-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ζώα ατελείωτα...Αυτοί που παρκάρουν σε θέσεις αναπήρων. Στο καρφούρ σήμερα το πρωί, με άδειο το πάρκινγκ. Έτυχε και είδα δύο οδηγούς που καταλάμβαναν αναπηρικές θέσεις ότι δεν ήταν ανάπηροι, ούτε μετέφεραν ανάπηρους.
Jacob
Είναι από τις περιπτώσεις που δεν κρατιέμαι. Η γυναίκα μου προσπαθεί να με συγκρατήσει αλλά κάνω το εξής:
Πηγαίνω δίπλα τους μόλις παρκάρουν στη θέση αναπηρικού, και ευγενικότατα τους ρωτώ αν χρειάζονται βοήθεια. Όταν με κοιτούν με το ηλίθιο εκείνο βλέμα, συνεχίζω και τους λέω πως επειδή στάθμευσαν στη συγκεκριμένη θέση φαντάστηκα πως πιθανώς να χρειάζονται και βοήθεια.
Τελικά αποδεικνύεται πως όλοι αυτοί είναι άτομα μειωμένης κινητικότητας εγκεφαλικών κυττάρων, άρα, τυπικά μάλλον δικαιούνται τη θέση... -
Zώο ήταν η κυρία κάτω από τη διάβαση της Συγγρού στην Αμφιθέας που είχε ένα μικρό το πολύ 2 ετών στο δίπλα κάθισμα χύμα. Όταν της την είπα, με κοίταζε σαν χάνος...
Ζώο ήταν και ο νεαρός μπούλης που πετάχτηκε με το SUV του χτες βράδυ από διασταύρωση της Αλίμου αφρενάριστος και κατευθείαν στην αριστερή λωρίδα, χωρίς λόγο. Η Αλίμου τελείως άδεια, εγώ κατέβαινα με μηχανή στην αριστερή λωρίδα με κάποια χιλιομετράκια (όχι τίποτα τρομερό, απλά σβέλτα) και χρειάστηκε να πιέσω λίγο τα φρένα, χωρίς να ανησυχήσω ιδιαίτερα... (άλλος μπορεί και να ανησυχούσε). Όταν τον ψιλοέκραξα στο επόμενο φανάρι, με κοιτούσε ειρωνικά και γέλασε... Ήταν που είχα και κοπέλα μαζί μου και δεν ήθελα να κάνω σκηνικό, αλλιώς θα είχε φάει κρανιά ο μπούλης...
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ζώα ατελείωτα...Αυτοί που παρκάρουν σε θέσεις αναπήρων. Στο καρφούρ σήμερα το πρωί, με άδειο το πάρκινγκ. Έτυχε και είδα δύο οδηγούς που καταλάμβαναν αναπηρικές θέσεις ότι δεν ήταν ανάπηροι, ούτε μετέφεραν ανάπηρους.
Jacob
Ναι ρε παιδι μου τι γαιδουρια ειναι αυτοι!!
Καποια στιγμη ειχε ζητησει το Υπουργειο Υγειας, το προστιμο για παρκαρισμα σε θεση αναπηρου να αυθηθει στα 800 ευρώ.... αλλα δεν ξερω τι εγινε υστερα....μαλλον τιποτα.
Αν γινοταν, μια βολτα οπου εχει θεσεις, θα βγαζαν τα λεφτα του μηνα!!
-
Απίστευτα ζώα και αυτοί που σε ροή με 80Km στην εθνική σε ώρα επιστροφής κολλάνε 2 μέτρα πίσω σου. Θέλει πολύ μυαλό ρε;
Τρελό ζώο και η νεαρά με το Grand Vitara που προσπαθούσε να παρκάρει σε στενάκι της Φωκίωνος σταματώντας πάνω στους προφυλακτήρες των παρκαρισμένων αφού πρώτα έσπρωχνε για να βεβαιωθεί ότι δεν πάει άλλο... Όταν την παρακάλεσα να σταματήσει αυτό που κάνει με κοίταξε τόσο υποτιμητικά που γύρισαν τα μυαλά μου ανάποδα ενώ η επίσης νεαρά και με επίπεδο συνοδηγός, την παρότρυνε να μην ασχολείται...
Το σκέφτομαι και τρελαίνομαι τώρα. Τότε δεν ξέρω πως κρατήθηκα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
...Ζώο ήταν και ο νεαρός μπούλης που πετάχτηκε με το SUV του...Τον στραβοκοίταξες? Ντροπή σου! Την επόμενη φορά θα είναι με το μπαμπά του (που κάνει τα ίδια και χειρότερα)...
Οσο για τις θέσεις αναπήρων...το βλέπω συνέχεια στα Σπάτα και πλέον σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Και θα θυμάσται ίσως το περιστατικό με την ξανθιά, high-class κυρία που πάρκαρε **πλαγίως **και στις δύο θέσεις **αναπήρων **στο Super Market στην Βουλιαγμένης - όταν της είπα το βλακώδες 'Συγνώμη, εδώ δεν είναι θέση για ανάπηρους?' με έβαλε στην θέση μου λέγοντας 'εχω μωρό παιδί! (ηλίθιε)'. Θα εννούσε, ίσως, οτι η φιλιππινέζα της ήταν σε άδεια οπότε, ουσιαστικά, ήταν προσωρινώς, ανάπηρη και εκείνη !
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Απίστευτα ζώα και αυτοί που σε ροή με 80Km στην εθνική σε ώρα επιστροφής κολλάνε 2 μέτρα πίσω σου. Θέλει πολύ μυαλό ρε;2 μέτρα είναι πολλά! Πολύ πιο κοντά έρχονται μερικοί..
Σ'αυτούς αξίζει να ακουμπάς το φρένο ίσα-ίσα καθώς οδηγείς, τόσο όσο χρειάζεται για να ανάβει το φως του φρένου πίσω. Άλλη λύση είναι να ανάβεις τον πίσω προβολεα ομίχλης, αλλά πιθανότατα θα το καταλάβει, και το γιδιστάν που σε ακολουθεί θα εκνευριστεί περισσότερο. Άρα η λύση που προτείνεται είναι η πρώτη, που θα τον αναγκάσει να κρατάει μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας. Όλα αυτά βέβαια αν δε μπορείς να κάνεις δεξιά, γιατί συμφαίρει περισσότερο να τον αφήσεις να πάει στο διάολο -
εγω θα παρω ενα μπαστουνι του baseball...και οποιος θελει ας φερει αντιρρηση σε παρατηρηση...
πανε παρκαρουν οπου ναναι λες και οι ανθρωποι με προβληματα μπορουν να πηδανε αμαξια... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Απίστευτα ζώα και αυτοί που σε ροή με 80Km στην εθνική σε ώρα επιστροφής κολλάνε 2 μέτρα πίσω σου. Θέλει πολύ μυαλό ρε;
2 μέτρα είναι πολλά! Πολύ πιο κοντά έρχονται μερικοί..
Σ'αυτούς αξίζει να ακουμπάς το φρένο ίσα-ίσα καθώς οδηγείς, τόσο όσο χρειάζεται για να ανάβει το φως του φρένου πίσω. Άλλη λύση είναι να ανάβεις τον πίσω προβολεα ομίχλης, αλλά πιθανότατα θα το καταλάβει, και το γιδιστάν που σε ακολουθεί θα εκνευριστεί περισσότερο. Άρα η λύση που προτείνεται είναι η πρώτη, που θα τον αναγκάσει να κρατάει μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας.** Όλα αυτά βέβαια αν δε μπορείς να κάνεις δεξιά**, γιατί συμφαίρει περισσότερο να τον αφήσεις να πάει στο διάολοΜια παρατήρηση, στην ΕΟ η αριστερη δεν ειναι λωρίδα πορείας.Το ότι στην αριστερη υπαρχει αλλο οχημα μπροστα που βραδυπορει δεν σημαινει οτι πρεπει να κανουμε και εμεις το ίδιο και να μαμησουμε ολο το συμπαν.
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Τελικά, αυτό το thread είναι ψυχαναλυτικό. Γράφεις, και νοιώθεις καλύτερα. Ώσπου να συναντήσεις κάτι χειρότερο στο δρόμο...Jacob
Πολύ σωστό. Προσωπικά διαβάζοντας αυτά που γράφονται εδώ νοιώθω ότι δεν είμαι ο μόνος 'παράξενος' που βλέπω όλα αυτά τα στραβά.
Για τις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για αναπήρους στα καταστήματα τα έχω χώσει κατ΄επανάληψη. Αλλά τι να γίνει μάλλον υπάρχουν αρκετοί τριγύρω μας με εγγεφαλική αναπηρία.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μια παρατήρηση, στην ΕΟ η αριστερη δεν ειναι λωρίδα πορείας.Το ότι στην αριστερη υπαρχει αλλο οχημα μπροστα που βραδυπορει δεν σημαινει οτι πρεπει να κανουμε και εμεις το ίδιο και να μαμησουμε ολο το συμπαν.
Σωστά. Εγώ μιλάω για κάθε περίπτωση που κάποιος πυροβολημένος κολλάει πίσω μας. Δε μιλάω για κάτι συγκεκριμένο (εθνική, στενάκι κτλ), απλά βρήκα αφορμή να το γράψω επειδή το παλικάρι μίλαγε για αποστάσεις...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μια παρατήρηση, στην ΕΟ η αριστερη δεν ειναι λωρίδα πορείας.Το ότι στην αριστερη υπαρχει αλλο οχημα μπροστα που βραδυπορει δεν σημαινει οτι πρεπει να κανουμε και εμεις το ίδιο και να μαμησουμε ολο το συμπαν.
Σωστά. Εγώ μιλάω για κάθε περίπτωση που κάποιος πυροβολημένος κολλάει πίσω μας. Δε μιλάω για κάτι συγκεκριμένο (εθνική, στενάκι κτλ), απλά βρήκα αφορμή να το γράψω επειδή το παλικάρι μίλαγε για αποστάσεις...
Aυτο που χρειαζεται ειναι ενα ποτηρι ΧΧL Μιλσεικ να του το σφεντονισεις στο Παμπριζ οπως στη ταινια ' the snatch' και μετα να τον βλεπεις να απογειωνεται απο κανα γκρεμο.ιιιιΙΙΙΙΙΙΙΙ WOOOSSHHHH BOooMMM
Παντως μπορεις να ανεβαζεις κατεβαζεις συνεχεια χιλιομετρα και να τον κανεις να λειωσει τα φρενα και το συμπλεχτη του -
Μισό λεπτάκι. Όταν ο δρόμος είναι πήχτρα και όλες οι λωρίδες έχουν καταληφθεί, δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ που πάω με 80 και θέλω να πάω γρηγορότερα αλλά δεν μπορώ λόγω της κίνησης, θα πρέπει να δώσω τη θέση μου στον αφιονισμένο που κολλάει πίσω μου. Να περιμένει όπως όλος ο κόσμος.
-
Αφού παρκάρω το αυτοκίνητο μου σε υπόγειο πάρκιν σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν πάω να πάρω το ανσασέρ οπου ακριβώς δίπλα του υπήρχε θέση στάθμευσης για ανάπηρους και βλέπω μια τύπισσα να παρκάρει και να κατεβαίνει από το αμάξι της. Την πλησιάζω και της λέω ότι έχει παρκάρει σε θέση για ανάπηρους και αυτή μου απαντάει, και εγώ ανάπηρη είμαι (προφανώς στο μυαλό), την έβρισα όσο μπορούσα και μετά βρισκόμουν στο δίλημμα να της χαράξω το κ@λαμαξο που είχε ή όχι, γιατί δεν νομίζω ότι μπορούν να καταλάβουν διαφορετικά παρά μόνο αν βρίσκουν ζημίες στο αμάξι τους ή αν μείνουν οι ίδιοι σε καροτσάκι. Τελικά δεν το έκανα αν και το ήθελα. Σημειωτέων ότι το πάρκιν ήταν σχεδόν άδειο.
-
Ο χρήστης r1fat έγραψε:
την έβρισα όσο μπορούσα και μετά βρισκόμουν στο δίλημμα να της χαράξω το κ@λαμαξο που είχε ή όχι,Ε οχι και να γίνεις πιο ζώο απ το ζωο!!!
-
Δίκιο έχεις xristos69 αλλά πώς να τους δώσεις να καταλάβουν όταν δεν παίρνουν από λόγια, δεν επικροτώ τέτοιες κινήσεις αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πονέσουν για βάλουν το λιγοστό μυαλό τους να σκεφτεί ότι αυτό που κάνουν είναι κάτι παραπάνω από μια απλή μ@λ@κί@. Δεν το έχω κάνει ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνω, αλλά ήταν η πρώτη φορά που το σκέφτηκα σοβαρά.
-
Δεν χρειάζεται να της χαράξεις το αμάξι...
Αρκεί να της φτύσεις τα χερούλια...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μισό λεπτάκι. Όταν ο δρόμος είναι πήχτρα και όλες οι λωρίδες έχουν καταληφθεί, δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ που πάω με 80 και θέλω να πάω γρηγορότερα αλλά δεν μπορώ λόγω της κίνησης, θα πρέπει να δώσω τη θέση μου στον αφιονισμένο που κολλάει πίσω μου. Να περιμένει όπως όλος ο κόσμος.Έτσι! Η λογική τους είναι 'ο δρόμος είναι δικός μου'
-
Χθες φρικαρα......
Εκανα το λαθος να παρω την κορη μου με το ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ και να ακολουθησω την γυναικα μου για ψωνια στην Ν.Ιωνια επι της Λεωφ. Ηρακλειου.
Λοιπον τραγικη κατασταση.... ολοι παρκαρισμενη πανω στις γωνιες , κλεισμενες ολες οι ραμπες, μερικοι μαλακες ειχαν παρκαρει και κλεισει καθετα ολο το πεζοδρομιο....χαμος.
Ηταν παροντες και καποιοι δημοτικοι αστυνομικοι οι οποιοι δεν προλαβαιναν να γραφουν..και ενας μπαρμπας με μια 156 ειχε παρκαρει, το ζωο, καθετα στο πεζοδρομιο και το εκλεισε τελειως, του
κοψαν κληση και την ελεγε και στον μπατσο κιολας γιατι τον εγραψε. -
κ πάνω που είχα κανά 2μηνο να πέσω σε 'συστηματικά ζώα' κ έλεγα ότι ο μ@λ@κομαγνήτης μου έχασε τον 'μαγνητισμό' του, ήρθε η σχεσινή μέρα να δώσει ρεσιτάλ:
-
κατεβαίνω τον Κηφισό (αθ.-Λαμίας) με 90-95 (το όριο 80) k περιμένω να περάσει ένα ασημί accent για να μπω πίσω του διότι πλησίαζα γοργά, οχήματα που κινούνταν με μικρότερη από εμένα ταχύτητα.
Με το που περνάει κ βγάζω φλας κ μπαίνω πίσω του, αρχίζει να κορνάρει κ να φρενάρει! Κόψαμε στα 30-40χλμ κ ο τύπος άφησε το τιμόνι κάνοντας νοήματα ότι θα τρακάρουμε
Το φορτηγάκι από πίσω βγήκε πέρασε από δεξιά του παρέδωσε το παράσημο ανοικτής παλάμης όπως κ 2-3 ακόμα κ τελικά βγήκα κ εγώ από δεξιά!
Στην συνέχεια μας κυνήγαγε, μέχρι που τον πλησίασε ένα μαύρο golf κ του έκανε ακριβώς το ίδιο -
Λ. Καβάλας, civic turbo (κ αρκούντως δυνατό) προσπαθούσε με σφήνες θανάτου να είναι 'πρώτος'!
Κάποια στιγμή δεν του έκατσε, οπότε βγαίνει δεξιά, χώνεται ανάμεσα σε 2 φορτηγά κ ήταν λίγο δεξιά λίγο αριστερά κ πάτα άσε συνεχώς (τσαφ τσουφ κ τέοια) στο όριο κ φυσικά τα φορτηγά δεν άνοιξαν δρόμο οπότε παραλίγο να γίνει το σκηνικό με το mustang (ή άλλο ήταν χμμμμ) στο 2 fast 2 furious.... μα τι ζώα! -
βγαίνοτας από Πειραιά για Ποτάμι μετά την αριστερή, έκαναν κόντρα ένα accent κ ένα ibiza οι οποίοι έρχοντας από Γλυφάδα. Φυσικά κόμάτια όπως ήταν η δεξιά δεν του κράτησε κ βρέθηκαν κουβάρι να έρχονται καταπάνω μου ευτυχώς το καλύτερο που έχω βάλει στο Ι είναι καλά φρένα, οπότε κ σταμάτησα στο όριο.
-
Λ. Καβάλας σήμερα το πρωϊ πηγαίνω με 110 χλμ (αν περάσω το 1ο φανάρι μέχρι το Ποτάμι τα περνάω όλα τα φανάρια με 70 σταθερά χλμ/ώρα, αλλιώς σταμάτα ξεκίνα!
Ο δρόμος άδειος (τι κάνει το Καλοκαίρι ) κ σε ένα κόψιμο του διαζώματος βγαίνουν 3 αυτοκίνητα ταυτόχρονα να κάνουν επι τόπου, κ 3 μπροστά μου ενώ ο δρόμος άδειος πίσω! Βέβαια βγήκε ο 1ος κ οι άλλοι δύο τυφλά με κάλυψη τον 1ο
Εντάξυ οι 2 πρώτοι πήγαν τέρμα δεξιά, οπότε συνεχίζω κ εγώ σταθερά τέρμα αριστερά!
Έλα όμως που το μπλε 3πορτο Xsara με πινακίδες ΥΡΑ-ΧΧΧΧ k οδηγό γυναίκα με αγκαλία το τιμόνι κ γυαλιά αλλά 'στίβι γουωντερ' (το μπαστουνάκι της έλειπε... ) με το που βγαίνει κ αφού έχει φτάσει στην 2η απο δεξιά για να μπορέσει το επι τόπου το κόβει χωρίς φλας κ μπαίνει μπροστά μου αλλάζοντας 2 λωρίδες
Φώτα κ κόρνα λες κ δεν υπήρχαν.... ευτυχώς ο δρόμος άδειος κ φουλ φρένα κ πέρασμα από δεξιά όπου το ζώο δεν είχε κάταλάβει τίποτα....
Αυτάαα......
Νικόλας -
-
καλά βρε Νικόλα όλα αυτά μέσα σε μια μέρα;;;
φαίνεται ο μαλακομαγνήτης σου τόσο καιρό έπαιρνε δυνάμεις, δεν εξηγείται αλλιώς!εγώ πάντως ακόμα αναρωτιέμαι με τη λογική και την πληθώρα που περνούν το κόκκινο σα να είναι πράσινο. Κάθε μέρα βλέπω τουλάχιστον 2,3 περιπτώσεις, αλλά αυτό είναι ήδη γνωστή πονεμένη ιστορία
Ζώα ζώα ζώα