίζω...
Προσωπικά προτιμώ την ΒΡ όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο αλλά επειδή 'αυτήν ξέρω, αυτήν εμπιστεύομαι...'
Τυχαία περισσότερο, επειδή με ΒΡ ξεκίνησα και απλά έμεινα πιστός, δεν έχω παράπονα...
(μεγάλο ρόλο παίζει και το βενζινάδικο που την προμηθεύεσαι όμως...) -
Λοιπον η Shell εχει τρεις αμολυβδες βενζινες διαθεσιμες...
Η απλη 95 οκτανιων, η V-power που ειναι επισης 95 οκτανιων αλλα περιεχει καποια βελτιωτικα χημικα προιοντα και η V-power Racing που ειναι 100 οκτανιων! 98 οκτανιων βενζινη δεν δινει η Shell... -
Έχοντας κ εγω Fsi κινητήρα έχω να πω οτι μετα απο πολλά γεμίσματα η καλύτερη σε αποδοση-τιμή ειναι η ΕΤΕΚΑ.
μετά πάει η ΚΙΝΙΤΡΟΝ-BP-SHELL
-
παλίκαροι καλησπέρα..... εκλεισα κ γω πριν καμια βδομάδα το 1.6FSI attraction sportback με μερικα εξτρά... χρόνος παράδοσης περίπου τρεισιμισυ μήνες... συνολικα μου βγήκε γύρω στα 27 χιλιάρικα από αντιπροσωπεία της θεσσαλονίκης...
πάντως από όσο κάθησα κ διάβασα τα posts όλων σας είδα ότι τα σημαντικότερα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου είναι περαν της τιμής το πολύ ελαφρύ τιμόνι... Πάντως για μένα δεν θα μπορουσε να θεωρηθεί μειονέκτημα μιας κ οι αποκλίσεις από τα υπόλοιπα της κατηγορίας είναι πολύ μικρές... μιλώ πάντα από εμπειρία στα test drive και η γνωμη έιναι πάντα προσωπική... εξηγιόμαστε για να μην παρεξηγιόμαστε!
τέσπα πρέπει να πώ κ ένα πολύ μεγάλο μπράβο για το αναλυτικότατο ρεπορτάζ στο dpolal...
-
27 χιλιάρικα;! Οκ, δεν θα μιλήσω...
Καλοτάξιδο πάντως φίλε μου. Περίεργο πάντως να έχει τέτοιο χρόνο παράδοσης... Έβαλες περίεργα έξτρα;
Audi A3 1.6FSI - πρώτες εντυπώσεις