-
Άλλο τα 200 στην αριστερή χειμώνα καθημερινής στην εθνική ή γρήγορη οδήγηση σε άδεια στροφιλίκια κι άλλο 'γλήγορη' οδήγηση σε πηγμένες από κίνηση λεωφόρους
-
Tα ΝΠ ειχαν σταθερα πολυ κινηση, και τα πασης φυσεως μαγαζια ηταν ολα τιγκα.Καλος Αυγουστος για τους μαγαζατορες,φριχτος για εμας που μειναμε πισω και ελπιζαμε σε λιγη ησυχια,αλλα φευ.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Άλλο τα 200 στην αριστερή χειμώνα καθημερινής στην εθνική ή γρήγορη οδήγηση σε άδεια στροφιλίκια κι άλλο 'γλήγορη' οδήγηση σε πηγμένες από κίνηση λεωφόρουςΑσφαλώς και είναι διαφορετικά πράγματα, συμφωνούμε. Άλλο πράγμα το να οδηγείς με 200+ σε άδειο αυτοκινητόδρομο, άλλο να οδηγείς με 150+ στην γεμάτη φορτηγά (ακόμα και τον χειμώνα) Πατρών – Κορίνθου και άλλο να κάνεις συνεχείς ελιγμούς με 120+ στην Ποσειδώνος όταν αυτή έχει πυκνή ροή που κινείται με 70-80 χλμ/ώρα. Έτσι δεν είναι;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Tα ΝΠ ειχαν σταθερα πολυ κινηση, και τα πασης φυσεως μαγαζια ηταν ολα τιγκα.Καλος Αυγουστος για τους μαγαζατορες,φριχτος για εμας που μειναμε πισω και ελπιζαμε σε λιγη ησυχια,αλλα φευ.και εγω περιμενα οτι θα ημασταν πιο μονοι μας αλλα η περιοχη μας ειναι δημοφιλης μετα τις τελευταιες αλλαγες
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ασφαλώς και είναι διαφορετικά πράγματα, συμφωνούμε. Άλλο πράγμα το να οδηγείς με 200+ σε άδειο αυτοκινητόδρομο, άλλο να οδηγείς με 150+ στην γεμάτη φορτηγά (ακόμα και τον χειμώνα) Πατρών ? Κορίνθου και άλλο να κάνεις συνεχείς ελιγμούς με 120+ στην Ποσειδώνος όταν αυτή έχει πυκνή ροή που κινείται με 70-80 χλμ/ώρα. Έτσι δεν είναι;
Μόνο που εσύ έχεις προκαταβάλλει ότι κάνω όλα τα παραπάνω
α ναι, την νταλίκα με 150+ θα την περάσω στην Κορίνθου-Πατρών για να μείνω λιγότερη ώρα στο αντίθετο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ασφαλώς και είναι διαφορετικά πράγματα, συμφωνούμε. Άλλο πράγμα το να οδηγείς με 200+ σε άδειο αυτοκινητόδρομο, άλλο να οδηγείς με 150+ στην γεμάτη φορτηγά (ακόμα και τον χειμώνα) Πατρών ? Κορίνθου και άλλο να κάνεις συνεχείς ελιγμούς με 120+ στην Ποσειδώνος όταν αυτή έχει πυκνή ροή που κινείται με 70-80 χλμ/ώρα. Έτσι δεν είναι;
Μόνο που εσύ έχεις προκαταβάλλει ότι κάνω όλα τα παραπάνω
Έγραψα κάτι τέτοιο και δεν το κατάλαβα;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έγραψα κάτι τέτοιο και δεν το κατάλαβα;
Τώρα όχι, παλιότερα...
-
-
ζωο το τουβλο-κολτ με Ν στο πισω τζαμι που προσπερασε το λεωφορειο της κατω τουμπας στην οδο καυταντζογλου, εμεινε στο αντιθετο ρευμα για καμια 15 δευτερα μονο και μονο για να παρκαρει 50 μετρα παρακατω....
ωραιος ο νεος....
-
Σημερα το απογευμα, Καλαμακιου και Νικης. Ειμαι σταματημενος πρωτος στο φαναρι στην καλαμακιου προς παραλια. Αναβει το φαναρι, ξεκιναω και βλεπω με την ακρη του ματιου μου ενα scooter, και την ευτυχη οδηγο του κυρια γυρω στα 50-55 να πλησιαζει το φαναρι στα δεξια μου, να στριψει στην Καλαμακιου. Λεω δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησει, παμε αργα μεχρι να δουμε τι θα κανει. Οντως η κυρια, περναει το φαναρι, τα ποδια κατω, κι εγω να κοιταζω αν προσπαθει να μην πεσει, αν θελει να σταματησει με τα φρενα και δεν μπορει η αν απλα προσπαθει να σταματησει με τα ποδια... Οταν χρησιμοποιησα κι εγω την κορνα (μια απο τις πολυ σπανιες φορες) οχι για να της κανω παρατηρηση για τη μ@λ@κια που εκανε αλλα να προσεχει μη τη φαει κανεις κακομοιρης -ειπαμε, μεγαλη μ@λ@κια να πεθανουμε στο δρομο- την ωρα που προσπερνουσα (επιτελους) πηρα σαν απαντηση 'σε εχω δει........'
Αμεσως μετα ο καθρευτης μου ειπε οτι η κυρια σταματησε δεξια 2-3 μετρα μετα τη διασταυρωση. -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Εχετε παρατηρησει το cadillac eldorado effect στο παρκαρισμα τωρα που υπαρχει περισσοτερος χωρος?Ολοι νομιζουν οτι εχουν τετοιο αυτοκινητο απο Nissan Micra (πχ) μεταμορφωνεται σε τετοιο και εκει που παρκαρανε 4 αυτοκινητα τωρα 'χωρανε' μονο δυο.
Την Παρασκευή που μας πέρασε στο πάρκινγκ του γυμναστηρίου που πάω, Smart (το πρώτο μοντέλο) πάρκαρε σε θέση για 2 αυτοκίνητα! Μέχρι να παρκάρω και να βγάλω το κινητό για photo (:P) έφευγε. Οδηγός μια ξανθή κοπελιά
-
Tόσες μέρες στους δρόμους έχω δει πάρα πολλά πράγματα, αλλα θα αναφέρω το πιο αξιομνημόνευτο.
Κινούμαι στην Εγνατία, αριστερά με κατεύθυνση από Βαρδάρη προς Καμάρα. Το δεύτερο μπροστινό μου αυτοκίνητο ξαφνικά κάνει αριστερά με σκοπό να στρίψει στην Ιασωνίδου. Όσοι κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα τα είδαν όλα!
Τελευταία στογμή για να αποφύγει τη μετωπική ξαναμπαίνει στο ρεύμα μας. Και ξαναεπιχειρεί το ίδιο στο φανάρι με Εθν. Αμύνης Δε του βγαίνει και περιμένει στη μέση της διασταύρωσης να αδειάσει το αντίθετο ρεύμα, οπότε και κάνει αναστροφή την ώρα που ξεκινούν τα αυτοκίνητα στην Εθν. Αμύνης. Ήμαρτον! -
Εχθές κινούμαι επί της Ελ. Βενιζέλου στη Ν. Σμύρνη και ψάχνω να παρκάρω...Δρόμος με μία λωρίδα που δεξιά έχει παρκαρισμένα και αριστερά το κράσπεδο από το Τράμ.
Βρίσκω θέση, ανάβω τα αλάρμ από πριν, σταματάω και αρχίζω την διαδικασία με όπισθεν... (είχα δει αρκετά ποιό πίσω από μένα μια μηχανή με ένα παχύδερμο/παιδοβούβαλο)
Εκείνη τη στιγμή που το έχω ήδη κόψει ακούω τη μηχανή να περνάει από αριστετά κολλητά με το κράσπεδο και ακόμα ποιό κολλητά με το αμάξι μου.
Του κορνάρω, σταματάει μπροστά και αρχίζει να μου ζητάει τα ρέστα επειδή έπρεπε να γνωρίζω (όπως είπε) ότι έπρεπε να περιμένω να περάσει αυτός και μετά να παρκάρω...Σε δρόμο με μία λωρίδα αυτό.
-
ζωο και ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ο τυπος με EVO κοκκινο ο οποιος εκανε τριπλη προσπεραση λιγο πριν απο τυφλη δεξια στροφη.
Ο δρομος: κανα χιλιομετρο μετα την στροφη για σχοινια (αν δεν στριψεις για σχοινια και συννεχισεις ευθεια) ειναι ενα κομματι που εχει δεξια-αριστερα κυπαρισια. Τα κυπαρισια ειναι τοσο πυκνα (το ενα διπλα στο αλλο) που αν γινει μαλακια δεν εχεις που να πας. επιπλεον στενος δρομος με 1 λωριδα ανα κατευθυνση.
Ο δολοφόνος λοιπον αποφασισε οτι πριν την δεξια τυφλη στροφη ηταν η καταλληλη στιγμη να προσπερασει εμενα και αλλους 2 μπροστά μου. Μολις τον είδα απλα περιμενα να δω τη στουκα με οποιον φουκαρα ειχε την ατυχια να έρχεται απο το αντιθετο ρεύμα. Ευτυχώς δεν ερχόταν κανένας και τη γλιτωσανε.
-
Να γράψω και εγώ για το ζώο που την Κυριακή πηγαίνοντας για μπάνιο Σαρωνίδα-περνόντας απο Βάρη στο σημείο που βγαίνεις απο την Βάρη κα ιστενεύει ο δρόμος έχει κάτι μαγαζιά, είναι μπροστά ένα clio βγάζει alarm, περιμένω να δω τι θα κάνει....και αρχίζει να στρίβει αριστερά, αρχίζω να μουρμουρίζω απο μέσα μου που πατάει διπλή διαχωριστική για να πάει στο φούρνο και να παρκάρει απ'έξω (έτσι υπέθεσα τουλάχιστον) και εκεί λοιπόν που πιάνει μισή και μισή λωρίδα, πάω να τον περάσω απο δεξιά (ευτυχώς με ένα corsa 1200 της κοπέλας μου που δεν κόβει και το δρόμο ) όπου τον βλέπω να κόβει όλο το τιμόνι δεξιά να ανεβαίνει το πεζοδρόμιο (το δεξί) και να παρκάρει έξω απο ένα βίντεο κλαμπ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Του πατάω κάτι κόρνες...για να του τη σπάσω και να έχει γυρίσει το κεφάλι του να δει τα γαλλικά που του κατεβάζω....και μου ζητάει και το λόγο.........
-τι θες μου λέει είχα βγάλει alarm
-Ναι ρε καραγκιόζη και πήγες αριστερά και μετά δεξιά
-Ναι ρε λογαριασμό θα σου δώσω?Πως θα πάρκαρα?
-............Επαναλαμβάνω είχε clio....renault όχι κανα καινούργιο τράκτωρα της DAF, αφού άκουσε τα καντίλια του, ξεκίνησα να φύγω, και κατι που μου έκανε εντύπωση ήταν 2 ιχ ακριβώς απο πίσω μου δεν κόρναραν ούτε μία φορά, μάλλον είχαν δει τι είχε γίνει!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Βρίσκω θέση, ανάβω τα αλάρμ από πριν, σταματάω και αρχίζω την διαδικασία με όπισθεν... (είχα δει αρκετά ποιό πίσω από μένα μια μηχανή με ένα παχύδερμο/παιδοβούβαλο)Εγώ καμμιά φορά τους κόβω αυτούς και, από ευγένεια ας πούμε, τούς κάνω χώρο και τούς αφήνω να περάσουν πρώτοι πριν κάνω τον ελιγμό... Μάλιστα βλέπουν ότι έχω πατήσει φρένο και το 'πιάνουν'.
Αλλά το να απαιτούν να περάσουν με αυτόν τον τρόπο δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ευγενικό...
-
Επίσης έχει γίνει της μόδας το σταμάτημα όχι με αλάρμ αλλά με δεξί φλας.
Χθες, επί της Δεκελείας φτάνω στο φανάρι όπου θέλω να στρίψω δεξιά, το προπορευόμενο όχημα όπως κι εγώ με δεξί φλάς, και όπως νομίζω οτι μπαίνουμε στη στροφή (έχουμε μπει και οι δυο στο δεξί μέρος της 1+ κάτι λωρίδας 2 μέτρα πριν τη στροφή), σταματάει ο τυπάς ακριβώς μπροστά από το φανάρι και το γωνιακό περίπτερο. Εντάξει, δεν μπορώ να πω οτι κινδύνεψα αφού τον απέφυγα εύκολα, αν όμως είχε κίνηση δεν θα ήταν το ίδιο...
Τόσο δύσκολο είναι να απλώσουν το κουλό τους στο ταμπλό; -
Το σωστό είναι το σταμάτημα με φλας. Στην Ελλάδα έχει αντικατασταθεί με τα αλάρμ - κυρίως εξαιτίας κάποιων που δεν καταλάβαιναν ή καταλάβαιναν αλλά έκλεβαν τη θέση μπαίνοντας με τη μούρη γιατί 'δεν κατάλαβαν', χωρίς όμως να φεύγουν αφού 'κατάλαβαν'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το σωστό είναι το σταμάτημα με φλας. Στην Ελλάδα έχει αντικατασταθεί με τα αλάρμ - κυρίως εξαιτίας κάποιων που δεν καταλάβαιναν ή καταλάβαιναν αλλά έκλεβαν τη θέση μπαίνοντας με τη μούρη γιατί 'δεν κατάλαβαν', χωρίς όμως να φεύγουν αφού 'κατάλαβαν'.Έχω την εντυπωση πως για να παρκάρεις στη πλευρά που κινείσαι βγάζεις πρώτα δεξί φλας και μετά αλάρμ (μόλις σταματήσεις). Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω.
Ανάβω αλάρμ λίγο πριν ακινητοποιηθώ και αφού έχω κόψει ταχύτητα, μήπως και νομίζει κανεις ότι θα στρίψω σε κάποιον δρόμο...
-
Ο Αύγουστος πρέπει να είναι περίοδος αναπαραγωγής για τα συγκεκριμένου τύπου ζώα.
Στο ανέβασμα του Δομοκού απο την πλευρά του Νέου Μοναστηρίου, εισαγώμενο εξ Αλβανίας με τάσεις αυτοκτονίας προσπερνούσε φορτηγά με το έτσι θέλω, τη στιγμή που έβλεπε οτι ερχόντουσαν άλλοι απο απέναντι! Ανάγκασε δύο απο αυτούς να βγούν στα χώματα για να περάσει η αφεντιά του...
Το μεγαλύτερο όμως οδηγούσε Lancia Phedra (:hmmm:) και προσπέρασε τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα ταυτόχρονα σε ανηφορική ευθεία με μηδενική ορατότητα έως την κορυφή. Άναβε μάλιστα και φώτα προσπαθόντας να αποσπάσει την προσοχή μας: 'κοιτάξτε με τί κάνω καλέ, κοιτάξτε πως θα λιώσω με τον απέναντι τώρα και πόσο εντυπωσιακά θα σκοτωθούμε'.
Ευτυχώς ο απέναντι δεν ήρθε ποτέ. Μετά απο πολλή προσπάθεια κατάφερα να τον φτάσω, του έκανα ακριβώς την κίνηση μπάς και καταλάβει και σταμάτησε δεξιά (είτε για να κάνει τσαμπουκά, είτε για να ξεράσουν τα παιδιά που είχε μέσα).
Δόξα το Θεό, γυρίσαμε πάλι ζωντανοί στα σπίτια μας και φέτος...
Ζώα ζώα ζώα