-
Κι όμως, μπορεί να θέλει πιο πολλούς σταθμούς αλλά πολύ μικρότερους, μία το πολύ δύο λωρίδες στα περισσότερα σημεία και από ανθρώπους πάλι λίγους, έναν σε κάθε είσοδο ή έξοδο και επιπλέον μηχάνημα όπως στα πάρκινγκ που να διαβάζει το εισιτήριό σου και να σε χρεώνει ανάλογα... Πιθανότατα να ήταν καλό να είχαμε και λιγότερες εξόδους, όχι έξοδο σε κάθε χωριουδάκι...
Άσε που αν αποφασίσουν τελικά ποιο σύστημα ηλεκτρονικής πληρωμής θα ισχύσει σε όλο τον άξονα θα μπορούσε ο κόσμος να πεισθεί να το χρησιμοποιήσει.... οπότε τότε θα ήταν ακόμα πιο απλά και με μικρότερες καθυστερήσεις...
Απλά εδώ είναι Ελλάδα και όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει... βρίσκουμε παντού δυσκολίες και παραθυράκια..
-
φαντάσου τί θα γίνεται σε μεγάλες εξόδους, με ανάσχεση της κυκλοφορίας ανα 50 χλμ περίπου...
-
Με κάθε επιφύλαξη (indymedia...) http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1204329
Κατοικοι εκαναν παρεμβαση στα διοδια αφιδνων και εσπασαν τις μπάρες.
Υ.Γ. - Και χωρίς... καμμία επιφύλαξη, το συνήθες σχόλιο!
Οι πρακτικες του κόσμου που εξεγειρεται διαχέονται...
Τρεμεται γουρουνια εξουσιαστες.
-
απαράδεκτο
-
-
παλι?? και πριν ενα μηνα σε μια κυριακατικη διαμαρτυρια ειχε γινει αυτο..ναι οντως ειναι κουραστικο να σταματας 10 φορες στο αθηνα-θεσσαλονικη..μπορουμε βεβαια να εχουμε ενα teopass και το καινουργιο μηχανακι της αιγαιο..το κακο θα ειναι πως οταν παραδοθει ολοκληρο το πεταλο μαλιακου στην κοινοπραξια του Ε65 θα λειτουργησουν αλλοι 2 σταθμοι διοδιων ,συνολο 12(!!)..
-
Κάνοντας την διαδρομή Αθήνα- Θεολόγο σήμερα υπό έντονη βροχή παρατήρησα πως το σπρέι είναι πολύ πιο έντονο στα σημεία του δρόμου που έχουν πρόσφατα ανακατασκευαστεί...καθώς και ότι ο δρόμος ήταν πολύ πιο γυαλιστερός και μάζευε νερά....
Δεν ξέρω αν όντως ήταν μεγάλη η βροχόπτωση σήμερα αλλά δεν νομίζω ότι άλλες φορές με παρόμοιες συνθήκες είχα τόσο πρόβλημα!...
-
Πάντως σήμερα εκτίμησα ιδιαίτερα το καινούργιο υπερυψωμένο New Jersey με τα μάτια της γάτας πάνω. Απίστευτη προσφορά στην οδική ασφάλεια, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως οι αποψινές.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάντως σήμερα εκτίμησα ιδιαίτερα το καινούργιο υπερυψωμένο New Jersey με τα μάτια της γάτας πάνω. Απίστευτη προσφορά στην οδική ασφάλεια, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως οι αποψινές.Κύριε Λάππα θα σας στείλουμε στο σπίτι τις ειδικές δυνάμεις καταστολής καπιταλιστών (αντιεξουσιαστές). Τολμάτε και αναφέρεστε σε κάτι Θετικό για τον κακό Ιδιώτη που μας απομυζά το αίμα όταν κινούμεθα στην Αθηνών - Λαμίας ???? Ντροπή σας προοδευτικός άνθρωπος.....
Τι γνωρίζετε εσείς?? Μόνον οι ειδικοί αριστεροί και λοιποί του forum έχουν το αλάθητο του Πάπα.....
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάντως σήμερα εκτίμησα ιδιαίτερα το καινούργιο υπερυψωμένο New Jersey με τα μάτια της γάτας πάνω. Απίστευτη προσφορά στην οδική ασφάλεια, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως οι αποψινές.τι είναι αυτό σε απλά ελληνικά ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως σήμερα εκτίμησα ιδιαίτερα το καινούργιο υπερυψωμένο New Jersey με τα μάτια της γάτας πάνω. Απίστευτη προσφορά στην οδική ασφάλεια, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως οι αποψινές.
τι είναι αυτό σε απλά ελληνικά ;
+
Ελπιζω να εγινε αντιληπτο τωρα...
-
-
Jersey ονομάζονται τα στηθαία που μοιάζουν σε σχήμα με το παρακάτω.
Τα βλέπουμε συχνά να οριοθετούν κατευθύνσεις κυκλοφορίας.
Το σχήμα αυτό έχει βρεθεί ότι παρέχει μεγάλη ασφάλεια κατά την εκτροπή αυτοκινήτων. -
το σχημα ειναι γνωστο.... αλλα το υπερυψωμενο μου κανει εντυπωση γιατι διεθνως οι διαστασεις του ειναι συγκεκριμενες...... ειτε ως μονο με αμφιπλευρη διατομη σαν της φωτο (απο τσιμεντο φυσικα για μονιμη θεση) ειτε σαν διπλο εγκιβωτιζοντας χωρο αναμεσα στις δυο λωριδες κυκλοφοριας.... και τα αντανακλαστικα που τα ειχαν βαλει??? πανω στο οριζοντιο τμημα η καθετα στις πλευρες.......
-
Νομίζω ότι οι διαστάσεις, γωνίες κλπ είναι επιλεγμένες έτσι ώστε να αναγκάζει ένα αυτοκίνητο να επιστρέφει στη λωρίδα του ή να μην περνάει από πάνω και να καταλήγει στους απέναντι.
-
Σήμερα έχω όρεξη για γκρίνια και γι’αυτό σας ζητώ συγγνώμην προκαταβολικά.
Διάβασα με αρκετή καθυστέρηση την αναφορά του Χρήστου Δήμου από το ταξίδι του στα Τρίκαλα. Κρατώ την καλή του διάθεση να τα δει όλα με θετικό μάτι. Φαίνεται όμως ότι μάλλον δεν χρησιμοποιεί την Εθνική οδό αρκετά συχνά τον τελευταίο χρόνο. Πρώτον επειδή είχε την τύχη να μην συναντήσει τα κλασικά πλέον μποτιλιαρίσματα από την γέφυρα της Ριτσώνας μέχρι το Κάστρο (οκτώ ώρες μέχρι την Καρδίτσα είναι καλά;), αλλά και επειδή παρόλο που η παρατήρησή του ότι το κομμάτι μέχρι τη Λαμία είναι ολοκληρωμένο κατά 90+% είναι σωστή, ξεχνά ίσως ότι το συγκεκριμμένο κομμάτι μέχρι τις αρχές του 2009 ήταν ολοκληρωμένο κατά 99% και ότι οι εργασίες βελτίωσης έριξαν αυτό το ποσοστό στο 90+%.
Η γκρίνια των συχνών χρηστών της Ε.Ο. αφορά στην μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται (χωρίς να λαμβάνεται οποιαδήποτε μέριμνα για την διευκόλυνση της κίνησης). Σύμφωνα με τις δηλώσεις της διαχειρίστριας εταιρίας ο συμβατικός χρόνος παράδοσης των έργων αναβάθμισης ήταν μεν το 2010, αλλά διαφήμισαν ότι είχαν υποσχεθεί να τελειώσουν το έργο νωρίτερα, συγκεκριμμένα στο τέλος Αυγούστου του 2009. Μετά προφανώς διαπίστωσαν ότι ο Σουφλιάς έφευγε και ....χαλάρωσαν.
Αφήνω κατά μέρος τα προβλήματα των διοδίων και του ΤΕΟ PASS που κάποιοι γκρινιάρηδες σαν κι εμένα εξακολουθούμε να μεγαλοποιούμε.Η Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης κατασκευάζεται 23 χρόνια! Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από μας έχουμε περάσει το ένα τρίτο της ζωής μας περιμένοντας την ολοκλήρωσή της. Κι όταν θεωρήσαμε ότι η «προσωρινή» αυτή ενόχληση φτάνει στο τέλος της άρχισε η «αναβάθμιση» των πρώτων τμημάτων που κατασκευάστηκαν (ευθεία Θήβας – Υλίκη). Δεν είμαι αρνητικός, βεβαίως να γίνουν αναβαθμίσεις, αλλά διαπιστώνω πισωγυρίσματα στην βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες/χρήστες. Κάποτε, όταν κατασκευάζονταν τμήματα της Εθνικής οδού ο κατασκευαστής είχε υποχρεωθεί να κατασκευάσει παρακαμπτήριες οδούς με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία. Δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια μέριμνα στα έργα που εκτελούνται τώρα από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται το έργο.
Επίσης η καθιέρωση του TEO PASS με σήμανση 1000 μέτρα πριν τα διόδια, ειδική διαγράμμιση και μεγάλες ταμπέλες ήταν μία αισθητή βελτίωση. Κι εκεί όμως υπάρχει πισωγύρισμα. Κινδυνεύω αλλάζοντας λωρίδες την τελευταία στιγμή ώστε να βρω την κατάλληλη που δέχεται το TEO PASS κι όταν δεν παγιδεύομαι σε κάποια άλλη ουρά και φτάνω εκεί διαπιστώνω ότι η ουρά καλά κρατεί γιατί εξυπηρετεί τους πάντες! Αλλά που θα πάει; Θα μάθω τελικά να πιάνω εγκαίρως δεξιά γιατί το ΤΕΟ PASS είναι για τους «αργούς» και η θέση του είναι δίπλα στη λωρίδα των φορτηγών δεύτερη από δεξιά..... -
Δυστυχώς για όλους μας...έχεις απόλυτο δίκιο!!
-
@ NIGA
Θεωρείς ότι το 2008 που δεν είχαμε έργα στην Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας (αφήνω έξω το τμήμα του Μαλιακού) το οδόστρωμα ήταν σε επίπεδο προδιαγραφών Αυτοκινητόδρομου?? Εγώ όχι.
Δεν μπορώ να ξεχάσω το οδόστρωμα που ήταν ορατές πια οι κροκάλες της βάσης στο ύψος της Θήβας με τον απίστευτο θόρυβο.
Δεν μπορώ να ξεχάσω τις λακκούβες και το πως το 2006 έφτασα με τη μέση σούπα στο Βόλο με το Colt.
Δεν μπορώ να ξεχάσω το τμήμα ως τα διόδια του Αγίου Στεφάνου με το οδόστρωμα σε οικτρή κατάσταση.
Δεν μπορώ να ξεχάσω το τμήμα της Υλίκης με τον τάπητα σε ρόλο πίστας πατινάζ.
Δεν είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι οδόστρωμα που υπήρχε επειδή δεν εκτελούντο έργα ήταν σε καλή κατάσταση γιατί δεν ήταν.
ΥΓ. Υπάρχει πάντα η παλαιά Ε.Ο. για όσους θεωρούν το τμήμα ακριβό. Εγώ πάντως θα συνεχίζω να το πληρώνω με ευχαρίστηση όπως πράττω το ίδιο για την Α.Ο. που με πολλαπλάσια διόδια ανά χιλιόμετρο (το ελάχιστο είναι στα 5.4 λεπτά το χιλιόμετρο ενώ το μέγιστο είναι κάπου στα 1+ ευρώ το χιλιόμετρο) γιατί:
α. Τη ζωή μου την έχω πιο πάνω από 4 ως 8 ευρώ την ημέρα (δεν πίνω έναν καφέ).
β. Τα νεύρα είναι ευαίσθητα και μετά από 3 ώρες γκάπα γκούπα γίνονται τσατάλια.
γ. Το όχημα μου δεν μου φταίει σε τίποτα.
δ. Το παλαιό οδόστρωμα μου στοίχιζε πιο ακριβά καθώς έπρεπε να αλλάζω αμορτισέρ στο μισό μόλις χρόνο από ότι σήμερα και μία αλλαγή αμορτισέρ στοιχίζει κατ' ελάχιστον 500 ευρώ δηλαδή 15,000 χιλιόμετρα κόστος αυτοκινητόδρομου. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ NIGAΑναρωτιέμαι πού έχω πει ότι τα διόδια είναι ακριβά ή ότι δεν θέλω να γίνουν αναβαθμίσεις. Μάλλον αυτά που γράφω δεν είναι σαφή.
Οι διαμαρτυρίες μου αφορούν την απαίτησή μου να υπάρχει σεβασμός προς τους χρήστες της οδού από την νεόκοπη διαχειρίστρια κοινοπραξία, σεβασμό που δεν τον βλέπω ούτε στην εκτέλεση των έργων της ούτε στη διαχείριση των διοδίων.Και σε κάθε περίπτωση αν πρόκειται οι τρεις ώρες ταξιδιού να γίνονται συστηματικά τέσσερις ή και παραπάνω, ναι προτιμώ το παλιό φαγωμένο οδόστρωμα της Θήβας και της Υλίκης με ότι αυτό συνεπάγεται....
Επειδή διαπιστώνω πώς μάλλον ταξιδεύουμε προς κοντινούς Θεσσαλικούς προορισμούς σε προειδοποιώ ότι οι εταιρείες που απαρτίζουν αυτή την κοινοπραξία έχουν αναλάβει και την κατασκευή και εκμετάλλευση του Ε65. Αλλοίμονό μας! (αν και οι πιθανότητες να κατασκευαστεί ο Ε65 είναι κατά τη γνώμη μου ελαχιστες...)
-
Θα ηθελα να τονισω οτι η ιδιωτικη εταιρια ισως, δεν εχει υποχρεωση απο την συμβαση που εχει υπογραψει με το υπουργειο να φτιαξει παρακαμτηριες...... κανεις δεν το κανει απο μονος του.... τον πληρωνει το κρατος του λεει τι να κανει και ετσι κατασκευαζονται.... αν το κρατος εκρινε οτι δεν συνεφερε η κατασκευη παρακαμτηριων αλλα ηταν προτιμωτερο να ταλαιπωρουνται οι πολιτες του, τοσο το χειροτερο για τους ψηφιζοντες τετοιους εκπροσωπους στο κοινοβουλιο..... οπως και αποδεχομενοι τετοιους υπουργους.... Σουφλιας... κ.λ.π. αδιαμαρτυρητα. Οπου φτιαχτηκαν παρακαμτηριοι ηταν στις απαιτησεις του υπουργειου.... μιας και μετα την κλειστη λειτουργεια του αυτοκινητοδρομου οι ντοπιοι χρηστες πρεπει να εχουν την δυνατοτητα να πηγαινουν στις ιδιοκτησιες τους.... Προφανως για μενα επειδη στα κομματια που αναφερατε υπηρχε μεν παραδρομος, αλλα στενος και δεν ηθελαν να τον διαπλατεινουν, εκριναν οτι δεν μπορουσε να χρησιμοποιηθει σαν παρακμτηριος με ασφαλεια και ετσι εκαναν την αναβαθμηση με τσιφουτικο τροπο ενοχλοντας την κυκλοφορεια..... Χρειαζονται χρηματα για να γινονται οι δουλειες σωστα.... και μαλλον δεν θελουν να τα ξοδευουν οι υπευθυνοι.... Να ειστε σιγουροι οτι ο εργολαβος θα ηθελε να τις φτιαξει γιατι ετσι θα πληρωνοτανε για μεγαλυτερο τεχνικο αντικειμενο.....
Αυξηση διοδίων (ξανά!)