-
Με αφορμή τα χτεσινά γενέθλια του μεγάλου οδηγού, θεώρησα απαραίτητο να ανοίξω θέμα αφιερωμένο σ αυτόν.Σήμερα ο Αυρτον θα ήταν 42 και προφανώς θα είχε αποσυρθεί...Τα πόσα θα είχε κάνει μέχρι να αποχωρήσει είναι άλλο θέμα...Εγώ προσωπικά τον θυμάμαι σε κάθε αγώνα που παρακολουθώ...Δε σας λείπει ρε παιδιά, 11 χρόνια μετά;
-
Με αφορμή τα χτεσινά γενέθλια του μεγάλου οδηγού, θεώρησα απαραίτητο να ανοίξω θέμα αφιερωμένο σ αυτόν.Σήμερα ο Αυρτον θα ήταν 42 και προφανώς θα είχε αποσυρθεί...Τα πόσα θα είχε κάνει μέχρι να αποχωρήσει είναι άλλο θέμα...Εγώ προσωπικά τον θυμάμαι σε κάθε αγώνα που παρακολουθώ...Δε σας λείπει ρε παιδιά, 11 χρόνια μετά;
-
-
Αν μας λείπει; Το κενό που άφησε απλώς δεν αναπληρώθηκε ποτέ. Τα έχουμε γράψει τόσες φορές και τα έχουμε διαβάσει ακόμη περισσότερες αλλά οτι θα άφηνε το στίγμα του τόσο έντονα δε το περίμενα.
Υ.Γ. Πίστεψα και πως χωρίς τον Jordan το ΝΒΑ δε θα μου άρεσε όπως και ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Βαζέχα αλλά τελικά το κενό δεν ήταν τόσο μεγάλο.Η F1 όμως δε θα γίνει ποτέ όπως ήταν επι ημερών του Senna.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Αν μας λείπει; Το κενό που άφησε απλώς δεν αναπληρώθηκε ποτέ. Τα έχουμε γράψει τόσες φορές και τα έχουμε διαβάσει ακόμη περισσότερες αλλά οτι θα άφηνε το στίγμα του τόσο έντονα δε το περίμενα.Υ.Γ. Πίστεψα και πως χωρίς τον Jordan το ΝΒΑ δε θα μου άρεσε όπως και ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Βαζέχα αλλά τελικά το κενό δεν ήταν τόσο μεγάλο.Η F1 όμως δε θα γίνει ποτέ όπως ήταν επι ημερών του Senna.
Η προσωπικότητά του ήταν τόσο έντονη που αρκούσε να τον βλέπεις εκτός μονοθεσίου και να ανατριχιάζεις.
Αυτό που έκανε είναι να κάνει τους φίλους της Φ1 να πιστεύουν οτι όλα μπορούν να γίνουν...Οτι μπορεί στα δοκιμαστικά να ήταν πολύ πίσω (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο) και να κάνει μαγικούς γύρους μέχρι να φτάσει στη μοναδική θέση που του ταίριαζε-την πρώτη. Πιο έντονο παράδειγμα από το Βρετανικό του 93 στη βροχή δε μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή.Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη...Έκανε όλους εμάς να πιστεύουμε πως ακόμη και η έξοδος από την πίστα και το χάσιμο αρκετών δευτερολέπτων δεν ήταν απαραίτητο να του στερήσουν τη νίκη.
Δε θα ξεχάσω ποτέ το Μονκό του 92 αλλά και πολλούς άλλους αγώνες, καλούς ή κακούς.Ακόμη και το αψυχολόγητο Μεξικό του 91, όπου μακράν εμπρός τούμπαρε το μονοθέσιο...Τότε απορούσα...Μετά κατάλαβα-ήταν λίγο γι αυτόν.Δεμ αρκούσε να νικάει, αλλά να είναι όσο γρηγορότερος μπορούσε.
Αυτά πλεον δε γίνονται-μπροστά σε εκείνα (αλλά και σε παλαιότερα ) χρόνια, η σημερινή Φ1 μοιάζει με video game.Προβλέψιμη και βαρετή-μόνο οι κανονισμοί που αφήνουν σημαντικές παραμέτρους στην τύχη (πχ δοκιμαστικά και καιρός) δημιουργούν τεχνιτές εκπλήξεις αλλά στη συνέχεια έρχεται η πλήξη...
Η Ιμολα έχει χαρακτεί στο μυαλό μου και σίγουρα οτέ δε θα σβηστεί.Όπως είπε κάποιος φίλος, τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας... -
Θα πάω σύντομα εκδρομή στη Bραζιλία. Θα επιδιώξω πάση θυσία να επισκεφτώ το μνήμα του Senna και να αφήσω ένα λουλούδι.
Γιατί το χρωστάω για τα Σαββατοκύριακα που μας χάρισε.
Γιατί μάς έμαθε την F1 και μάλιστα την αγαπήσαμε εξαιτίας του.
Γιατί είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω...Το μνήμα του Senna είναι στο Sao Paolo ή κάνω λάθος;;;Mην πάω και σε άλλη πόλη.
-
Ο χρήστης k έγραψε:
Θα πάω σύντομα εκδρομή στη Bραζιλία. Θα επιδιώξω πάση θυσία να επισκεφτώ το μνήμα του Senna και να αφήσω ένα λουλούδι.
Γιατί είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω...Το μνήμα του Senna είναι στο Sao Paolo ή κάνω λάθος;;;Mην πάω και σε άλλη πόλη.
Ναι στο Σαο Πάολο είναι.
Σε ζηλεύω πραγματικά... -
Απλά και μόνο διαβάζοντας τις πρώτες γραμμές του τόπικ...... ανατρίχιασα.
Πραγματικά λείπει......
Μας λείπεις.........
-
Το θυμάμαι λες και ήταν εχθές το ατύχημα.....
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Ναι στο Σαο Πάολο είναι.
Σε ζηλεύω πραγματικά...Kαλά θα αφήσω και για σένα ένα. Άν αφήσω για όλους αυτούς που μου ζήτησαν πρέπει να πάρω καμιά γλάστρα μάλλον
-
Μερικά στοιχεία για τον Θεό :
ΚΑΡΤ
1973 Πρώτος αγώνας ΚΑΡΤ στο Ιντερλαγκος Θέση 1η
1974 Πρωτάθλημα Junior στο Σαο Παολο Θέση 1η
1976 Πρωτάθλημα στο Σαο Παολο Θέση 1η
1977 Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής Θέση 1η
1978 Πρωτάθλημα Λε Μανς Θέση 6η
1979 Πρωτάθλημα Εστορίλ Θέση 2η
1980 Πρωτάθλημα Νίβελς Θέση 2η
1971 Πρωτάθλημα Παρμα Θέση 4η
1973 Πρωτάθλημα Καλμαρ Θέση 14ηFormula Ford 1600
Πρώτος αγώνας με FF 1600 στο Brands Hatch 1/03/1981
Πρώτη Νίκη στην πίστα του Brands Hatch 15 μερες αργότερα
Πρώτη Pole Position Mallory Park 22 Μαρτίου 1981
Πρώτη φορά ταχύτερο γύρω Oulton Park 24 Μαιου 1981Το 1981 έγινε πρωταθλητής στα Towsend Thoresen και RAC.
To 1982 έγινε πρωταθλητής στα Pace British and EFDA.
To 1983 έγινε πρωταθλητής στην βρετανική Marlboro F3.Ο πρώτος αγώνας του με Formula 1 έγινε στην Βραζιλία το 1984.
Εκανε πρώτη φορά τον ταχύτερο γύρω στο Πριγκιπάτο του Μονακό το 1984.
Πήρε την πρώτη του Pole position αλλά καί την πρώτη νίκη του στo Εστοριλ το 1984.
Εγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1 3 φορές το 1988, 1990 και το 1991.Θα σε θυμώμαστε πάντα
-
Μια μικρη διορθωση να κανω kkot...
Ο Senna πηρε 3 φορες τον παγκοσμιο τιτλο,'88-'90-'91 -
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Μια μικρη διορθωση να κανω kkot...
Ο Senna πηρε 3 φορες τον παγκοσμιο τιτλο,'88-'90-'91Έχεις δίκιο
Ευχαριστώ -
Όσα χρόνια και αν περάσουν θα τον θυμόμαστε πάντα. Μετά την 1η Μαίου του 94 έκανα δυο χρόνια να ξαναδώ GP.
Χαιρόμαστε για αυτά που είδαμε και λυπόμαστε για αυτά που δεν πρόλαβε να μας δείξει. Όταν έβρεχε η αγωνία για τον ...δεύτερο ανέβαινε κατακόρυφα. Ακόμα και αν οδηγούσε τρακτέρ. -
Ο χρήστης k έγραψε:
Ναι στο Σαο Πάολο είναι.
Σε ζηλεύω πραγματικά...Kαλά θα αφήσω και για σένα ένα. Άν αφήσω για όλους αυτούς που μου ζήτησαν πρέπει να πάρω καμιά γλάστρα μάλλον
Αν το κάνεις, σε ευχαριστώ...Αλλα και αν δε μπορείς, δε πειράζει...Ποιά γλάστρα;μάλλον ανθοπωλείο εννοείς...
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Μερικά στοιχεία για τον Θεό :ΚΑΡΤ
Πρώτη φορά ταχύτερο γύρω Oulton Park 24 Μαιου 1981Το 1981 έγινε πρωταθλητής στα Towsend Thoresen και RAC.
To 1983 έγινε πρωταθλητής στην βρετανική Marlboro F3.Ο πρώτος αγώνας του με Formula 1 έγινε στην Βραζιλία το 1984.
Πήρε την πρώτη του Pole position αλλά καί την πρώτη νίκη του στo Εστοριλ το 1984.
Εγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1 3 φορές το 1988, 1990 και το 1991.Θα σε θυμώμαστε πάντα
Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω την προσπάθειά σου με τα στατιστικά, νομίζω οτι η μαγεία του δεν ήταν οι αριθμοί, αλλά οι χορευτικές του κινήσεις στην πίστα...Όταν τον έβλεπα να τρέχει, ειλικρινά έπαυα να σκέφτομαι αν έχει αξιόλογο μονοθέσιο και τι μπορούσε να κάνει μ αυτό...
Μήπως ρε φίλοι μου όμως δε θα ταίριαζε στη σημερινή ξενέρωτη Φ1;Προσπαθώ να θυμηθώ σε ποιόν αγώνα επέλεξε να μην αλλάξει ελαστικά (τότε δεν ήταν υποχρεωτικό...) για να μην χάσει χρόνο στα πιτς και να καταφέρει να νικήσει τον Προστ, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ που ήταν...Έστριβε με τα...λινά και γλιστρούσε με τα τέσσερα...Φαντάζεστε να τολμούσε τέτοια πράγματα σήμερα; -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Μερικά στοιχεία για τον Θεό :
ΚΑΡΤ
Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω την προσπάθειά σου με τα στατιστικά, νομίζω οτι η μαγεία του δεν ήταν οι αριθμοί, αλλά οι χορευτικές του κινήσεις στην πίστα...Όταν τον έβλεπα να τρέχει, ειλικρινά έπαυα να σκέφτομαι αν έχει αξιόλογο μονοθέσιο και τι μπορούσε να κάνει μ αυτό...
Μήπως ρε φίλοι μου όμως δε θα ταίριαζε στη σημερινή ξενέρωτη Φ1;Προσπαθώ να θυμηθώ σε ποιόν αγώνα επέλεξε να μην αλλάξει ελαστικά (τότε δεν ήταν υποχρεωτικό...) για να μην χάσει χρόνο στα πιτς και να καταφέρει να νικήσει τον Προστ, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ που ήταν...Έστριβε με τα...λινά και γλιστρούσε με τα τέσσερα...Φαντάζεστε να τολμούσε τέτοια πράγματα σήμερα;Αμάν με αυτά τα στατιστικά. Αφήστε τα στην άκρη. Το Monaco 1984, η Πορτογαλία του 1985 και το Donnigton του 1993 να υπήρχαν μόνο εγώ και πάλι θα το λάτρευα. Μην αρχίσεται να συμπληρώνεται αγώνες από κάτω στους οποίους έδωσε μαθήματα οδήγησης. Του ξέρω όλους. Απλά και μόνο με αυτούς τους αγώνες για μένα και πάλι θά ήταν πολύ ψηλά. Και ας μην κέρδισε στο Monacco του 1984. Δεν είναι πάντα η νίκη εκείνο που σε κάνει να σέβεσαι και να εκτιμάς έναν οδηγό. Ούτε τα πρωταθλήματα. Πολλές φορές και μόνο ο τρόπος που αγωνίζεται για τη νίκη σε μένα φτάνει.
-
Αυτό το incar του πλάνο στο Μονακό μου έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μου.
Για πάντα Senna
-
Το άτομο ήταν αλλού. Μακράν.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτό το incar του πλάνο στο Μονακό μου έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μου.Για πάντα Senna
απιστευτο βιντεο....
Ayrton Senna