-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πάντως 60 έξω από σχολείο είναι αρκετάΠιθανόν.. μάλλον έτσι είναι. Απο την άλλη δεν μιλάμε για στενάκι, μιλάμε για μικρή λεοφώρο με διάζωμα (και λουλούδια) στη μέση. Είναι δύσκολο να πάς με 30-40 όταν δεν έχει κίνηση...
Και το πρόβλημά μου δεν είναι να σταματήσω βέβαια να περάσει ο πεζός, ίσα ισα.. Με νευριάζει (και φοβίζει) που ο δήμος έχει εμπιστευτεί την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε κάποια άσχετη υπάλληλο, που θεωρεί οτι οι νομοι της φύσης υποτάσσονται στην ύψωση της ταμπέλας 'ΣΤΟΠ' που κρατάει, και όχι μόνο αυτό, αλλά βιάζει και τα παιδιά να περάσουν εκείνη τη στιγμή...
Πχ πετάγεται απο το πεζοδρόμιο σαν τους τροχαίους με τα ραντάρ ενώ έχει δεί οτι είσαι ένα αυτοκίνητο και κανείς απο πίσω (θα μπορούσε να περιμένει να περάσεις) και ενώ έχεις φτάσει μέσα στη στροφή, και ταυτόχρονα φω΄ναζει και στα πιτσιρίκια, 'Περάστε, περάστε!!!'
Πές οτι μια μέρα έχει βρέξει και καποιος δεν προλάβει να φρενάρει. Τί γίνεται μετά....; -
Έχεις δίκιο KiloMeater, έχει τύχη και εμένα παρόμοιο περιστατικό, εντάξει πετάγεσαι μπροστά στο αυτοκίνητο, τουλάχιστον περίμενε να δεις θα σταματήσει προτού κάνεις νόημα στα παιδάκια να περάσουν.
-
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
Στο ΑΒ του Π.Φαλήρου, βλέπω δύο trendy 40/something τύπισσες να φορτώνουν δίπλα μου τα ψώνια τους στο τεράστιο Lexus τους - παρκαρισμένες σε δύο θέσεις, η μία για ανάπηρους!
Ευγενικά τους απευθύνω το λόγο και τους λέω: 'Καλημέρα. Ελπίζω να μην έχετε κάποιο ανάπηρο στο σπίτι, γιατι του έχετε πάρει την θέση!'.
Η απάντηση που έλαβα: 'Το βλέπουμε!', και μου γυρίσανε την πλάτη.
Όταν γύρισαν την πλάτη, μπήκες στον πειρασμό να ρίξεις από μια φάπα στο σβέρκο της καθεμιάς? Δεν θα το έκανα, ομολογώ όμως πως θα συγκρατιόμουν με δυσκολία
Και τη θα κερδίσει με τις φάπες; Τίποτα! Απλός θα ξεκινήσει τρικούβερτος καβγάς…Αυτές οι «νοικοκυρές» δεν πρόκειται να καταλάβουν παρά μόνο αν αποκτούσαν έναν ανάπηρο στην οικογένεια τους, το οποίο δεν θα το ευχόμουνα ούτε στο χειρότερο εχθρό μου.
Τίποτα δεν θα κερδίσει. Γι'αυτό και έγραψα ότι δεν θα το έκανα ούτε εγώ. Ο πειρασμός μεγάλος όμως να την σβερκώσεις όπως σου γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην Ελλάδα ακόμα θεωρούμε ζώον τον πεζό που τολμάει να μπει στον δρόμο μας,αντι να κανουμε το παν για να τον διευκολύνουμε.Δεν το λεω για να θιξω καποιον προσωπικα, αλλα αυτο το πράγμα ειναι αδιανόητο σε χώρες (πλην Ελλάδας) όπου οι κάτοικοι έχουν λευκό δέρμα και μέσο όρο ζωής πάνω απο τα 50 χρόνια...
εχχχμμ, ΕΙΝΑΙ ζωον ο πεζος που μπαινει στον δρομο μας ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ, με απαιτηση να σταματησει το συμπαν για να περασει η αρχοντια του. Και φυσικα οχι το παν δεν θα κανω, αλλα δεν σηκωσω ουτε το μικρο μου δαχτυλακι (εκτος αν παει να βγει απο πανω, οποτε θα σηκωσω το μεσαιο δαχτυλακι...) για να περασει το γαιδουρι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στην Ελλάδα ακόμα θεωρούμε ζώον τον πεζό που τολμάει να μπει στον δρόμο μας,αντι να κανουμε το παν για να τον διευκολύνουμε.
Δεν το λεω για να θιξω καποιον προσωπικα, αλλα αυτο το πράγμα ειναι αδιανόητο σε χώρες (πλην Ελλάδας) όπου οι κάτοικοι έχουν λευκό δέρμα και μέσο όρο ζωής πάνω απο τα 50 χρόνια...
εχχχμμ, ΕΙΝΑΙ ζωον ο πεζος που μπαινει στον δρομο μας ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ, με απαιτηση να σταματησει το συμπαν για να περασει η αρχοντια του. Και φυσικα οχι το παν δεν θα κανω, αλλα δεν σηκωσω ουτε το μικρο μου δαχτυλακι (εκτος αν παει να βγει απο πανω, οποτε θα σηκωσω το μεσαιο δαχτυλακι...) για να περασει το γαιδουρι...
Εχμ... για διάβαση δεν μιλάμε?
-
Στο ΑΒ του Π.Φαλήρου, βλέπω δύο trendy 40/something τύπισσες να φορτώνουν δίπλα μου τα ψώνια τους στο τεράστιο Lexus τους - παρκαρισμένες σε δύο θέσεις, η μία για ανάπηρους!
Ευγενικά τους απευθύνω το λόγο και τους λέω: 'Καλημέρα. Ελπίζω να μην έχετε κάποιο ανάπηρο στο σπίτι, γιατι του έχετε πάρει την θέση!'.
Όταν γύρισαν την πλάτη, μπήκες στον πειρασμό να ρίξεις από μια φάπα στο σβέρκο της καθεμιάς? Δεν θα το έκανα, ομολογώ όμως πως θα συγκρατιόμουν με δυσκολία
Και τη θα κερδίσει με τις φάπες; Τίποτα! Απλός θα ξεκινήσει τρικούβερτος καβγάς…Αυτές οι «νοικοκυρές» δεν πρόκειται να καταλάβουν παρά μόνο αν αποκτούσαν έναν ανάπηρο στην οικογένεια τους, το οποίο δεν θα το ευχόμουνα ούτε στο χειρότερο εχθρό μου.
Εγω αυτο που θα ευχομουν (και θα της ελεγα στεγνα μπας και της κινησω καποιο ενδιαφερον) θα ηταν να μεινει ΕΚΕΙΝΗ αναπηρη και μετα να μην μπορει να κανει καμμια δουλεια εξ'αιτιας των αλλων που θα πιανουν την θεση της, οτι εκανε και εκεινη...
το political correctness μας εχει φαει σε αυτη την χωρα και εχουν αποθρασυνθει ολοι αυτοι οι καφροι...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Στην Ελλάδα ακόμα θεωρούμε ζώον τον πεζό που τολμάει να μπει στον δρόμο μας,αντι να κανουμε το παν για να τον διευκολύνουμε.
Δεν το λεω για να θιξω καποιον προσωπικα, αλλα αυτο το πράγμα ειναι αδιανόητο σε χώρες (πλην Ελλάδας) όπου οι κάτοικοι έχουν λευκό δέρμα και μέσο όρο ζωής πάνω απο τα 50 χρόνια...
Εχμ... για διάβαση δεν μιλάμε?
Ναι διάβαση και μάλιστα σχολείου, οπότε δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας. Όμως είναι άλλο να πας να περάσεις και να περιμένεις οτι θα σε σεβαστεί ο οδηγός, και άλλο να πετάγεσαι σαν το χάρο εμπρός του διεκδικώντας την προτεραιότητα αυτή με πολύ άκομψο τρόπο και ταυτόχρονα βάζοντας σε κίνδυνο τους πάντες.
Νομίζω οτι σε συνδιασμό με τους νόμους καλό είναι να υπάρχει και λίγη κοινή λογική, έστω καλοί τρόποι βρε παιδί μου! Σκέψου την ίδια 'κυρία' που περιγράφω και κάθε φορά βρίζω απο μέσα μου, να είχε λίγο πιο διακριτική παρουσία, πιο σοβαρή στάση και να έσκαγε και ένα χαμογελάκι που και πού στους οδηγούς. Θα μίλαγε κανείς; Πόσο δύσκολο θα της ήταν;
-
Εγω μιλαγα για αυτους που περνανε ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ τους κ@λωσει με την λογικη 'ο πεζος εχει παντα προτεραιοτητα' (που φυσικα ΔΕΝ ισχυει), πραγμα που δηλωσα και στο προηγουμενο ποστ. Ο Tiger δεν ηταν και πολυ συγκεκριμενος. Στην προκειμενη περιπτωση κατ'εμε μλκς ειναι εκεινος που εβαλε την διαβαση μετα απο στροφη, ειδικα αφου πανω στην στροφη υπαρχει και φαναρι.
-
Παρελθόν θα αποτελεί από το Σεπτέμβριο η εξαίρεση των επαγγελματιών οδηγών από τη χρήση της ζώνης ασφαλείας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους επαγγελματιών οδηγών, ο αναμορφωμένος κώδικας οδικής κυκλοφορίας θα προβλέπει την υποχρεωτική χρήση της ζώνη ασφαλείας από τους οδηγούς ταξί, λεωφορείων υπεραστικών και αστικών καθώς και φορτηγών αυτοκίνητων. Επίσης, υποχρεωτική θα είναι η χρήση της ζώνης και για τους επιβάτες των υπεραστικών λεωφορείων καθώς και για τον επιβάτη του ταξί που θα κάθεται στη μπροστινή θέση. Διπλάσια τα πρόστιμα για μη χρήση ζώνης και κράνους. Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης όποιου σταθμεύσει παρανόμως σε θέση που προορίζεται για όχημα συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες. Επίσης τουλάχιστον διπλασιάζεται το πρόστιμο για κυκλοφορία στις λεωφορειωλωρίδες και από 83 ευρώ αυξάνεται κατ' ελάχιστον σε 166.
Πηγή: ΝΕΤ
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ο πεζος ειναι γαϊδουρι,κουφος,στραβος,ηλιθιος,μαστουρωμενος,προκλητικος και οτιδηποτε αλλο,ειδικά στην Ελλάδα.
Εμεις παλι θελουμε να φτασουμε σπιτι μας χωρις να τον πατησουμε,έστω και για να μην λερωσουμε τον προφυλακτήρα μας,άρα αναγκαστικα ριχνουμε τον εγωισμο μας και αυξανουμε την προσοχη μας.
Εχει κανενα νοημα να βρισω την γιαγια με το καροτσι που παζαρευει να περάσει με κόκκινο;Η μήπως είμαι δικαστής Dread και νομιμόφρων αν της κλεισω επιδεικτικά τον δρόμο;Μαλλον καραγκιόζης είμαι.
-
Ζώο ένας τύπος με enduro μηχανή που έκανε ένα edo στη Βασ.Σοφίας σήμερα και κόντεψε να τσακιστεί!!
Το γέλιο είναι ότι ενώ το edo ήταν ΦΟΒΕΡΟ και επειδή είναι και ψηλή η μηχανή, ανέβηκε στο θεό ο τύπος, με το που προσγειώθηκε κιτρίνισε από την τρομάρα του, γιατί ήταν τόσο οριακό (και προφανώς του βγήκε κατά λάθος) που κόντεψε να πέσει!!
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Ζώο ένας τύπος με enduro μηχανή που έκανε ένα edo στη Βασ.Σοφίας σήμερα και κόντεψε να τσακιστεί!!Το γέλιο είναι ότι ενώ το edo ήταν ΦΟΒΕΡΟ και επειδή είναι και ψηλή η μηχανή, ανέβηκε στο θεό ο τύπος, με το που προσγειώθηκε κιτρίνισε από την τρομάρα του, γιατί ήταν τόσο οριακό (και προφανώς του βγήκε κατά λάθος) που κόντεψε να πέσει!!
Έλιωσα στο γέλιο μιλάμε! Μου θύμισες βράδυ στην μητροπόλεως, 'ζητάς' σταματάει το κόκκινο, και ενώ έβλεπε κάτι γκομενίτσες, ξεχνάει να βγάλει πόδι, και...... φανταστείτε τώρα τι έγινε γύρω...
-
(snip) Επίσης, υποχρεωτική θα είναι η χρήση της ζώνης και για τους επιβάτες των υπεραστικών λεωφορείων καθώς και για τον επιβάτη του ταξί που θα κάθεται στη μπροστινή θέση. (snip)Ενδιαφέρον. Να δούμε αν οι ταρίφες κάνουν καμμιά απεργία γι'αυτό. (Μακάρι).
BTW πήγα στη Γερμανία και στο λεωφορείο από το αεροδρόμιο της Κολωνίας μέχρι την Βόννη φόραγα ζώνη, που είχαν όλα τα καθίσματα!!
-
Παρελθόν θα αποτελεί από το Σεπτέμβριο η εξαίρεση των επαγγελματιών οδηγών από τη χρήση της ζώνης ασφαλείας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους επαγγελματιών οδηγών, ο αναμορφωμένος κώδικας οδικής κυκλοφορίας θα προβλέπει την υποχρεωτική χρήση της ζώνη ασφαλείας από τους οδηγούς ταξί, λεωφορείων υπεραστικών και αστικών καθώς και φορτηγών αυτοκίνητων. Επίσης, υποχρεωτική θα είναι η χρήση της ζώνης και για τους επιβάτες των υπεραστικών λεωφορείων καθώς και για τον επιβάτη του ταξί που θα κάθεται στη μπροστινή θέση. Διπλάσια τα πρόστιμα για μη χρήση ζώνης και κράνους. Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης όποιου σταθμεύσει παρανόμως σε θέση που προορίζεται για όχημα συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες. Επίσης τουλάχιστον διπλασιάζεται το πρόστιμο για κυκλοφορία στις λεωφορειωλωρίδες και από 83 ευρώ αυξάνεται κατ' ελάχιστον σε 166.Πηγή: ΝΕΤ
για το α)
ΜΟΝΟ στην μπροστα θεση? Ε ρε πστ μου, ΕΝΑ πραγμα δεν μπορουν να κανουν σωστα σε αυτη την χωρα?
για το β) Αυτο πως μπορει να γινει? Η σταθμευση ειναι παραβαση καποιας διαρκειας, χωρις τον οδηγο μεσα. Πως θα αφαιρειται το διπλωμα? Θα καθεται να περιμενει το τροχομπατσακι τον οδηγο να επιστρεψει για να παρει το οχημα του? Δεν παιζει αυτο...
Tiger
10 φορες καλυτερα να βριστω με οποιονδηποτε και να τον τρομαξω λιγο (γιατι ετσι θα περασω στο κουφιο του κεφαλι οτι με την μλκια που κανει, ΑΥΤΟΣ θα φαει το κεφαλι του) με αποτελεσμα να αναθεωρησει τις αποψεις του για το πως περναμε τον δρομο, παρα να περνανε αερα πατερα οπου και οποτε μεχρι να τους φαει καποιος.
Ο πατερας της θειας μου ετσι πηγε...Ηρθε απο το χωριο του μια ωραια πρωια (που μεχρι το 2002 κυκλοφορουσε με γαιδουρακι και δεν ειχε ουτε τηλ), και πηγε να περασει κεντρικοτατο δρομο στην Αγ Παρασκευη προτασσοντας χερι, διατασσοντας τα αυτοκινητα να σταματησουν και ξεκινωντας να περασει τον δρομο. Οταν φυσικα ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ να σταματησουν, τον πηραν μαζι τους. Τι να πεις σε αυτο τον οδηγο που ενω πηγαινε κανονικα, ξαφνικα ειδε εναν παππου να αποφασιζει να περασει την λεωφορο? Αν ειχε φαει 2-3 τρομαρες ομως, δεν θα περναγε ετσι τον δρομο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τίποτα δεν θα κερδίσει. Γι'αυτό και έγραψα ότι δεν θα το έκανα ούτε εγώ. Ο πειρασμός μεγάλος όμως να την σβερκώσεις όπως σου γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη
Ούτε σβέρκωμα ούτε άλλη χειρονομία.
Απλά λές 'άντε βρε παλιόγρια'.Δεν θα δείτε πιο κόκκινο πράμα από 40+ που τη λές έτσι.
(Από τη σύγχιση μπορεί να αποκτήσει και κανένα εγγεφαλικό και να δικαιούται την αναπηρική θέση ) -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ούτε σβέρκωμα ούτε άλλη χειρονομία.
Απλά λές 'άντε βρε παλιόγρια'.Πράγματι, η χειρότερη τιμωρία!!
-
Ζώα όσοι παίρνουν το φορτηγό για να πάνε για ψώνια στο σούπερ-μάρκετ.
Opel Frontera με γυναίκα οδηγό γύρναγε με δυσκολία κάνοντας διαρκώς τον κύκλο υπόγειου πάρκινγκ και προσπερνώντας 5-6 θέσεις που ήταν για κοινό ΙΧ. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα βρήκε τη διπλή θέση που έψαχνε. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ζώα όσοι παίρνουν το φορτηγό για να πάνε για ψώνια στο σούπερ-μάρκετ.
Opel Frontera με γυναίκα οδηγό γύρναγε με δυσκολία κάνοντας διαρκώς τον κύκλο υπόγειου πάρκινγκ και προσπερνώντας 5-6 θέσεις που ήταν για κοινό ΙΧ. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα βρήκε τη διπλή θέση που έψαχνε.θανατηφόρος συνδυασμός
-
Η μάρκα δεν παίζει ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις.
-
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους επαγγελματιών οδηγών, ο αναμορφωμένος κώδικας οδικής κυκλοφορίας θα προβλέπει την υποχρεωτική χρήση της ζώνη ασφαλείας από τους οδηγούς ταξί, λεωφορείων υπεραστικών και αστικών καθώς και φορτηγών αυτοκίνητων.
Πηγή: ΝΕΤΣτρουμφάκια;
Ζώα ζώα ζώα