-
Τη θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Ήμουν παιδάκι στην ουσία, ούτε 11 χρόνων και είχαμε γυρίσει με τους γονείς μου από μια κλασική πρωτομαγιά στην εξοχή (μουσαμάδες, κεφτεδάκια, μπύρες οι μεγάλοι, παγωτά οι μικροί). Θυμάμαι ήμουν στο χαλί και έπαιζα (λογικά με τίποτα αυτοκινητάκια, ή κάνα Game Boy από εκείνα με τις πράσινες οθόνες ) όταν στις ειδήσεις είπαν για το θάνατο του Ayrton και πάγωσα.
Μπορεί να μην πρόλαβα ιστορικές χρονιές όπως το '88 ή το '89, αλλά απ' το '92 που παρακολουθούσα θυμάμαι ότι έβλεπα τον Ayrton ως το μοναδικό πιλότο που μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω για να χτυπήσει τις διαστημικές Williams. Σαν παιδί τον έβλεπα ως τον ασυμβίβαστο του σπορ, τον αντισυμβατικό. Δεν ξέρω πώς είχα σχηματίσει σε τέτοια ηλικία τέτοια άποψη.
Πρόσφατα είδα κι ένα αφιέρωμα στον Ρατσενμπέργκερ και στεναχωρέθηκα επίσης -πολύ θλιβερό.
Δεν μπορώ τα τόσο θλιβερά όμως, επομένως αν μπορώ να βρω κάτι καλό, όχι ακριβώς από την ιστορία της Ίμολα του '94, αλλά γενικότερα, είναι ότι έκτοτε τα μονοθέσια έγιναν τόσο ασφαλή και δεν έχουμε χάσει κανέναν άλλο απ' τους αγαπημένους μας πιλότους.
-
Εγώ να δεις πως τη θυμάμαι. Θυμάμαι τι φορούσα ακριβώς, σε ποια θέση καθόμουν όταν έβλεπα τις ειδήσεις που ανακοίνωναν τον θάνατο του Σένα, τη μάνα μου να με ρωτάει με ένα βλέμμα απορίας γιατί κλαίω και εμένα να της απαντάω 'πέθανε ο Σένα...', τπτ άλλο.
Θα δανειστώ το σχόλιο που έκανε ο Κλαρκσον όταν μιλούσε με τον γιο του για τον Σένα και του λέει ο γιος του 'he was that racing driver that got killed' και του απαντάει ο Τζέρεμι
'if you'd seen his funeral, you'd know he was a bit more than that.'
Νομίζω εξηγεί πολλές 'υπερβολές'.. -
Δεν μιλούσα τόσες ώρες για δύο λόγους. Πρώτον προς τιμήν του ΜΕΓΑ νεκρού και δεύτερον προς σεβασμόν του καλού μου φίλου giorgosrallyman με τον οποίον τα πίναμε την Πέμπτη παρέα και οποίος αγαπάει τον Ayrton! Τώρα όμως που πέρασε η επέτειος, θα πω την άποψή μου και σε όποιον αρέσει!
Έβλεπα τον αγώνα το 1994 στο Porto Carras της Σιθωνίας (συνέπεσε και με τα γεννέθλιά μου που αποφάσισα να γιορτάσω εκεί με φίλους) και είδα την σύγκρουση. Φυσικά και σοκαρίστηκα και στεναχωρέθηκα, όπως είχα στεναχωρεθεί για τον Ρόλαντ την προηγουμένη! ΦΥΣΙΚΑ και στεναχωριέμαι για έναν τεράστιο πιλότο! Αλλά το ίδιο στεναχωρέθηκα για τον Fanzio! Αν ζουσα το '68, το ίδιο θα ένιωθα και για τον Clark! Ο μεγαλύτερος πόνος ήταν το '88 για τον ΘΕΟ Enzo. Μετά από αυτό μόνο για οικογένεια πόνεσα τόσο!
Αυτά από εμένα. Την αγάπη μου σε όλους!
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Εγώ να δεις πως τη θυμάμαι. Θυμάμαι τι φορούσα ακριβώς, σε ποια θέση καθόμουν όταν έβλεπα τις ειδήσεις που ανακοίνωναν τον θάνατο του Σένα, τη μάνα μου να με ρωτάει με ένα βλέμμα απορίας γιατί κλαίω και εμένα να της απαντάω 'πέθανε ο Σένα...', τπτ άλλο.έτσι ακριβώς...
-
Αλεξάρα μου δε μου τά'πες! Τα χρόνια μου πολλά και ευχές για ό,τι καλύτερο φίλε!
Κατά τα άλλα, δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου! Απεναντίας, συμφωνώ σε όλα και τα.. μάλα! Απλώς, το παρόν 'πόνημα' αναφέρεται στον συγκεκριμένο γιαυτό και μνημονεύουμε αυτόν. Νομίζω υπάρχουν άλλα, αντίστοιχα 'μνημεία' εδώ μέσα, για τον Ζυλ, τον Χουάν και άλλους, στα οποία δεν κρίνω σκόπιμο να μπαίνω εγώ εκεί μέσα και να γράφω για το πόσο οδηγάρα ήταν ο.. Άυρτον, κλπ, κλπ.
Αντιθέτως, όταν μπήκα κάποια στιγμή σε ένα (στου Ζυλ αν θυμάμαι καλά..) εξέφρασα τον απέραντο θαυμασμό μου και την ιδιαίτερη συμπάθειά μου στον μικροκαμωμένο Καναδό. Και δεν ήταν καθόλου υποκριτικό αυτό. Ο καθείς στο είδος του και στην εποχή του.
Το.. θέμα σηκώνει πάααααααρα πολύ μεγάλη κουβέντα και ανάλυση, αν ντε και καλά θέλουμε να το αναλύσουμε και, 'ημείς' οι οπαδοί του Βραζιλιάνου έχουμε σοβαρά, σθεναρά και αδιάσειστα επιχειρήματα προκειμένου να αποδείξουμε αυτό που λέμε ενίοτε: ότι πιθανόν να μιλάμε για τον κορυφαίο πιλότο όλων των εποχών. Και σίγουρα τα επιχειρήματα αυτά δεν αρχίζουν και τελειώνουν στην.. τηλεόραση! Το να λέμε κάτι τέτοιο μόνο ύβρι αποτελεί και τίποτα περισσότερο, όταν αναφερόμαστε σε τέτοιες μορφές.
Αυτά και από μένα.. Εννοείται ότι και η δική μου.. αγάπη σε όλους είναι δεδομένη!
Υ.Γ. Αλέξη, όσον αφορά το.... άλλο θέμα, όλα καλά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον φιλάρα!
-
Και καλά να παραμείνει εύχομαι Γιωργάρα μου!!! Όπως και στα αυτοκίνητα, έτσι και σε αυτό το θέμα πρέπει σε ορισμένα σημεία να κάνεις 'άσε' και να πηγαίνεις φυλαγμένα και χωρίς μπούκες στο apex για να είσαι πιο γρήγορος.
Χρωστάω κέρασμα κι εγώ! Εσύ πλήρωσες τις προάλλες. Μιλάμε!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
θα δούμε το Λούη (τυχαίο παράδειγμα) να ζητά να του κάνουν υπόκλιση πριν του μιλήσουνΟ καιρός γαρ εγγύς
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και καλά να παραμείνει εύχομαι Γιωργάρα μου!!! Όπως και στα αυτοκίνητα, έτσι και σε αυτό το θέμα πρέπει σε ορισμένα σημεία να κάνεις 'άσε' και να πηγαίνεις φυλαγμένα και χωρίς μπούκες στο apex για να είσαι πιο γρήγορος.Χρωστάω κέρασμα κι εγώ! Εσύ πλήρωσες τις προάλλες. Μιλάμε!
Μάλλον έχεις ένα δίκιο......
-
-
Και γω ρε συ!!!!
Ποσο μοιαζουμε -
Ποσο μοιαζουμε
EDDIE is not that much like you. Confirm that you understood the message...
-
χαχαχαχαχα καλα καλα!!!
Παντως μιας και σου αρεσει ο Μανσελ απορω πως μετα απο αυτο...εξακολουθουσε να σου αρεσει...
ηδη disqualified / black flagged και ομως το εκανε....
-
Ο πρώτος αγώνας που παρακολούθησα στη ζωή μου...
Ήσουν καταδικασμένος...
-
Σε μετάδοση Σταθάκη;
Καλά... Απίστευτες στιγμές! Και τί δε θά'δινα να βρισκόμουν τότε πίσω από καμιά από εκείνες τις μπαριέρες και να βλέπω αυτούς τους 'θεούς' να περνάνε σφαίρα από μπροστά μου, παλεύοντας για τα ηνία του αγώνα! Είναι ο αγώνας που ο Μάνσελ δήλωσε ότι είχε.. τρεις Μακ Λάρεν μπροστά του και όχι μία! Και είναι επίσης ο αγώνας στον οποίο ο ικανότατος και.. σωματώδης Βρετανός κυριολεκτικά κατέρρευσε, σωστό πτώμα από την υπερπροσπάθεια να προσπεράσει τον ΜΕΓΑ! Ναι, ΜΕΓΑΣ, γιατί (επειδή σχολούμαι λίγο με τα μονοθέσια και εγώ..), αν νομίζει κανείς ότι είναι εύκολο, υπό αυτές τις συνθήκες, να κρατάει πίσω του επί τόσους γύρους έναν αποφασισμένο οδηγό με ικανότερο και ταχύτερο μονοθέσιο, μάλλον πλανάται. Θέλει κάτι.. @@@ ΝΑ μετά συγχωρήσεως, για να το πετύχεις, ίσως και περισσότερα από το να προσπεράσεις, όντας εσύ ο ταχύτερος. Μπράβο στον φίλο που μας θύμισε ότι κάποτε βλέπαμε Φ1 και ήταν σαν να βλέπαμε παχνίδι μπάσκετ μεταξύ ΠΑΟΚ-ΑΡΗ της δεκαετίας του '80!
-
ηδη disqualified / black flagged και ομως το εκανε....
Είμαι Mansell ΑΦΟΥ...
Ο τραγιάσκας μπορεί να μην ήταν θεός, ημίθεος, meister κλπ αλλά ήταν αυτό που λέμε στα ελληνικά 'δεν νιώθω', γι αυτό και έχει χαρίσει στο άθλημα στιγμιότυπα όπως το παρακάτω.
Αν πρόσεξες στο βίντεο που πόσταρα από το Μονακό δοκίμασε να προσπεράσει στη Ρασκας από την εξωτερική...
Παρότι διάσημος για τις γκάφες του και τις κουφές εγκαταλείψεις, για το περιστατικό στην Πορτογαλία είχε παιχτεί παρασκήνιο. Ότι και καλά ήταν δωράκι της Ferrari για να φόραγε το Νο1 το '90 ο Prost.
Ο Montoya ΘΑ ΗΘΕΛΕ να γίνει ο επόμενος Mansell αλλά πέραν του ότι ήταν grande malakas εκτός πίστας (εκεί που ο Mansell ήταν παναγίτσα), κατάφερε να τον ξεπεράσει σε χαζομάρες και γκάφες μέσα σε αυτή. -
σε είχα για ξηγημένο ρε συ Έντυ.
έλεος, το είπαμε 3 φορές. υπάρχουν χιλιαδες άλλα νήματα να πείτε ό,τι γουστάρετε για άλλους οδηγούς και άλλα θέματα. κι εγώ μαζί σας.
εδώ γιατί όμως; τόσο στα τομπολίνια σας δλδ; ΤΟΣΟ;
-
Η Αθανασοπούλου με πείραξε πρώτη κύριε Φλωρά...
BONUS: το κράξιμο στον Andretti στα πορτουγκέζικα...
-
Όπως κάθε μεγάλη μορφή που ξεχώρισε στον χώρο δράσης της, έτσι και ο γιος του ανέμου έχει φανατικούς (και υπεράριθμους) φίλους, μαζί και ορκισμένους εχθρούς!
-
Μονο λιγων ημερων!
-
Σε μετάδοση Σταθάκη;
Τους φούστηδες τους Ιαπωνέζους... σκέτος πονοκέφαλος ειναι!
Ayrton Senna