-
Είδα τροχονόμο να αφήνει για λίγο τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και να τη λέει σε ζώον που έκανε την (κλασική πλέον για δίποδα μαλάκια) σφήνα σε φανάρι για να βγει μπροστά από την ουρά των 'κορόιδων'. Δεν πρόλαβα να δω αν τον έδιωξε, αλλά ελπίζω να το έκανε.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Οι υπηρεσίες που μια φορά δεν συνεννοήθηκαν ώστε να σκάψουν ΜΙΑ ΦΟΡΑ το δρόμο ή το πεζοδρόμιο και το κατάντησαν έτσι
Γιατί; Έτσι κάθε εργολάβος πληρώνεται για να σπάσει και να ξαναφτιάξει τον δρόμο. Πώς νομίζετε ότι αυξάνετε το ΑΕΠ;
Τα ξέρω...πολιτικός μηχανικός είμαι και τα βλέπω κάθε μέρα...Απλά επειδή είμαι και νέος δε μπορώ να δεχτώ οτι αυτή είναι η χώρα που ζούμε...Έζησα από κοντά τους Ολυμπιακούς και πιστεύω οτι εκεί φάνηκε πως δεν είμαστε τόσο ζώα ρε γαμώτο.Έστω και δύσκολα μπήκαμε σε μια σειρά.Αν υπήρχε πολιτική βούληση (ανεξαρτήτως κόμματος) πιστεύω θα μπορούσαν να βελτιωθούν τα πράγματα.Δε λέω να γίνουμε Σουηδία σε μια νύχτα, αλλά κάτι πρέπει να γίνει.Να αλλάξουμε.Πάμε απ το κακό στο χειρότερο κι αν θες αυτό δε συμβαίνει μόνο στους δρόμους.Σε κάθε τομέα τα ίδια ισχύουν.Τα πάντα για την ΠΙΤΤΑ ...
-
Εγώ σε θέματα ποιότητας δημοσίων έργων είμαι κατά της 'ήπιας προσαρμογής'. Κόβουμε μαχαίρι τις αλχημείες κι αρχίζουμε να δουλεύουμε σοβαρά. Όποιος αρνείται να το κάνει, ας πάει σπίτι του.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ σε θέματα ποιότητας δημοσίων έργων είμαι κατά της 'ήπιας προσαρμογής'. Κόβουμε μαχαίρι τις αλχημείες κι αρχίζουμε να δουλεύουμε σοβαρά. Όποιος αρνείται να το κάνει, ας πάει σπίτι του.Δεν έχω πειστεί οτι αυτό μπορεί να γίνει, ειδικά στην Ελλάδα.Πρέπει να γίνει πρώτα αλλαγή νοοτροπίας και να δωθούν βάσεις στην παιδεία όσων αποφασίζουν, κατασκευάζουν αλλά και χρησιμοποιούν.Πιστεύω αυτό θέλει χρόνο.Στα μεγάλα δημόσια έργα πχ, που έγιναν με ευρωπαϊκά κεφάλαια εν μέρει και οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες με ευρωπαϊκά δάνεια αγόρασαν πανάκριβο εξοπλισμό, υπάρχει διαφορά σε σχέση με το άμεσο παρελθόν.Εκεί θα μου πεις υπάρχουν άλλα προβλήματα αλλά η ποιότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά.Στα μικρά έργα που βλέπουμε γύρω μας είναι δύσκολο να αλλάξουμε 'μαχαίρι' την κατάσταση.Πρέπει να αλλάξει όλη η κρατική δημοσιοϋπαλληλική υποκουλτούρα και γραφειοκρατία, ο 'ωχαδερφισμός' του κάθε υπαλλήλου που στρώνει τις λακούβες με άσφαλτο χρησιμοποιώντας τσουγγράνα (!) και η απροθυμία κάθε υπάλληλου να δικαιολογήσει τα χρήματα (πολλά, λίγα ή πολύ λίγα) που παίρνει.Χτες περνώντας από έργα της ΔΕΗ είδα το γνωστό 'ένας (Αλβανός) σκάβει και 7 στην κυριολεξία (Έλληνες) στηρίζουν τα χέρια στη μέση και ρουφάνε το φραπόγαλο'
-
το φπα όμως ξέρουν να το ανεβάζουν..
όλο στο εύκολο χρήμα.. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το φπα όμως ξέρουν να το ανεβάζουν..
όλο στο εύκολο χρήμα..Καλά αυτό είναι τελειώς γελίο...Θα γράφουν λέει την επιπλέον χρέωση με το χέρι πάνω στην απόδειξη!!!Τέτοια προχειρότητα είναι παράδεκτη για οποιαδήποτε χώρα.Πας για καφέ και σου λέει 2,50€ συν κάτι ακόμα...Τι λέμε τώρα;Και ξέρεις τι με απογοητεύει;Που οι μεν άχρηστοι αποφασίζουν σε μια νύχτα να φουσκώσουν τους φόρους χωρίς καμία προετοιμασία, μιλώντας για κρυμμένα χρέη 'κάτω απ το χαλί' και οι δε προηγούμενοι δεν αντιδρούν!Σα να λένε όντως τα χώναμε κάτω απ το χαλί!Τι μπ***δέλο ρε γμτ....
-
κινούμαι σήμερα σε μονόδρομο στη Δάφνη και σταματάει μία μπροστά μου, βάζει αλάρμ και βγαίνει με τη μικρή της κόρη και μπαίνουν στο βιντεοκλαμπ να επιστρέψουν μια ταινία. Εντάξει εγώ, περίμενα 2 λεπτά δεν έπαθα και τίποτα, αλλά η γαϊδούρα ούτε ένα ευχαριστώ δεν είπε, ούτε ένα νεύμα δεν έκανε, ούτε καν που γύρισε να με κοιτάξει μπήκε στο κάρο της κι έφυγε σα να μη τρέχει τπτ..
Ζώοννννν -
Πήγαινα από Ίλιον προς Αμπελόκηπους. Πήγα Γαλάτσι, ανέβηκα Τουρκοβούνια και έστριψα σε εκείνη την απότομη κατηφόρα για να βγω δίπλα από το Γηροκομείο. Είμαι σταματημένος στο φανάρι για να στρίψω αριστερά. Ο κάθετος σε εμάς δρόμος έχει πράσινο. Τους ανάβει κόκκινο και στα αριστερά πρώτο στο φανάρι ένα φορτηγό. Ανάβει πράσινο στους απέναντι μας. Την ώρα που ανάβει το κόκκινο στους απέναντι μας για να μας ανάψει το πράσινο ο τσόγλανος ο φορτηγατζής στα δεξιά βάζει μπρος, στη μέση του κόκκινου και μας κόβει για να περάσει.
Στα βρισίδια μας απάντησε με ειρωνικό γελάκι. Ο δρόμος μου ήταν τέτοιος που τον ακολούθησα για κάμποση ώρα. Του πήρα τον αριθμό κυκλοφορίας και ένα αριθμό τηλεφώνου της εταιρείας. Μόλις πάρκαρα πήρα τηλέφωνο στην εταιρεία και ζήτησα το διευθυντή. Η κυρία στο τηλέφωνο δεν μου τον έδωσε αλλά ενδιαφέρθηκε και σημείωσε όλη τη ιστορία. Της άφησα και τα στοιχεία μου για περαιτέρω διασταύρωση. -
Πριν από 4 χρόνια ξεκινάω να πάω ταξίδι για δουλειά κάπου κοντά στην Σπάρτη...
Καλοκαιράκι και κινούμαι με ένα εταιρικό Ατος αλλά επειδή ψιλοάργησα να ξεκινήσω το πάταγα λίγο παραπάνω...
Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου και έχει σχετικά αραιή κίνηση...
Κάποια στιγμή μετά τον Ασπρόπυργο πάω να περάσω ένα Ford Κα και ο τύπος πάνω στο προσπέρασμα πατάει γκάζι και μου μπαίνει μπροστά...
Προχωράει λίγο κοβει και κάνει δεξιά.
Πάω να περάσω πάλι αφού είχα μείνει στην αριστερή και πήγαινα με όσα άντεχε το αμαξάκι και μόλις τον φτάνω πάλι το ίδιο σκηνικό....
Επιταχύνει και μπαίνει μπροστά μου...Τώρα όμως δεν κάνει δεξιά αλλά μένει μπροστά μου και κόβει...
Βγάζω πάλι φλάς, τίποτα, του παίζω τα φώτα τίποτα, κορνάρω τίποτα, εκεί αυτός...Κάνω δεξιά και προσπαθώ να τον περάσω από τα δεξιά (κακώς βέβαια) αλλά μόλις τον φτάνω αυτός πατάει γκάζι και προχωράει λίγο μπροστά...
Να μην τα πολυλογώ το σκηνικό αυτό εξακολουθεί για καμμιά δεκαπενταριά λεπτά με το ζώο να μην με αφήνει να περάσω.
Στην αρχή δεν ήθελα να το τραβήξω επειδή βιαζόμουν αλλά ο τύπος το έκανε επίτηδες...
Είχαν γίνει τα νεύρα μου κυριολεκτικά σμπαράλια, πάταγα το γκάζι τέρμα το Άτος είχε τελικιάσει και ΔΕΝ μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο από το να υπομένω τα παιχνίδια του.
Το πόδι μου που πάταγε το γκάζι έτρεμε από τα νεύρα και στο τέλος κόλλησα πίσω του με την κόρνα πατημένη αλλά το γαϊδούρι δεν καταλάβαινε τίποτα...Ήταν νέος από όσο είχα δει και είχε και μια κοπέλλα μέσα στο αυτοκίνητο.
Τί να πώ.
Για καλή μου τύχη φτάσαμε στην παλιά καλή Κακιά Σκάλα όπου εκεί η κότα (γιατί περί αυτού πρόκειται) στην πρώτη στροφή αναγκάστηκε να κόψει και τελικά τον πέρασα με τις εσωτερικές ρόδες σχεδόν στον αέρα...Ειλικρινά αν δεν ήταν η δουλειά στη μέση θα τον έκλεινα και θα τον έσπαγα στο ξύλο, τόσο αποφασισμένος ήμουν με το κωλόπαιδο...
Από τότε ειλικρινά όποτε δώ Κα μπροστά μου ασυναίσθητα νιώθω ένα σφίξιμο στο στομάχι...
-
-
Όσοι περνούνε επιδεικτικά από δεξιά με πάνω από 160 ενώ όλος ο δρόμος από αριστερά είναι ανοιχτός και εσύ είσαι στη δεξιά λωρίδα και πας με 120 περίπου και δεν εμποδίζεις κανένα
-
Όλοι και όλες αυτοί/ες που ενώ κοινούνται στην εθνική δεν μπορούν να αποφασίσουν σε πια λωρίδα να μείνουν και πιάνουν τη διαχωριστική γραμμή και όταν πας να τους προσπεράσεις έρχονται σιγά σιγά στη λωρίδα σου χωρίς να βγάλουν καν φλας. Αυτοί κι αν είναι ΖΩΑ!
-
Όσοι βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους και αγνοούν το κόκκινο
-
Όσοι αντί για κόρνα χρησιμοποιούν το σαμπγούφερ τους στις 3 τη νύχτα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
-
Οσοι μαρσάρουν επιδεικτικά και κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς με 'πειραγμένα' αυτοκίνητα για να δείξουν ότι αυτοί μπορούν να το κάνουν και οι άλλοι που τους βρίζουν ζηλεύουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο
-
-
Ο χρήστης UnusualDriver έγραψε:
- Όλοι και όλες αυτοί/ες που ενώ κοινούνται στην εθνική δεν μπορούν να αποφασίσουν σε πια λωρίδα να μείνουν και πιάνουν τη διαχωριστική γραμμή και όταν πας να τους προσπεράσεις έρχονται σιγά σιγά στη λωρίδα σου χωρίς να βγάλουν καν φλας. Αυτοί κι αν είναι ΖΩΑ!
αυτό ξαναπέστο φίλε! Και είναι και πολλοί!
Μα να πατάνε ΚΑΙ τις δύο λωρίδες??? Γιατί ρε γμτ??? -
Συνήθως τη διαχωριστική έχω δει κυρίως γυναίκες να πατάνε για κάποιον ανεξήγητο λόγο! Προσωπικά αισθάνομαι ότι κινδυνεύω αν μείνω στη διαχωριστική λωρίδα. Τώρα αν ο άλλος/αλλη είναι ζώο δεν έχει καμία αίσθηση του κινδύνου και πάει με το ένστικτο όπως όλα τα ζώα. Δηλαδή δρόμος είναι και τραβάμε
- Επίσης και όλοι αυτοί που ποιάνουν την αριστερή στην εθνική και πάνε με 80 ! Ερχόμενος χθες βράδυ προς Αθήνα από Πασχαλινή έξοδο στην εθνική Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας μπορούσα άνετα να ταξιδέψω από τη δεξιά λωρίδα με 110 το πολύ προσπερνώντας όλους τους άλλους από την αριστερή! Στην αριστερή δεν υπήρχε περίπτωση να μπεις να προσπεράσεις γιατί ήταν όλοι αυτοί με τα 4χ4 (Off road (Off mind) ) που σαν αυθεντικοί 'άρχοντες' του δρόμου μόλις μπαίνανε στην εθνική από κάποιο παράδρομο αμέσως πιάνανε αριστερά
-
41 νεκροι,αραγε ποσοι τραυματιες θα 'φυγουν ' τις επομενες μερες και ποσοι θα μεινουν για παντα σε αναπηρικο καροτσακι η για μηνες στο κρεβατι ? ** ΓΙΑΤΙ ? **
Ως που θα φτασει αυτο το κακο ? -
Γιατί; Απ'τη στιγμή που πήγαινα με 110 στην Κορίνθου-Αθηνών δεξιά στη βοηθητική και με προσπερνούσαν, φαντάζομαι με πάνω από 170 χαω, κάτι Kompressor και X5, σ'ένα δρόμο με χάλια οδόστρωμα και κλειστές στροφές, υπάρχει λόγος να ρωτάς γιατί..; Σε μια φάση είδα περιπολικό και δύο ασφαλίτικα να κάνουν καταδίωξη..ελπίζω να κυνηγούσαν αυτά τα ζώα!
-
Μα η Κορίνθου-Αθηνών δεν είναι τόσο χάλια και έχει και 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση και μόνο κλειστές στροφές δεν έχει! Μήπως ενοείς την Κορίνθου-Πατρών που είναι σκοτώστρα κυριολεκτικά; Τα μπατσοαυτοκίνητα σιγά μην κάνανε καταδίωξη. Μάλλον τρέχανε να προλάβουνε τον καλό καιρό να πάνε για καφέ σε καμιά παραλία ή απλά είχε χεστεί ο οδηγός και έπρεπε κατεπειγόντως να πάει τουαλέτα στο πλησιέστερο βενζινάδικο Άκου καταδίωξη! Πολλές αστυνομικές ταινίες βλέπεις μάλλον Το ίδιο βέβαια και αυτοί που πήγαιναν με 170+. Τρέχανε να προλάβουνε την τουαλέτα γιατί θα τα κάνανε πανω τους και δε λέει να λερώσεις τα καθίσματα από την Compressor και την X5!
-
Κρίμα όχι τόσο για τους αυτοθεωρούμενους υπεροδηγούς αλλά γι' αυτούς που πήραν στο λαιμό τους.
-
Μήπως είναι 'γύφτοι' τελικά αυτοί που πάνε με 170+ στους χαρβαλόδρομους και δεν υπολογίζουν κανένα και τίποτα; Σα να λέμε τώρα βγαίνει ο Ταμτάκος στο δρόμο και λέει στη γυναίκα του: 'Γαινέκα! Πάω στο εθνική να πατέσω μερεκούς για να μπορώ να πωλάω καρέκλες, τραπεζια, μπαμπού, μαντεμένια' Κι έτσι βγαίνει ο Ταμτάκος και κάθε Ταμτάκος στην εθνική και πάει όπως γουστάρει αυτός
-
Το μεγάλο κακό γινεται στους επαρχιακούς δρόμους.
Πραγματικός χαμός!
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία αλλά πιθανόν να είναι περισσότερα τα θανατηφόρα απ' ότι στις εθνικές (λέμε τώρα...) οδούς -
Ο χρήστης UnusualDriver έγραψε:
Τα μπατσοαυτοκίνητα σιγά μην κάνανε καταδίωξη. Μάλλον τρέχανε να προλάβουνε τον καλό καιρό να πάνε για καφέ σε καμιά παραλία ή απλά είχε χεστεί ο οδηγός και έπρεπε κατεπειγόντως να πάει τουαλέτα στο πλησιέστερο βενζινάδικο Άκου καταδίωξη! Πολλές αστυνομικές ταινίες βλέπεις μάλλονΝα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω γιατι εδω κάνεις λάθος.Ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται....Ακου σκηνικό να καταλάβεις....
Ταξιδεύω προς Αθήνα και έχει ηδη νυχτώσει.Βρίσκομαι στις Θερμοπύλες και συγκεκριμένα καμιά 1000 μέτρα πριν τη μεγάλη ανοιχτή στροφή για την ευθεία που είναι το άγαλμα του Λεωνίδα.Κινούμαι περίπου με 120 χ.α.ω (δεν ειναι και λίγα) ενω μπροστά μου στα 60-70 μέτρα κινείται αλλο όχημα με την ιδια σχεδόν ταχύτητα.Δε με απασχολεί να τον προσπεράσω, μια χαρά πάμε, αλλα και για 3 αλλους, κυρίως, λόγους.
1ον.Στο αντίθετο ρεύμα παραδόξως, εχει απίστευτη κίνηση και πάρα πολλές νταλίκες.
2ον.Νομίζω (αν θυμαμαι καλά) ο δρόμος εχει διπλή διαγράμμιση.
3ον.Γνωρίζω οτι παρακάτω τη στήνουν συχνά για μπλόκα.(το πλατώ στο άγαλμα, αλλα νομίζω και πριν τη στροφή....)
Ξαφνικά κοιτάζω στον καθρέφτη μου και ενω με ακολουθεί σε σχετικά μικρή απόσταση αλλο όχημα, ενας τύπος εχει βάλει σκοπό να το προσπεράσει σώνει και καλά,ταλαιπωρώντας απίστευτα τον οδηγό του.'Ωπα' λέω , 'νάτος ο λεβέντης θα 'ρθει και η σειρά μου.' Επαναλαμβάνω κινούμαστε ηδη γρήγορα και στο αντίθετο ρεύμα η κίνηση οργιάζει.Ετσι και γίνεται.Τον προσπερνάει και έρχεται και κολλάει πίσω μου στο αριστερό φανάρι με τα φώτα του να παίζουν τρελά.Μ' εχουν πιάσει τα διαόλια για τη συμπεριφορά του , αλλα πιάνω δεξιά να τον αφήσω να περάσει.'Απο που ρε ?' θα μου πείτε, 'απ΄την άλλη γίνεται της κακομοίρας'.Τεσπα, να φευγει ο μαλάκας να τελειώνουμε, τουλάχιστο οντως δείχνει να έχει καλές ρεπρίζ....Ελα ομως που δεν είναι εύκολο με τόση κίνηση, αλλα αυτός δε το βάζει κάτω με τίποτα,θα περάσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ πριν τη μεγάλη στροφή και δε του το βγάζει κανείς απ'το μυαλό.Τέλοσπάντων να μη τα πολυλογώ τα καταφέρνει,βγαίνει για προσπέραση και σφαίρα προσπερνάει και τον προπορευόμενό μου στο τσακ, προλαβαίνοντας οριακά να μπει μπροστά του πριν καρφωθεί σε εναν αλλο 'γρήγορο' απ΄την άλλη, που προσπερνά κι αυτός.Ο μπροστινός μου χεσμένος, πέφτει στα φρένα.Το ίδιο ασφαλώς κάνω πανικόβλητος κι εγω μ'αυτά που βλέπω.Στο μεταξύ να μη μπορώ να βρίσω (κοιμάται η συνοδηγός και θα λαχταρήσει αν μπήξω τις αγριοφωνάρες), δαγκωνομαι, .....σφίγγομαι και συνεχίζω με τα μάτια εξω απ΄την τσαντίλα.Περιττό (?) να σας πω οτι πρόκειται για καγκουράμαξο του κερατά (rallye,VTS, ??? κάποιο μικρό χατσμπακ...) κάτι χρυσαφί τελοσπάντων με τρελές αεροτομές,φιμέ τζάμια, φτιαγμένο οσο δεν παιρνει.
Εχουμε μπει ηδη στη στροφή και φθάνουμε σχεδόν στην ευθεία ,ενω λόγω της κλισης ,εχω την δυνατότητα να βλέπω τον τύπο μακριά που συνεχίζει ακαθεκτος να βάζει σε κίνδυνο τη ζωη ανθρώπων.Ελπίζω σε Τροχαία λίγο πιο κάτω, αλλα νύχτα είναι τι να λέει? Οντως,παιρνόντας μπροστά απ΄το πλατώ, βλέπω στα δεξιά μου μια κλούβα ή λεωφορειάκι της Αστυνομίας (κάτι τέτοιο πάντως, εχει περάσει και καιρός πια..) με το φάρο αναμμένο και κανα δυο αυτοκίνητα πολιτικά αραγμένα. 'Α καλά' λέω...'Ξέχνα το....' 'Περιπολικό ....ανύπαρκτο'.
Κι ομως 3 λεπτά μετά, βλέπω στον καθρέφτη μου φάρο αναμμένο και ενα πολιτικό αυτοκίνητο να έρχεται καταπάνω μου.... Με προσπερνά (ευτυχώς..... ) ενα μπλέ ηλεκτρίκ (ή μήπως μαύρο...) Skoda πλακωμένο και σε λίγα λεπτά, κάποια χιλιομετρα πιο κάτω.....τι να δώ ??? Ολα τα '....παιδιά' είχανε γίνει ' μια παρέα ' και κάτι κάνανε πάνω στο καπώ του ....χρυσαφένιου χερά....Να πάιζανε μπιρίμπα το αποκλείω πάντως...
Το πως αισθάνθηκα βέβαια, περιττο να σας πω....Το καταφχαριστήθηκα, μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο !!! (...για να μη πω τίποτ' αλλο...)Πάντως τους παραδέχτηκα τη συγκεκριμένη φορά, αλλα αυτο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ηταν που καταφέρανε και τον εντοπίσανε μεσα στη νύχτα, τη στιγμή που φώτα δεν είχε ο δρόμος ,τα αυτοκίνητα ηταν πολλά και κανένας τους δεν ηταν κοντά στο δρόμο να τον δει, αλλα καθόταν σχετικά στο βάθος του πάρκινκ....Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ αλλά η λεπτομερης περιγραφή νομίζω ηταν απαραίτητη....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κρίμα όχι τόσο για τους αυτοθεωρούμενους υπεροδηγούς αλλά γι' αυτούς που πήραν στο λαιμό τους.Πείτε με όπως εσείς νομίζετε, μαλ... , εγληματία, επικίνδυνο, κ.λ.π. έχω τύχει σε ατύχημα και δε γύρισα να κοιτάξω ούτε για μια στιγμή αυτόν που έφταιγε (προσπέρναγε πάνω σε στροφή και κτύπησε με τον κανονικά κινούμενο από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας). Πήγα να βοηθήσω την οδηγό του άλλου αυτοκινήτου, κι ας ζητούσε βοήθεια για τον άντρα της η γυναίκα του υπαίτιου για το ατύχημα. Αφού δε νοιάζετε ο ίδιος για τη ζωή του γιατί να νοιαστώ εγώ.
Ζώα ζώα ζώα