-
Παίδες, απ'ότι διάβασα σε ένα αγγλικό φόρουμ, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή/Νοτιοαμερικάνικη έκδοση του φιλμ. Και είναι 106 λεπτά. Υπάρχει, λένε, και η αυθεντική έκδοση που πρωτοπροβλήθηκε στην Ιαπωνία και είναι μήκους 162 λεπτών. Βέβαια, γράφτηκε ότι αυτά τα επιπλέον λεπτά αφορούν τις αντιδράσεις γνωστών ιαπώνων τηλεσχολιαστών της Φ1 μετά το θάνατο του Άυρτον. Αν μάθω κάτι νεότερο, εδώ είμαι..
-
Και εγώ αυτή την έκδοση έχω Γιώργο αλλά ακόμα δεν την έχω δει.
-
Ποιά εννοείς Βασίλη? Τη μικρή, ή τη μεγάλη?
-
χεχε sorry ναι. Την μεγάλη εννοώ.
-
Πού τη βρήκες ρε φίλε? Δώσε κανα λιγκ αν υπάρχει να την κατεβάσουμε και αυτήν. Όχι ότι ξέρω.. γιαπωνέζικα βέβαια, αλλά λέμε τώρα..
-
Εγώ παιδιά είδα την μεγάλη version (2'40'!!) σε HD από εδώ http://thepiratebay.org/torrent/6274997/Ayrton.Senna.Beyond.the.Speed.of.Sound.2010.720p.Bluray.x264.DON και τους υπότιτλους για τα βραζιλιάνικα από εδώ http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/4149701/senna-en. Είναι βέβαια 8GB αλλά κατεβαίνει σφαίρα. Προσωπικά αν και έχω δει ότι έχει κυκλοφορήσει για τον Ayrton το βρήκα ενδιαφέρον καθώς έχει πολλές σκηνές backstage (ενημέρωση πιλότων κλπ) αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις ειδικά με τον Prost.
-
Περιμενα κατι καλυτερο.Ντοκουμεντα τα οποια εχουν βγει στην φορα χρονια τωρα χωρις κατι καινουργιο η κατι που δεν ειδαμε.Περιμενα να δω κατι που δεν ειχα δει και απο αυτη την αποψη με απογοητευσε η ταινια.Παντως για τους μικροτερους που δεν εζησαν τον Σενα ειναι μια καλη διαδρομη στο χρονο αν και παλι τον Σενα μονο οποιος τον εζησε οταν μεγαλουργουσε μπορει να καταλαβει 100% για τι μεγεθος προσωπικοτητας και οδηγικου ταλεντου μιλαμε.
Για μενα ο μεγαλυτερος οδηγος που ανεδειξε αυτο το σπορ. -
Καλησπέρα!Εγώ την είδα εχθές την ταινία, ολόκληρη. Και πλάνταξα στο κλάμα.Περισσότερο απο οτι, οταν διάβασα τα βιβλία του.
Με ιδιαίτερη στιγμή την σκηνή της πρώτης του 'νίκης' με την TOLEMAN και βέβαια τον χαμό στην κηδεία του.
Δεν νομίζω οτι ο Πλανήτης θα ζήσει ή εζησε αλλες τέτοιες στιγμές.Ισως θα ήθελα να δώ και λόγια απο τον φίλο του τον BERGER αλλα και απο την μεριά της συζύγου του.Και της πρώτης και της ανεπίσημης δεύτερης.
Πάντως αξίζει να το δει κάποιος, και ας μην ήταν και πολύ φαν του.Αλλωστε και εγώ δεν ήμουν στο παρελθόν, ίσως και λόγο ηλικίας τότε και φουλ Φερραρικός και μέγας θαυμαστής του Gilles...Μεγαλώνοντας αρχισα να αλλάζω την γνώμη μου για τον Αyrton μέχρι που διάβασα την πρώτη Εγγλέζικη βιογραφία του...
Να ειναι καλά εκεί που είναι...
-
Ο χρήστης van έγραψε:
Δεν νομίζω οτι ο Πλανήτης θα ζήσει ή εζησε αλλες τέτοιες στιγμές.Εντάξει, λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Ο πλανήτης έχει ζήσει 2 Π.Π., πυρηνικά ολοκαυτώματα, τον χαμό Αυτοκρατόρων και Αυτοκρατοριών, τον χαμό ηγετών και λαμπρών επιστημόνων. Για να μην πάμε πολύ πίσω, ο χαμός της πριγκίπισσας Νταιάνας σίγουρα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο παγκοσμίως (ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι με αυτό). Πρέπει να τα βλέπουμε όλα σφαιρικά...
-
Gia to motorsport kai thn F1 milaei re Dia....
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Gia to motorsport kai thn F1 milaei re Dia....Και για το motorsport δε βλάφτει λίγη χαλάρωση... Κρίμα για τον άνθρωπο που έφυγε νέος και κρίμα από αθλητικής πλευράς γιατί είχε να δώσει πάρα πολλά ακόμα αλλά ΟΚ έχουν περάσει, έχουν οδηγήσει και έχουν πεθάνει στο τιμόνι αρκετοί άλλοι που έκαναν εξίσου μεγάλη ή μεγαλύτερη εντύπωση. Το γεγονός ότι δεν έζησαν στην εποχή της τηλεόρασης και του internet δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκμηδενίσουμε την ιστορία τους.
-
Λίγοι όμως 'αγιοποιήθηκαν' όσο ο Άυρτον.. Και είναι λάθος να τον αποτιμούμε μονάχα ως έναν κορυφαίο οδηγό αγώνων. Ο Σέννα, ΕΤΥΧΕ, παρεμπιπτόντως να είναι οδηγός αγώνων και, μέσω ΚΑΙ αυτού του γεγονότος (κυρίως αυτού..), προσπαθούσε να περάσει στον κόσμο μια δική του φιλοσοφία και μερικά δικά του διδάγματα και αξίες για τη ζωή.
Επρόκειτο πραγματικά για μια ξεχωριστή, ιδιάζουσα, χαρισματική, ιδιόμορφη, αμφιλεγόμενη, εκκεντρική και αντιφατική ανθρώπινη ύπαρξη, με εξαιρετικά ιδιαίτερη και έντονη προσωπικότητα με μοναδική αύρα και 'ηλεκτρισμό'! Όσοι τον έζησαν από κοντά (μίλησα με έναν τέτοιο..), εκτός όλων των άλλων, είχαν ΚΑΙ ΑΥΤΟ (για να μήν πω βασικά αυτό..) να πουν! Και ήταν τόσο έντονο αυτό ωστε κάποιες φορές επισκιάζε το ότι 'επί τη ευκαιρία' ήταν ίσως και ο κορυφαίος πιλότος όλων των εποχών.
Όπως είπε άλλωστε και ο Murray Walker σε μια συνέντευξή του: 'Senna was one of the very few people I've ever known, who could enter into a crowded room and, suddenly, every conversation would stop at once!' Μια φράση, χίλια συμπεράσματα!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και για το motorsport δε βλάφτει λίγη χαλάρωση... Κρίμα για τον άνθρωπο που έφυγε νέος και κρίμα από αθλητικής πλευράς γιατί είχε να δώσει πάρα πολλά ακόμα αλλά ΟΚ έχουν περάσει, έχουν οδηγήσει και έχουν πεθάνει στο τιμόνι αρκετοί άλλοι που έκαναν εξίσου μεγάλη ή μεγαλύτερη εντύπωση. Το γεγονός ότι δεν έζησαν στην εποχή της τηλεόρασης και του internet δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκμηδενίσουμε την ιστορία τους.
Πόσο συμφωνώ μαζί σου! Αν ο Senna ήταν θεός, αναρωτιέμαι τι ήταν ο Nuvolari ή ο Gilles...
-
To 93 o Τεο Λαζακις ειχε γραψει στο ΑΜΣ μετα το βραζιλιανικο grand prix..
Ο Θεος....ειναι Βραζιλιανος... (επειδη ανοιξαν οι ουρανοι και κερδισε ο Σεννα στην βροχη)
Στον αμεσως επομενο αγωνα ο ιδιος εγραψε...
Τελικα ο Βραζιλιανος....ειναι ο Θεος...(Μετα τον αγωνα του Ντονιγκτον)
Συμφωνω σε ολα με τις αποψεις του giorgosrallyman..
Και ενα ακομα ωραιο που ειχαν γραψει εξω απο τον εργοσtασιο της Γουιλιαμς το 94 σε μια φωτο του Σεννα...
17 χρονια και ειναι σαν χθες..
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Και για το motorsport δε βλάφτει λίγη χαλάρωση... Κρίμα για τον άνθρωπο που έφυγε νέος και κρίμα από αθλητικής πλευράς γιατί είχε να δώσει πάρα πολλά ακόμα αλλά ΟΚ έχουν περάσει, έχουν οδηγήσει και έχουν πεθάνει στο τιμόνι αρκετοί άλλοι που έκαναν εξίσου μεγάλη ή μεγαλύτερη εντύπωση. Το γεγονός ότι δεν έζησαν στην εποχή της τηλεόρασης και του internet δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκμηδενίσουμε την ιστορία τους.
Πόσο συμφωνώ μαζί σου! Αν ο Senna ήταν θεός, αναρωτιέμαι τι ήταν ο Nuvolari ή ο Gilles...
τι ήταν ο Ζιλ;
έτσι ετσι να γεμιζει το ανθολόγιο των 4Τ
R.I.P
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
17 χρονια και ειναι σαν χθες..
Όντως.. Σαν χθες...
Acelera Ayrton! Acelera!
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
τι ήταν ο Ζιλ;
έτσι ετσι να γεμιζει το ανθολόγιο των 4Τ
R.I.P
τετοια θα βλεπει και ο ζακ και θα λεει θα επιστρεψω στην f1..
-
Απορώ αν τα 9/10 το φόρουμ θα είχαν την ίδια άποψη αν ο Senna είχε κάνει έστω και ένα shakedown με μονοθέσιο της φοράδας...
Βασικά μλκια, δεν απορώ. Ξέρω...
-
Αν αναφέρεσαι σε μένα να σου πω απλά καμμία σχέση... Εγώ με τη φοράδα άρχισα να ασχολούμαι μετά το '96 όταν η Βασίλω aka MS πήγε και έκανε παπάδες με ένα ΜΠΡΙΚΙ. Τω καιρώ εκείνο που πέθανε ο Senna ήμουνα κάργα Williams (λόγω Mansell πριν) και κάργα αντι-MS. Απλά υπάρχουν και άλλοι που έτρεξαν και πέθαναν σε εποχές που δεν υπήρχε η τηλεόραση για να έχουν την αντίστοιχη προβολή.
Παω στοίχημα ότι αν το '35 υπήρχε δυνατότητα για in car πλάνα και είχαμε υλικό από γύρους του Nuvolari ή του Rozenmayer θα είχαν τον ίδιο αριθμό views σήμερα στο youtube... -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Απορώ αν τα 9/10 το φόρουμΒασικά σε όλο το φοραδοκρατούμενο φόρουμ αναφέρομαι...
Ayrton Senna