-
Παιδια ειμαι σε δίλημμα. Προβληματίζομαι σχετικά με την αγορά νέου αυτοκινήτου.
Μέχρι τώρα έχω citroen xsara μοντελο 2000 και είμαι δυσαρεστημένος απο πολλές πλευρές. Σχεδόν ολά τα παρακάτω που ζητώ, δεν τα είχα ποτέ(γνώμη μου πάντα).
Απο το νέο αυτοκίνητο το οποίο θα κοστίζει το πολύ ως 18500 ευρώ, θελω τα εξής:-Αξιοπιστία, ώστε να κρατήσω το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια, χωρίς προβλήματα. Οπου αξιοπιστια μπορειτε να το πειτε και αντοχη.
-Service καλό που θα με σεβεται ως πελάτη
-Abs
-Κλιματισμός (όχι απλό a/c)
-Μεγάλος χώρος αποσκευών
-Φτηνά ανταλλακτικά
-Ποιοτικά υλικά τόσο στην καμπίνα όσο και στο υπόλοιπο αυτοκίνητο
-Ευρυχωρία μεγάλη στο εσωτερικόΣκέφτομαι για τα εξής μοντελα σε 1.4 κινητηρα(εκτος του vectra-1.6)
Toyota Corolla sedan
Volkswagen Bora
Opel Vectra
Skoda Octavia5
Ford Focus (νέο μοντελο)Με βάση αυτά που ζητω και με βάση την δική σας εμπειρία, τι μου προτείνετε?
Επισης αν εχετε να προτεινετε και καποιο αλλο μοντελο που νομιζετε οτι ισως με καλυψει και δεν το εχω αναφερει, πειτε μου. -
Μέχρι τώρα έχω citroen xsara μοντελο 2000 και είμαι δυσαρεστημένος απο πολλές πλευρές. Σχεδόν ολά τα παρακάτω που ζητώ, δεν τα είχα ποτέ(γνώμη μου πάντα).
Απο το νέο αυτοκίνητο το οποίο θα κοστίζει το πολύ ως 18500 ευρώ, θελω τα εξής:-Αξιοπιστία, ώστε να κρατήσω το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια, χωρίς προβλήματα. Οπου αξιοπιστια μπορειτε να το πειτε και αντοχη.
-Abs
-Μεγάλος χώρος αποσκευών
-Φτηνά ανταλλακτικά
-Ευρυχωρία μεγάλη στο εσωτερικόΣκέφτομαι για τα εξής μοντελα σε 1.4 κινητηρα(εκτος του vectra-1.6)
Toyota Corolla sedan
Volkswagen Bora
Opel Vectra
Skoda Octavia5
Ford Focus (νέο μοντελο)Με βάση αυτά που ζητω και με βάση την δική σας εμπειρία, τι μου προτείνετε?
Επισης αν εχετε να προτεινετε και καποιο αλλο μοντελο που νομιζετε οτι ισως με καλυψει και δεν το εχω αναφερει, πειτε μου. -
-Abs
-Μεγάλος χώρος αποσκευών
-Φτηνά ανταλλακτικά
Toyota Corolla sedan
Volkswagen Bora
Opel Vectra
Skoda Octavia5
Η καινούριο Focus ή Mazda 3 με προτίμηση στο δεύτερο μιας και το Focus είναι νέο μοντέλο με οτι αυτό συνεπάγεται (προβλήματα νεότητας κ.λ.π.)
Και το Focus και το 3 ικανοποιούν τα περισσότερα κριτήριά σου.
Και το Octavia είναι καλή επιλογή, αλλα σχεδιαστικά πιο αδιάφορο και οδηγικά λιγότερο διασκεδαστικό.
Μιλάμε πάντα για 1600 κυβικά, μιας και εκτός της Corolla, όλα τα υπόλοιπα θα είναι απο αργά εώς επικύνδυνα.
Το 3 βέβαια δεν έχει φτηνα ανταλλακτικά αλλα δεν νομίζω να χρειαστείς ποτέ.
Επίσης στην Ελλάδα για καλό σέρβις στις αντιπροσωπείες δυστυχώς καλύτερα ξέχνα το...
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
-Service καλό που θα με σεβεται ως πελάτηΚαλο ρε μπαγάσα ,το αλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Δεν γινονται τετοια πραγματα στην Ελλάδα. -
Βασικά με 1400αρη πάλι δεν θα έχεις όλα αυτά που θές όπως και με 1600αρη Vectra
-
Γιατι?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλο ρε μπαγάσα ,το αλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Δεν γινονται τετοια πραγματα στην Ελλάδα.στην τογιότα γίνονται
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Συμφωνώ.Για μένα Κορόλλα, ειδικά εφόσον στις απαιτήσεις σου δεν θέτεις θέμα απόλυτου κρατήματος και διασκεδαστικής οδικής συμπεριφοράς
-
Ναι για την toyota το λενε σχεδον ολοι.
Πειτε για χωρους, εχω παθει τρομερη πιεση με το xsara, που δεν με καλυπτει καθολου, και υποσχεθηκα στον εαυτο μου να παρω οσο μεγαλυτερο αυτοκινητο γινεται.
Επισης πειτε για ποιοτητα υλικων, σχετικα φτηνα ανταλλακτικα, αραια προγραμματισμενα service.
Abs, κλιματισμο, θεωρω ειναι περιπου στανταρντ.
-
Εχω μια συμπαθεια στην corolla.
Αλλα και στο vectra. Μου ειπαν οτι το vectra ειναι σε προσφορα 3000 ευρω κατω, εχει παει τωρα στο 18500. (κι ετσι αν και πιο μεγαλη κατηγορια-1.6-μηκος-σε χρηματα ειναι εντος οριων-συγκρισιμο με τα αλλα)Απο την αλλη η corolla εχει χωρους?
Το skoda ειναι αξιοπιστο? Με κατι ταξιτζηδες που μιλησα μου ειπαν για προβληματα.
Τα bora, focus τι λενε, με καλυπτουν?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αναλόγως την τογιότα και την επιμονή σου.Εχουν περασει 2 τογιότα απο την οικογένεια και έχω σχηματίσει άποψη.
Anyway,στο θεμα μας.Ειναι αστειο καποιος να ζητάει χώρους και να του προτείνετε το focus!Εκτός αν μιλαμε για το Ghia που κατι παει και ερχεται.
-
Οποτε μαλλον το focus φευγει απο τις επιλογες?
-
To Bora ξέχνα το, είναι παλιό και ακριβό.
Το Octavia είναι μια χαρά, αλλά έχει, όπως όλα τα αυτοκίνητα του VW group, μόνο 2 χρόνια εγγύηση. Επίσης σχεδόν όλοι οι κινητήρες του είναι FSI, πράγμα που σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς ακριβή σούπερ αμόλυβδη.
Τα 1400ρια πλην Corolla και δευτερευόντως Astra είναι αρκετά έως πολύ αδύναμα.
Corolla sedan είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή, αλλά δεν παύει να είναι μικρομεσαίο, άρα από χώρους δεν θα είσαι εντάξει, αφού μάλιστα το Xsara σου φαίνεται μικρό.Ρίξε μια ματιά σε:
Elantra, Nubira, Cerato 4d. -
Τα Huyndai μπορουν να θεωρηθουν αξιοπιστα, ποιοτικα υλικα, φτηνο service κλπ?
Το cerato τι ειναι?
-
Για το vectra τι λετε? Με καλύπτει? Τι λεει η opel?
-
Τα Hyundai από αξιοπιστία είναι κοντά στην κορυφή (χωρίς πλάκα). Από συντήρηση είναι φθηνά. Από ποιότητα υλικών, δες τα από κοντά και κρίνε βάσει του προσωπικού σου γούστου.
ΟΜΩΣ, παρά το ότι κατηγορούνται για το ότι δεν έχουν ποιοτική κατασκευή, ΔΕΝ τρίζουν. Τα πλαστικά είναι υποδεέστερα, αλλά κανείς δεν έμεινε στο δρόμο από σκληρά πλαστικά - η συναρμολόγηση πάντως είναι μια χαρά.Το Vectra είναι καλή περίπτωση, όπως και το Mondeo (και στα δύο παίζουν καλές προσφορές λόγω αντικατάστασης των μοντέλων στο όχι μακρινό μέλλον). Ποιοτικά αυτοκίνητα, τα ανταλλακτικά δεν είναι τόσο φθηνά, αλλά ούτε πανάκριβα.
Το Cerato είναι αυτοκίνητο. Δες εξοπλισμό και ΤΙΜΕΣ εδώ:
http://www.kia.gr/Kia/models/cerato/ -
Να σται καλα παιδια, οι αποψεις σας ριχνουν φως στο θεμα μου.
Με ολα οσα μου λετε, οσα ψαχνω, και προσανατολιζομαι σε corolla-vectra.
Νομιζα το vectra ειχε πανω απο 20000 ευρω ,αλλα με την προσφορα-αφου δεν ειμαι κανενας μανιωδης αυτοκινητιστης να θελει το πιο νεο μοντελο και δεν με νοιαζει αν θα βγει νεο σε λιγο καιρο-το vectra φαινεται καλη ευκαιρια.Βεβαια δεν εχει κλιματισμο στην βασικη εκδοση(μονο a/c) αλλα σιγουρα εχει χωρους, abs, και ειναι ποιοτικο οπως λετε.
Βεβαια και η corolla μου αρεσει πολυ. Αλλα μαλλον με καλυπτει σε ολα εκτος απο τους χωρους που τους θελω πολυ μεγαλους.
Το σκεφτομαι, το σκεφτομαι...
-
Απο την αλλη με ολα οσα διαβαζω εδω στο forum, τα toyota υπερτερουν στην αξιοπιστια εναντι της opel.
-
Το Renault Megane 1.6 4d Comfort Expression 17700 € δε το σκέφτεσαι;Είναι και ευρύχωρο και πολύ καλό αυτοκίνητο και δεν έχει το βασικότερο μειονέκτημα του χατσμπακ Μεγκάν που ναι ο κώλος του...Από κλιματισμό θα σε καλύψει με το παραπάνω, ενώ το 1.4 που χω οδηγήσει μου φάνηκε πολύ φιλικο και ευχάριστο αυτοκίνητο
Με άλλα 1000 € παίρνεις το Comfort Privilege που είναι ακόμη πλουσιότερο
Ποιο αυτοκίνητο προτείνετε να επιλέξω?