-
govus εγραψε:
'Πάνω από 15 χρόνια οδηγώ, αλλά τα τελευταία 4-5 χρόνια πιστεύω πως το θράσος και η ασυνειδησία (όχι μόνο σ' οδηγικό επίπεδο...) των 'ελλήνων' έχει ξεφύγει από κάθε λογική ...'Μην τρελλαινεσαι φιλε μου.Δεν αλλαξε κατι στους Ελληνες.
Οι ποσοτητες των αυτοκινητων ειναι τετοιες πλεον(και αλλαζουν με γεωμετρικο ρυθμο εδω και 12-15 περιπου χρονια,οπως και πολλα αλλα πραγματα στη ζωη,απο τοτε που 'ανακαλυφθικε' το ' προσωπικο δανειο τραπεζης και δοσεις ο θεοδοσης'),που δεν 'αδειαζουν' οι δρομοι με τιποτα και ποτε.
The no way back road........
...Λετε να πλησιαζει (σε 100-200 χρονια,μαλλον δεν θα το δουμε εμεις) η ωρα του MAD MAX.....?
Βρε καλα ζουμε στα ψεμματα μας!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ωστόσο υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις που τείνουν να δημιουργούν ένα δικό τους κανόνα η κάθε μία. Αναλυτικά:
- Όσοι με πινακίδες 'γερμανίας' στη Β. Ελλάδα, δηλαδή είτε Τούρκοι, είτε Έλληνες ('Λάζους' τους ονομάζουν στην Καβάλα) είναι σχεδόν όλοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Ειδικά στο κομμάτι πριν την Καβάλα όπου ακόμη φτιάχνεται η Ε.Ο. και η κίνηση διοχετεύεται στο επαρχιακό δίκτυο (Ρεντίνα-Ασπροβάλτα) έκαναν τα απίστευτα (=προσπερνούσαν με κίνηση πέντε-πέντε, κινούμενοι στο αντίθετο ρεύμα και αναγκάζοντας 'εν ψυχρώ' τους απέναντι να βγουν στα χωράφια - ειλικρινά στα χωράφια, τέτοιο θράσος δεν έχω ξαναδεί).
αυτό είναι κανόνας εδώ και πολλά χρόνια...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
- Όσοι με πινακίδες 'γερμανίας' στη Β. Ελλάδα, δηλαδή είτε Τούρκοι, είτε Έλληνες
O εφιάλτης στο δρόμο με τους Τούρκους. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που περνάνε κάθε καλοκαίρι από αυτόν τον δρόμο. Διλιτρα σενταν και ενός όγκου με γερμανικές, γαλλικές, βέλγικες και ολλανδικές πιναδίκες, φορτωμένα με έναν τόνο πράγματα, με οδηγούς μελαχρινούς και συνοδηγούς μανδυλοφόρες. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Ένα Astra προηγούμενης γενιάς, χωρίς προφανή λόγο είχε έρθει τούμπα στη μέση του δρόμου. Δε φαίνονταν μεγάλες ζημιές περιμετρικά (που θα αποδείκνυαν ότι είχε σκάσει σε μπαριέρα), ενώ κι** ο ουρανός του αυτοκινήτου είναι αντέξει ικανοποιητικά, αφήνοντας ζωτικό χώρο στους επιβαίνοντες.** Ωστόσο, δυστυχώς, **μία -νέα γυναίκα μάλλον- κοιτόταν στην άσφαλτο **(μόλις την είχαν σκεπάσει) μέσα στα αίματα. Τι ακριβώς είχε συμβεί είναι μυστήριο.
Αυτό μάλλον σημαίνει οτι δεν φορούσε ζώνη;
-
Ενας δήμαρχος αποφάσισε να φτιάξει το δρόμο που οδηγούσε από την 'πόλη' στη θάλασσα. Επίσης, να φτιάξει καινούριο δρόμο, μέσα στα χωράφια, τον οποίο ονόμασε 'παραλιακό' και με τον οποίο συνδέονται οι παραθεριστικές παραλίες της περιοχής. Προσωπικά, ποτέ δεν κατάλαβα πως φτιάχτηκε ο 'παραλιακός' δρόμος 500 μέτρα απ' τη θάλασσα, με απαλλοτριώσεις και όλα τα συμπαρομαρτούντα (νέος δρόμος εκεί που δεν υπήρχε τπτ, μες στο ίσιωμα, όλο στροφές!!!), και δεν έγινε διάνοιξη του προϋπάρχοντος πράγματι παραλιακού δρόμου, που χώριζε τα χωράφια από την άμμο.
Τεσπα, και οι δυο α/α δρόμοι είναι διπλής κατεύθυνσης, φιδωτοί, με μια λωρίδα ανά ρεύμα κι αυτή θεόστενη. (Ο παλιός δρόμος πόλη - θάλασσα στένεψε ακόμα περισσότερο για να βγάλει εκτός από τα δυο ρεύματα, πεζόδρομους εκατέρωθεν και ποδηλατόδρομο - όλοι άβατοι σήμερα, πηγμένοι στο βάτο και το καλάμι)...Τα αποτελέσματα τα διαβάζουμε κάθε τόσο, χειμώνα - καλοκαίρι και είναι περίπου έτσι:
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αυτό μάλλον σημαίνει οτι δεν φορούσε ζώνη;
Κατά 99% (αν και υπάρχει ενδεχόμενο ο συνοδηγός ακόμη κι αν φορούσε ζώνη να είχε χτυπήσει ούτως ή άλλως πολύ -ειδικά σε περίπτωση που κοιμόταν οπότε 'δε φυλάχτηκε' ή απλώς αν ήταν ψηλός- γιατί από τη μεριά του ο ουρανός είχε υποχωρήσει αρκετά). Μου σφίχτηκε το στομάχι για ένα 24ωρο!
-
Με δίπλωμα προφανώς ο 17χρονος
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τα αποτελέσματα τα διαβάζουμε κάθε τόσο, χειμώνα - καλοκαίρι και είναι περίπου έτσι:
Σε κρίσιµη κατάσταση στην
εντατική µονάδα του νοσοκο-
µείου «Αγ. Ανδρέας» Πατρών,
νοσηλευόταν µέχρι χθες βράδυ
ο 17χρονος Β. Μπιλίρης, που ο-
δηγούσε το επιβατικό αυτοκί-
νητο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?p=610603#610603Υποθέτω ότι ο παραπάνω ήξερε τι έκανε, είχε χάρισμα και τον άγιο Ονούφριο οδηγό του. Ουαί τοις σφηνωμένοις...
Φυσικά και ήξερε τι έκανε. Το πρόβλημα είναι δικό σου. Αν τρομάζεις τόσο εύκολα ίσως να μήν έπρεπε να οδηγείς.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
νητο.Ξέχασα να γράψω ότι κατέληξε κι αυτός.
Ο πατέρας του είναι με φάρμακα. Φταίει, αλλά πόσο φταίει ποιός μπορεί να πει με σιγουριά;
Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα πατριωτάκι 26 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή σε μια στροφή στη Νάξο. Και δυο μέρες μετά, δυό αδέλφια καρφώθηκαν με μηχανή σε μια τζαμαρία. Ο πρώτος στον τόπο, ο δεύτερος χαροπαλεύει.
Κι ένα φίλο τον έγραψαν σε όριο 50, γιατί πήγαινε με ... 53 χαω... -
Ξέχασα να γράψω ότι κατέληξε κι αυτός.
Ο πατέρας του είναι με φάρμακα.** Φταίει, αλλά πόσο φταίει ποιός μπορεί να πει με σιγουριά?**
Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα πατριωτάκι 26 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή σε μια στροφή στη Νάξο. Και δυο μέρες μετά, δυό αδέλφια καρφώθηκαν με μηχανή σε μια τζαμαρία. Ο πρώτος στον τόπο, ο δεύτερος χαροπαλεύει.
Κι ένα φίλο τον έγραψαν σε όριο 50, γιατί πήγαινε με ... 53 χαω...Φταίει κανένας άλλος; Είτε του το έδωσε μόνος του -ΕΓΚΛΗΜΑ- είτε το έκλεψε, οπότε πάμε σε άλλες συζητήσεις
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
- Όσοι με πινακίδες 'γερμανίας' στη Β. Ελλάδα, δηλαδή είτε Τούρκοι, είτε Έλληνες
O εφιάλτης στο δρόμο με τους Τούρκους. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που περνάνε κάθε καλοκαίρι από αυτόν τον δρόμο. Διλιτρα σενταν και ενός όγκου με γερμανικές, γαλλικές, βέλγικες και ολλανδικές πιναδίκες, φορτωμένα με έναν τόνο πράγματα, με οδηγούς μελαχρινούς και συνοδηγούς μανδυλοφόρες. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μακράν η χειρότερη συνομοταξία οδηγών που έχω συναντήσει.
Νομίζεις ότι είναι δεμένοι μεταξύ τους με σκοινί! Έτσι και βγει ο πρώτος της παρέας για προσπέραση, θα βγουν και οι υπόλοιποι, είτε έρχεται κάποιος από απέναντι, είτε όχι. Φορτωμένα μέχρι εκεί που δεν πάει, δεν ξέρω αν και πως φρενάρουν και πως βλέπουν (σιγά μη βλέπουν) το δρόμο, όταν το πίσω τζάμι είναι κλεισμένο μέχρι πάνω με πράγματα και υπάρχουν 7 άτομα σε ένα αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ξέχασα να γράψω ότι κατέληξε κι αυτός.
Ο πατέρας του είναι με φάρμακα.** Φταίει, αλλά πόσο φταίει ποιός μπορεί να πει με σιγουριά?**
Κι ένα φίλο τον έγραψαν σε όριο 50, γιατί πήγαινε με ... 53 χαω...Φταίει κανένας άλλος; Είτε του το έδωσε μόνος του -ΕΓΚΛΗΜΑ- είτε το έκλεψε, οπότε πάμε σε άλλες συζητήσεις
Ποιες άλλες συζητήσεις; Αυτές του τύπου 'γιατί φταίω αφού μου πήρε το αμάξι ο γιος/πατέρας/παππούς/το φάντασμα της γιαγιάς μου της Μυσιρλούς';
Να λείπει το βύσσινο. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από άδεια κυκλοφορίας και κλειδιά. Αν τα κλειδιά αφεθούν σε προσβάσιμο σημείο, τότε φταίει για την αμέλειά του ο ιδιοκτήτης. Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος έχει όπλο και το αφήνει χύμα πάνω στο τραπέζι του καθιστικού. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φταίει κανένας άλλος; Είτε του το έδωσε μόνος του -ΕΓΚΛΗΜΑ- είτε το έκλεψε, οπότε πάμε σε άλλες συζητήσειςΜπορούν να γίνουν πολύ πιεστικοί οι πιτσιρικάδες, ξέρεις. Κι ο μπαμπάς, περήφανος για τον οδηγάρα γιό του, δεν ανησυχεί για τπτ. *Και κλήση να φάει, θα τη σβήσουμε. *Έλα που καμια φορά τρώει κάτι παραπάνω...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Τα αποτελέσματα τα διαβάζουμε κάθε τόσο, χειμώνα - καλοκαίρι και είναι περίπου έτσι:
Σε κρίσιµη κατάσταση στην
εντατική µονάδα του νοσοκο-
µείου «Αγ. Ανδρέας» Πατρών,
νοσηλευόταν µέχρι χθες βράδυ
νητο.Βουλιαγμένη Πηνείας φίλε!!!!!!!
Εκεί οδηγούν από τα 12... εννοείται ότι σε ακτίνα 20 χλμ από την Αμαλιάδα δεν ξέρουν τι εστί ασφαλιστική εταιρεία.....
μόνο η τροχαία Αμαλιάδας, Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας δεν τα ξέρειΕπιπλέον η πλευρά του 17χρόνου μένει ξεκρέμαστη και απο ασφαλιστική κάλυψη οπότε η οικογένεια του άμοιρου ταξιτζή δεν αρκεί που έχασε το παλικάρι της.... θα πάρει και ως αποζημιώση τον π@@λο.
Να είχε πάρει το ταξάκι του το παιδί να είχε βάλει τις δόσεις του να κάνει την δουλίτσα του και να του τα σαρώσει όλα η λαίλαπα σε ένα δευτερόλεπτο......
Βίτσα που θέλουν κάποιοι!!!!!!!
Από την άλλη, άρε κράτος με τους μηχανισμούς σου, και τα συστήματα σου!!!! -
... και υπάρχουν και τα 'πειρατικά'. Αυτοκίνητα δίχως πινακίδες, που αλλάζουν χέρια για 300 - 500 ευρώ, που κανείς δεν ξέρει από που έρχονται και που πάνε. Τα βλέπεις, αραιά και που, να διασχίζουν ασφαλτόδρομους για να πάνε από το ένα χώμα στο άλλο, με οδηγούς αλλοδαπούς (συνήθως εργάτες) ή 'ντόπιους' που αδυνατούν να περάσουν τις εξετάσεις για δίπλωμα...
Αλλά αυτοί οι δρόμοι, 'Ε.Ο.' - Κουρούτα και 'παραλιακή', δεν είναι τπτ παραπάνω από παγίδες. Κι όποιος πέσει μέσα, έχασε.-
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...Να είχε πάρει το ταξάκι του το παιδί να είχε βάλει τις δόσεις του να κάνει την δουλίτσα του και να του τα σαρώσει όλα η λαίλαπα σε ένα δευτερόλεπτο......Αυτό είναι το δράμα πίσω από την είδηση: Χάθηκε το παιδί, θα χαθεί και το σπίτι. Η απόλυτη καταστροφή.
-
...Να είχε πάρει το ταξάκι του το παιδί να είχε βάλει τις δόσεις του να κάνει την δουλίτσα του και να του τα σαρώσει όλα η λαίλαπα σε ένα δευτερόλεπτο......
Αυτό είναι το δράμα πίσω από την είδηση: Χάθηκε το παιδί, θα χαθεί και το σπίτι. Η απόλυτη καταστροφή.
Ρε γμτ, αυτά δεν τα σκέφτεται κανείς πριν γίνει 'το κακό';
-
Όσοι τα σκέφτονται και προειδοποιούν ακούνε επιχειρήματα του τύπου 'Αν δεν μπορείς να οδηγήσεις γρήγορα, κάτσε σπίτι σου' ή 'Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και έχω εμπιστοσύνη στα χέρια μου' ή 'Επειδή κάτι φαίνεται επικίνδυνο στην πλειοψηφία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε αυτό που θεωρούν σωστό οι πολλοί' ή 'Αφού δεν έχουμε πίστα, θα κάνουμε πίστα τους δρόμους' και άλλα πολλά.
Λες και η οδήγηση είναι σαν το τσιγάρο και βλάπτει μόνο αυτόν που καπνίζει.
-
'έπεσε σε λάδια και τον πέταξε'. Και σκοτώθηκαν δυο. Τα λάδια φταίνε, είναι βέβαιο. Ότι αυτός τα πάτησε με 170 αντί 70 χαω είναι λεπτομέρεια...
Δεν θέλω να ακούγομαι σα μπάρμπας, αλλά τρέμω τη στιγμή που θα κατηγορηθώ ότι καταπιέζω τα παιδιά μου. Γιατί αυτή η στιγμή θα έλθει, σας βεβαιώνω.
-
ililias επειδή και γω έχω κατηγορήσει μικρότερος τους δικούς μου ότι με καταπιέζουν, κατάλαβα εκ των υστέρων πόσο δίκιο είχαν.. Οπότε no worries για εκείνη την στιγμή..
Ζώα ζώα ζώα