-
H παραπληροφόρηση στα blogs έχει ξεφύγει.
Χθες διέσχισα αυτοκινητόδρομο αιγαίου και δεν υπήρχε καμία αύξηση. -
Επίσης, δεν είδα κανέναν να σηκώνει μπάρα, πράγμα περίεργο μιας και χιλιάδες είναι αυτοί που δεν πληρώνουν διόδια..
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Επίσης, δεν είδα κανέναν να σηκώνει μπάρα, πράγμα περίεργο μιας και χιλιάδες είναι αυτοί που δεν πληρώνουν διόδια..Δεν είδες επειδή έχει απαγορευτικό στα φορτηγά.
Είναι γνωστό οτι οι φορτηγατζήδες είναι ιδεολόγοι και δεν πληρώνουν απο άποψη. -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Επίσης, δεν είδα κανέναν να σηκώνει μπάρα, πράγμα περίεργο μιας και χιλιάδες είναι αυτοί που δεν πληρώνουν διόδια..Άρα δηλαδή λένε ψέματα οι εταιρίες-εργολάβοι.
-
Μα, όλοι λένε ψέμματα. Ή καλύτερα, λένε αυτό που θέλουν ν'ακούσουν οι υποστηρικτές τους. Οι εταιρείες κλπ για να λένε ότι φταίνε οι τζαμπατζήδες που δεν συνεχίζονται τα έργα και τα ψευτο επαναστατικά κινήματα για να δείξουν πυγμή στο 'κακό' κράτος και στον ιδιώτη που του έφτιαξε τον δρόμο. Κλασσικά βέβαια αυτοί που την πληρώνουν είναι όσοι έχουν γνώση σε ποια χώρα ζούνε και πως (δε) λειτουργούν τα πράγματα και πληρώνουν τις παροχές που τους παρέχονται.
-
τι έγινε ρε σεις, κανείς δεν πληρώνει διόδια πλέον?
περίμενα να είναι πάνω πάνω σήμερα το θέμα.
Με αυξήσεις στα διόδια μπαίνει ο ΦεβρουάριοςΑθήνα
Αυξήσεις στις τιμες των διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν οι κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.Στην Ελευσίνα και τον Ισθμό η διέλευση για τα Ι.Χ. αυξάνεται στα 3,20 ευρώ (από 3,10 ευρώ), για τα μικρά φορτηγά αυξάνεται στα 8,10 ευρώ (από 7,90) και για τις νταλίκες στα 11,40 ευρώ (από 11 ευρώ)
Η τιμή στα διοδια για τα δίκυκλα παραμένει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, στο οποίο, σημειωτέον, έχουν σταματήσει τα έργα.Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι αυξήσεις προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης.
Στις Αφίδνες τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1,50 ευρώ, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα 2,10 ευρώ, τα φορτηγά 5,30 ευρώ και οι νταλίκες 7,40 ευρώ.
Στη Θήβα, οι οδηγοί των δικύκλων θα πληρώνουν 1,80 ευρώ, των Ι.Χ. 2,55 ευρώ, των φορτηγών 6,45 ευρώ και στις νταλίκες 9 ευρώ.
Στην Τραγάνα, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1,40 ευρώ, τα Ι.Χ. 2 ευρώ, τα φορτηγά 5 ευρώ και οι νταλίκες 7 ευρώ.
Στην Αγία Τριάδα, οι τιμές θα είναι 1,15 ευρώ για τα δίκυκλα, 1,65 ευρώ για τα Ι.Χ. 4,15 ευρώ για τα φορτηγά και 5,80 ευρώ για τις νταλίκες.
Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα πλευρικά διόδια.
Αυξήσεις και στην Πελοπόννησο
Σύμφωνα με την Κοινοπραξια ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Καλαμάτα, τα νέα, αυξημένα διόδια έχουν ως εξής:
Στο Σπαθοβούνι, τα δίκυκλα 1,80 ευρώ, τα Ι.Χ. 2,50 ευρώ, τα φορτηγά 6,40 ευρώ και οι νταλίκες 9 ευρώ.
Στη Νεστάνη, τα δίκυκλα 1,70 ευρώ, τα Ι.Χ. 2,40 ευρώ, τα φορτηγά 6,10 ευρώ και οι νταλίκες 8,50 ευρώ.
Στα διόδια της γέφυρας Μάναρη, τα δίκυκλα 1,30 ευρώ, τα Ι.Χ. 1,90 ευρώ, τα φορτηγά 4,90 ευρώ και οι νταλικες 6,90 ευρώ.
-
εγω θυμαμαι τις μαχες που εδινε ο υπουργος για να μειωθουν οι τιμες σε ολα τα διοδια πριν μερικους μηνες
-
το θεμα δεν ειναι ποιος πληρωνει διοδια,το θεμα ειναι ποιος κυκλοφορει πλεον
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω θυμαμαι τις μαχες που εδινε ο υπουργος για να μειωθουν οι τιμες σε ολα τα διοδια πριν μερικους μηνεςδεν θελουμε αλλες μαχες, γιατι φερνουν ... αυξησεις
-
Παρατηρώ αισθητή μείωση κυκλοφορίας στην ΑΟ...
-
Επιβεβαιώνω το γεγονός και προσθέτω ότι παρατηρώ επίσης χαμηλότερες μέσες ταχύτητες στην Α.Ο. για λόγους οικονομίας.
Με 130 στο τριπ και αριστερή προσπερνώ τους πάντες δίχως να εμποδίζω...παλαιότερα αυτό θα ήταν ανέκδοτο! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παρατηρώ αισθητή μείωση κυκλοφορίας στην ΑΟ...αρα να αναμενουνμε συντομα αυξηση στα διοδια της
-
μην το ματιάσεις να χαρείς...2,52 πληρώνω με το e-pass και πονάω...
-
Δεν καθόσυν με 140 αριστερή!
Αναγκαζόσουν να είσαι στην δεξιά με 100 γιατί συνεχώς σου έπαιζαν φώτα αυτοί που πήγαιναν με 160+.
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Παρατηρώ αισθητή μείωση κυκλοφορίας στην ΑΟ...
αρα να αναμενουνμε συντομα αυξηση στα διοδια της
3€ είναι το ταβάνι από όσο ξέρω από την σύμβαση. Ασε που δεν τους συμφέρει γιατί έτσι την κρατούν περισσότερα χρόνια μιας και υπάρχει πλαφόν ποσού που όταν εισπραχθεί από τους κατασκευαστές θα την αποδόσουν στο κράτος μετά.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Επιβεβαιώνω το γεγονός και προσθέτω ότι παρατηρώ επίσης χαμηλότερες μέσες ταχύτητες στην Α.Ο. για λόγους οικονομίας.
Με 130 στο τριπ και αριστερή προσπερνώ τους πάντες δίχως να εμποδίζω...παλαιότερα αυτό θα ήταν ανέκδοτο!Χθες κατά τις 20:30 με το cruise control στα 110χαώ (ήμουν με λαμπάκι βενζίνης) προσπερνούσα τους περισσότερους (από τη δεξιά λωρίδα ) από αεροδρόμιο μέχρι την έξοδο 13 (με διάλειμμα το κομμάτι όπου ο δρόμος γίνεται 2 λωρίδες).
-
Σύντομα πρόκειται να μετακομίσω προς ΒΠ μεριά και επειδή η δουλειά μου είναι στον Ασπρόπυργο, έβαλα στο site της ΑΟ να μου υπολογίσει τι θα κερδίσω αν κάνω 40 διελεύσεις το μήνα με τη μηχανή χρησιμοποιώντας το πρόγραμμά τους. Από 56 Ε διόδια (1.40 ανά διέλευση), πέφτω στα 50 το μήνα (1.25 ανα διέλευση).
Τρελό κουβαρντιλίκι λέμε!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σύντομα πρόκειται να μετακομίσω προς ΒΠ μεριά και επειδή η δουλειά μου είναι στον Ασπρόπυργο, έβαλα στο site της ΑΟ να μου υπολογίσει τι θα κερδίσω αν κάνω 40 διελεύσεις το μήνα με τη μηχανή χρησιμοποιώντας το πρόγραμμά τους. Από 56 Ε διόδια (1.40 ανά διέλευση), πέφτω στα 50 το μήνα (1.25 ανα διέλευση).Τρελό κουβαρντιλίκι λέμε!
Λεφτα υπαρχουν
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σύντομα πρόκειται να μετακομίσω προς ΒΠ μεριά και επειδή η δουλειά μου είναι στον Ασπρόπυργο, έβαλα στο site της ΑΟ να μου υπολογίσει τι θα κερδίσω αν κάνω 40 διελεύσεις το μήνα με τη μηχανή χρησιμοποιώντας το πρόγραμμά τους. Από 56 Ε διόδια (1.40 ανά διέλευση), πέφτω στα 50 το μήνα (1.25 ανα διέλευση).Τρελό κουβαρντιλίκι λέμε!
Πως και η μετακομιση Ταυρακο; να οτι μπαινεις και συ στο κλαμπ;
-
Τις αυξήσεις στα διόδια τις θέλουν 'βαση της σύμβασης παραχώρισης',οπως λένε,αλλα προχθές με την υποψία οτι ΘΑ ρίξει χιόνι,βάλανε την τροχαία οι ιδιωτικές εταιρίες να βγάλει στο εντελώς ξαφνικό, απαγορευτικό κυκλοφορίας των φορτηγών,στις εταιρίες τους .Μα πόσο μπορεί να είναι??? Για αλλη μια φορά γίναμε ρεζίλι διεθνώς....Κανονικά θα πρέπει εκτος απο την μύνηση που έγινε στις εταιρίες,κάθε φορα που περνούν απο τα διόδια τα φορτηγά να μην πληρώνει κανείς.Για αλλη μια φορά Ελλας το μεγαλείο σου..
-
Καθόλου . Τουλάχιστον στο κομμάτι Βέροια-Πολύμυλος ορθώς πράξανε και τους απαγορέψανε την κυκλοφορία. Επίσης, φαντάζομαι το ξέρεις ότι την εξυπνάδα με την μη πληρωμή διοδίων την πράττουν κατά κόρον οι οδηγοί φορτηγών.
Αυξηση διοδίων (ξανά!)