-
Ωραια. Να διευκρινησω λοιπον προς καθε ενδιαφερομενο, οτι εγω εννοω ως μνημονιο μια εποχη και οχι ενα κειμενο/συμφωνια. Ομοιως πρασινομπλε καθαρματα για εμενα ειναι γιατι μας εφεραν στο μνημονιο και οχι για το τι μας εκαναν μετα την υπογραφη του. Καλυτερα τωρα; Γενικα παντως, για το γεγονος οτι ξεχασαμε τα αυτοκινητα μας και σε λιγο στην Ελλαδα η επιταχυνση θα μετριεται σε 0-100 διοδια, πολιτικοι φταινε...
-
ωραια, τα εκανες ολα ενα αχταρμα μεσα στο κεφαλι σου, και επειδη σου δεν βγηκε, εκανες μια κακης ποιοτητας κωλοτουμπα α λα Σαμαρας μπας και σωσεις το παιχνιδι. Τουλαχιστον διαπιστωσες οτι η πραγματικοτητα σου ειναι διαφορετικη απο την ...πραγματικη, ειναι ενα κερδος και αυτο.
επειδη φταινε οι πολιτικοι οπως λες, στις ερχομενες εκλογες να ψηφισεις αντι-μνημονικα κομματα για να τους τιμωρησεις: ΧΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, Δημαρ.
-
Το ποτάμι είναι μνημονιακό;
-
Το ποταμι ειναι απλα γελοιο.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το ποτάμι είναι μνημονιακό;διαφωνω με τον διαχωρισμο σε μνημονιακα ή μη. Στην πραγματικοτητα κανενα κομμα δεν ειναι μνημονικο στην Ελλαδα. Και δεν εχει να κανει με ιδεολογικα κριτηρια, αλλα εντελως πρακτικα: κανενας δεν θελει να του ελεγχει καποιος αλλος την κουταλα. Γιατι με την κουταλα αυτη εξασφαλιζε ψηφους και την παραμονη στην εξουσια.
το ποταμι δεν ξερω που θα κινηθει. Το πιο πιθανο ειναι να ξεραθει πριν φθασουμε στις καλπες.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ωραια, τα εκανες ολα ενα αχταρμα μεσα στο κεφαλι σου, και επειδη σου δεν βγηκε, εκανες μια κακης ποιοτητας κωλοτουμπα α λα Σαμαρας μπας και σωσεις το παιχνιδι. Τουλαχιστον διαπιστωσες οτι η πραγματικοτητα σου ειναι διαφορετικη απο την ...πραγματικη, ειναι ενα κερδος και αυτο.επειδη φταινε οι πολιτικοι οπως λες, στις ερχομενες εκλογες να ψηφισεις αντι-μνημονικα κομματα για να τους τιμωρησεις: ΧΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, Δημαρ.
Για πες μας εσυ που τα εχεις όλα δομημένα μεσα στο δικο σου το κεφαλι, πού είναι η κωλοτουμπα; Που θα μας πεις και για αχταρμά...Τι να μου βγει; Το αυτονοητο; Ότι από το '10 και μετα αργα αλλα σταθερα ολοι επαναπροσδιορισαμε επι τα χειρω τη σχεση μας με το αυτοκινητο και η υποθεση διοδια είναι το πιο μεγαλο κερασακι στην τουρτα; Δεν εγιναν ολα αυτα από την εποχη του μνημονιου και μετα; (Αυξηση καυσιμων 60%, αυξηση τελων κυκλοφοριας, φοροι πολυτελειας, διοδια)
Η πραγματικοτητα μου,ω δομημενε της σκεψης, είναι η ιδια με εκατομμυριων αλλων ανθρωπων. Κοιτα εσυ την δικη σου καλυτερα και ξεκινα με πιο απλα πραγματα, όπως η αισθηση του χιουμορ (παπαρατηρητηριο) σου.
Και ασε τι θα ψηφισω εγω, που θα μου κανεις και υποδείξεις. Κοιτα εσυ τι θα κανεις, δεν νομιζω να σου εχω πει τι θα κανεις εσυ σε αυτό το θεμα...Στο θεμα μας (διοδια), τι εχεις να πεις; Σου εκανα καποιες ερωτήσεις πιο πριν για να μπω ξανα 100% στο θεμα (για να μην το 'αντιλογεψουμε' κι άλλο), αυτό που μαλλον λες εσυ κωλοτουμπα και Σαμαρικη κιολας, για να με βιδωσεις χειροτερα. Απαντηση καμια, μονο μια βλακωδης (και αναιτια) προσωπικη επιθεση. Μαθε να λες τη γνωμη σου (οποια και να είναι) και μεχρι εκει και εμπα σε κοντρα μονο με καποιον που στη λεει επι προσωπικου κατι που ειλικρινα δε με ενδιαφερει να κανω σε κανενα. Εσενα λοιπον τι σε χαλαει τοσο με αυτά που γραφω; Δουλευεις στα διοδια; Τα παιρνεις από τα Σαμαζελια; Ζεις τοοοοοοσο καλα πια στην Ελλαδα των τελευταίων 5 ετων;
-
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
ΥΓ: Καποια post πιο πριν, ειχα κανει λαθος για την τιμη των 40 διελεύσεων ανα μηνα από Αφιδνες, γιατι την ειχα διπλασιασει , και παλι καλα τοσο καιρο που δε με 'περιελαβε κανενα μπομπολοϊδες'. Κατά τα αλλα, στην (κωλο)σελιδα τους http://www.neaodos.gr/Default.aspx?a_id=1595, τα κλεφτρόνια λενε ότι κανουν εκπτωση 20% από 31η εως 40η διελευση. Δλδ, ( τις κανω σωστα τις πραξεις τωρα, εμαθα μαθηματικα ), από τα 134Ε πρεπει να παμε στα 107,2. Φευ! 120,6 τα καθικια, δλδ 10%. Παντου δλδ εχουν τις μισες εκπτωσεις από αυτές που λενε...
Μπζζζζζοφοοοοο....για 21 εργάσιμες, δηλαδή 42 διελεύσεις με τις τρομερές εκπτώσεις που διαφημίζουν (εως 50% κ βλακείες) το μηνιαίο κόστος των διοδίων βγαίνει 125 ευρώ ή περίπου 1400 ευρώ το χρόνο
Χωρίς το πρόγραμμα το κόστος είναι 141 ευρώ/μήνα. Αρα 9% η περιβόητη έκπτωση 50% που διαφημίζουν σε τηλεόραση και ράδιο για κάποιον που χρησιμοποιεί το δρόμο για να το πήγαινε ελα στην εργασία του.
Εν τω μεταξύ στον παράδρομο της εθνικής γίνεται της που@νας τις καθημερινές όλες τις ώρες. Ουρές χιλιομέτρων όλη τη μέρα -
δεν ειναι για γελια Χρηστο. Ο ανθρωπος χριζει βοηθείας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν ειναι για γελια Χρηστο. Ο ανθρωπος χριζει βοηθείας.Λιγοτερη από εσενα αγορακι...
-
Δεν χρειάζεται βοήθεια ρε Σπύρο. Ο άνθρωπος τα ξέρει όλα.
-
Όοοοχι. Αυτό είναι δικο σου προνομιο.
-
Οκ ότι πεις.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν χρειάζεται βοήθεια ρε Σπύρο. Ο άνθρωπος τα ξέρει όλα.αγανακτησε ο ανθρωπος που το μνημονιο δεν τον αφηνει να παει στο χωριο του να ψηφισει.
-
Eγω στο χωριο μου παω για δουλεια κάθε μερα και θελω κοντα 300Ε το μηνα FYI.
Aν χρειαζοταν να το εκανες εσυ, να δουμε αν θα αγανακτούσες ή όχι...Καποτε, (οχι μακρια λεμε, προ εποχης μνημονίου, με βενζινη ακομη και στο 1Ε) με καπου 17-18Ε πηγαινοερχοσουν Χαλκιδα με το ΙΧ σου μαζι με τα διοδια. Τωρα θες σχεδόν 30Ε πηγαίνοντας αργα. Θες ένα μεροκαμματο και βαλε, για να πας και να ερθεις 140km. Βεβαια είναι πολύ ευκολο για τον κάθε spiros και για τον κάθε Λαππα να πετανε την εξυπναδα τους και να λενε μεχρι και χρηζοντα βοήθειας καποιον ο οποιος καποτε πηγαινε με το αμαξι του κυριος και τωρα πρεπει να 'κτελιαζεται' με το ζορι για την 'προ μνημονίου τιμη', όπως και αλλοι ανθρωποι, χανοντας σε ποσοστιαια βαση μεγαλυτερο μερος των αποδοχών τους για αυτή τη μεταφορα. Αυτοι οι ανθρωποι θελουν (ψυχιατρικη) βοηθεια, βοηθηστε τους.
-
εγω θα μετακομιζα εκει που δουλευω. 300€ το μηνα για διοδια; Που πας για δουλεια, στη Πραγα;
και για να μην ξεχνιωμαστε απο που ξεκινησαμε...
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Και αν εισαι ετεροδημότης, πως θα το εξασφαλιζαν τα σαμαζελια ότι καλυτερα να μην ψηφισεις παρα να μην τα ψηφισεις;αφου πας καθε μερα στο χωριο σου, ε πηγαινε και την Κυριακη των εκλογων. Αν δεν θες, μετεφερε τα δικαιωματα σου εδω ή κανε αιτηση να ψηφισεις εδω.
αλλα αμα τα κανεις αυτα, πως να μας προκυψεις αγανακτησμενος μετα;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν χρειάζεται βοήθεια ρε Σπύρο. Ο άνθρωπος τα ξέρει όλα.
αγανακτησε ο ανθρωπος που το μνημονιο δεν τον αφηνει να παει στο χωριο του να ψηφισει.
Μπορεις να ειρωνευεσαι οσο θες αλλα ο johandelta εχει δικιο.
Πριν πεντε χρονια για να παω Θεσσαλονικη ηθελα 55 ευρω.
Σημερα ποσα θελω?
Βαλε μεσα την μειωση του εισοδηματος μου κατα 60% και πες μου αν μπορω να κανω το ταξιδι.
Ασε που ο φιλος που θα πηγαινα εφυγε μεταναστης.
Για οοοολα αυτα ποιος φταιει?
Εγω?
Η κυβερνηση και οι αποφασεις της?
Κανεις?Δυστυχως το θεμα αυτο πλεον πιο πολυ ταιριαζει στον Αντιλογο.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
και για ολα αυτα φταιει το μνημονιο δηλαδη; Γιατι ετσι ξεκινησε η κουβεντα πριν τις κωλοτουμπες...
αν ναι, ψηφιστε τα κομματα που δεν το στηριζουν να τελειωνει το θεμα. ΧΑ, Δημαρ, ΚΚΕ, Ψεκασ/νοι σας παρακαλουν για την ψηφο σας. Ποσο πιο απλα να το πω δηλαδη;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εγω θα μετακομιζα εκει που δουλευω. 300€ το μηνα για διοδια; Που πας για δουλεια, στη Πραγα;Δεν ξερω αν το ξερεις, αλλα φοριεται ακομα το σεναριο καποιοι για καποιο σοβαροτατο λογο να ειναι αναγκασμενοι να μενουν μακρυα απο τη δουλεια τους. Τα 300Ε μονο για διοδια τα θελω ε; Από εκει και μονο καταλαβαινει κανεις την επαφη με την πραγματικοτητα...
και για να μην ξεχνιωμαστε απο που ξεκινησαμε...
Και αν εισαι ετεροδημότης, πως θα το εξασφαλιζαν τα σαμαζελια ότι καλυτερα να μην ψηφισεις παρα να μην τα ψηφισεις;
Επειδή οντως δεν πρεπει να ξεχνιομαστε...Καποιος που για καποιο λογο μενει μακρια από την πατριδα του λοιπον και χρειαζεται τοσα λεφτα για να παει εκει, δε θα παει. Αυτό ηθελα να καταδειξω με ένα 'δηκτικο' σχολιο. Όπως ειπαμε όμως εχεις άλλη αντιληψη περι χιουμορ. Εκει ακριβως λοιπον παρολο που δεν απευθυνθηκα σε εσενα, μου ξεκινησες μια light επιθεσουλα ( να 'τσιμπησω' ) και μετα μου εβγαλες μεχρι και ψυχιατρικη πραγματογνωμοσυνη με την επιδοκιμασια του ΧΛ. Μια χαρα. Over and out.
Α, και που σαι φιλε (κατά την διαφημιση): Με Σαμαζελια, πιο φτηνη η Πραγα (εχω παει, ονειρο), παρα η Παργα (μακρυα ειναι, δε με βλεπω να πηγαινω, ποιος να φταιει αραγες)...
-
Αν δεν είχες μονίμως το στιλ του οργισμένου που ρίχνει κατάρες θα βοηθούσε να εξηγήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις να πεις.
Στο θέμα μας τώρα. Βρίσκω τις αυξήσεις απαράδεκτες και ξεκομμένες από την πραγματικότητα. Επίσης βρίσκω την επιχειρούμενη σύνδεση τους με το μνημόνιο αστεία, όπως και τις αναφορές στις εκλογές και την... προσπάθεια να αποτραπεί ο κόσμος από το να ψηφίσει.
Αυτά.
Αυξηση διοδίων (ξανά!)