-
Το ψήνω και εγώ. Την Δευτέρα θα πάω στο Αthens Vision για ένα πρώτο γρήγορο screening, και μετά βλέπουμε. Αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τα μάτια μου, σκοπεύω να το τελειώσω το θέμα αμεσότατα (μέσα στο μήνα), ανάλογα και με την διαθεσιμότητα του κέντρου.
Ξέχασα να αναφέρω, 2.5 μυωπία σε κάθε μάτι, περίπου 10 χρόνια χρήση φακών (τους έχω δοκιμάσει όλους, μόνιμους, μηνιαίους, υδρογέλης κλπ. ).
-
Η καλυτερη εποχή για να το κάνεις είναι Νοέμβριο κατά την γνώμη μου. Κυρίως γιατί ακολουθεί η πιο σκοτεινή περίοδος του έτους (λιγότερες ώρες φως=μικρότερη ταλαιπωρία για τα μάτια μετά την επέμβαση). Επίσης γιατί μέχρι τα Χριστούγεννα θα είσαι οκ και θα ευχαριστηθείς καλύτερα τις γιορτές (βόλτες, πάρτυ κλπ).
Πριν κάνεις όποιε εξετάσεις βγάλε τους φακούς επαφής για 1 εβδομάδα τουλάχιστον. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Πριν κάνεις όποιε εξετάσεις βγάλε τους φακούς επαφής για 1 εβδομάδα τουλάχιστον.
Ήδη είμαι 3 μέρες χωρίς φακούς, μέχρι Δευτέρα άλλες τρεις, οπότε είμαι κομπλε.
-
Μια χαρά μου φαίνεται η διάρκεια αυτή. Οι φακοί επαφής αφήνουν 'σημάδι' στο μάτι περιφερειακά της ίριδας μόλις τους βγάλεις και ανάλογα με το πόσο σφιχτοί είναι - κάτι που δεν είναι απαραίτητο να το καταλαβαίνεις εσύ - το σημάδι αυτό μπορεί να παραμείνει μέχρι και λίγες ώρες. Αυτό επηρρεάζει την μέτρηση της μυωπιας. Δεν ξέρω βέβαια αν επηρρεάζει και τις υπόλοιπες μετρήσεις που θα κάνεις, αλλά αφού θα είσαι χωρίς φακούς τόσες ημέρες κανένα πρόβλημα.
Για PRK σκέφτεσαι ή για LASIK?
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Μια χαρά μου φαίνεται η διάρκεια αυτή. Οι φακοί επαφής αφήνουν 'σημάδι' στο μάτι περιφερειακά της ίριδας μόλις τους βγάλεις και ανάλογα με το πόσο σφιχτοί είναι - κάτι που δεν είναι απαραίτητο να το καταλαβαίνεις εσύ - το σημάδι αυτό μπορεί να παραμείνει μέχρι και λίγες ώρες. Αυτό επηρρεάζει την μέτρηση της μυωπιας. Δεν ξέρω βέβαια αν επηρρεάζει και τις υπόλοιπες μετρήσεις που θα κάνεις, αλλά αφού θα είσαι χωρίς φακούς τόσες ημέρες κανένα πρόβλημα.Για PRK σκέφτεσαι ή για LASIK?
Επειδή είμαι κομπιουτεράς νομίζω θα με βόλευε καλύτερα η Lasik. Άλλωστε απ' οτι έχω καταλάβει έχει και την μικρότερη μετεγχειριτική φασαρία. Βέβαια οι εξετάσεις θα δείξουν αν μπορώ να κάνω laser και ποια τεχνική θα κάνω...
-
Ναι η lasik είναι πιο χαλαρή μετεγχειριτικά. Αλλά θα εξαρτηθεί από το πάχος του κερατοειδούς.
Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία!
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ναι η lasik είναι πιο χαλαρή μετεγχειριτικά. Αλλά θα εξαρτηθεί από το πάχος του κερατοειδούς.Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία!
Thanks!
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Πριν κάνεις όποιε εξετάσεις βγάλε τους φακούς επαφής για 1 εβδομάδα τουλάχιστον.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
1 μήνα το λιγότερο.
Υπάρχουν και κάποιοι που έκαναν εγχείρηση μια μόνο ημέρα αφού δε φόρεσαν τους φακούς, αλλά δε σημαίνει ότι έκαναν σωστά...
Δεν έχω ακούσει ούτε ένα γιατρό να μη λέει για 1 μήνα αποχής από τους φακούς. Πρόσεξέ το
-
Ευχαριστώ πολύ για τις εμπειρίες σας, θα κάνω prk κι εγώ άμεσα κυρίως λόγω της λιγότερo επεμβατικής της φύσης. Καλή και θεαματική η lasik, αλλά όπως και να το κάνεις άλλο το κόψιμο-κόλλημα άλλο το ξύσιμο-φυσική επούλωση (γνώμη γιατρού). Αληθεύει ότι ο Παλήκαρης έχει εγκαταλήψει τη lasik κι ασχολείται πια μόνο με παραλλαγές της prk;
-
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις εμπειρίες σας, θα κάνω prk κι εγώ άμεσα κυρίως λόγω της λιγότερo επεμβατικής της φύσης. Καλή και θεαματική η lasik, αλλά όπως και να το κάνεις άλλο το κόψιμο-κόλλημα άλλο το ξύσιμο-φυσική επούλωση (γνώμη γιατρού). Αληθεύει ότι ο Παλήκαρης έχει εγκαταλήψει τη lasik κι ασχολείται πια μόνο με παραλλαγές της prk;Μάλλον αντίθετα είναι!
Με κάθε επιφύλαξη πάντα βέβαια
-
Παιδιά το κόψιμο-κόλημα (που αν κατάλαβα είναι η μέθοδος που από την επόμενη μέρα βλέπεις κανονικά) νομίζω ότι έχει μακροχρόνιο κίνδυνο σε πίεση, βάρη κλπ. Είχα ρωτήσει (με την άλλη) πόσους μήνες μετά μπορώ να ξανακάνω βάρη, γυμναστήριο κλπ και ο γιατρός μου είπε ότι από την επόμενη της επέμβασης μπορώ να κάνω άρση βαρών αν θέλω.
Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Παιδιά το κόψιμο-κόλημα (που αν κατάλαβα είναι η μέθοδος που από την επόμενη μέρα βλέπεις κανονικά) νομίζω ότι έχει μακροχρόνιο κίνδυνο σε πίεση, βάρη κλπ. Είχα ρωτήσει (με την άλλη) πόσους μήνες μετά μπορώ να ξανακάνω βάρη, γυμναστήριο κλπ και ο γιατρός μου είπε ότι από την επόμενη της επέμβασης μπορώ να κάνω άρση βαρών αν θέλω.
Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω;Δεν περνάει ούτε ένα αγγείο από το σημείο που γίνεται ό,τι γίνεται, ούτε καμιά μετατόπιση σε υγρά υπάρχει εκεί. Δεν πιστεύω να παίζει τίποτε από αυτά που λες
Αντίθετα μπορεί κάποιος να πάθει (σοβαρότατη) ζημιά αν αυξηθεί η πίεση απότομα ή μακροχρόνια, αλλά πρέπει να 'πειραχτούν' τα αγγεία (αλλιώς εάν μιλάμε για γλαύκωμα που και πάλι δεν έχει καμία σχέση με το σημείο της εγχείρησης).
Πάντα με κάθε επιφύλαξη τα παραπάνω!
-
Lasik είναι η ανώδυνη αλλά κόβει και κολλά μέρος του κερατοειδούς, αντίθετα η prk είναι πιο επιδερμική ( με το laser) αλλά σαφώς πιο επώδυνη η ανάρρωση λόγω της φυσικής επούλωσης. Τα έχω πρόσφατα, γι'αυτό και είμαι σχετικά σίγουρος.
-
Για όλους όσους σκέφτεστε την χειρουργική κερατοειδούς θα σας πω τις σκέψεις μου όπως διαμορφώθηκαν και τροποποιήθηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Έχω αρκετή μυωπία από παιδάκι (5,5-6) και ολίγην από αστιγματισμό (1-1,5). Έμαθα λοιπόν να ζω με τη μυωπία μου που με διευκολύνει στα μαστορέματα, στο διάβασμα χωρίς γυαλιά στο κρεβάτι κλπ. Αρχικά φορούσα γυαλιά και κάποια στιγμή φοιτητής φόρεσα φακούς. Όλα καλά, ωραίο πράμα οι φακοί κλπ. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια... Σκεφτόμουνα και το χειρουργείο αλλά το φοβόμουνα μην τυχόν κάτι δεν πάει καλά κλπ και όλο το άφηνα πάρα πίσω. Πλέον όμως σταμάτησα να σκέφτομαι το χειρουργείο. Καθώς μεγαλώνω ο φακός του ματιού μου πλέον δεν μπορεί να εστιάσει τόσο κοντά όσο παλιά και με φακούς χωρίς αρκετό φως και καλή αντίθεση δεν μπορώ να διαβάζω τα μικρά γράμματα. Έτσι πχ τα βρίσκω δύσκολα στα μπουκάλια μπύρας, κονσέρβες κλπ. Επίσης μαστορεύω, πάλι με τους φακούς δεν μπορώ να εστιάσω όταν φέρω το αντικείμενο όσο κοντά πρέπει (μικρό αντικείμενο). Ενώ με τα γυαλιά απλά τα ανεβάζω ή κατεβάζω ή βγάζω και κάνω τη δουλειά μου, με τους φακούς αυτό δεν ισχύει. Υποθέτω ότι μεγαλώνοντας μπορεί να αυξήσω την αναλογία γυαλιών σε βάρος των φακών επαφής και πιθανόν τα επόμενα γυαλιά μου (λόγω φακών τα γυαλιά είναι καβάτζα έχω να τα αλλάξω πάρα πολλά χρόνια) να είναι πολυεστιακά. Αλήθεια ξέρετε αν υπάρχουν πολυεστιακοί φακοί επαφής;
Φοβάμαι λοιπόν μήπως κάνοντας την εγχείριση χάσω την σχετικά καλή όραση κοντά που διατηρώ χάρη της μυωπίας (και που έχω συνηθίσει να εκμεταλλεύομαι) και τελικά κάνω τη ζωή μου πιο δύσκολη. Αν κάποιος έχει άποψη ή εμπειρία από κάτι τέτοιο, δηλαδή μαθημένος με μυωπία και μετά από χειρουργική αποκατάσταση να βρει δυσκολίες (του τύπου που λέω, όχι επιπλοκές) θα ήθελα να την ακούσω. -
Πρώτη φορά ακόυω διατήρηση καλής κοντινής όρασης ελέω μυωπίας!
Αυτό που πολύ απλά κάνεις είναι να κουράζεις σε μόνιμη φάση το μάτι σου, το φόρεσε-βγάλε τα γυαλιά είναι ό,τι χειρότερο για το μάτι γιατί αγωνίζεται να εστιάσει σε διαφορετικές συνθήκες σε απειροελάχιστο διάστημα. Σε κάποια φάση και όταν θα μεγαλώσεις περισσότερο το μάτι απλά θα τα παρατήσει και τότε δε θα βλέπεις ούτε μακρυά ούτε κοντά...
Το έχω δει να συμβαίνει. Ουκ ολίγες φορές
-
Ο χρήστης ausfahrt έγραψε:
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
1 μήνα το λιγότερο.
Υπάρχουν και κάποιοι που έκαναν εγχείρηση μια μόνο ημέρα αφού δε φόρεσαν τους φακούς, αλλά δε σημαίνει ότι έκαναν σωστά...
Δεν έχω ακούσει ούτε ένα γιατρό να μη λέει για 1 μήνα αποχής από τους φακούς. Πρόσεξέ το
Από την κλινική μου είπαν για μια βδομάδα, δεν το έκανα με δική μου πρωτοβουλία.
Πέρα από τις λεπτομέριες, από τη στιγμή που σου εγγυόνται (με συμπληρωματική επέμβαση αν η πρώτη αποτύχει σε βάθος χρόνου) ότι η διαδικασία και τα αποτελέσματα είναι έτσι όπως στα λένε, τότε δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω. Αν ήταν για 1 μήνα, θα μου το λέγανε, δεν υπάρχει νομίζω λόγος να μειώσουν οι ίδιοι τις πιθανότητες επιτυχίας. -
Δηλαδή πήγες μονάχα σε μία κλινική να ρωτήσεις; Μην κάνετε τέτοια πράγματα, για όνομα... Καλό θα ήταν να μάζευες κι άλλες γνώμες, τζάμπα είναι στο κάτω κάτω
Επίσης δεν υπάρχει κανείς και ποτέ να μπορέσει να σου εγγυηθεί 100% αποτελεσματικότητα. Προσωπικά δε θα εμπιστευόμουν κάποιον που θα μου έλεγε κάτι τέτοιο Μιλάμε για εγχείρηση, μην το ξεχνάει κανείς αυτό
-
Πρώτη φορά ακόυω διατήρηση καλής κοντινής όρασης ελέω μυωπίας!Αυτό που πολύ απλά κάνεις είναι να κουράζεις σε μόνιμη φάση το μάτι σου, το φόρεσε-βγάλε τα γυαλιά είναι ό,τι χειρότερο για το μάτι γιατί αγωνίζεται να εστιάσει σε διαφορετικές συνθήκες σε απειροελάχιστο διάστημα. Σε κάποια φάση και όταν θα μεγαλώσεις περισσότερο το μάτι απλά θα τα παρατήσει και τότε δε θα βλέπεις ούτε μακρυά ούτε κοντά...
Το έχω δει να συμβαίνει. Ουκ ολίγες φορές
Ως μυωπικός βλέπω καλά κοντά. Ακόμα και με ελαφρά απώλεια της κοντινής εστίασης λόγω σκλήρυνσης κρυσταλλοειδούς φακού συνεχίζω να βλέπω κοντά καλύτερα από αυτούς που δεν έχουν μυωπία. Αυτό εννοώ.
Το βάλε βγάλε τα γυαλιά είναι κάτι που γίνεται ελάχιστα και μόνο εφόσον δεν φοράω φακούς. Δεν θα το έκανα θέμα... -
Δηλαδή πήγες μονάχα σε μία κλινική να ρωτήσεις; Μην κάνετε τέτοια πράγματα, για όνομα... Καλό θα ήταν να μάζευες κι άλλες γνώμες, τζάμπα είναι στο κάτω κάτωΈχω και άλλους γνωστούς και ημί-γνωστους που έχουν κάνει επιτυχημένες επεμβάσεις εκεί. Έπειτα, είναι από τις γνωστές κλινικές πάνω στο θέμα.
Επίσης δεν υπάρχει κανείς και ποτέ να μπορέσει να σου εγγυηθεί 100% αποτελεσματικότητα. Προσωπικά δε θα εμπιστευόμουν κάποιον που θα μου έλεγε κάτι τέτοιο Μιλάμε για εγχείρηση, μην το ξεχνάει κανείς αυτό
Δεν είπα '100% επιτυχία της επέμβασης'. Αυτό που είπα είναι ότι ο γιατρός δεν έχει λόγο να μειώσει ο ίδιος τα ποσοστά επιτυχίας (π.χ. μη λέγοντάς μου να απέχω από τους φακούς για 1 μήνα και όχι 1 εβδομάδα) από τη στιγμή που αν η πρώτη επέμβαση δεν πετύχει θα μου κάνουν διορθωτική επέμβαση δωρεάν.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για όλους όσους σκέφτεστε την χειρουργική κερατοειδούς θα σας πω τις σκέψεις μου όπως διαμορφώθηκαν και τροποποιήθηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Έχω αρκετή μυωπία από παιδάκι (5,5-6) και ολίγην από αστιγματισμό (1-1,5). Έμαθα λοιπόν να ζω με τη μυωπία μου που με διευκολύνει στα μαστορέματα, στο διάβασμα χωρίς γυαλιά στο κρεβάτι κλπ. Αρχικά φορούσα γυαλιά και κάποια στιγμή φοιτητής φόρεσα φακούς. Όλα καλά, ωραίο πράμα οι φακοί κλπ. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια... Σκεφτόμουνα και το χειρουργείο αλλά το φοβόμουνα μην τυχόν κάτι δεν πάει καλά κλπ και όλο το άφηνα πάρα πίσω. Πλέον όμως σταμάτησα να σκέφτομαι το χειρουργείο. Καθώς μεγαλώνω ο φακός του ματιού μου πλέον δεν μπορεί να εστιάσει τόσο κοντά όσο παλιά και με φακούς χωρίς αρκετό φως και καλή αντίθεση δεν μπορώ να διαβάζω τα μικρά γράμματα. Έτσι πχ τα βρίσκω δύσκολα στα μπουκάλια μπύρας, κονσέρβες κλπ. Επίσης μαστορεύω, πάλι με τους φακούς δεν μπορώ να εστιάσω όταν φέρω το αντικείμενο όσο κοντά πρέπει (μικρό αντικείμενο). Ενώ με τα γυαλιά απλά τα ανεβάζω ή κατεβάζω ή βγάζω και κάνω τη δουλειά μου, με τους φακούς αυτό δεν ισχύει. Υποθέτω ότι μεγαλώνοντας μπορεί να αυξήσω την αναλογία γυαλιών σε βάρος των φακών επαφής και πιθανόν τα επόμενα γυαλιά μου (λόγω φακών τα γυαλιά είναι καβάτζα έχω να τα αλλάξω πάρα πολλά χρόνια) να είναι πολυεστιακά. Αλήθεια ξέρετε αν υπάρχουν πολυεστιακοί φακοί επαφής;
Φοβάμαι λοιπόν μήπως κάνοντας την εγχείριση χάσω την σχετικά καλή όραση κοντά που διατηρώ χάρη της μυωπίας (και που έχω συνηθίσει να εκμεταλλεύομαι) και τελικά κάνω τη ζωή μου πιο δύσκολη. Αν κάποιος έχει άποψη ή εμπειρία από κάτι τέτοιο, δηλαδή μαθημένος με μυωπία και μετά από χειρουργική αποκατάσταση να βρει δυσκολίες (του τύπου που λέω, όχι επιπλοκές) θα ήθελα να την ακούσω.Είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση! Μόνη διαφορά οτι έπαψα να χρησιμοποιώ συστηματικά φακούς 4-5 χρόνια. Για να δω καλά κοντά, κοιτάζω κάτω απο τα γυαλιά πλέον....
Έχει πάρει το αυτί μου ότι η ιδιωτική μου ασφάλεια (Εθνική) εγκρίνει τις επεμβάσεις και το σκέφτομαι σοβαρά.
Επέμβαση laser στα μάτια