-
Επειδή μάλλον διαβάζουν επιλεκτικά εδώ μέσα τα όσα γράφονται..
Αν και νέος χρήστης έχω διαβάσει πολλά topics..Μάλλον όσοι διαμαρτύρονται και τους κάνουν εντύπωση όσα γράφω δν έχουν διαβάσει τα παρακάτω..
Στο τοπικ για το evo,για τις lotus,για το mx-5,στο drift vs γραμμές,σε εκείνο με τις ιδανικές μας διαδρομές,και μπορώ να αραδειάσω πολλαααά ακόμη αναφέροναι τα εξής τρομερά!!!
Γρήγορη οδήγηση στους δρόμους!!!
Πλαγιολισθήσεις στους δρόμους!!!!
Kόντρες lotus-350Z..!!!!
Βόλτα στο Σούνιο!!!Προς θεού δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα παιδιά που τα έγραψαν αυτά,ούτε τα κρίνω!
Ίσα ίσα μου ακούγονται τελείως φυσιολογικά.Μακάρι να είχα μάθει και για τη βόλτα στο Σούνιο να είχα πάει κ εγώ.Τώρα γιατί μερικοί κρίνουν επιλεκτικά δν το ξέρω..
-
Παιδιά ψυχραιμία. Το Σταύρο τον πήραμε από τα μούτρα, από τα πρώτα κι όλας posts του. Η αλήθεια είναι ότι δεν είπε κάτι υπερβολικό, απλώς τέτοιου είδους κόντρες είναι συνηθισμένες εδώ πέρα.
Όπως και να' χει...
Καλωσήρθες Σταύρο(και ήρεμα στις πλατείες)
-
Το πράγμα είναι σχετικά απλό. Όταν γράφουμε για τις εμπειρίες μας από παράδοξα που μας συμβαίνουν στον δρόμο δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από τους υπόλοιπους χρήστες του forum να δέχονται άκριτα αυτά που γράφουμε παραβλέποντας το γεγονός ότι κάποια πράγματα όπως τα περιγράφουμε ακούγονται ιδιαιτέρως επικίνδυνα.
Όταν για παράδειγμα γράφεις ότι σε σκοτεινό, στενό δρόμο με στροφές πηγαίνεις με 130, τότε είναι λογικό κάποιος να σου επισημάνει ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί που βρέθηκαν με σκασμένο λάστιχο στην μέση του δρόμου αν γίνει ατύχημα. Στην θέση τους θα μπορούσε να βρεθεί αυτοκίνητο με καμένα τα πίσω φώτα, μηχανάκι χωρίς φώτα, κάποιο ζώο, ή ακόμα και κάποιος φουκαράς το αυτοκίνητο του οποίου έμεινε και περπατάει μέχρι να βρεθεί στον πολιτισμό.
Κανένας δεν είναι αναμάρτητος εδώ μέσα, απλώς κάθε πράγμα που γράφεται, κρίνεται και σχολιάζεται. Αυτή είναι και η έννοια ενός δημόσιου forum.
-
ΣταύRRoΣ46
Εδω μεσα δεν τρεχει κανεις και δεν παρανομει ποτε κανεις. Εκτος απο μενα βεβαια που το λεω ξεκαθαρα, σαν δε ντρεπομαι ο εγκληματιας...Τωρα βρεθηκες και εσυ και γιναμε δυο.
-
εισασταν 2
γιναμε 3
θα γινουμε 1013τον αραπη και αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας...
ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιο
διυλιζεται τον κονωπα και καταπινετε την καμηλο
ουπς σορρυ δεν ειναι εδω το τοπικ για τα γνωμικα?
σορρυ γιατι εκ πρωτης οψεως ετσι μοιαζει -
Κοίταξε..αν κάποιος έχει καμμένα πίσω φώτα,η δν έχει καθόλου φώτα,κ διαλέγει τέτοιο δρόμο να βολτάρει μάλλον του αξίζει μια θέση στο τοπικ αυτό,γιατί είναι δημόσιος κίνδυνος.
Ο φουκαράς για τον οποίο μου λες οτι μπορεί να περπατάει στο δρόμο δε θα με πείραζε,κ δε θα τον πείραζα,εκτός αν είναι πια τόσο εύσωμος που πιάνει 1 ολόκληρη λωρίδα.
Τη διαδρομή αυτή,και άλλες παρόμοιες,κάνω σχεδόν καθημερινά.
Δεν έχει κινδυνέψει κανείς από μένα.
Στην προκειμένη περίπτωση εγώ κινδύνεψα(και όσοι πέρασαν μετά από μένα) απ το αυτοκίνητο που σταμάτησε μέσα στη μέση.Και τέλος,δεν έχω απαίτηση να δέχεσαι άκριτα όσα γράφω,προς θεού.Αυτό που με περαξένεψε ήταν η κρίση σου.
Απαντήσεις στα ερωτήματά μου δεν πήρα,ούτε κ το περίμενα βέβαια.
Συζήτηση να γίνεται..;) -
Εγω παντως μαζι σου ειμαι (δεν ειρωνευομαι).
Το μονο προβλημα, το οποιο το ξερουμε κιολας, ειναι οτι μπορουν να σου συμβουν ενα σωρο απροοπτα σε δημοσιο δρομο και κυριως να φταινε οι αδιαφοροι εγκληματιες που μας εχουν κατακλυσει.
Το οτι αν πας με 50 θα προλαβεις να αντιδρασεις ειναι αυτονοητο αλλα αυτο το ηλιθιο χαμογελο που εχω μετα απο μια καλη βολτα δεν το αλλαζω και ας αυξανει τις πιθανοτητες μου για κατι ασχημο.
Και φυσικα ποτε καποιος δεν βρεθηκε σε ασχημη θεση (ισως ο εγωισμος του) επειδη εγω 'ετρεχα' γιατι σεβομαι και τον ανθρωπο που απλα θελει να παει οπου επιθυμει οπως επιθυμει και δεν τον ενοχλω.
Εγω φροντιζω να εχω το αμαξι μου αψογο (λαστιχα, φρενα, αναρτησεις κλπ) και να ειμαι ξεκουραστος, συγκεντρωμενος και να εχω αυτο το περιεργο συναισθημα,.....δεν μπορω να το περιγραψω ακριβως, οταν παω να ανεβω βραδυ κανα βουνο (αρκετα συχνα).
Επισης, φιλικη συμβουλη σε οσους παιρνουν τα βουνα ή ταξιδευουν νυχτα να τοποθετησουν ενα κιτ xenon (οχι πανω απο 6000Κ) και θα με θυμηθουν.
Το οπτικο σου πεδιο διευρυνεται απιστευτα και βλεπεις πολυ περισσοτερα πραγματα απο πιο μακρυα. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
...Επισης, φιλικη συμβουλη σε οσους παιρνουν τα βουνα ή ταξιδευουν νυχτα να τοποθετησουν ενα κιτ xenon (οχι πανω απο 6000Κ) και θα με θυμηθουν...Διάβασα καλά;
-
Σίγουρα απρόοπτα μπορούν να συμβούν πολλά.
Γι'αυτό και είναι αυτονόητο ότι όταν είναι κανείς πίσω απ το τιμόνι προσέχει ΠΟΛΥ κ δεν παίρνει ανόητα ρίσκα.Τα φώτα xenon σίγουρα βοηθάνε πολύ.
Αν κάποιος μπορεί να τα βάλει ας το κάνει,σίγουρα θα δει διαφορά.
Εγώ τέτοια οικονομική δυνατότητα δν έχω(φοιτητής).
Ότι χρήματα μαζεύω πάνε για βενζίνες:) -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Επισης, φιλικη συμβουλη σε οσους παιρνουν τα βουνα ή ταξιδευουν νυχτα να τοποθετησουν ενα κιτ xenon (οχι πανω απο 6000Κ) και θα με θυμηθουν...
Διάβασα καλά;
6000 βαθμους kelvin και οχι χιλιαδες €....
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
εισασταν 2
γιναμε 3
σορρυ γιατι εκ πρωτης οψεως ετσι μοιαζειΕίδες που σου χρειάστηκε τελικά το ημερολόγιο της εκκλησίας; Καλά έκανες και το κράτησες.
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Κοίταξε..αν κάποιος έχει καμμένα πίσω φώτα,η δν έχει καθόλου φώτα,κ διαλέγει τέτοιο δρόμο να βολτάρει μάλλον του αξίζει μια θέση στο τοπικ αυτό,γιατί είναι δημόσιος κίνδυνος...Πράγματι. Αλλά επειδή οι δρόμοι είναι δημόσιοι, και οι οδηγοί που μπορεί να κάνουν κάποια χαζομάρα πάρα πολλοί, έχουμε την υποχρέωση να είμαστε πολύ προσεκτικοί, και να μην θεωρούμε ως δεδομένο ότι κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με εμάς εκείνη την ώρα έχει το μυαλό του 100% στην οδήγηση. Όταν κινούμαστε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη και τους άλλους που μπορεί να μην έχουν τις ίδιες οδηγικές ανησυχίες, ικανότητες, ή και αντίληψη του κινδύνου, δεν είμαστε καλύτεροι από αυτούς.
Και τέλος,δεν έχω απαίτηση να δέχεσαι άκριτα όσα γράφω,προς θεού.Αυτό που με περαξένεψε ήταν η κρίση σου.
Απαντήσεις στα ερωτήματά μου δεν πήρα,ούτε κ το περίμενα βέβαια.
Συζήτηση να γίνεται..;)Τα ερωτήματα σου ήταν σχετικά με πράξεις άλλων, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω εγώ (αν και τώρα τελευταία συνηθίζεται). Επίσης, λάβε υπόψη ότι αυτό είναι ένα μεγάλο forum και είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να παρακολουθούν όλοι όλα τα θέματα.
Πάντως μην νομίζεις ότι προσπάθησα να σε ειρωνευτώ. Επειδή δεν έχω προσωπική εμπειρία από τον συγκεκριμένο δρόμο (όπως έγραψα, άλλωστε) διατύπωσα την έκπληξη μου για το πώς μπορεί να είναι συμβατοί όλοι οι παράγοντες που παράθεσα.
-
Είμαι πολύ προσεκτικός και ούτε απαιτώ το 100% της προσοχής των άλλων να είναι στην οδήγηση,αλλά και ουτέ να έχουν τις ίδιες οδηγικές ανησυχίες με μένα..
Αυτό που απαιτώ όμως είναι να μην είναι ανεύθυνοι και να προσέχουν εστώ και στοιχειοδώς τους υπόλοιπους που κινούνται στο δρόμο μαζί με αυτούς.
Εγώ το κάνω.Αυτοί γιατι όχι? -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
εισασταν 2
γιναμε 3
σορρυ γιατι εκ πρωτης οψεως ετσι μοιαζειΕίδες που σου χρειάστηκε τελικά το ημερολόγιο της εκκλησίας; Καλά έκανες και το κράτησες.
και οι κρινοντες θα κριθουν.....
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Είμαι πολύ προσεκτικός και ούτε απαιτώ το 100% της προσοχής των άλλων να είναι στην οδήγηση,αλλά και ουτέ να έχουν τις ίδιες οδηγικές ανησυχίες με μένα..Αυτό που απαιτώ όμως είναι να μην είναι ανεύθυνοι και να προσέχουν εστώ και στοιχειοδώς τους υπόλοιπους που κινούνται στο δρόμο μαζί με αυτούς.
Εγώ το κάνω.Αυτοί γιατι όχι?Γιατί ενδεχομένως να μην περνάει από το μυαλό τους ότι κάποιος θεωρεί λογικό να οδηγεί σε ένα στενό σκοτεινό δρόμο με στροφές και θάμνους με 130 χλμ, Σταύρο.
-
Το θέμα δεν είναι εάν κάποιος δικαιούται να τρέχει με 130 κάπου όπου το όριο είναι 50. Εάν πιστεύει πως αυτό μπορεί να γίνεται ελαφρά τη καρδία, τότε πάω πάσο- απλά το θεωρώ επίκινδυνο. Δεν λέω πως δεν το κάνω, αλλά αναγνωρίζω πως παρασύρομαι και καλό θα ήταν για όλους μας να είμαστε συγκρατημένοι.
Το ζήτημα όμως για μένα είναι πως έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε να αποφύγουμε το ατύχημα. Δε μου λέει τίποτε ποιος φταίει από νομικής απόψεως, το θέμα είναι να μη γίνει το κακό!
Αν οδηγώντας αυξάνω την πιθανότητα να γίνει ατύχημα, μεγιστοποιώντας τις συνέπειες του λάθους του άλλου, κατά τη γνώμη μου προκαλώ την τύχη μου- πέραν του ότι συχνά παρανομώ.
Είπαμε, όλοι κάποιες στιγμές παρασυρόμεθα, αλλά όχι και να το προβάλλουμε με υπερηφάνια και ύφος 'δεν τρέχει τίποτε, τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι ασφαλέστατα στα 235 όταν περνάμε έξω από σχολείο'.
Ας σημειωθεί πως δεν αυτή η δημοσίευση δεν απευθύνεται προς οποιονδήποτε συγκεκριμένα, απλά ήθελα να τονίσω πως είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου πως ύψιστη προτεραιότητα είναι να μη γίνει τελικά το ατύχημα και όχι ποιος φταίει κτλ.
-
Να απαντήσω..
1.Δεν το κάνω ελαφρά την καρδία..είμαι πολύ προσεκτικός και δεν έχω ποτέ ενοχλήσει κανένα.
2.Δεν παρασύρομαι.Συνειδητά το κάνω.Γιαυτό το λόγο οδηγώ απ το σπίτι μου ως εκεί.Για να οδηγήσω γρήγορα αλλά με ασφάλεια και σεβασμό για τους άλλους.Δε ρισκάρω.
3.Δεν το προβάλλω με υπερηφάνεια κ ύφος'δεν τρέχει τίποτε, τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι ασφαλέστατα στα 235 όταν περνάμε έξω από σχολείο'.
Στην πόλη δν τρέχω ποτέ.
Δεν κρίνω όσους το κάνουν.
Απλά δε με ιντριγκάρει.
Προτιμώ το βουνό που άντε να συναντήσω 2-3αυτοκίνητα.Άλλωστε συνήθως πάω μετά τις 12 το βράδυ. -
Το κουραζετε..
-
@ ΣταύRRoΣ46
Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες, και δεν ξέρω τι έγινε στην περίπτωση σου. Μίλησα εντελώς γενικά, σχετικά με τα της αποφυγής ενός ατυχήματος. Ως εκ τούτου, δεν παίρνω θέση επί του περιστατικού που συμμετείχες, και φυσικά δεν το είχα κατά νου όταν έγραψα πιο πάνω τη γνώμη μου.
On topic:
Κλασική ιστοριά. Βγαίνει από διασταύρωση μεσήλικη κυρία χωρίς να κοιτάξει καν... είχε στοπ, αλλά επειδή η διασταύρωση ήταν αρκετά ανοικτή, είχε και ορατότητα. Άρα, θα μπορούσε τουλάχιστον να με υπολογίσει.
Όταν την πλησίασα μετά στο επόμενο φανάρι (όχι επίτηδες), κοιτάω και την βλέπω να οδηγεί και να βάφεται!!! Απορώ πως επιβιώνουν...
Για να πω βέβαια του στραβού το δίκιο, όλο από κάτι τέτοιους-ες έχω κινδυενέψει και όχι από τους 'γρήγορους'.
-
στην πρώτη ζώο...χωρίς πολλά λόγια (κοντεϊνερ έχει πάνω)
[img=http://img139.imageshack.us/img139/824/63pa00010hs.th.jpg]και στην δεύτερη ζώο (μάλλον κανας γιατρός) στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου έβαλε το αμάξι μέσα σε παρκάκι!! για να έχει σκιά κάτω από ένα δέντρο ενώ υπήρχαν αρκετές θέσεις στα διάφορα πάρκινγ... Να γιατί πρέπει να αγοράζει κανένας Land Cruiser...
[img=http://img66.imageshack.us/img66/9279/64g900026bb.th.jpg]
Ζώα ζώα ζώα