-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Δεν κανετε καμια Απεργια εκει στην ΔΕΗ για την αυξηση των διοδιων?
Πουσαι μεγαλε ...σου'πω... μεταξυ μας ομως ετσι??
Eμεις οι ρετιρεδες δε πληρωνουμε διοδια, γιατι ειμαστε πολυ ψηλα και τα περναμε απο πανωΠροσεχτε ρε αρχηγοπουλο μην αρπαξετε καμια πουντα (οχι της Παρου...την αλλη)
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν κανετε καμια Απεργια εκει στην ΔΕΗ για την αυξηση των διοδιων?
Πουσαι μεγαλε ...σου'πω... μεταξυ μας ομως ετσι??
Eμεις οι ρετιρεδες δε πληρωνουμε διοδια, γιατι ειμαστε πολυ ψηλα και τα περναμε απο πανωΠροσεχτε ρε αρχηγοπουλο μην αρπαξετε καμια πουντα (οχι της Παρου...την αλλη)
Ναχες κατι να πεις και συ για τα διοδια τι καλα που θαταν....
-
Τι να πω εγω μωρε....Θα αναλαβουν οι σωτηρες αυτου του τοπου....Οι δεητζιδες....ειναι η τελευταια μου ελπιδα....ελπιζω στο θαυμα...!
-
Είστε off-topic...
[mod drdino] -
Βρε τα 'παλιοκουμουνια' που θελουν να χαλασουν τη σουπα των καλων 'επιχειρηματιων'
http://www.skai.gr/master_story.php?id=77810' target='_blank
Αναρωτιεμαι αν αυτο που εκαναν οι εν λογω 'γραφικοι' θα επρεπε να γινει απο πολλους περισσοτερους, ανεξαρτητα απο ιδεολογικες τοποθετησεις, ωστε να μη μας περνανε για κοπαδι που το αγουν και το φερουν συμφωνα με τα συμφεροντα τους?? ....
-
Φυσικα θα εχουν στο μυαλο τους καποια εναλλακτικη προταση ε; Κατα προτιμηση κατι που να κινειται στη σφαιρα του εφικτου...
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Στη προκειμενη περιπτωση ο Δημοσιο βαζει:
Τον υπαρχοντα δρομο
Τις απαλλοτριωσεις
Τις μελετες
Επισης εχει ηδη κατασκευασει πολλα δυσκολα κομματια.Ο ιδιωτης τι βαζει ΤΩΡΑ εκτος απο την υποσχεση οτι ΘΑ.... ΚΛΠ??
Καμια απο τις 6 εργολαβιες δεν μοιαζει με την προκειμενη περιπτωση οπως την περιγραφεις.
-
Άσχετο, αλλά μου κάνει μγάλη εντύπωση που δεν υπάρχει ΕΝΑ σύστημα e-pass.
Δε θα ήταν λογικό το κράτος να θεσπίσει ΕΝΑ πρότυπο και η κάθε εταιρεία που διαχειρίζεται ένα δρόμο να το ακολουθεί; Έτσι εγώ να μπορώ να φύγω από το σπίτι μου στην Αθήνα και να περάσω Αττική Οδό, μετά Εθνική Οδό, μετά Εγνατία χωρίς να σταματήσω ΠΟΥΘΕΝΑ.
Ο λογαριασμός θα μου έρχεται φυσικά μόνο από το δικό μου πάροχο, και οι εταιρείες μετά να τα βρίσκουν μεταξύ τους λογιστικά, εφ' όσον το σύστημα θα γνωρίζει σε ποιόν πάροχο ανήκει το κάθε όχημα που περνάει.
Είμαι παράλογος, ή ζητάω πολλά;
Με λύσεις e-pass μπορεί να εφαρμοστεί πραγματική και εύκολα υλοποιήσιμη χιλιομετροχρέωση.
-
Αν αρχίσουν να σου έρχονται χρεώσεις (την ίδια μέρα) από Αθήνα, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Θεσσαλονίκη θα δεις τι εύκολα θα βρεις το δίκιο σου.
Εγώ θα δεχόμουνα να πληρώνω μ' αυτό το τρόπο μόνο αν μαζί με τη χρέωση, αποθηκευόταν ΚΑΙ φωτογραφία του αυτοκινήτου (σε ηλεκτρονική μορφή για χαμηλό κόστος).
-
Γιατί το λες αυτό;
Ο πατέρας μου έχει e-pass από τότε που πρωτοβγήκε,ι εγώ έβγαλα πριν 2-3 μήνες και μέχρι τώρα δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.
-
Αν υπάρχουν 5 σημεία που τα ελέγχουν και τα ξέρουν οι ίδιοι υπάλληλοι δεν πριστεύω να υπάρχει πρόβλημα. Αν σκορπιστούν σ' όλη την Ελλάδα δεν ξέρω αν θα έχουν την ίδια αξιοπιστία.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δε θα ήταν λογικό το κράτος να θεσπίσει ΕΝΑ πρότυπο και η κάθε εταιρεία που διαχειρίζεται ένα δρόμο να το ακολουθεί;Αυτό είναι ήδη στα 'σχέδια' και, εκτός απροόπτου (ελληνικό κράτος... ), θα υλοποιηθεί. Και μάλιστα, τελευταία υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις για e-pass σε πανευρωπαϊκό επίπεδο! Δηλαδή, μια που θα κάνουμε standard το πρωτόκολλο για τα e-pass, θα το κάνουμε μια κι έξω για όλες τις χώρες της ΕΕ.
-
Αυτό θα ήταν εξαιρετικό, και μακάρι να υλοποιηθεί.
-
Λοιπόν, ακούστε λίγο.
Συνεργαζόμαστε στο γραφείο με την Άπιον Κλέος. Η Άπιον Κλέος είναι η εταιρία που έχει αναλάβει ουσιαστικά τη κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας και έπειτα της Ιονίας Οδού και τη συντήρησή τους.
Στην Άπιον Κλέος μεγάλο μερίδιο έχει η Αττική Οδός, μάλιστα προς το παρόν στεγάζονται στα γραφεία της Αττικής οδού όσπου να μετακομίσουν κάπου πριν τα Μέγαρα.
Μια εκπρόσωπος λοιπόν μου έλεγε ότι το καινούριο e-pass (το μικρό) θα έχει τη δυνατότητα στα διόδια που θα φτιάξουν στον νέο δρόμο να περνάει κανονικά.
Αν και offtopic...έχω κάποια ενδιαφέρον νέα για τη συγκεκριμένη οδό. Τώρα η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο recruitment και θα ξεκινήσει άμεσα τη κατασκευή του πρώτου κομματιού: Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνη. Θα έχει συνολικά 600 άτομα, για 30 χρόνια με τα κεντρικά τους στη Νέα Πέραμο. Την κατασκευή έχει αναλάβει η Hochtief, Άκτωρ και J&P Αβαξ.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Φυσικα θα εχουν στο μυαλο τους καποια εναλλακτικη προταση ε; Κατα προτιμηση κατι που να κινειται στη σφαιρα του εφικτου...Στη προκειμενη περιπτωση ο Δημοσιο βαζει:
Τον υπαρχοντα δρομο
Τις απαλλοτριωσεις
Τις μελετες
Επισης εχει ηδη κατασκευασει πολλα δυσκολα κομματια.Ο ιδιωτης τι βαζει ΤΩΡΑ εκτος απο την υποσχεση οτι ΘΑ.... ΚΛΠ??
Καμια απο τις 6 εργολαβιες δεν μοιαζει με την προκειμενη περιπτωση οπως την περιγραφεις.
Nομιζω οτι τα φορουμ γιαυτο υπαρχουν.Για να προσφερουν ενημερωση.
Με τι μοιαζουν λοιπον οι 6 εργολαβιες??Γιατι εγω και πολλοι αλλοι πολιτες αυτο που βλεπουμε ειναι
1)οτι απο τις 2/4/2008 ο εργολαβος-αναδοχος-διαχειριστης (ή οπως αλλιως θελεις να τον πεις) εχει ΗΔΗ αρχισει να ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ, χωρις να εχει ριξει ουτε μια φτυαρια ασφαλτο.
2)Οτι εκμεταλλευεται ΗΔΗ τα ετοιμα κομματια του δρομου για τα οποια μεχρι τις 2/4/08 δεν εχει βαλει ουτε ΕΥΡΩ.
3)Οτι ακομα, στα κομματια που υποτιθεται οτι ΘΑ φτιαξει βασει των ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ δεν εχει ξεκινησει τιποτα.Περιμενω λοιπον απο καποιον που γνωριζει καλυτερα (μιας και δε διεκδικω το αλαθητο) να αναφερει προς ενημερωση ολων τι προβλεπουν οι περιφημες αυτες εργολαβιες.
-
Το τι προβλεπουν οι εργολαβειες, μονο στις συμβασεις που εχουν περασει απο την βουλη, μπορεις να βρεις. Αλλα πρεπει να τις διαβασεις απο την αρχη μεχρι το τελος και να εχεις τη δυνατοτητα να καταλαβεις οτι ειναι κρυμμενο μεσα σε αυτες.... αλλωστε ειναι και μακροχρονιες και ετσι κανεις δεν μπορει να ξερει αν βγαλουν τελικα η Οχι εφοσον φυσικα πραγματοποιηθει το αντικειμενο της συμβασης.... Οι νομικοι συμβουλοι θα εχουν το λογο σε περιπτωση που θα υπαρχει διαφωνια και τα δικαστηρια .... Τοτε θα φανει ποσο καλα δεμενοι ειναι οι εργολαβοι με την συμβαση ωστε να μην μπορεσουν να αλλαξουν το τεχνικο αντικειμενο και να γλυτωσουν κοστος κατασκευης.... ομως σε αυτη τη περιπτωση παιζουν και οι Ελληνες μηχανικοι του δημοσιου που θα επιβλεπουν ολα αυτα και οι οποιοι μπορει σε ενδιαμεσο χρονικο σημειο να συμφωνησουν καποια αλλαγη..... Σε αυτη την περιπτωση ολοι κρεμομαστε απο το φιλοτιμο αυτων των επιβλεποντων!αλλα και των μελετητων(οι μελετες ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια, δεν ειναι σχεδον ποτε οι οριστικες και ετσι οι αλλαγες δικαιολογουνται)!! Το κυκλωμα αυτο οπως και καθε αλλο στην ελλαδα δεν ειναι υπερανω χρηματων...... μιας και οι αμοιβες αυτων των ανθρωπων δεν ειναι αναλογες με το οικονομικο αντικειμενο που διαχειριζονται... ελπιζω νε εγινα αντιλιπτος για αυτο το τελευταιο.... Στην Ευρωπη και Αμερικη οι θεσεις αυτες ειναι πολυ καλοπληρωμενες ωστε να μην δεχεται ο οποιος δηποτε δωρακια..... η τελος παντων αυτο το φαινομενο να μην ειναι συχνο... και τα αυτονοητα (ποιοτητα κατασκευης ) να τηρουνται.... Οι υπερβαεις καμμια φορα ειναι προγραμματισμενες απο το Ελληνικο Δημοσιο που μη εχοντας τα κονδυλια απο την αρχη παρουσιαζει φτηνοτερο το εργο στη φαση της δημοπρασιας και μετα δινεινει εντολες αυξησης του αντικειμενου μιας και δεν γινεται το εργο να ολοκληρωθει χωρις αλλαγες,Αυτο ομως για να το καταλαβει καποιος πρεπει να δει οτι το αρχικο αντικειμενο ειναι κουτσουρεμενο επι σκοπου!!!!
Για τα ηλεκτρονικα διοδια παντως εδω στα Εμιρατα που εφαρμοζονται, το τσιπακι ειναι σαν αυτοκολλητο των τελων κυκλοφοριας, και το φορτωνεις μεσω του τραπεζικου σου λογαριασμου.... φυσικα δεν σταματας πουθενα γιατι εχουν γεφυρα ηλεκτρονικη με καμερες που αν δεν εχεις μοναδες στο τσιπακι σου σου στελνει το προστιμο και το πληρωνεις οταν θα περασεις το ΚΤΕΟ καθε χρονο... πριν την ανανεωση του... Απλο Ε!!!!!! -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Φυσικα θα εχουν στο μυαλο τους καποια εναλλακτικη προταση ε; Κατα προτιμηση κατι που να κινειται στη σφαιρα του εφικτου...
Στη προκειμενη περιπτωση ο Δημοσιο βαζει:
Τον υπαρχοντα δρομο
Τις απαλλοτριωσεις
Τις μελετες
Nομιζω οτι τα φορουμ γιαυτο υπαρχουν.Για να προσφερουν ενημερωση.
Με τι μοιαζουν λοιπον οι 6 εργολαβιες??Γιατι εγω και πολλοι αλλοι πολιτες αυτο που βλεπουμε ειναι
1)οτι απο τις 2/4/2008 ο εργολαβος-αναδοχος-διαχειριστης (ή οπως αλλιως θελεις να τον πεις) εχει ΗΔΗ αρχισει να ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ, χωρις να εχει ριξει ουτε μια φτυαρια ασφαλτο.
2)Οτι εκμεταλλευεται ΗΔΗ τα ετοιμα κομματια του δρομου για τα οποια μεχρι τις 2/4/08 δεν εχει βαλει ουτε ΕΥΡΩ.
3)Οτι ακομα, στα κομματια που υποτιθεται οτι ΘΑ φτιαξει βασει των ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ δεν εχει ξεκινησει τιποτα.Περιμενω λοιπον απο καποιον που γνωριζει καλυτερα (μιας και δε διεκδικω το αλαθητο) να αναφερει προς ενημερωση ολων τι προβλεπουν οι περιφημες αυτες εργολαβιες.
Περα απο οτι εγραψε ο 224 (που ειναι πολυ πιο σχετικος με το θεμα) ειναι αληθεια οτι ολοι οι συμβασιουχοι εχουν προθεσμια απο την ενεργοποιηση της συμβασης μεχρι να αναπτυξουν εργοταξια. Η προθεσμια αυτη απο οτι λεγεται ειναι 6 μηνες. Συνεπως, βαση συμβασης, δεν ειχαν υποχρεωση να ριξουν 'μια φτυαρια ασφαλτου' πριν αναλαβουν την εισπραξη των διοδιων.
Απο εκει και περα οποιος κοιταει το ολο θεμα σε επιπεδο μηνα ειναι επιεικως κοντοφθαλμος. Εγιναν 6 συμβασεις στα προτυπα εκεινων που μεχρι τωρα μας εχουν χαρισει πετυχημενα cases οπως την Αττικη Οδο, το Ελ. Βενιζελος και τη γεφυρα Ριο-Αντιριο. Επειδη στα σχηματα των συμβασεων δεν μιλαμε για εξωγηινους που ηρθαν απο το πουθενα (οπως εξηγησε ο Νικος), το να φυγουν Βραζιλια ή να μην παραδωσουν στις προθεσμιες τους ειναι μαλλον απιθανο. Αν καποιος ισχυριζεται οτι θα προτιμουσε οι 6 αυτοι νεοι δρομοι να ειχαν την εξελιξη της Εγνατιας ή του πεταλου Μαλλιακου (και μιλαω για το οτι γινοταν προ Σουφλια) αντι του ας πουμε Ελ. Βενιζελου τοτε αερας στα πανια του.
Λαβετε και κατι ακομη υποψη. Τελη 2008 με 2009 ειναι πιθανο να εχει ολοκληρωθει η Εγνατια σε ολο το μηκος της τουλαχιστον στον ενα κλαδο. Αυτο σημαινει για οσους εχουν αναλαβει διοδια στον αξονα Αθηνα-Θεσ/νικη οτι θα χασουν τα εσοδα απο τις τουρκικες νταλικες και δεν ειναι καθολου λιγα. Αρα πιστευω οτι ειδικα ο συμβασιουχος της Ιονιας εχει καθε λογο να βιαστει να ολοκληρωσει τουλαχιστον τα κομματια στο Αγρινιο που θα του δωσουν το δικαιωμα να ανοιξει διοδια εκει και να ρεφαρει. Λιγο πολυ κατι αναλογο - υποθετω - θα θελησει και ο αναδοχος του Ε65.
-
Ειδικώς για την Ιόνια οδό που γνωρίζω τι γίνεται. (δεν είναι δα και δύσκολο να μάθει κανείς).
Εδώ και ένα χρόνο περίπου η εταιρεία έχει αρχίσει κατά μήκος της χάραξης την εκτέλεση των απαραίτητων εδαφοτεχνικών μελετών. (εταιρεία με την οποία συνεργαζόμουν σε άλλο έργο το έχει αναλάβει και για το λόγο αυτό το γνωρίζω).
Ναι δεν έχει πέσει ίσως ακόμα ένα κυβικό μέτρο σκυροδέματος αλλά δεν μπορείς να χτίσεις και στην άμμο παλάτια! Χωρίς γνώση των εδαφικών χαρακτηριστικών είναι αδύνατον να στήσεις θεμέλια ή να προβείς σε μελέτες για γέφυρες με ανοίγματα στα 200 και 300 μέτρα.
Σε αντίθεση με ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα 'Ελλειπής ή καθόλου μελέτη και τα βλέπουμε στην κατασκευή (Χ10 το κόστος του έργου τελικά)' το σωστό είναι 'Πλήρης Γνώση Εδαφοτεχνικών συνθηκών και λοιπών χαρακτηριστικών, εκπόνηση μελέτης με έλεγχο όλων των ειδικών λεπτομεριών, δοκιμή κατασκευής σε πρότυπο εργοτάξιο και στη συνέχεια ανάπτυξη στο πλήρες εργοτάξιο'.
Για τα λοιπά έργα υποθέτω ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει. Το χρήμα δεν είναι βέβαια στα 2.75 των διοδιών της Τανάγρας. Αυτό δεν φτάνει να πληρώσει το κόστος
του δανείου. Το χρήμα θα αρχίσει να ρέει αφθονο με το δρόμο ολοκληρωμένο και πέρα της διέλευσης έχουμε και τα εισοδήματα από τα rest areas που δεν είναι ένα καθόλου μικρό ποσό. -
Για μια αποσταση 200χλμ(Θεσ/κη -Βολος)καλουμαστε να πληρωσουμε διοδια 8 ευρω...0,04ευρω/χλμ!!!Τζαμπα πραμα!!!
-
Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω
- Καλημέρα σας. Δεν θα πληρώσω...
Και εγώ πώς θα δικαιολογήσω τη διέλευσή σας; ρωτά έκπληκτη η υπάλληλος στο γκισέ των διοδίων. - Μπορείτε να με βρείτε από την πινακίδα μου. Γεια σας...
Η 35χρονη αρχαιολόγος κ. Λίλα Βόλη πατάει γκάζι και απομακρύνεται από τον σταθμό των διοδίων, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών. Λίγο πιο κάτω, όμως, αναγκάζεται να σταματήσει όταν ακούει τις σειρήνες ενός περιπολικού.
«Κύρια μου, δεν πληρώσατε διόδια και αυτό είναι παράνομο», λέει ο αστυνομικός.
- Δεν πληρώνω διόδια, επειδή ο δρόμος στον οποίο κινούμαι δεν είναι αυτοκινητόδρομος... Δεν θέλω να προπληρώνω για υπηρεσίες που θα μου προσφερθούν ύστερα από χρόνια. Ο αστυνομικός κρατάει τα στοιχεία της και η νεαρή γυναίκα συνεχίζει το ταξίδι της.
Η νεαρή αρχαιολόγος ακολουθεί το παράδειγμα του 57χρονου αγρότη και φανατικού μοτοσυκλετιστή πατέρα της, κ. Γιάννη Βόλη, ο οποίος κάθε φορά που ταξιδεύει με τη μοτοσυκλέτα του στον συγκεκριμένο δρόμο περνάει από το πλάι του γκισέ χωρίς να πληρώνει διόδια. «Μια φορά με σταμάτησαν οι αστυνομικοί και, αφού δεν βρήκαν τίποτα για να με γράψουν, συμπλήρωσα απλώς μια δήλωση και έφυγα», συμπληρώνει ο κ. Βόλης. «Δεν το κάνω για τα λεφτά. Είναι ο δικός μου τρόπος να διαμαρτυρηθώ για τον απαράδεκτο δρόμο, τον οποίο βάφτισαν “αυτοκινητόδρομο” και μας υποχρεώνουν να τον πληρώνουμε. Όταν βγήκαμε με τη γυναίκα μου στο εξωτερικό και είδαμε πώς είναι εκεί οι αυτοκινητόδρομοι, πάθαμε σοκ. Ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών είναι καρμανιόλα...».
Δεν επιβάλλεται
Όπως λένε αξιωματικοί από την Τροχαία Εθνικών Δρόμων, «με την κατάργηση τού ΤΕΟ δεν μπορούν πλέον να επιβάλλουν πρόστιμο σε όσους οδηγούς δεν πληρώνουν τα διόδια». Οι αστυνομικοί απλώς παίρνουν τα στοιχεία τού οδηγού και η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τα δώσει στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή τού δρόμου. Από εκεί και πέρα είναι δικό της θέμα αν κινηθούν ή όχι δικαστικά.Την ίδια ώρα, από τον παραχωρησιούχο κρατούν χαμηλούς τόνους για το θέμα που ανέκυψε. Όπως λένε στελέχη της εταιρείας «μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και απλώς λένε στους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν ότι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν ένα ειδικό δελτίο με τα στοιχεία τους». Δρόμος που σκοτώνει
Όπως υποστηρίζει ο διευθυντής της σχολής ασφαλούς οδήγησης για μοτοσυκλετιστές («California Superbike School») και του περιοδικού «0-300» κ. Θανάσης Χούντρας, «το πιο επικίνδυνο κομμάτι του εθνικού δικτύου, που είναι ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών, δεν διαθέτει προστατευτική μπάρα ούτε διαχωριστικό διάζωμα και στηθαία, στοιχεία αναγκαία για να χαρακτηριστεί ένας δρόμος κλειστός αυτοκινητόδρομος». Και συμπληρώνει: «Δεν μπορεί να σου επιβάλλουν να πληρώνεις για έναν δρόμο που σε σκοτώνει...». Από το ΥΠΕΧΩΔΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει ο αυτοκινητόδρομος, επειδή το έργο γίνεται με αυτοχρηματοδότηση και η συμμετοχή του Δημοσίου είναι πολύ μικρή.Επαναδιαπραγμάτευση
Όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγκοινωνιολόγων, κ. Γιάννης Χανδάνος, «κανείς δεν μπορεί να σταματήσει έναν οδηγό που δεν πληρώνει. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της κάθε εταιρείας να το διαχειριστεί. Παγκοσμίως επιβάλλονται διόδια για έναν από τους τρεις λόγους: είτε για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, είτε για τη μείωση της ρύπανσης, είτε για να μαζέψουν χρήματα». Όπως επισημαίνει ο συγκοινωνιολόγος, κ. Νότης Παρασκευόπουλος, «θα μπορούσε να γίνει μια επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, όπου οι διερχόμενοι οδηγοί να χρεώνονται με τις παλιές τιμές, με αντάλλαγμα παράταση τού χρόνου εκμετάλλευσης του έργου από την εταιρεία». Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών είχε μήκος 135 χιλιόμετρα και, βάσει του σχεδίου παραχώρησης, προβλέπεται τα έργα να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2009. Σε διάστημα 72 μηνών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα για την κατασκευή τού αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας-Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου-Τσάκωνα.Αύξησαν τα διόδια από 40 - 90%
Ο ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΣ που ανέλαβε την κατασκευή τού νέου αυτοκινητοδρόμου προχώρησε στις 16 Σεπτεμβρίου σε αυξήσεις στις τιμές των διοδίων- 40% για τα Ι.Χ. και 90% για τις μοτοσυκλέτες- γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Νομαρχίας Αχαΐας, αλλά και πολλών οδηγών.
«Προτρέπουμε τους οδηγούς να μην πληρώνουν διόδια», επισημαίνει ο νομάρχης Αχαΐας, κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος. «Οι οδηγοί με τα διόδια που πληρώνουν χρηματοδοτούν τους εργολάβους για να κατασκευάσουν το έργο. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα δικαστικής διερεύνησης. Από την εταιρεία ξέρουν ότι έχουν άδικο γι΄ αυτό και αποφεύγουν να στραφούν δικαστικώς εναντίον όσων δεν πληρώνουν, γιατί φοβούνται πως μια ενδεχόμενη αθωωτική δικαστική απόφαση θα προκαλούσε δεδικασμένο πάνω στο οποίο θα στηρίζονται και άλλοι οδηγοί...».
http://ta-nea.dolnet.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=1404526
- Καλημέρα σας. Δεν θα πληρώσω...
-
Στην Αθηνων-Θεσ/κης ομως τι γινεται;;;Εχουν κ μπαρες τα διοδια,αν πεις δεν πληρωνω θα τη σηκωσουν να περασεις;
Αυξηση διοδίων (ξανά!)