-
τελικα τι γινεται?ποια ειναι η αληθεια?ειναι φτωχος ο ελληνας η μονο κλαιγεται?απο τα αυτ/τα που παρατηρωκαθημερινα στο δρομο δεν αντιλαμβανομαι οτι ειμαστε φτωχοι,υπαρχει χρημα στον κοσμο.εσεις τι νομιζετε?ειμαστε?
-
τελικα τι γινεται?ποια ειναι η αληθεια?ειναι φτωχος ο ελληνας η μονο κλαιγεται?απο τα αυτ/τα που παρατηρωκαθημερινα στο δρομο δεν αντιλαμβανομαι οτι ειμαστε φτωχοι,υπαρχει χρημα στον κοσμο.εσεις τι νομιζετε?ειμαστε?
-
-
Εγώ ναι.
-
Yπάρχει μία περίεργης μορφής φτώχειας στήν Ελλάδα Γιατρέ μου.
Ολοι μας είμαστε μπατίριδες,αλλά ζούμε σαν άρχοντες.
Αυτός είναι ο χωρός πού χορεύουμε,καί μάλιστα τό διασκεδάζουμε.
Εχω άφθονους γνωστούς,οι οποίοι έχουν ένα μισθό (κάποιοι καί δύο) καί ζούνε πλουσιοπάροχα μέ τά λεφτά τα οποία τους....'χαρίζει' η τράπεζα.
Ασχετα άν θα πληρώνουν γιά μιά ζωή,καί άν τρώνε σκυλοτροφές από τό Λίντλ.
Κατάντεια,αλλά...αρχοντική!!! -
Ναι, εφόσον γίνεται σύγκριση με το ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Διαφορετικά, σε σχέση με τους πιο κοντινούς γείτονες, είμαστε πλούσιοι. -
ενα μεγαλο μερος των ελληνων ειναι ...φτωχοπλουσιοι .Δηλ δεν εχουν αλλα ζουν με δανεικα
-
Ως χωρα 8α ελεγα ειμαστε φτωχοι. Αν μπει κ η παραοικονομια μεσα στο παιχνιδι ομως, ειμαστε λιγοτερο φτωχοι απ'οτι φαινομαστε στα χαρτια. Στην πραγματικοτητα φαινομαστε περισσοτερο πλουσιοι απ'οτι ειμαστε. Αυτα οσον αφορα τα οικονομικα. Αλλου ειμαστε τριτοκοσμικοι, αλλα μη αναπτυσσομενοι
-
Ξέρετε την παροιμία που λέει 'η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι'; Ακριβώς η περίπτωση του Έλληνα...
-
Πάντως το Σάββατο, σε διαδρομή Βουλιαγμένης - Γλυφάδα - Π. Φάληρο, μέτρησα πάνω απο 12 Καγιέν!
(Την τελευταία μάλιστα την πέτυχα παρκαρισμένη έξω απο το σπίτι μου.)
Και δεν υπερβάλω καθόλου.
-
Ας αρχισω με μια ερωτηση.Ποιο ειναι αυτο το οριο της φτωχιας που μας λενε οτι κατω απο αυτο ζουμε καμποσοι Ελληνες ? 400,500,600 Ευρω ?
1000 Ευρω ?Και ποιος το εχει προσδιορισει και με τι κριτηρια ?
Και ας πουμε οτι εναι 400.Με αυτα ΔΕΝ ζει κανεις με τα σημερινα δεδομενα.
Εκτος αν ειναι μονος του στο χωριο και σχετικα αυταρκης σε ειδη διατροφης.
Αν παλι ειναι 1000 τοτε ναι,ειμαστε φτωχοι.Και σαν φτωχοι παιζουμε στο χρηματιστηριο,αγοραζουμε τα YUGO και τα SUV,συντηρουμε τοσες χιλιαδες μαγαζια,πλημυριζουμε την Αραχωβα και την Μυκονο και χτιζουμε τοσες και τοσες βιλλες που ειναι διασπαρτες σε ολη τη χωρα.
Νομιζω οτι λιγοι ειναι οι πραγματικα φτωχοι.Οσοι δεν μπορεσαν να ειναι οικονομοι και ολιγαρκεις η καπατσοι η κλεφτες το καιρο που ηταν στη αγορα εργασιας.(Στους κλεφτες βαζω αυτους που συντηρουν την παραοικονομια και αυτους που κλεβουν το κρατος ειτε μη πληρωνοντας εισητηριο στο λεωφορειο ειτε δηλωνοντας ψευτικα νουμερα στην Εφορια.) -
Πες μου τι παράγεις, να σου πω αν είσαι φτωχός η πλούσιος.
Εμείς τι παράγουμε, ρε παιδιά; (εκτός από φελλούς, έτσι; ) -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Πάντως το Σάββατο, σε διαδρομή Βουλιαγμένης - Γλυφάδα - Π. Φάληρο, μέτρησα πάνω απο 12 Καγιέν!(Την τελευταία μάλιστα την πέτυχα παρκαρισμένη έξω απο το σπίτι μου.)
Sorry maxmara, αλλά διαφωνώ. Δεν μπορεί να είναι κριτήριο του πλούτου των Ελλήνων οι Καγιέν,γιατι όπως γνωρίζεις εμείς οι Ελληνες εχουμε την επιδειξιομανία στο αίμα μας. Υπάρχουν πολλοί με πανάκριβα αυτοκίνητα που χρωστάνε σ'όποιον μιλάει Ελληνικά!!!
-
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει αρκετή φτώχεια στην Ελλάδα...
Το όριο της φτώχειας καθορίζεται από το κόστος διαβίωσης και τις βασικές ανάγκες, που πρέπει να ικανοποιήσει ένας άνθρωπος, προκειμένου να διασφαλίσει ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Από την στιγμή που λέμε ότι 2.000.000 Έλληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και από την στιγμή που αυτό το όριο καθορίζεται αρκετά κάτω από τα 1000 ευρώ που προαναφέρθηκαν, τα πράγματα είναι σοβαρα...Απ' την άλλη υπάρχει πολύ νεοπλουτισμός. Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που βλέπουμε στους δρόμους, είτε αγοράζονται και μετά λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου, πάνε πίσω, είτε τα παίρνουν με μίσθωση...
Γενικά ο νεοπλουτισμός είναι σημάδι κοινωνικής και ηθικής παρακμής.Άντε, να μην μιλήσω για την αμαρτωλή, καταραμένη, ανήθικη, κατ' επίφαση 'σοσιαλιστική' ή 'εκσυγχρονιστική', αλλά έμμεσα και ως ένα βαθμό φασιστική 20ετία...
Αυτά τα λέω μετά λόγου γνώσεως... -
Το 20% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας
Μπορεί εμάς να μη μας φαίνεται, αλλά αν κάνεις καμιά βόλτα σε Δυτική Θεσσαλονίκη ή στις φτωχογειτονιές της Αθήνας θα...φανεί!
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Το 20% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειαςΜπορεί εμάς να μη μας φαίνεται, αλλά αν κάνεις καμιά βόλτα σε Δυτική Θεσσαλονίκη ή στις φτωχογειτονιές της Αθήνας θα...φανεί!
Βασικά πάει καιρός που κατάλαβα ότι ζω σε μια προστατευτική γυάλα, η οποία δεν είναι από την σχετικά ευκατάστατη οικογένειά μου.
Πάει καιρός που κατάλαβα ότι δεν είναι όλοι σαν και 'μένα. Γιατί αν κρίνω από μένα, ναι όντως δεν υπάρχει φτώχεια...Μια βόλτα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και Θεσααλονίκης θα σας πείσει...
Στο πέραμα η ανεργεία στους νέους θερίζει στην κυριολεξία...
Στην Δράμα υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργείας μεταξύ των νέων...Το ποιος φταίει είναι μια άλλη ιστορία... Αλλά είπαμε! Να μην ανοίξω το στόμα μου!!!
-
Εγώ που κατάγομαι από οικογένεια επαρχίας, χωρίς 'περιουσία' πιστεύω οτι υπάρχει φτώχεια-πάντα το πίστευα.Απλά ταυτόχρονα υπάρχει κακή διαχείριση.Ο φτωχός Έλληνας δε σημαίνει οτι δε τα βγάζει πέρα ή είναι άφραγκος.
Αλλά συχνά όσα χρήματα έχει δε τα δαπανά σωστά.Όλα γίνονται αυτοκίνητα και μπουζούκια.Για όσους μπορούν και παλι...Γιατί οι περισσότεροι δε μπορούν.
Μπορεί να ωλούνται 200τόσες χιλιάδες αυτοκίνητα το χρόνο, όμως αυτοί αποτελούν τελικά το 2% του πληθυσμού...Και πιθανόν σε αυτούς να υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό που ανανεώνει το αυτοκίνητό του κάθε 2-3 χρόνια και άλλοι τόσοι που ανήκουν σε μια οικογένεια με 4-5 αυτοκίνητα.
Υπάρχει λοιπόν συσσωρευμένος πλούτος σε μερικούς, ενώ πολύ μεγάλο μέρος της χώρας τη 'βγάζει' οριακά.Ουσιαστικά δε τη βγάζει, κόβωντας ανάγκες-έξοδα...Υπάρχουν και αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητα με 3892 δόσεις και τους τα παίρνουν πίσω ή παίρνουν δάνειο και η τρλαπεζα τους παίρνει το σπίτι...
Νομίζω όμως ότι αυτοί αποτελούν μικρά ποσοστά στο σύνολο της χώρας.Πιστεύω οτι υπάρχει φτώχεια και μάλιστα πολύ έντονη.Κάτι άλλο που 'σώζει' κάπως την κατάσταση είναι η έννοια της οικογένειας στην Ελλάδα.Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ ένα πατρικό να μείνουμε άμα δεν αντέχουμε το νοίκι, ένα χωριό να πάμε, ένα συγγενή που θα μας στείλει και το λάδι της χρονιάς!Σε πολλές χώρες αυτά δεν υπάρχουν και η φτώχεια δε συγχωρεί...
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Το 20% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας
Μπορεί εμάς να μη μας φαίνεται, αλλά αν κάνεις καμιά βόλτα σε Δυτική Θεσσαλονίκη ή στις φτωχογειτονιές της Αθήνας θα...φανεί!
Βασικά πάει καιρός που κατάλαβα ότι ζω σε μια προστατευτική γυάλα, η οποία δεν είναι από την σχετικά ευκατάστατη οικογένειά μου.
Πάει καιρός που κατάλαβα ότι δεν είναι όλοι σαν και 'μένα. Γιατί αν κρίνω από μένα, ναι όντως δεν υπάρχει φτώχεια...Μια βόλτα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και Θεσααλονίκης θα σας πείσει...
Στο πέραμα η ανεργεία στους νέους θερίζει στην κυριολεξία...
Στην Δράμα υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργείας μεταξύ των νέων...Το ποιος φταίει είναι μια άλλη ιστορία... Αλλά είπαμε! Να μην ανοίξω το στόμα μου!!!
εμενα παντως να μου επιτρεψετε να πω οτι αν εχουμε φτασει να ειμαστε οι τελευταιοι της ευρωπης ευθηνομαστε εμεις και μονο εμεις.θελουμε να παιρνουμε χρηματα χωρις να δουλευουμε,θελουμε υπηρεσιες χωρις να πληρωνουμε,θελουμε θελουμε,ποτε δεν σκεφτομαστε ομως οτι ολα γινονται με ανταλαγμα.
εχουμε κανει το κινητο απαραιτητο στοιχειο της ζωης μας,αληθεια ποσοι πραγματικα το χρειαζονται,εχετε σκεφτει ποσα χρημετα πληρωνουν καποιοι για κινητο?αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα.
οσο για τα αυτ/τα δεν πιστευω οτι αυτα τα πανακριβα αυτ/τα που κυκλοφορουν αγοραζονται με δυσκολια,απλα ο ελληνας οταν ειναι να τα δωσει για παρτη του δεν μιλαει,αμα ομως ειναι να πληρωσει κανενα φορο,ωχ αμαν και λελε τι θα κανουμε ειμαστε.
ξερει κανενας να μας πει ποσες ταξινομησεις εγιναν το τελευταιο εξαμηνο σε αυτ/τα ανω των 50000 ευρω? -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Εγώ που κατάγομαι από οικογένεια επαρχίας, χωρίς 'περιουσία' πιστεύω οτι υπάρχει φτώχεια-πάντα το πίστευα.Απλά ταυτόχρονα υπάρχει κακή διαχείριση.Ο φτωχός Έλληνας δε σημαίνει οτι δε τα βγάζει πέρα ή είναι άφραγκος.Αλλά συχνά όσα χρήματα έχει δε τα δαπανά σωστά.Όλα γίνονται αυτοκίνητα και μπουζούκια.Για όσους μπορούν και παλι...Γιατί οι περισσότεροι δε μπορούν.
Μπορεί να ωλούνται 200τόσες χιλιάδες αυτοκίνητα το χρόνο, όμως αυτοί αποτελούν τελικά το 2% του πληθυσμού...Και πιθανόν σε αυτούς να υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό που ανανεώνει το αυτοκίνητό του κάθε 2-3 χρόνια και άλλοι τόσοι που ανήκουν σε μια οικογένεια με 4-5 αυτοκίνητα.
Υπάρχει λοιπόν συσσωρευμένος πλούτος σε μερικούς, ενώ πολύ μεγάλο μέρος της χώρας τη 'βγάζει' οριακά.Ουσιαστικά δε τη βγάζει, κόβωντας ανάγκες-έξοδα...Υπάρχουν και αυτοί που αγοράζουν αυτοκίνητα με 3892 δόσεις και τους τα παίρνουν πίσω ή παίρνουν δάνειο και η τρλαπεζα τους παίρνει το σπίτι...
Νομίζω όμως ότι αυτοί αποτελούν μικρά ποσοστά στο σύνολο της χώρας.Πιστεύω οτι υπάρχει φτώχεια και μάλιστα πολύ έντονη.Κάτι άλλο που 'σώζει' κάπως την κατάσταση είναι η έννοια της οικογένειας στην Ελλάδα.Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ ένα πατρικό να μείνουμε άμα δεν αντέχουμε το νοίκι, ένα χωριό να πάμε, ένα συγγενή που θα μας στείλει και το λάδι της χρονιάς!Σε πολλές χώρες αυτά δεν υπάρχουν και η φτώχεια δε συγχωρεί...
μηπως τα κανουμε λιγο τραγικα τα πραγματα?ποιον ειδες να γυρναει στα χωρια?
-
Ο χρήστης stavrosbiologos έγραψε:
Πάντως το Σάββατο, σε διαδρομή Βουλιαγμένης - Γλυφάδα - Π. Φάληρο, μέτρησα πάνω απο 12 Καγιέν!
(Την τελευταία μάλιστα την πέτυχα παρκαρισμένη έξω απο το σπίτι μου.)
Sorry maxmara, αλλά διαφωνώ. Δεν μπορεί να είναι κριτήριο του πλούτου των Ελλήνων οι Καγιέν,γιατι όπως γνωρίζεις εμείς οι Ελληνες εχουμε την επιδειξιομανία στο αίμα μας. Υπάρχουν πολλοί με πανάκριβα αυτοκίνητα που χρωστάνε σ'όποιον μιλάει Ελληνικά!!!
Λόγω έλλειψης χρόνου, δεν εκφράστηκα πλήρως. Ηθελα να τονίσω την έκρηξη πλούτου που 'παρατηρείται' στην χώρα μας σε αντίθεση με τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη.
Να δηλώσω οτι ο υπαλληλικός τομέας είναι πιο 'φτωχός' τα τελευταία πέντε χρόνια. Που σημαίνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.
Τελικα υπαρχει φτωχεια στην ελλαδα?