-
Είχαν βάλει και το προειδοποιητικό τρίγωνο σε απόσταση ασφαλείας πριν από το αυτοκίνητό τους, αλλά κάποιος το πήρε μαζί του πηγαίνοντας με 120 και το διέλυσε
Το ίδιο ισχύει και για τους Αλβανούς που έσπρωχναν καταμεσής της 'εθνικής οδού' που συνάντησα εγώ. Που ήταν το τρίγωνο; οεο;
Αχρείαστο αφού το έσπρωχναν
-
Αν χαλάσει ποτέ το αυτοκίνητο της παρέας και χρειαστεί σμπρώξιμο, εσύ να προσφερθείς για τη δουλειά της μεταφοράς του τριγώνου σε σταθερή απόσταση από το αυτοκίνητο.
-
Σκεφτείτε τον άνθρωπο που μέσα στο σκοτάδι, χωρίς φωτισμό, κτλ. θα περπατήσει 100-200 μέτρα για να βάλει το τρίγωνο με τα αυτοκίνητα να περνάνε με 120-130χ.α.ώ. από δίπλα του.
MISSION IMPOSSIBLE 4!!!
Υ.Γ.1: Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη διαδρομή οπότε μπορεί να λέω και πατάτα...
Υ.Γ.2: Δεν προσπαθώ να αθωώσω τους συγκεκριμένους αφού από την περιγραφή προκύπτει ότι μπορούσαν να σταματήσουν και σε ασφαλέστερο σημείο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν χαλάσει ποτέ το αυτοκίνητο της παρέας και χρειαστεί σμπρώξιμο, εσύ να προσφερθείς για τη δουλειά της μεταφοράς του τριγώνου σε σταθερή απόσταση από το αυτοκίνητο.και κλήση της οδικής βοήθειας (ελπίζω όχι ασθενοφόρου) να τους μαζέψει
Σοβαρά, θα έσπρωχνες αυτοκίνητο στην Κορίνθου-Πατρών; να το πας που;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σκεφτείτε τον άνθρωπο που μέσα στο σκοτάδι, χωρίς φωτισμό, κτλ. θα περπατήσει 100-200 μέτρα για να βάλει το τρίγωνο με τα αυτοκίνητα να περνάνε με 120-130χ.α.ώ. από δίπλα του.MISSION IMPOSSIBLE 4!!!
Υ.Γ.2: Δεν προσπαθώ να αθωώσω τους συγκεκριμένους αφού από την περιγραφή προκύπτει ότι μπορούσαν να σταματήσουν και σε ασφαλέστερο σημείο.Αν για κάποιο λόγο σταματήσεις σε έξοδο τυφλής στροφής, δεν θα κάνεις κάτι για να προειδοποιήσεις αυτούς που έρχονται ή να το πας σε ασφαλέστερο σημείο;
Δεν είναι υποχρεωτικό να πάει 100 μέτρα πίσω
-
Ας υποθέσουμε ότι είχαν τρακάρει δυο αμάξια, είχαν πέσει κανα-δυο στο δρόμο αιμόφυρτοι (σπάνιο; δυστυχώς όχι) και όλα αυτά μέσα στα σκοτάδια.
Ας υποθέσουμε ότι ο οδηγός που έμεινε ήταν γκάου, άσχετος, νέος (σπάνιο; δυστυχώς όχι).Σενάριο 1: Ποιος θα έφταιγε αν πηγαίνοντας με 120 έπεφτε πάνω τους;
Σενάριο 2: Ποιος θα έφταιγε αν πηγαίνοντας με 60-70 έπεφτε πάνω τους; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας υποθέσουμε ότι είχαν τρακάρει δυο αμάξια, είχαν πέσει κανα-δυο στο δρόμο αιμόφυρτοι (σπάνιο; δυστυχώς όχι) και όλα αυτά μέσα στα σκοτάδια.
Ας υποθέσουμε ότι ο οδηγός που έμεινε ήταν γκάου, άσχετος, νέος (σπάνιο; δυστυχώς όχι).Σενάριο 1: Ποιος θα έφταιγε αν πηγαίνοντας με 120 έπεφτε πάνω τους;
Σενάριο 2: Ποιος θα έφταιγε αν πηγαίνοντας με 60-70 έπεφτε πάνω τους;Αν είχαν τρακάρει δύο αμάξια κι είχαν πέσει στο δρόμο τραυματίες, πιο πιθανό να ταν ήδη νεκροί, αφού δεν θα φορούσαν ζώνη και για να πεταχτούν έξω θα ταν αρκετά δυνατή η σύγκρουση.
Σε περίπτωση που το τρακάρισμα έγινε σε έξοδο τυφλής στροφής, ούτε με 60 ούτε με 120 το γλυτώνεις αν το δεις ξαφνικά μπροστά σου και δεν υπάρχει διέξοδος στο αντίθετο ρεύμα.
Σίγουρα με τα 60 μειώνεις τη δύναμη της σύγκρουσης, -ή να τους αποτελειώσεις- αλλά εδώ αρχίζεις και παίζεις με τις πιθανότητες και το τζόκερ.
Εδώ ουσιαστικά συζητάμε το τι -πρέπει- να γίνεται σε ακινητοποίηση οχήματος για διάφορους λόγους. Αν θεωρείται το τρίγωνο άχρηστο ή επικίνδυνο να τοποθετηθεί δεν έχω να πω τίποτ' άλλο.
-
Το τρίγωνο είναι απαραίτητο.
Το θέμα είναι ότι αν τρακάρεις (θα απαντήσω μόνος μου τελικά) στην πρώτη περίπτωση, σίγουρα δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι έφταιγαν οι τραυματίες που δεν έβαλαν τρίγωνο, ειδικά αν οδηγούσες με ταχύτητα πάνω από το όριο. Ευθύνεσαι.
Αν, πάλι στην πρώτη περίπτωση, οδηγούσες μέσα στο σκοτάδι με κανονική ταχύτητα και έπεφτες πάνω τους, θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να αντιδράσεις εγκαίρως. Μάλλον δεν θα σου καταλογιζόταν ευθύνη.Στη δεύτερη περίπτωση, εφόσον οδηγούσες με υψηλή ταχύτητα, ο γκάου-νέος-άσχετος που δεν είχε βάλει τρίγωνο θα είχε μερίδιο ευθύνης, αλλά συνυπευθυνότητα θα καταλογιζόταν και σ' εσένα.
Τέλος, στη δεύτερη περίπτωση πάντα, εφόσον οδηγούσες με κανονική ταχύτητα, η ευθύνη θα ήταν μάλλον ολόκληρη του γκάου-νέου-άσχετου. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Αν, πάλι στην πρώτη περίπτωση, οδηγούσες μέσα στο σκοτάδι με κανονική ταχύτητα και έπεφτες πάνω τους, θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να αντιδράσεις εγκαίρως. Μάλλον δεν θα σου καταλογιζόταν ευθύνη....Ευτυχώς που έβαλες το 'μάλλον'...
Από εμπειρία μου σε αίθουσα δικαστηρίου:
Ο Α' οδηγός έπεσε πάνω σε νταλίκα που είχε σταματήσει 30 μέτρα μετά τη στροφή λόγω βλάβης, είχε αναμμένα τα φώτα θέσης και τα αλάρμ και είχε τρίγωνο στα 50 μέτρα, πριν δλδ από τη στροφή. Ο Α' οδηγός δικαιώθηκε, αφού κάπου ο ΚΟΚ λέει ότι ο νταλικέρης έπρεπε να έχει δύο τρίγωνα κι όχι μόνον ένα.
Ο Β' οδηγός έπεσε πάνω σε πλατφόρμα τρακτέρ, παρκαρισμένη λοξά εκτός του δρόμου, με τη γωνία της 1,65 μέτρα μέσα στο δρόμο, συνολικού πλάτους 6 μέτρων. Τα φώτα της ήσαν καλυμμένα από λάσπη και, φυσικά, δεν υπήρχε τρίγωνο. Ο δρόμος δεν φωτιζόταν. Ο Β' οδηγός καταδικάστηκε ως μόνος υπεύθυνος.
Και στις δυο περιπτώσεις, το ατύχημα έγινε νύχτα.
Η Β' υπόθεση εκδικάστηκε αμέσως μετά την Α' και η ετυμηγορία άφησε το ακροατήριο άναυδο.
Α, ο Α' οδηγός έτυχε να είναι βουλευτής... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σκεφτείτε τον άνθρωπο που μέσα στο σκοτάδι, χωρίς φωτισμό, κτλ. θα περπατήσει 100-200 μέτρα για να βάλει το τρίγωνο με τα αυτοκίνητα να περνάνε με 120-130χ.α.ώ. από δίπλα του.
MISSION IMPOSSIBLE 4!!!
Υ.Γ.2: Δεν προσπαθώ να αθωώσω τους συγκεκριμένους αφού από την περιγραφή προκύπτει ότι μπορούσαν να σταματήσουν και σε ασφαλέστερο σημείο.Αν για κάποιο λόγο σταματήσεις σε έξοδο τυφλής στροφής, δεν θα κάνεις κάτι για να προειδοποιήσεις αυτούς που έρχονται ή να το πας σε ασφαλέστερο σημείο;
Δεν είναι υποχρεωτικό να πάει 100 μέτρα πίσω
Με το παραπάνω δεν ήθελα να πω ότι δε θα έβαζα τρίγωνο, αλλά ότι καλό θα ήταν νύχτα σε ΜΗ-φωτισμένους δρόμους με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση να μην πηγαίνει κανείς με 120-130χ.α.ώ.. Ναι μεν το τρίγωνο θα προειδοποιήσει τους επερχόμενους οδηγούς, αλλά η τοποθέτηση του τριγώνου εγκυμονεί κινδύνους για αυτόν που θα αποπειραθεί να το τοποθετήσει αφού θα είναι εκτεθειμένος στα διερχόμενα οχήματα που μπορεί να μην προλάβουν να τον δουν.
Σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι από εμάς (κι εγώ το ίδιο) αν έβλεπαν κάποιον μες τη νύχτα να περπατάει σε έναν τέτοιο δρόμο θα έλεγαν 'Πού πάει ο τρελός μες τα σκοτάδια;'. Και μπορεί να πηγαίνει να τοποθετήσει ένα τρίγωνο. -
Στο εξωτερικο επιβαλλεται ο οδηγος να εχει στο αυτοκινητο του και γιλεκο που φωσφοριζει ωστε να φαινεται στο σκοταδι.Τα πουλανε στο σουπερμαρκετ και ειναι μια καλη λυση για ολα αυτα που αναφερθηκαν παραπανω.Βοηθαει στο να σε δουν απο μακρια.
-
double post
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
[quote='manosk..........
Από εμπειρία μου σε αίθουσα δικαστηρίου:
Ο Α' οδηγός έπεσε πάνω σε νταλίκα που είχε σταματήσει 30 μέτρα μετά τη στροφή λόγω βλάβης, είχε αναμμένα τα φώτα θέσης και τα αλάρμ και είχε τρίγωνο στα 50 μέτρα, πριν δλδ από τη στροφή. Ο Α' οδηγός δικαιώθηκε, αφού κάπου ο ΚΟΚ λέει ότι ο νταλικέρης έπρεπε να έχει δύο τρίγωνα κι όχι μόνον ένα......Α, ο Α' οδηγός έτυχε να είναι βουλευτής...
Διπλη μουτζα α λα Μαυρογιαλουρου προς γενικη κατευθυνση δικαστη
Διπλη μουτζα α λα Μαυρογιαλουρου προς γενικη κατευθυνση βουλευτη -
O oδηγός που βλέποντας το όλο σκηνικό φρέναρε πανικόβλητος και άφησε το μισό του πέλμα(και κάποια χρόνια απ τη ζωή του)πάνω στην άσφαλτο δεν πήγαινε με πάνω απο 60λχμ.
Αν είχε γίνει ατύχημα σίγουρα δε θα παραπονιόμουν.
Αλλά όταν έχεις πάθει λάστιχο απ'όσο ξέρω,ακόμα και με τη ζάντα να έχεις μείνει,μπορείς να οδηγήσεις μέχρι κάπου παρακάτω και να μη σταματήσεις μόλις το πάρεις χαμπάρι.
Πόσω μάλλον στην περίπτωση τη συγκεκριμένη,που ούτε 20 μέτρα πιο κάτω,έχει στο πλάι αλάνα με μέγεθος μισου γηπέδου ποδοσφαίρου!Και πες οτι εκέι τους άρεσε και σταματήσανε.
Αφού ήταν 2,δε μπορούσε ο ένας να πάει λίγο πιο πίσω να ειδοποιεί?Όσο για τη δική μου ταχύτητα.
Νόμιμη δεν ήταν σίγουρα.
Μου κάνει εντύπωση όμως,που σε ένα χώρο που είναι συγκεντρωμένοι λάτρεις του αυτοκινήτου και της οδήγησης,φένεται περίεργο κάποιος να πηγαίνει γρήγορα σε δρόμο με στροφές τη νύχτα.Ρε παιδία μήπως κρυβόμαστε πίσω απ το δαχτυλό μας?
Εσείς δηλαδή όταν βλέπεται δρόμο με στροφές δεν έχετε διάθεση να χαρείτε το αυτοκίνητό σας?
Πόσο μάλλον όταν το δρόμο αυτο τον ξέρετε απ'έξω?Εγώ το παραδέχομαι..αυτό το αδίκημα το διαπράττω τουλάχιστον 3-4 βραδιές της εβδομάδας!
Βρίσκω δηλαδή δρόμους με πολλές στροφές,πάντα νύχτα,με ελάχιστη κίνηση και κάνω το κέφι μου.Τόσα post έχω διαβάσει εδώ μέσα..για ιδανικές διαδρομές,για συγκρίσεις M3 με 350z κλπ.
Δηλαδή σε αυτές τις διαδρομές οδηγείται με βάση τα όρια?
Η αγοράζετε σπορ αυτοκίνητα για να πηγαίνετε βόλτα και να χαζεύετε τη διαδρομή?
Εκτός αν μπαίνετε κάθε βδομάδα πίστα.
Αυτή τη δυνατότητα εγώ δν την έχω.
Αλλά ακόμα και να την είχα πάλι στα βουνά θα την έβγαζα τις καθημερινές.Όλα τα περιοδικά αυτοκινήτου που δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα και μετά γράφουν γι αυτά που και πώς τα δοκιμάζουν?
Εκτός αν πηγαίνοντας με το όρια του νόμου βγάζουν συμπέρασμα πώς το πχ μοντέλο παρουσιάζει μια μικρή αστάθεια σε πατημένες στροφές των 160.Τουλάχιστον εγώ το παραδέχομαι.
Αν βρω γλυστερή πλατεία χωρίς κόσμο το χειροφρενάκι μου θα το τραβήξω.
Και ναι σε σκοτεινούς δρόμους με μία λωρίδα ανα κατεύθυνση πάω γρήγορα και συχνά παίρνω και τις 2 λωρίδες όταν έχω ορατότητα.
Και αν σε αυτή τη διαδρομή βρώ κάποιον που κάνει το ίδιο,αν είναι πίσω μου θέλω όταν τελειώσει η διαδρομή να του ΄χω κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά που μπορώ,αν είναι μπροστά μου θέλω να καταφέρω να γίνω αυτοκόλλητο στον προφυλακτήρα του.Και νομίζω πως και οι περισσότεροι απο εδώ μέσα το ίδιο κάνουν,όπως και οι περισσότεροι συντάκτες των περιοδικών?
Κάνω λάθος?
-
Οι δρόμοι δεν είναι πίστες ταχύτητας τελεία και παύλα. Τώρα εάν κάποιες φορές κάνουμε αγώνες ταχύτητας σε αυτούς αυτό είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Και αν σε αυτή τη διαδρομή βρώ κάποιον που κάνει το ίδιο,...αν είναι μπροστά μου θέλω να καταφέρω να γίνω αυτοκόλλητο στον προφυλακτήρα του.Ένας δικός μου τα κατάφερε - κι έτσι αγκαλιασμένους τους μαζέψαμε μες στ' άγρια μεσάνυχτα...
-
Σηγγνώμη ρε παιδιά...εσείς σε δημόσιο δρόμο ποτέ δεν οδηγείται το αυτοκίνητό σας σβέλτα?
Δε μιλάω οριακά..Τόσα post για πάντες..για διαδρομές..για τεχνικές οδήγησης..
Άλλοι άνθρωποι τα γράφουν?Στη βόλτα προς Σούνιο που είχατε κάνει Μ.Σάββατο με το όριο πηγαίνατε?
Όλοι οι οδηγοί αγώνων που έμαθαν να οδηγούν?
Μήπως πήρανε ένα αγωνιστικό και κατεβήκανε στους αγώνες αμέσως αφού πήρανε το δίπλωμα οδήγησης?Τα περιοδικά τι κάνουν?
Να δεχτώ οτι σε κάποιες περιπτώσεις κλείνουν κομμάτια δρόμου..
Συνέχεια αυτό κανούν?
Μια βδομάδα που έχουν το αυτοκίνητο κλείνουν συνέχεια δρόμους και το δοκιμάζουν?Νομίζω πως χωρίς λόγο δεν δέχεστε πράγματα που τα ξέρει όλος ο κόσμος.
-
Σταύρε, το θέμα έχει συζητηθεί πέραν αντοχής σε πολλές περιπτώσεις. Δεν θέλω να σου αρχίσω τις ιστορίες γιατί είσαι νέος χρήστης, αλλά μπορείς να δεις μέχρι που μπορεί να φτάσει κάθε πλευρά στο (ευτυχώς κλειδωμένο):
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 618#554618 -
Κοίταξε..το θέμα άλλος το ξεκίνησε 1 σελίδα πριν.
Το μόνο που έκανα ήταν να απαντήσω.Ειλικρινά αν κάποιος μπορεί και θέλει ας απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα.
Αν βέβαια δε θέλει γιατί δεν τον συμφέρει είναι άλλο θέμα.Αλλά όταν κάποιος με ειρωνεύεται δε μπορώ παρά να του δώσω την άποψη μου,τεκμιριωμένη με επιχειρήματα.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποια άτομα κρίνουν τα πάντα και τους πάντες, θεωρούν τους εαυτούς τους ως την αφρόκρεμα της αυτοκίνησης και ξέρουν τα πάντα για τη ζωή, χωρίς όμως να τη βιώνουν, αφού είναι κλεισμένοι σε ένα φορούμ..
Ζώα ζώα ζώα