-
Νομιζω πως ο τιτλος τα λεει ολα.
Εκατσα πριν μια βδομαδα να πλυνω το αυτοκινητο που ηταν μεσα στην μπιχλα.Πηρα και ενα πλυστικο απο αλεξ πακ με 60 ευρω και ολα μια χαρα.Να μην τα πολυλογω μου πηρε περιπου στις 2 ωρες εκ των οποιων η μια ηταν να τριβω να ριχνω νερο με το πλυστικο και να προσπαθω να βγαλω τα μυγακια απο το μπροστινο μερος του αυτοκινητου.Καταφερα να βγαλω αρκετα αλλα ΟΧΙ ΟΛΛΑ.
Μετα απο αυτο ρωτησα αρκετους γνωστους και ολοι μου ελεγαν τα δικα τους.Αλλος οτι θελει ζεστο νερο αλλος να τα τριβω με καλτσον... εγω σκεφτηκα να ψαξω μηπως και βρω αφρο η σκονη που χρησιμοποιουν στα βενζιναδικα.Εχει καποιος να προτεινει κατι;;;
-
Εκατσα πριν μια βδομαδα να πλυνω το αυτοκινητο που ηταν μεσα στην μπιχλα.Πηρα και ενα πλυστικο απο αλεξ πακ με 60 ευρω και ολα μια χαρα.Να μην τα πολυλογω μου πηρε περιπου στις 2 ωρες εκ των οποιων η μια ηταν να τριβω να ριχνω νερο με το πλυστικο και να προσπαθω να βγαλω τα μυγακια απο το μπροστινο μερος του αυτοκινητου.Καταφερα να βγαλω αρκετα αλλα ΟΧΙ ΟΛΛΑ.
Μετα απο αυτο ρωτησα αρκετους γνωστους και ολοι μου ελεγαν τα δικα τους.Αλλος οτι θελει ζεστο νερο αλλος να τα τριβω με καλτσον... εγω σκεφτηκα να ψαξω μηπως και βρω αφρο η σκονη που χρησιμοποιουν στα βενζιναδικα.Εχει καποιος να προτεινει κατι;;;
-
-
Αμα τρέχεις πολύ αυτά παθαίνεις, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Κάνεις ένα ταξίδι στην Ε.Ο και έχει γίνει μπροστά...Αρμαγεδών
Με ένα καλό πλυστικό πίεσης δεν μένει ούτε φτερό!
-
Πρεπει να μαλακωσουν πρωτα.Μια πετσετα βρεγμενη ή εφημεριδες βρεγμενες πανω στο καπω κανουν δουλεια.Βρεχεις ολο το αμαξι βαζεις τις εφημεριδες και ξεκινας να πλενεις απο το πισω μερος του αμαξιου για μεινουν αρκετο χρονο.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αμα τρέχεις πολύ αυτά παθαίνεις, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Κάνεις ένα ταξίδι στην Ε.Ο και έχει γίνει μπροστά...ΑρμαγεδώνΜε ένα καλό πλυστικό πίεσης δεν μένει ούτε φτερό!
Αρμυγεδδών εννοείς!
-
Αφού δεν βγαίνουν με το πλύσιμο δοκίμασε με αλοιφή για γρατζουνιές!!!!
Επίσης αν θέλετε να μην 'μπαίνουν', το μαμουνόμετρο (copyright by Νίκος Δήμου) γράφει πάνω από τα 120χλμ/ώρα...
-
Υπαρχουν και κατι μασκες (σαν δερματινες) που καλυπτουν το μπροστινο μερος και δεν λερωνεται.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υπαρχουν και κατι μασκες (σαν δερματινες) που καλυπτουν το μπροστινο μερος και δεν λερωνεται.Αυτές είναι καλές και για τα πετραδάκια...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Υπαρχουν και κατι μασκες (σαν δερματινες) που καλυπτουν το μπροστινο μερος και δεν λερωνεται.
Αυτές είναι καλές και για τα πετραδάκια...
Xαλια σε εμφάνιση όμως....
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υπαρχουν και κατι μασκες (σαν δερματινες) που καλυπτουν το μπροστινο μερος και δεν λερωνεται.Και μετα αντι για βενζινη του δινεις ...σανό!!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αυτές είναι καλές και για τα πετραδάκια...
Xαλια σε εμφάνιση όμως....
Αν εχεις και χρωμα που ξεθωριαζει απο τον ηλιο να δεις μολις το αφαιρεσεις πως φαινεται.Ανταυγειες!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και μετα αντι για βενζινη του δινεις ...σανό!!
με την τιμή που έχουν τα καύσιμα, αν αυτό είναι το τίμημα για να τρέφονται τα αλόγατα με σανό, τότε να βάλω κ εγώ
Πλάκα πλάκα τα μυγάκια αν δεν τα καθαρίσεις αμέσως βγαίνουν πολύ δύσκολα
Θέλουν πλύσιμο με χλιαρό νερό, να τα αφήσεις να μαλακώσουν (όπως ήδη έχει αναφερθεί) κ φυσικά πλύσιμο με ειδικό 'σαμπουαν' για αυτοκίνητα!
Το καλύτερο είναι να είναι περασμένες οι εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου με κάποιο γυαλιστικό ή τεφλόν, οπότε μετά καθαρίζουν πολύ εύκολα! + ότι κατά το γυάλισμα φεύγουν κ όσα έχουν μείνει από άλλες φορές
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αμα τρέχεις πολύ αυτά παθαίνεις, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Κάνεις ένα ταξίδι στην Ε.Ο και έχει γίνει μπροστά...ΑρμαγεδώνΜε ένα καλό πλυστικό πίεσης δεν μένει ούτε φτερό!
Μαλλον με ενα καλο πλυστικο πιεσης σαν αυτο που εννοεις δεν θα μεινει ουτε το χρωμα ομως.Νομιζω οτι τα 90 bar ειναι υπεραρκετα.Α και κινουμαι καθημερινα στη εθνικη οδο και γραφω μινιμουμ 120 χιλιομετρα την μερα.
Αυτο που λεει ο BILL33 πρεπει να ειναι καλη φαση:
Πρεπει να μαλακωσουν πρωτα.Μια πετσετα βρεγμενη ή εφημεριδες βρεγμενες πανω στο καπω κανουν δουλεια.Βρεχεις ολο το αμαξι βαζεις τις εφημεριδες και ξεκινας να πλενεις απο το πισω μερος του αμαξιου για μεινουν αρκετο χρονο.Στα καθετα σημεια ομως τι γινεται;Οπως φωτα προφυλακτηρας πινακιδα.Εκει παιζει προβλημα.Για το ζεστο νερο το εχει δοκιμασει καποιος;
-
Αν δεν βγουν και μείνουν πάνω στο αυτοκίνητο, χαλάνε καθόλου το χρώμα?
Τι 120 χλμ/ωρα λέτε! Στο δρόμο της Χαλκιδικής με 80 και πάλι νεκροταφείο γίνεται η μούρη!
-
Πρόσφατα είχα προμηθευτεί από το Lidl ένα 'καθαριστικό υπολειμμάτων εντόμων' το οποίο είναι spray και κάνει καλή δουλειά. Ψεκάζεις λίγο και μετά από μισό λεπτό βγαίνει με νερό και σφουγγάρι. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν ανάλογα υγρά και σε αξεσουάρ αυτοκινήτων ή κανένα praktiker ίσως
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Για το ζεστο νερο το εχει δοκιμασει καποιος;Πάντως με το που μπήκε η άνοιξη η διαφορά στο παρμπρίζ είναι εμφανής. Θα το δει κανένας οικολόγος και θα το περάσει για νεκροταφείο. Έτυχε μάλιστα να κάνω σε εθνική περίπου 250km ημερησίως, σε 4 διαφορετικές μέρες της εβδομάδας οπότε βαρέθηκα στο ενδιάμεσο να πάω να το πλύνω και φοβάμαι τώρα για το πόσο χρόνο θα φάω για να τα βγάλω. Οπότε σκέφτηκα το ζεστό νερό που ανέφερε ο zeys13. Κάνει ζημιά στο χρώμα μήπως;
-
Πήρα της autoglym bug & tar remover ( το οποιο κανει και για ρετσινι δεντρων) και πραγματι μυγακια απο τη μασκα, πισσα απο τα μαρσπιε και ρετσινι φευγουν χωρις ιδιαιτερο τρίψιμο...![/img]
-
Το ζεστό νερό με τίποτα. Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα η θερμοκρασία της λαμαρίνας ανεβαίνει τουλάχιστον στους 60 βαθμούς, βάλε και τη θερμότητα της μηχανής, χαλαρά 70-80. Ε, μη βάλεις κι εσύ το καζάνι με το βραστό νερό δίπλα, άστο να κρυώσει λίγο πρώτα. Αν το χέρι σου μπορεί να αντέξει τη θερμοκρασία, είναι μια χαρά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ζεστό νερό με τίποτα. Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα η θερμοκρασία της λαμαρίνας ανεβαίνει τουλάχιστον στους 60 βαθμούς, βάλε και τη θερμότητα της μηχανής, χαλαρά 70-80. Ε, μη βάλεις κι εσύ το καζάνι με το βραστό νερό δίπλα, άστο να κρυώσει λίγο πρώτα. Αν το χέρι σου μπορεί να αντέξει τη θερμοκρασία, είναι μια χαρά.ΠΟΤΕ πλύσιμο κάτω από καυτό ήλιο ή όταν 'οι λαμαρίνες' καίνε!!!
1ον. πάνω σε ζεστή λαμαρίνα παγωμένο νερό δεν είναι ότι καλύτερο κυρίως για το χρώμα!
2ον. Το νερό στεγνώνει πολύ γρήγορα κ αφήνει άλατα κ λεκέδεςΕπίσης (άσχετο με το παρον) καλό είναι να μην πλένεται το αυτοκίνητο αμέσως μετά από χρήση αφού κ τα φρένα καίνει κ είναι πολύ εύκολο να στραβώσουν οι δισκόπλακες με το κρύο νερό!
Αλήθεια τόπικ με τρόπους κ τεχνικές πλυσήματος υπάρχει???
Τα μυγάκια πως βγαίνουν;;;;;