-
Γεια σας παιδια!πρωτο μου μηνυμα εδω!!!
Λεω να αγορασω καινουργιο το κορολα το 1.6 σολ!
Πιστευετε ειναι καλη αγορα;
Υπ0αρχει στα ιδια λεφτα κατι καλυτερο;
ευχαριστω πολυ! -
ευχαριστω πολυ! -
ευχαριστω πολυ! -
Καλό είναι σε γενικές γραμμές. Γράψε όμως τη χρήση για την οποία το προορίζεις για να λάβεις τις σωστές απαντήσεις.
Γενικά (για το 5θυρο με χειροκίνητο κιβώτιο):
Το μοντέλο έχει παλιώσει λίγο. Δεν προβλέπεται αντικατάσταση σύντομα, όμως πολλά πάνω του φωνάζουν την ηλικία του (κυρίως ηλεκτρονικά βοηθήματα), παρά το πρόσφατο face lifting.
Οι αναρτήσεις του είναι μαλακές, πράγμα καλό για την άνεση αλλά όχι καλό για τις στροφές και τη γρήγορη οδήγηση.
Νομίζω ότι είναι αρκετά ακριβό. Φτάνει τα 19.240 -
σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου!!!
Το χρειαζομαι για μεσα στην πολη και 1 φορα το χρονο για ενα ταξιδι εκτος πολης.Εξακολουθεις να πιστευεις οτι για τη χρηση που το θελω ειναι μια καλη επιλογη;
ευχαριστω πολυ! -
Για τη χρηση που το θες ειναι μαλλον μια ακριβη επιλογη. Ολα ομως ειναι θεμα χρηματων, αν σου αρεσει πολυ και εχεις την οικονομικη ανεση, χτυπα το !
Δυνατα σημεια ο καλος κινητηρας και η κορυφαια αξιοπιστια, ενω αρνητικα η αδιαφορη μαλλον οδικη συμπεριφορα και η τιμη. -
Φίλε Hamurabi καλωσήρθες στο Forum.
Είμαι κάτοχος του προ facelift Corolla 1.4 Sol εδώ και ένα χρόνο και συμπλήρωσα 29.000Km. Όπως καταλαβαίνεις από τα χιλιόμετρα η χρήση του είναι αντίθετη με αυτή που υπολογίζεις να του κάνεις εσύ. Κυρίως ταξίδια αλλά και πόλη.
Κανένα απολύτως παράπονο από το αυτοκίνητο και - σημαντικό - κανένα απολύτως και από το συνεργείο. Ο 1.4 είναι επαρκέστατος (για μένα τουλάχιστον) ο 1.6 φαντάζομαι θα είναι ό,τι πρέπει. Τα επίπεδα άνεσης είναι πολύ καλά. Η ανάρτηση δε σε εμπνέει βέβαια για στροφιλίκια όπως πολύ σωστά έγραψε και ο φίλος μου ο Μάνος αλλά και εκεί κινείται σβέλτα και με ασφάλεια. Η ποιότητα κύλισης ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία ενώ τριγμούς και κοπανήματα απλά δεν έχω ακούσει παρόλο που θα το δικαιολογούσα στους δρόμους που κινούμαι.
Πρόκειται για ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο.
Πριν το πάρεις, γνώμη μου είναι να κοιτάξεις και τις αντίστοιχες προτάσεις της Opel και της Ford και... καλή επιλογή!
Είμαι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία θελήσεις. -
Για πόλη είναι μια χαρά, αφού τα προβλήματα στις στροφές (μη φανταστείς κάτι τρομερό, απλώς είναι πιο κάτω από τον άμεσο ανταγωνισμό) δεν θα σε απασχολήσουν ιδιαίτερα. Ο κινητήρας τραβάει καλά από χαμηλά, πράγμα ιδιαίτερα θετικό στις εκκινήσεις από στάση-φανάρια. Όμως στα 19.000+ υπάρχουν πιο ολοκληρωμένες και 'φρέσκιες' επιλογές, όπως το Mazda 3 'sedan' 1,6 Touring Clima (19.390) και το Astra 1,6 Cosmo (19.000), που έχουν παρόμοιες διαστάσεις. Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις κι αυτές τις λύσεις, κάνοντας οπωσδήποτε test drive.
Επίσης, όπως γράφει ο Σπύρος, για σχεδόν αποκλειστική χρήση στην πόλη θα μπορούσες να δεις κι άλλες φθηνότερες λύσεις, ειδικά αν δεν χρειάζεσαι τους επιπλέον χώρους.Edit: ξέχασα το νέο Focus 1,6 Ghia 115 ίππων με 19.350. Καλή επιλογή επίσης. Επίσης όλα τα παραπάνω έχουν φθηνότερες πολύ καλά εξοπλισμένες εκδόσεις στα 1600.
-
χτυπα το αρχηγε.......... αστον τον ανταγωνισμο......παρτο και δεν θα το μετανιωσεις
-
επισης ξεχασα να σας πω οτι με ενδιαφερει και η οσο το δυνατον φτηνη(σε λογικα πλαισια) συντηρηση του,σερβις ,ποσο καει κτλ
Koitoysα τωρα και το φοκους Ghia αλλα δε μαρεσει ο κωλος του ρε γαμωτο.αν καιε χει ωραια πραγματακια μεσα.
Koιταξα και το Αστρα Κοσμο... ωραιο ειναι... **πως θα το συγκρινατε σε σχεση με το Corolla;
**
Οι φιλοι μου μου λενε οτι το κορολα ως γιαπωνεζικο θαναι αριστης ποιοτητας!
τι λετε εσεις; -
Γιά τη χρήση που το θες μάλλον κοιτάς λάθος κατηγορία.
-
μαρεσει αυτη η κατηγορια,ασχετα με τη χρηση που θα του κανω.
Πως θα συγκρινατε παιδια το Κορολα και με το Αστρα κοσμο;
ευχαριστω -
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
μαρεσει αυτη η κατηγορια,ασχετα με τη χρηση που θα του κανω.Πως θα συγκρινατε παιδια το Κορολα και με το Αστρα κοσμο;
ευχαριστωκορολλα.........τιποτε παραπανω τιποτε λιγοτερο........
-
Είχα κάνει μια σύγκριση (ίσως υποκειμενική) για το 1,4 Astra και 1,4 Corolla παλιότερα.
Ίσως βοηθήσει λίγο.
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... lla#220101Δες κι αυτά:
(4T τεύχος 404) http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9722
http://www.ams.gr/_magazine/viewthema.a ... hema=28397
-
thanks file!
-
Λοιπον μιας και κατοχος Corolla εχω το λογο. Πιστευω πως για τη χρηση που θα κανεις δε σου χρειαζεται ο 1.6 και πως θα δεις αν οδηγησεις τον 1.4 οτι θα σου ειναι υπεραρκετος ακομα και σε ταξιδια. Ειναι πολυ καλος κινητηρας και δεν αξιζει να δωσεις περισσοτερα. Η αναρτηση ειναι λιγο μαλακη και δε θα μπαινεις και πολυ γρηγορα στις στροφες αλλα ενα αλλο μειον ειναι και το οτι η αναρτηση ειναι λιγο ενοχλητικη στις ανωμαλιες του δρομου λογω ημιακαμπτου και χοροπηδαει λιγο λες και ειναι καμια κουτσουρο-αγωνιστικη(αλλα καμια σχεση ομως). Δες το Astra οπως σου λενε αλλα οδηγησε και το Focus και θα δεις διαφορα. Δες και το θεμα για το Focus στα Νεα Μοντελα. επισης κοιτα και για το C4. Παντως σε περιπτωση που παρεις Corolla η και Astra δε σου χρειαζεται ο 1.6 για τη χρηση σου. ειδικα στην Corolla . Για τα καθισματα θα διαφωνησω εχουν καλη πλευρικη στηριξη.
-
αλλα ενα αλλο μειον ειναι και το οτι η αναρτηση ειναι λιγο ενοχλητικη στις ανωμαλιες του δρομου **λογω ημιακαμπτου **και χοροπηδαει λιγο λες και ειναι καμια κουτσουρο-αγωνιστικη(αλλα καμια σχεση ομως). **Δες το Astra **
Μα και το Astra και το C4 -νομίζω- ημιάκαμπτο έχουν και τουλάχιστον το Astra κοπανάει κι αυτό λίγο στις ανωμαλίες. Πάντως συμφωνώ κι εγώ ότι τα 1.4 είναι, ίσως, καλύτερη επιλογή γι'αυτό που ζητάς, τουλάχιστον για το Corolla που έχει πολύ καλό κινητήρα και στα 1.4. Το Astra μάλλον τα θέλει τα 1.6
Τέλος, παρότι εκτιμώ τα γιαπωνέζικα, θα σου'λεγα να δεις **κυρίως focus, astra **(με αυτήν τη σειρά). Περί ορέξεως, βέβαια...
Α! το Corolla έχει και το μικρότερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας (289lt).
Όλα τα παραπάνω αναιρούνται αν μπορείς να περιμένεις το επόμενο Civic -
Το Astra είναι λιγότερο άνετο στις ανωμαλίες του δρόμου από το Corolla. Γεγονός. Επίσης γεγονός ότι ο 1,4 του Corolla είναι δυνατός, όπως σωστά αναφέρθηκε. Εγώ με τον 1,4 του Astra είμαι εντάξει για κίνηση στην πόλη, όμως θέλει ειδική μεταχείριση για να ξυπνήσει. Του Corolla είναι πολύ πιο άμεσος ειδικά στα χαμηλά.
-
παιδια μουχετε διμιουργησει διλλημα!!! εκει που ειχα καταληξει σε κορολα τωρα μου βαλατε στο μυαλο καιτ ο φοκους και το αστρα!!!
Λοιπον πειτε μου ολοι σε πιο να καταληξω!!! αυτα που θελω ειναι τα εξης!
Aξιοπιστια-ποιοτητα
οσο δυνατον λιγοτερη καταναλωση καυσιμου
ναχει καλο κινιτηρα-σχετικα γρηγοροΗ φορντ και η οπελ σαν ποιοτητα τι λενε;
-
Ο χρήστης Hamurabi έγραψε:
Λοιπον πειτε μου ολοι σε πιο να καταληξω!!!
Φιλε αξιολογησε τις προτεραιοτητες σου, δες πιο πραγματικα σου αρεσει, οδηγησε τα αν μπορεις, ακουσε και μερικες γνωμες και αποφασισε μονος σου
Οτι και να παρεις θα ειναι η δικη σου επιλογη
Περι Corolla 1.6 SOL