-
μεχρι την τελευταια εργασιμη μερα στη εφορια ΔΟΥ που ανηκεις..!!
-
Καλήμερα!
Έχω την εξής απορία. Θέλω να καταθέσω πινακίδες δια 2-3 χρόνια μέχρι να τελειώσει το 'μαστόρεμα'
Πέρσι που ρώτησα κάποιον υπάλληλο στην εφορία με διαβεβαίωσε πω μπορείς να τις καταθέσεις για 1 χρόνο ΜΟΝΟ.Παλιότερα σίγουρα τις άφηνες και παραπάνω. Τι ισχύει τελικά?
Ευχαριστώ.
-
Όσο θέλεις τις καταθετεις. Απλά μετά το χρόνο καταστρέφονται οι πινακίδες και όταν θα θέλεις να το ξανακυκλοφορήσεις πρέπει να πληρώσεις τα παράβολα κτλ. για να βγάλεις καινούριες.
-
Αυτό είναι σίγουρο, αλλά το θέμα είναι όταν πας να τις ξαναπάρεις ποσων χρονων τέλη θα πληρώσεις....
Πες ότι τις αφήνεις 4 χρόνια, θα πληρώσεις της χρονιάς που θα τις πάρεις ή και τα 3 προηγούμενα (έχεις γλυτώσει τον πρώτο χρόνο) -
Εχω μια 518 e21 του 1978. Μεχρι και περυσι τα τελη πληρωνονταν κανονικα αλλα φετος με τις αλλαγες στα τελη κυκλοφοριας τα λεφτα ειναι πολλα οποτε με βλεπω για καταθεση πινακιδων. Πιστευω του χρονου να μπορεσω να συμμαζεψω λιγο το αμαξι ( ειναι λιγο χρεπι) γιατι μου αρεσει και θελω να το ανακατασκευασω.. Καπου διαβασα για προσωινη καταθεση πινακιδων. Ισχυει; Τι σημαινει ακριβως; Θα μπορω να παρω τις ιδιες πινακιδες πισω (ειμαι και 'δεμενος' με το νουμερο); Που πρεπει να απευθυνθω για περισσοτερες πληροφοριες;
-
Πληρώνεις μόνο της χρονιάς που παίρνεις πίσω τις πινακίδες. Αλλιώς τί νόημα έχει να τις καταθέσεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πληρώνεις μόνο της χρονιάς που παίρνεις πίσω τις πινακίδες. Αλλιώς τί νόημα έχει να τις καταθέσεις.Από ότι μου είπε τις καταθέτεις για μια χρονιά. Αν πας μετά από 5 χρόνια πληρώνεις τα 4 σήματα χωρίς πρόστιμο βέβαια.
Επαναλαμβάνω, αυτά είναι τα λεγόμενα της υπαλλήλου. -
Εννοείται ότι μετά την κατάθεση πληρώνεις μόνον της χρονιάς που παραλαμβάνεις ξανά πινακίδες προς κυκλοφορία. Ετσι είναι. Κυκλοφορία= πληρωμή τελών. Κατάθεση= αναστολή υποχρέωσης τελών μέχρι... νεωτέρας.
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Πληρώνεις μόνο της χρονιάς που παίρνεις πίσω τις πινακίδες. Αλλιώς τί νόημα έχει να τις καταθέσεις.
Από ότι μου είπε τις καταθέτεις για μια χρονιά. Αν πας μετά από 5 χρόνια πληρώνεις τα 4 σήματα χωρίς πρόστιμο βέβαια.
Επαναλαμβάνω, αυτά είναι τα λεγόμενα της υπαλλήλου.Ναί, δυστυχώς σε μερικές ΔΟΥ έχουν δικούς τους νόμους.
-
Επειδή θα καταθέσω τώρα πινακίδες στο παλιό αυτοκίνητο του πατέρα μου, για πείτε αν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός από τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Επειδή θα καταθέσω τώρα πινακίδες στο παλιό αυτοκίνητο του πατέρα μου, για πείτε αν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός από τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.Πρέπει να χρειάζεται και απόδειξη τελών κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Επειδή θα καταθέσω τώρα πινακίδες στο παλιό αυτοκίνητο του πατέρα μου, για πείτε αν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός από τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.- εξουσιοδοτηση απο τον πατερα σου αν η αδεια κυκλοφοριας ειναι στο ονομα του.
Πρέπει να χρειάζεται και απόδειξη τελών κυκλοφορίας.
εμενα δεν μου τη ζητησαν, το τσεκαραν κατ΄ευθειαν on line.
-
Κατεθεσα και εγω.... την Πεμπτη που μας περασε, συμπληρωνεις μια δηλωση του 105... και δυο αλλες δηλωσεις για ακινητοποιηση.... δινεις τις πινακιδες και την αδεια κυκλοφορειας.... σου λενε να τις παρεις μεχρι τον Ιανουαριο του 2011.... αλλοιως θα τις κοψουν και θα πρεπει να τις ξαναβγαλεις.....
-
έχω και εγώ μια ερωτησούλα:
έχω ένα ερήπειο το οποίο ήθελα να αποσύρω και δεν πρόλαβα
πάνω που είπα να το πάω για παλιοσίδερα, τσουπ ξεκινάνε οι φήμες για επαναφορά της απόσυρσης...
πυκνοί καπνοί πάνω απο το κεφάλι μου..
θεωρώντας δεδομένο ότι αναμένω με προοπτική maximum 4 μηνών μέσα στο 2010 τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω;
- να καταθέσω άμεσα πινακίδες και όταν και αν εξαγγελθεί και πάλι απόσυρση να πάω να τις παραλάβω (πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας 2010)
- να μην καταθέσω, να μην πληρώσω τελη κυκλοφορίας 2010 και αν γίνει απόσυρση να πάω να πληρώσω τέλη 2010; Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει κάποιο πρόστιμο (εαν τα τέλη πληρωθούν εκπρόθεσμα απο 1 Φεβρουαρίου δηλαδή ( ; ) και πόσο είναι αυτό;
-
Ο χρήστης Isnogood έγραψε:
- να μην καταθέσω, να μην πληρώσω τελη κυκλοφορίας 2010 και αν γίνει απόσυρση να πάω να πληρώσω τέλη 2010; Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει κάποιο πρόστιμο (εαν τα τέλη πληρωθούν εκπρόθεσμα απο 1 Φεβρουαρίου δηλαδή ( ; ) και πόσο είναι αυτό;
To διπλασιο ποσο απο εκεινο που θα πληρωνες εμπροθεσμα.
-
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ???????????????????????
Μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω δεν είχα ιδέα!
Μιλάμε για ένα 205 1400 του 94 που πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας 200Ε και ήρθαν 350... θα πήγαιναν δηλαδή 700 στην περίπτωση προστίμου???
Οκ πάμε δηλαδή για κατάθεση πινακίδων μέσα στο Δεκέμβριο, απλά στην περίπτωση που θα θέλω να τις ξαναπάρω Μάρτιο - Απρίλιο θα είναι ξανά μανά τρέξιμο (και ασφαλώς τα τέλη).
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στο φόρουμ και έχω μία απορία..
Έχω ένα παλιό αμάξι το οποίο θέλω να χαρίσω σε κάποιον ΑΦΟΥ καταθέσω πινακίδες..
Δέν ξέρω τι θα το κάνει και δεν με απασχολεί, απλά το θέλει..
Γίνεται κάτι τέτοιο???Να το κάνω πιο σαφές: Δεν έχει νόημα να γίνει μεταβίβαση και να βγεί καινούργια άδεια, αφού δεν θα το μετακινεί... Εγώ πάλι δεν θέλω να έχω το αμάξι στο όνομά μου αφου καταθέσω πινακίδες.
Ευχαριστώ!!!!
-
μερικες ερωτησεις
- οι πινακιδες καταθετονται στην εφορια ή στο υπουργειο?
- εκτος απο την αδεια κυκλοφοριας ζητουν και τα τελη κυκλοφοριας του 2009?
- απο τη στογμη που θα κατατεθουν οι πινακιδες υπαρχει καποια χρονικη δεσμευση για το ποτε μπορεις να αποσυρεις το συγκεκριμενο αυτοκινητο?
ευχαριστω.
-
πινακιδες κατατίθενται στην εφορία, αφού δουν οτι εχει πληρωμένα τέλη το αμάξι για τη τρέχουσα χρονιά. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός ποσο θα τις αφήσεις.
η δική μου απορία ειναι άλλη.
αν καταθέσεις τις πινακίδες κ κάποια στιγμή θες να κάνεις οριστική διαγραφή, πρέπει να πάρεις πισω τις πινακίδες πληρώνοντας τα τέλη της χρονιάς και μετά να κάνεις οριστική διαγραφή ή μπορείς να αποσύρεις το αμάξι κατευθείαν, γλιτώνοντας τα τέλη?
όπως καταλαβαίνεται, αν ισχύει το πρώτο σενάριο, κ ταυτόχρονα αν δεν δοθούν κίνητρα για απόσυρση, άδικα θα έχουμε το αμάξι κάτω από το σπιτι μας χωρίς πινακίδες, κ θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε κ το σήμα για να το αποσύρουμε (όσοι έχουμε σαραβαλάκια κ δεν προλάβαμε να αποσύρουμε εννοώ) -
'αν καταθέσεις τις πινακίδες κ κάποια στιγμή θες να κάνεις οριστική διαγραφή, πρέπει να πάρεις πισω τις πινακίδες πληρώνοντας τα τέλη της χρονιάς και μετά να κάνεις οριστική διαγραφή ή μπορείς να αποσύρεις το αμάξι κατευθείαν, γλιτώνοντας τα τέλη?'
τι είπες τώρα;;;;;;;; παίζει τέτοιο ενδεχόμενο;;;;
παρακαλώ να απαντήσει όποιος γνωρίζει, είναι μετριμένα κουκιά οι πενταροδεκάρες στις τσέπες μας
απ όσο γνωρίζω εγώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, σε βάζουν να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση ότι το θα έχεις σε πάρκινγκ, αν το έχεις σε κοινόχρηστο χώρο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει τηλεφωνάκι και να έρθουν να το μαζέψουν, εξ αυτού λοιπόν είχα την εντύπωση ότι το όχημα διαγράφετε άμεσα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση η υποχρέωση του ιδιοκτήτη.
Παραδοση πινακίδων