-
ok τότε...
Αυτό που θέλω να πω είναι: Μην απορρίψεις αυτοκίνητα λόγω μάρκας.
Αποφάσισε ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ:
- τον τελικό προϋπολογισμό σου,
- που θέλεις να κυμανθείς σε χώρους (κυρίως, γιατί μιλάς για οικογενειακό),
- που θέλεις να κυμανθείς σε ιπποδύναμη/ροπή (σε σχέση με το βάρος, γιατί μιλάς για αυτοκίνητο με οδική συμπεριφορά σπορ -οπότε περιλαμβάνεται και η επίδοση- και όχι για σαλιγκάρι),
- τι εξοπλισμό ασφάλειας επιθυμείς,
- τι εξοπλισμό άνεσης επιθυμείς,
- Τι επίπεδο πολυτέλειας/'ποιότητας' επιθυμείς,
- τι ποσό προτίθεσαι να 'καταθέτεις' για χρήση και συντήρηση,
Δες τι παίζει, και σε όλα όσα ψιλο-καταλήξεις, πήγαινε δες, μπες, και κάνε test drive.
Βαθμολόγησε από 1-10 τα εξής (τα βάρη άλλαξε τα κατα βούληση, μία πρόταση κάνω):
► Μου αρέσει εξωτερικά; (Βάρος 1)
► Μου αρέσει εσωτερικά (εργονομία κλπ); (Βάρος 3)
► Έχει καλούς χώρους; (Βάρος 7)
► Έχει καλά (για τα δεδομένα μου) δυναμικά οδηγικά/τεχνικά χαρακτηριστικά; (Βάρος 7)
► Έχει καλό βασικό, και σε λογικές τιμές έξτρα, εξοπλισμό ασφάλειας; (Βάρος 6)
► Έχει καλό βασικό, και σε λογικές τιμές έξτρα, εξοπλισμό άνεσης; (Βάρος 4)
► Έχει καλό επίπεδο πολυτέλειας/'ποιότητας'; (Βάρος 3)
► Έχει λογικό ή τουλάχιστον αποδεκτο για τα δικά μου δεδομένα κόστος χρήσης/συντήρησης; (Βάρος 5)
► Τι εγγύηση μου δίνουν; (Βάρος 5)
► [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ, KAI MONO ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ] Τι χρηματοδότηση μου δίνουν και πόσο πιο ακριβα θα το πληρώσω; (Βάρος 5)
► Τι άλλα μου προσφέρει η αγορά του (π.χ. Δωρεάν οδική βοήθεια); Βάρος (2)
► Τι απόψεις έχω συλλέξει για το αυτοκίνητο αυτό; (Βάρος 0,5)
► Τι πρεστίζ μου 'δίνει'; (Βάρος 0)Πολλαπλασίασε τα βάρη με τους βαθμούς, πρόσθεσέ τα, πολλαπλασίασε με το 1.000 και διαίρεσε με την ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ του κάθε αυτοκινήτου.
Όποιο έχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα είναι και το αυτοκίνητο που σου ταιριάζει.Σου λέμε/λένε για το Mazda 6. Είναι μία πρόταση, έχε τη στο νού σου και πήγαινε ρίξε μια ματιά (επ' ευκαιρίας κοίτα και το Mazda 3 sedan & hatchback). Κάποιος είπε σε μήνυμά του ότι το Astra 1.8 με πολύ καλό εξοπλισμό κοστίζει περίπου 25k ευρώ με το κλειδί στο χέρι. Δεν αξίζει να του ρίξεις μια ματιά και να το κάνεις και test drive (ειδικά τώρα που θα στο δώσουν και για 48 ώρες);.
-
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Παράδειγμα ο φίλος PKATV που έγραψε ότι έψαχνε για αυτοκίνητο και αυτός πριν 2 χρόνια με τους όρους που κι εγώ σας έχω θέσει και κατέληξε στην Alfa 156. Δεν είναι χρήσιμο να δω αν αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή του σήμερα, 2 χρόνια μετά;
Όταν τα λέω εγώ...
Πολύ δικαιωμένος θα αισθάνεται Είναι σίγουρο αυτό!!
-
Με τυχαία σειρά...Alfa 156 1.6-1.8 , Mazda 3 2.0 , Mazda 6 κυρίως το 2.0.Στα 1600 όμως αν θέλεις δυναμική συμπεριφορά και χώρους δες την Άλφα( Mazda έχω οδηγήσει μόνο το 6 άρι στα 1.8 και μου άφησε θετικές εντυπώσεις, το ίδιο και η Άλφα)
-
Με τυχαία σειρά...Alfa 156 1.6-1.8 , Mazda 3 2.0 , Mazda 6 κυρίως το 2.0.Στα 1600 όμως αν θέλεις δυναμική συμπεριφορά και χώρους δες την Άλφα( Mazda έχω οδηγήσει μόνο το 6 άρι στα 1.8 και μου άφησε θετικές εντυπώσεις, το ίδιο και η Άλφα)
-
-
Ôçí Alfa 156 1.6-1.8 ÐÜñå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Βαθμολόγησε από 1-10 τα εξής (τα βάρη άλλαξε τα κατα βούληση, μία πρόταση κάνω):
► Μου αρέσει εξωτερικά; (Βάρος 1)
► Μου αρέσει εσωτερικά (εργονομία κλπ); (Βάρος 3)
► Έχει καλούς χώρους; (Βάρος 7)
► Έχει καλά (για τα δεδομένα μου) δυναμικά οδηγικά/τεχνικά χαρακτηριστικά; (Βάρος 7)
► Έχει καλό βασικό, και σε λογικές τιμές έξτρα, εξοπλισμό ασφάλειας; (Βάρος 6)
► Έχει καλό βασικό, και σε λογικές τιμές έξτρα, εξοπλισμό άνεσης; (Βάρος 4)
► Έχει καλό επίπεδο πολυτέλειας/'ποιότητας'; (Βάρος 3)
► Έχει λογικό ή τουλάχιστον αποδεκτο για τα δικά μου δεδομένα κόστος χρήσης/συντήρησης; (Βάρος 5)
► Τι εγγύηση μου δίνουν; (Βάρος 5)
► [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ, KAI MONO ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ] Τι χρηματοδότηση μου δίνουν και πόσο πιο ακριβα θα το πληρώσω; (Βάρος 5)
► Τι άλλα μου προσφέρει η αγορά του (π.χ. Δωρεάν οδική βοήθεια); Βάρος (2)
► Τι απόψεις έχω συλλέξει για το αυτοκίνητο αυτό; (Βάρος 0,5)
► Τι πρεστίζ μου 'δίνει'; (Βάρος 0)Πολλαπλασίασε τα βάρη με τους βαθμούς, πρόσθεσέ τα, πολλαπλασίασε με το 1.000 και διαίρεσε με την ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ του κάθε αυτοκινήτου.
Όποιο έχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα είναι και το αυτοκίνητο που σου ταιριάζει.Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για τη μέθοδο επιλογής που μου προτείνεις. Πραγματικά οργανωμένη και πλήρως εμπεριστατωμένη. Φαίνεται πολύπλοκη αλλά θα είναι σίγουρα αποτελεσματική. Η ένστασή μου είναι βέβαια πως έτσι θα μπορούσε κι ένας υπολογιστής να αποφασίσει για μας. Μήπως όμως τη μεγαλύτερη βαρύτητα θα έπρεπε να έχει το αν ένα συγκεκριμένο μοντέλο μας κάνει κλικ έτσι απλά, δηλαδή αν το γουστάρουμε πέρα από τεχνικά χαρακτηριστικά και επίπεδα εξοπλισμού;
Θα μου πείτε, ρε αρχηγέ, τότε τι βάζεις το θεματάκι στο Forum; Δες μόνος σου ποιο αυτοκινητάκι γουστάρεις και τελείωσε το θέμα.
Η απάντηση είναι πως έχω κάποιες προτιμήσεις αλλά με ενδιαφέρει να δω και άλλες περιπτώσεις- προτάσεις από τους φίλους στο Forum, γιατί μέσα από την ανταλλαγή απόψεων πάντα προάγεται η γνώση.
Όμως διατηρώ πάντα το δικαίωμα να πιστεύω ότι το κατά πόσο μας κάνει κλικ, έτσι απλά ένα συγκεκριμένο μοντέλο ίσως είναι και ο κυριότερος λόγος να το αποκτήσουμε.. -
Για παράδειγμα μέσα στο Forum διάβασα ότι είναι σχεδόν υποχρεωτική η χρήση της Super αμόλυβδης για τους FSIΧωρίς το σχεδόν...
Αλήθεια, ακόμα δεν πήρες το Mazda;;;
-
Αν θες 'μαζεμένο' τότε Ford Focus II 2.0.
Αν θες 'μαούνα' τότε Mazda 3 sedan 2.0.Αν θες οπωσδήποτε 1.6 τότε Focus και πάλι.
Μην πάρεις μεγαλύτερο γιατί δεν θα κουνιέται... -
Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για τη μέθοδο επιλογής που μου προτείνεις. Πραγματικά οργανωμένη και πλήρως εμπεριστατωμένη. Φαίνεται πολύπλοκη αλλά θα είναι σίγουρα αποτελεσματική. Η ένστασή μου είναι βέβαια πως έτσι θα μπορούσε κι ένας υπολογιστής να αποφασίσει για μας. Μήπως όμως τη μεγαλύτερη βαρύτητα θα έπρεπε να έχει το αν ένα συγκεκριμένο μοντέλο μας κάνει κλικ έτσι απλά, δηλαδή αν το γουστάρουμε πέρα από τεχνικά χαρακτηριστικά και επίπεδα εξοπλισμού;
Θα μου πείτε, ρε αρχηγέ, τότε τι βάζεις το θεματάκι στο Forum; Δες μόνος σου ποιο αυτοκινητάκι γουστάρεις και τελείωσε το θέμα.
Η απάντηση είναι πως έχω κάποιες προτιμήσεις αλλά με ενδιαφέρει να δω και άλλες περιπτώσεις- προτάσεις από τους φίλους στο Forum, γιατί μέσα από την ανταλλαγή απόψεων πάντα προάγεται η γνώση.
Όμως διατηρώ πάντα το δικαίωμα να πιστεύω ότι το κατά πόσο μας κάνει κλικ, έτσι απλά ένα συγκεκριμένο μοντέλο ίσως είναι και ο κυριότερος λόγος να το αποκτήσουμε..ok...
Δυστυχώς το δικαίωμα αυτό (στο οποίο συμφωνώ), δε μας κατευθύνει πάντα στο αυτοκίνητο που καλύπτει τις ανάγκες μας, ούτε ανταποκρίνεται στις οικονομικές μας δυνατότητές (με αποτέλεσμα να πιεζόμαστε και λίγο προκειμένου να το αγοράσουμε)...
Αυτό που θα μας κάνει 'κλικ', είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν καλύπτει πλήρως ανάγκες όπως χώροι...
/EDIT
Μπορείς ακόμα να βάλεις:
Πόσο κλικ μου κάνει; (Βάρος 14)
Δεν θα αποφασίσει υπολογιστής για εσένα. Ο υπολογιστής θα υπολογίσει, εσύ θα αποφασίσεις (θα παρέχεις το input δλδ)...
EDIT/Όσον αφορά τον FSI και την αποκλειστική χρήση βενζίνης >98RON: Η διαφορά στην επιβάρυνση προκύπτει μόνο αν κάνεις ικανό αριθμό χιλιομέτρων. Αν δλδ κάθε μέρα πας στη δουλειά σου με μηχανάκι ή ΜΜΜ και διανύεις 15.000 το χρόνο, είσαι σε διαφορετική κατηγορία από κάποιον που πάει κάθε μέρα στη δουλειά του με το αυτοκίνητό του και διανύει 25.000 χλμ το χρόνο.
Παράδειγμα:
Αν υποθέσουμε ότι και εσύ και ο άλλος έχετε το ίδιο αυτοκίνητο με κινητήρα FSI, τότε με κατανάλωση 8lt/100χλμ εσύ θα καταναλώσεις 1508=1.200 lt και ο άλλος 2508=2.000 lt (στο διάστημα ενός χρόνου).Η διαφορά των 800 lt μεταφράζεται σε 8001 ΕΥΡΩ = 800 ΕΥΡΩ το χρόνο.
Με 20% φτηνότερη βενζίνη θα πλήρωνες 80080%= 640 ΕΥΡΩ δλδ θα κέρδιζες 160 ΕΥΡΩ το χρόνο. Μικρό το ποσό, αν σκεφτείς όμως ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι 168 μέχρι και τα 1.929 κυβικά, βγάλε τα συμπεράσματά σου...Κοίταξα όμως και το αρχικό σου μήνυμα:
Όμως λόγω νέου μέλους στην οικογένεια οι χώροι του δεν επαρκούν πλέον και έτσι έχω ξεκινήσει το ψάξιμο για ένα αυτοκινητάκι στα 1.6 τώρα με
1.περισσότερους χώρους,
2. 4 ή 5 πόρτες,
3. πορτμπαγκάζ τουλάχιστον 300 λίτρα,
4. πολύ δυνατό κινητήρα (1),
5. καλή οδική συμπεριφορά
6. με τιμή έως 25.000.α. VW Golf: καλό αλλά ακριβό
β. Ford Focus: καλό αλλά συντηρητικό στην εμφάνιση
γ. Opel Astra: δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά
δ. Mazda 3: όχι τόσο δυνατός κινητήρας
ε. Citroen C4: Πολλές καινοτομίες τεχνολογικά αλλά όχι σπορ εμφάνιση.
δ. Audi A3 1.6 Fsi Sportback: μάλλον εδώ καταλήγω (καλοί χώροι, σπορ εμφάνιση, δυνατός κινητήρας, αξιόπιστο, οδική συμπεριφορά, λίγο ακριβότερο από ένα Golf)Η μόνη ένσταση στο Α3 είναι (ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ), ο κινητήρας που δεν έιναι (1) πολύ δυνατός... Αυτά που έχουν ακουστεί για 125 -και πάνω- PS, τα προσπερνώ γιατί δεν τα πιστεύω με τίποτα. Αν βάλεις και τους τροχούς 205/55/16 ή 225/45/17 ( τόσο δεν είναι; ), σε σχέση με το βάρος του που είναι >= 1.250 kg, τι περιμένεις, να βάζει φωτιά στο δ΄ρομο ή να πηγαίνει με τη φόρα (της κατηφόρας);
Αν μιλούσαμε για το 2.0 τότε -όσον αφορά τον κινητήρα- άλλαζε λίγο η κατάσταση...Αν το Golf είναι ακριβό τότε το Α3 τι είναι;
Στο Mazda μπορείς να πας και στο 1.8...
Δε γνωρίζω αν σου αρέσει αλλά:
Seat Leon 1,8 20v T 180HP FR € 22.750,00
Seat Leon 1,8 20v T 180HP FR PLUS € 24.250,00
Καλό δεν ακούγεται;Τεσπα, να σε πείσω για κάτι δεν προσπαθώ, το Α3 μου αρέσει και εμένα (όπως και άλλα αυτοκίνητα)...
Στο λόγο Value/Μoney όμως, δεν είναι και άριστο...Και κάτι ακόμα, είμαι κάτοχος Golf IV 1.6 Mod.99 8V με 245.000 χλμ, οπότε δε μπορούμε να μιλάμε για προκατάληψη...
Δικά σου είναι τα ΕΥΡΩ, ό,τι θέλεις τα κάνεις...
-
Όμως λόγω νέου μέλους στην οικογένεια οι χώροι του δεν επαρκούν πλέον και έτσι έχω ξεκινήσει το ψάξιμο για ένα αυτοκινητάκι στα 1.6 τώρα με1.περισσότερους χώρους,
2. 4 ή 5 πόρτες,
3. πορτμπαγκάζ τουλάχιστον 300 λίτρα,
4. πολύ δυνατό κινητήρα,
5. καλή οδική συμπεριφορά
6. με τιμή έως 25.000.Νομίζω τα αδιαπραγμάτευτα, και αυτά από τα οποία ξεκινά κάποιος, είναι τα εξής: (α) πόρτες, πορτ μπαγκάζ και γενικά χώροι (β) ποιότητα κατασκευής (διότι τα (α) και (β) δεν 'βελτιώνονται' όπως βελτιώνεται ένας σχετικά αδύναμος κινητήρας ή μια απλά καλή αλλά όχι άριστη οδική συμπεριφορά) και φυσικά (γ) κόστος. Από εκεί και πέρα, πχ. το πόσα κυβικά είναι είναι ΙΜΗΟ τελείως άσχετο, σημασία έχει πόσα λεφτά δίνεις. Ποιό είναι το budget σου και τι είναι το καλύτερο σε αυτά τα λεφτά. Αν πχ. βλέπεις πως βγαίνει στα λεφτά αυτά ένα δίλιτρο, ποιός ο λόγος να πάρεις 1.6 ? (εκτός ίσως από τα υψηλότερα τέλη και ασφάλειες, αλλά δεν είναι τόσο θεαματική η διαφορά, ας πούμε ~300 ευρώ το χρόνο).
Υπό αυτό το πρίσμα νομίζω σου προτείνουν αγαπητέ φίλε αυτοκίνητα σαν το δίλιτρο Focus ή το Mazda 3/6: με 25000 παίρνεις 'more bang for the buck' που λένε και οι Αμερικάνοι για όλα σχεδόν τα κριτήρια που είχες αναφέρει απ΄ ό,τι ένα ίδιας τιμής Α3 1.6
Αλλά βέβαια είναι και το πόσα κλικ σου κάνει... (δεν το είχες αναφέρει ως κριτήριο, όχι βέβαια πως δεν είναι ένας απόλυτα εύλογος τρόπος απόφασης...)
-
σωστός ο nass...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν πχ. βλέπεις πως βγαίνει στα λεφτά αυτά ένα δίλιτρο, ποιός ο λόγος να πάρεις 1.6 ? (εκτός ίσως από τα υψηλότερα τέλη και ασφάλειες, αλλά δεν είναι τόσο θεαματική η διαφορά, ας πούμε ~300 ευρώ το χρόνο).Υπό αυτό το πρίσμα νομίζω σου προτείνουν αγαπητέ φίλε αυτοκίνητα σαν το δίλιτρο Focus ή το Mazda 3/6: με 25000 παίρνεις 'more bang for the buck' που λένε και οι Αμερικάνοι για όλα σχεδόν τα κριτήρια που είχες αναφέρει απ΄ ό,τι ένα ίδιας τιμής Α3 1.6
Αλλά βέβαια είναι και το πόσα κλικ σου κάνει... (δεν το είχες αναφέρει ως κριτήριο, όχι βέβαια πως δεν είναι ένας απόλυτα εύλογος τρόπος απόφασης...)
Κοίταξε να δεις, σχετικά με το δίλιτρο που λες, με προβληματίζουν η υψηλότερη ασφάλεια και τα τέλη, η αυξημένη λογικά κατανάλωση, και στο φινάλε, τώρα είναι αφορολόγητο, αν αύριο αλλάξει κάτι και επανέλθουμε στο τεκμήριο;;
-
Κοίταξε να δεις, σχετικά με το δίλιτρο που λες, με προβληματίζουν η υψηλότερη ασφάλεια και τα τέλη,Σε αυτά έχεις δίκιο... Αλλά η επιβάρυνση δεν νομίζω να είναι μεγαλύτερη από τη διαφορά στο κόστος των σέρβις στην αντιπροσωπεία της Audi...(δεν άντεξα... την είπα την κακία... )
η αυξημένη λογικά κατανάλωση,
Χμ... εδώ μάλλον δεν έχεις δίκιο, μιας και ο δυνατότερος (και το κυριότερο πιο ροπάτος) κινητήρας θα πιέζεται πολύ λιγότερο για να κινήσει το αμάξωμα (και πλέον τα αμαξώματα είναι αρκετά βαριά). Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο τα 1,6 να καίνε περισσότερο από τα 2,0, απλούστατα γιατί οι 'μικρότεροι' κινητήρες ζορίζονται αρκετά... Αυτό θα φανεί ιδίως στην γρήγορη οδήγηση...
Αλήθεια, μήπως θυμάται κανείς την κατανάλωση του Α3 1,6FSI Sportback από το τεστ των 4Τ;;; Θυμάμαι απλά ότι ήταν αρκετά ανεβασμένη...
και στο φινάλε, τώρα είναι αφορολόγητο, αν αύριο αλλάξει κάτι και επανέλθουμε στο τεκμήριο;;
Με την λογική αυτή διαφωνώ (αν και δεν τη βρίσκω παράλογη... στο Ελλάντα ζούμε... ), αλλά από την άλλη, αν αλλάξει τελείως το φορολογικό σύστημα και μπουν τρελά τεκμήρια για όλα τα αυτοκίνητα πάνω από 1,4;;; Προς το παρόν (και για τα επόμενα χρόνια) δεν νομίζω να τίθεται θέμα...
Υ.Γ.: Δεν λέω ότι το Α3 δεν είναι καλό αμάξι, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι καλύτερο από τα δίλιτρα Focus και Mazda 3 (ακόμα και το δίλιτρο Golf που βγαίνει στα ίδια λεφτά περίπου με το Α3 1,6 FSI 5θ...)
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Τεσπα, να σε πείσω για κάτι δεν προσπαθώ, το Α3 μου αρέσει και εμένα (όπως και άλλα αυτοκίνητα)...
Στο λόγο Value/Μoney όμως, δεν είναι και άριστο...Και κάτι ακόμα, είμαι κάτοχος Golf IV 1.6 Mod.99 8V με 245.000 χλμ, οπότε δε μπορούμε να μιλάμε για προκατάληψη...
Δικά σου είναι τα ΕΥΡΩ, ό,τι θέλεις τα κάνεις...
Δεν ξέρω ρε παιδί μου, ίσως έχεις δίκιο, όμως μερικές φορές κάτι μπορεί να με χαλάσει τελείως σχετικά με την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου και μετά να παραβλέψω εκατό καλά που έχει.
Π.χ. στο Mazda 6, που το βλέπω συχνά στο δρόμο, ενώ σε γενικές γραμμές το κρίνω όμορφο και με αρκετά σπορ εμφάνιση για sedan, με χαλάνε τα πίσω φώτα, που έχουν αυτό το έντονο χρώμιο και κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα. Δηλαδή αυτή η λεπτομέρεια μου κάνει κάτι σε φτηνιάρικο, ενώ φυσικά και δεν είναι, μια χαρά είναι το αυτοκινητάκι.
Ή για παράδειγμα όταν αγόραζα το Megane Coupe, πριν 4 χρόνια, είχα δει και το Ibiza εκείνης της εποχής, σπορ εξοπλισμός, 101 Hp νομίζω, μια χαρά. Κι όμως στο εσωτερικό του μου έδινε την εντύπωση μιας προσπάθειας φτηνού εντυπωσιασμού, στα πλαστικά του πχ., κάτι που με χάλαγε.
Τι να πω ρε παίδες, ίσως είμαι εγώ περίεργος (το πιθανότερο..) -
Τι να πω ρε παίδες, ίσως είμαι εγώ περίεργος (το πιθανότερο..)Όλοι δεν έχουμε το κόλλημά μας;;;
-
λοιπόν anemos231, έφτιαξα ένα .xls για να δω πως -περίπου- θα ήταν στην πράξη, ο τύπος που πρότεινα πριν από κάποια μηνύματα...
Αν θέλεις στο στέλνω (ίσως τα αποτελέσματα να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν είσαι ειλικρινής με τις επιλογές σου)...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Χμ... εδώ μάλλον δεν έχεις δίκιο, μιας και ο δυνατότερος (και το κυριότερο πιο ροπάτος) κινητήρας θα πιέζεται πολύ λιγότερο για να κινήσει το αμάξωμα (και πλέον τα αμαξώματα είναι αρκετά βαριά). Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο τα 1,6 να καίνε περισσότερο από τα 2,0, απλούστατα γιατί οι 'μικρότεροι' κινητήρες ζορίζονται αρκετά... Αυτό θα φανεί ιδίως στην γρήγορη οδήγηση...
Αλήθεια, μήπως θυμάται κανείς την κατανάλωση του Α3 1,6FSI Sportback από το τεστ των 4Τ;;; Θυμάμαι απλά ότι ήταν αρκετά ανεβασμένη...
Focus 1.6 10.9 l/100km
Focus 2.0 11.3 l/100km
Δεν νομίζω πως πρόκειται για σοβαρή διαφορά αν συνυπολογίσεις τη διαφορά στην απόδοση... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Focus 1.6 10.9 l/100km
Focus 2.0 11.3 l/100km
Δεν νομίζω πως πρόκειται για σοβαρή διαφορά αν συνυπολογίσεις τη διαφορά στην απόδοση... -
Κάτι για τα FSI σε αυτό το σημείο, αφού μιλάτε για κατανάλωση και που τελικά δεν αναφέρεται όσο πρέπει από τα περιοδικά.
Πρέπει οπωσδήποτε να συνυπολογίζεται η διαφορά κόστους μεταξύ 100άρας με απλή αμόλυβδη, η οποία είναι σημαντικότατη σε αυτούς τους 'χαλεπούς' καιρούς. Εντωμεταξύ έχω την αίσθηση ότι ακόμη οι κινητήρες άμεσου ψεκασμού δεν έχουν πείσει εντελώς για τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με αυτούς που αντικαθιστούν, ούτε ως προς την απόδοση, ούτε ως προς την κατανάλωση. Τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να δικαιολογούν τη διαφορά κόστους κίνησης (βλ. VW, Alfa Romeo και ιδιαίτερα το Ford Μοndeo, το οποίο με τον FSI στην πράξη φάνηκε πιο αργό από το 'απλό' και είναι κι ένα μύριο ακριβότερο).
Οικογενειακό με σπορ χαρακτήρα στα 1.6