-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και γω σε μαμά Sei δεν θα ένιωθα καλά στα 210, αλλά δεν μιλάμε για τέτοιο, οπότε επειδή ο Ikar πάλι για flame το πάει, προσπεράστε...
Με τι; με Sei;
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται και δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο, αλλά με το τι κάνεις στο αυτοκίνητο και τι λες.
Για 210 πραγματική τελική σε hatchback θες 150 περίπου άλογα. Εκτός κι αν τα είδες στο κοντέρ
Το Sei από την μάνα του, με τα 54 άλογα και χωρίς μετατροπές, φτάνει 180 κοντερίσια, ήτοι 163-165 πραγματικά, γιατί έχει απόκλιση 9%.
Στο δικό μου επειδή έχω μεγαλύτερα λάστιχα, χάνει λιγότερο. 201 έδειξε το GPS, το κοντέρ ήταν εκτός κλίμακας και τα 210 που λέω είναι στο περίπου που ήταν η βελόνα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Γιατί η τελική ταχύτητα, όπως έχει αναλυθεί, δεν έχει σχέση με το βάρος Μην ξαναγράφουμε τα ίδιαΓια ανέβασε 5 χοντρούς στο αμάξι σου και πες μας, την ίδια τελική θα έχει από ότι μόνο με σένα? Η τριβή των ελαστικών δεν αυξάνεται ανάλογα με το βάρος? Άρα, δεν έχει η μηχανή με τα ίδια άλογα να υπερνικήσει μεγαλύτερες αντιστάσεις?
Ή βάλε 4 λάστιχα 285 φάρδος, την ίδια τελική θα δεις?
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Γιατί η τελική ταχύτητα, όπως έχει αναλυθεί, δεν έχει σχέση με το βάρος Μην ξαναγράφουμε τα ίδια
Για ανέβασε 5 χοντρούς στο αμάξι σου και πες μας, την ίδια τελική θα έχει από ότι μόνο με σένα? Η τριβή των ελαστικών δεν αυξάνεται ανάλογα με το βάρος? Άρα, δεν έχει η μηχανή με τα ίδια άλογα να υπερνικήσει μεγαλύτερες αντιστάσεις?
Μα τι λες, όταν έχω 4 άτομα και βαλίτσες στο αμάξι μου, βγάζω μεγαλύτερη τελική. Είναι λογικό, στην κατηφόρα μαζεύει περισσότερα χιλιόμετρα λόγω βάρους...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
έχω την εντύπωση οτι και στην ιταλία η μόνη μετατροπή που επιτρέπεται είναι να βάλεις στο αυτοκίνητό σου τετρακίνηση'Μωρό, πάω στο Τζουσέπε να μου περάσει μια τετρακίνηση κι επιστρέφω σε λιγάκι' (όπως λέμε εδώ 'πάω να βάλω μεμβράνες, απλώστρα, κλπ')....
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Στις άλλες χώρες επιτρέπονται οι 'βελτιώσεις'; Θα σε αποζημιώσει η ασφαλιστική αν εμπλακείς σε ατύχημα έχοντας κάνει αδήλωτη μετατροπή; θα περάσεις ΚΤΕΟ;
Αφού όπως λες το Matiz είναι όπως είναι, ε να το πάμε από 45 στα 90 άλογα δεν θα το επηρεάσει καθόλου;
+1 ακόμα!
Για να μιλήσουμε για άλλες χώρες, έμαθα πρόσφατα ότι στη Γερμανία δεν αφήνουν να βάλει κανείς carbon καπώ, από συνφορουμίτη (σε άλλο φόρουμ) που ήθελε να το κάνει. Επίσης ξέρω ότι σε πολλές χώρες απαγορεύεται η αλλαγή ελαστικών με κάποια που να είναι εκτός των διαστάσεων που προτείνει ο κατασκευαστής. Λέτε εκεί να αφήσουν να κυκλοφορήσει νόμιμα Sei με τα διπλά άλογα; Χλωμό... Πολύ χλωμό...Στην Γερμανία έχει Seicento Biturbo 193 άλογα από την Novitec, κανονικά με άδεια και όλα τα πιστοποιητικά.
http://novitec.net/com/x_seicentogal.htm
Τώρα βρίσκεται επίσης με κανονική άδεια νόμινης κυκλοφορίας δρόμου στην Ιταλία...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Στις άλλες χώρες επιτρέπονται οι 'βελτιώσεις'; Θα σε αποζημιώσει η ασφαλιστική αν εμπλακείς σε ατύχημα έχοντας κάνει αδήλωτη μετατροπή; θα περάσεις ΚΤΕΟ;
Αφού όπως λες το Matiz είναι όπως είναι, ε να το πάμε από 45 στα 90 άλογα δεν θα το επηρεάσει καθόλου;
+1 ακόμα!
Για να μιλήσουμε για άλλες χώρες, έμαθα πρόσφατα ότι στη Γερμανία δεν αφήνουν να βάλει κανείς carbon καπώ, από συνφορουμίτη (σε άλλο φόρουμ) που ήθελε να το κάνει. Επίσης ξέρω ότι σε πολλές χώρες απαγορεύεται η αλλαγή ελαστικών με κάποια που να είναι εκτός των διαστάσεων που προτείνει ο κατασκευαστής. Λέτε εκεί να αφήσουν να κυκλοφορήσει νόμιμα Sei με τα διπλά άλογα; Χλωμό... Πολύ χλωμό...Στην Γερμανία έχει Seicento Biturbo 193 άλογα από την Novitec, κανονικά με άδεια και όλα τα πιστοποιητικά.
Τώρα βρίσκεται επίσης με κανονική άδεια νόμιμης κυκλοφορίας δρόμου στην Ιταλία...
-
+1 ακόμα!
Τώρα βρίσκεται επίσης με κανονική άδεια νόμινης κυκλοφορίας δρόμου στην Ιταλία...
ΟΥ-ΟΥ-ΟΥ!!! 666!!! ΟΥ-ΟΥ-ΟΥ!!! 666!!!
-
Γιατί η τελική ταχύτητα, όπως έχει αναλυθεί, δεν έχει σχέση με το βάρος Μην ξαναγράφουμε τα ίδια
Για ανέβασε 5 χοντρούς στο αμάξι σου και πες μας, την ίδια τελική θα έχει από ότι μόνο με σένα? Η τριβή των ελαστικών δεν αυξάνεται ανάλογα με το βάρος? Άρα, δεν έχει η μηχανή με τα ίδια άλογα να υπερνικήσει μεγαλύτερες αντιστάσεις?
Για βάρος συζητάμε, όχι για διαστάσεις ελαστικών
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6228
Y.Γ: το δικό σου Sei turbo από που πήρε έγκριση;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μα τι λες, όταν έχω 4 άτομα και βαλίτσες στο αμάξι μου, βγάζω μεγαλύτερη τελική. Είναι λογικό, στην κατηφόρα μαζεύει περισσότερα χιλιόμετρα λόγω βάρους...
Ναι, πρέπει να διευκρινίζουμε ότι συζητάμε για επίπεδο οδόστρωμα κι ότι ΔΕΝ αυξάνεται η τελική
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για βάρος συζητάμε, όχι για διαστάσεις ελαστικών
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6228
Y.Γ: το δικό σου Sei turbo από που πήρε έγκριση;
Ε ωραία, για πες μας λοιπόν, με 5 άτομα βγάζεις ίδια τελική?
Υ.Γ. Από το Α' ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης. Την είδαν την τουρμπίνα, αλλά δεν είπαν τίποτα, γιατί και ρύπους πέρασα και φρενάρες είχα και αμορτισέρ να με μετρούσαν όλα οκ θα ήταν, δεν είχε πουθενά να γκρινιάξει...
-
Ναι, αντί για 235 μπορεί να βγάλω 234,5 αλλά δεν έχω σκοπό να το διαπιστώσω, αφού χρειάζονται φυσικά και τα αντίστοιχα όργανα ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. Θα χρειαστώ πολύ περισσότερο χρόνο για να τη φτάσω και πολύ μεγαλύτερη ευθεία.
Ελληνικό ΚΤΕΟ
οκ πειστήκαμε
-
Ρε τι μαθαίνει κανείς εδώ μέσα !!! Και εγώ που νόμιζα ότι η δύναμη (βλέπε
τριβή) έχει σχέση με την ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ και όχι με την ταχύτητα .....Υπάρχει και αντίστοιχος μαθηματικός τύπος αν θυμάμαι καλά (έχουν
περάσει και τόσα χρόνια από τότε που τέλειωσα το λύκειο). Ρε παιδιά
κάποιος που να έχει τελειώσει το λύκειο (δεν το έχουν τελειώσει και όλοι
όσοι γράφουν εδώ όπως φαίνεται) ας τον γράψει να τον θυμηθώ ...... -
Ένας κορυφαίος φυσικός της εποχής μας (πλάκα κάνω, για φίλο που μπορεί και να μας διαβάζει πρόκειται ) είχε παρατηρήσει ότι για τα σύγχρονα αυτοκίνητα [όχι SUV] τα οποία έχουν -τυπικά- ένα συντελεστή οπισθέλκουσας περί το 0.30-0.35 [η F1 έχει περί το 0.7-1.0, btw, λόγω μεγαλύτερων απαιτήσεων σε downforce] το ~250 είναι ο 'μαγικός αριθμός' όπου τα άλογα που απαιτούνται 'ισοβαθμούν' με τα χιλιόμετρα/ώρα - δηλαδή τα 220-225 πραγματικά χλμ/ώρα τα φτάνεις και με 160-180 άλογα (χοντρικά, και εφόσον συμφωνεί και το κιβώτιο σου εννοείται), για τα 250 χλμ/ώρα θέλεις περί τα 250 άλογα, και όσο πάει τα χιλιόμετρα/ώρα ανεβαίνουν πιο αργά [σε σχέση με τα άλογα που απαιτούνται] καθώς η αεροδυναμική αντίσταση που πρέπει να υπερνικήσει ο κινητήρας για να επιταχύνει κι άλλο το όχημα αυξάνει εκθετικά σε σχέση με την ταχύτητα.
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Ρε τι μαθαίνει κανείς εδώ μέσα !!! Και εγώ που νόμιζα ότι η δύναμη (βλέπε
τριβή) έχει σχέση με την ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ και όχι με την ταχύτητα .....Υπάρχει και αντίστοιχος μαθηματικός τύπος αν θυμάμαι καλά (έχουν
περάσει και τόσα χρόνια από τότε που τέλειωσα το λύκειο). Ρε παιδιά
κάποιος που να έχει τελειώσει το λύκειο (δεν το έχουν τελειώσει και όλοι
όσοι γράφουν εδώ όπως φαίνεται) ας τον γράψει να τον θυμηθώ ......Αν και έχω να ασχοληθώ με φυσική πάνω από 7 χρόνια, θυμάμαι τα εξής (ελπίζω να μην κάνω λάθος):
Τ = η * Ν, όπου:
'Τ' η δύναμη της τριβής,
'η' ο συντελεστής τριβής,
'Ν' η αντίσταση του εδάφους.
Ελλείψει άλλων δυνάμεων, Ν = Β * cosω, όπου 'ω' η γωνία μεταξύ κατακόρυφης γραμμής προς κέντρο της γης και καθέτου στην επιφάνεια κίνησης. Σε οριζόντια κίνηση λοιπόν: Τ = η * Β => Τ = η * m * g.
Επίσης, ηστατ > ηολ, όπου ηστατ ο συντελεστής στατικής τριβής (όταν το αντικείμενο είναι ακίνητο) και ηολ ο συντελεστής τριβής ολίσθησης (όταν το αντικείμενο κινείται). -
Υ.Γ. Από το Α' ΚΤΕΟ Θεσσαλονίκης. Την είδαν την τουρμπίνα, αλλά δεν είπαν τίποτα, γιατί και ρύπους πέρασα και φρενάρες είχα και αμορτισέρ να με μετρούσαν όλα οκ θα ήταν, δεν είχε πουθενά να γκρινιάξει...Αν ήθελα να σε ειρωνευτώ αυτό θα είχε φύγει στα funniest. Δεν έχω τέτοιο σκοπό όμως. Η μόνη μου ελπίδα είναι να μην πιστεύεις πραγματικά ότι μια πιστοποίηση από ελληνικό ΚΤΕΟ αρκεί για να θεωρηθεί μια μετατροπή ασφαλής. Όσο για την τουρμπίνα, για το ΚΤΕΟ είτε υπάρχει είτε όχι, το ένα και το αυτό. Αρκεί βέβαια να μη ρυπαίνεις στις 2500rpm χωρίς φορτίο. Τα φρένα σου αν πιάνουν ίσια, για το ΚΤΕΟ είναι οκ.
Για την γερμανική μετατροπή που παράθεσες, πρέπει να το ψάξω για να επανέλθω. Δεν θέλω να απαντήσω με εικασίες και υποθέσεις.
-
Όπως το ΚΤΕΟ και το κράτος δεν με αφήνει να χαρώ νόμιμα (diesel μέσα στην πόλη, μετατροπή σε καθαρότερα μεγαλύτερα κυβικά, φορολογία με ιπποδύναμη αντί για κυβικά), έτσι και εγώ βρίσκω παράθυρα να κάνω τον κέφι μου νόμιμα. Μου επιτρέπουν να κάνω τον ίδιο κινητήρα 100 άλογα με turbo, αρκεί να μην ρυπαίνει στις 800 και 2500 στροφές και να φρενάρει ευθεία. Και γω θα προτιμούσα να φορέσω τον 1.4 του Panda αντί να κάνω μοντίφες, αλλά το κράτος δεν θέλει...
Και δεν περίμενα το ΚΤΕΟ να μου πει αν είναι ασφαλής η μετατροπή ή όχι, 'έξυπνες' απαντήσεις στις 'έξυπνες' ερωτήσεις του Ικαρ δίνω...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ναι, αντί για 235 μπορεί να βγάλω 234,5 αλλά δεν έχω σκοπό να το διαπιστώσω, αφού χρειάζονται φυσικά και τα αντίστοιχα όργανα ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. Θα χρειαστώ πολύ περισσότερο χρόνο για να τη φτάσω και πολύ μεγαλύτερη ευθεία.Ελληνικό ΚΤΕΟ
οκ πειστήκαμε
Ρε συ Ικαρ, μιά και το βάρος δεν παίζει ρόλο στην τελική ταχύτητα, άμα σε ζέψω με σαμάρι και ανέβω πάνω, πάλι το ίδιο γρήγορα μπορείς να τρέχεις όσο και χωρίς ζέψιμο?
-
Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό βέβαια
Η κακούργα κενωνία φταίει πάντα που δεν μ' αφήνει ν' αγοράσω καλό αυτοκίνητο και κάνω μετατροπές τζάμπα
Οι μάρκες και τ' αυτοκίνητα αλλάζουν μόνο, η 'λογική' ίδια
-
bmw sauber f1.05
348kph
lfs
-
Ναι, αντί για 235 μπορεί να βγάλω 234,5 αλλά δεν έχω σκοπό να το διαπιστώσω, αφού χρειάζονται φυσικά και τα αντίστοιχα όργανα ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. Θα χρειαστώ πολύ περισσότερο χρόνο για να τη φτάσω και πολύ μεγαλύτερη ευθεία.
Ελληνικό ΚΤΕΟ
οκ πειστήκαμε
Ρε συ Ικαρ, μιά και το βάρος δεν παίζει ρόλο στην τελική ταχύτητα, άμα σε ζέψω με σαμάρι και ανέβω πάνω, πάλι το ίδιο γρήγορα μπορείς να τρέχεις όσο και χωρίς ζέψιμο?
Από περιέργεια, το σχετικό thread για τη σχέση βάρους-τελικής (βλ. πιο πάνω link) το διάβασες?
Το πιο δυνατό? Με πόσα? (Δρακο-φιδο-βαρωνο-thread!!!)