-
Ο χρήστης MIM έγραψε:
Για την VW έχω ακούσει τα χειρότερα σε ό,τι αφορά το after sales (εδώ στην Θεσσαλονίκη). Εξάλλου δεν νομίζω να έχει και μεγάλες διαφορές από το octavia5 (ελάχιστες θα έλεγα)...
Φίλε μου οι διαφορές είναι απλά τεράστιες.
Εγω αγορασα το PASSAT πριν ένα μήνα περίπου ο 1.6 FSI σε βεβαιώνω δέν είναι καθόλου ανεπαρκής για το αμάξωμα. Μία διαδοχική επίσκεψη στις παραπάνω αντιπροσωπείες θα ξεδιαλύνει με τον καλύτερο τρόπο τις απορίες σου. Τα δύο αυτοκίνητα έχουν μόνο μία ομοιοτητα. Τα πλαστικά απο το καντράν και κατω.Δάπεδο, κινητήρας, κιβώτιο, αρχιτεκτονική αναρτήσεων είναι διαφορετικά;
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Ο κινητήρας 1,6 115hp με τον μεταβλητό χρονισμό έχει σταματήσει, λέει, να παράγεται μέχρι νεωτέρας!!! (καλό κι' αυτό!!!)Έλα;;;;; Αλήθεια;;;;
Πάντως απ' όσα λες (και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του οικογενειακού Sierra, αλλά και το ότι τουλάχιστον εσύ έχεις αμάξι, οπότε σπάνια θα χρειαστείτε και τόσο μεγάλους χώρους), πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν ένα Focus (ακόμα και το 100ps, μάλλον ο πατέρας σου απ' ότι λες δεν θα ενδιαφέρεται και πολύ... λογικά πιο πολύ θα τον ενδιαφέρει η 5ετής εγγύηση... ) ή το Octavia Α5 το 8βάλβιδο... Μην ξεχνάμε ότι ο FSI θέλει και σούπερ αμόλυβδη...
Εναλλακτικά καμία Corolla;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Έλα;;;;; Αλήθεια;;;;Πάντως απ' όσα λες (και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του οικογενειακού Sierra, αλλά και το ότι τουλάχιστον εσύ έχεις αμάξι, οπότε σπάνια θα χρειαστείτε και τόσο μεγάλους χώρους), πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν ένα Focus (ακόμα και το 100ps, μάλλον ο πατέρας σου απ' ότι λες δεν θα ενδιαφέρεται και πολύ... λογικά πιο πολύ θα τον ενδιαφέρει η 5ετής εγγύηση... ) ή το Octavia Α5 το 8βάλβιδο... Μην ξεχνάμε ότι ο FSI θέλει και σούπερ αμόλυβδη...
Εναλλακτικά καμία Corolla;;;
Αυτό που λες και 'συ σκέφτηκα και 'γώ.
Ότι πλέον δεν είμαστε ως οικογένεια στο στάδιο όπου ο πατέρας μου θα φορτώσει εμένα και την αδελφή μου στο πίσω κάθισμα για να πάμε δικοπές κ.τ.λ... (και η μητέρα μου μπροστά με τα τάπερ).
Το κακό έιναι ότι μεγαλώσαμε!Απλά ο πατέρας μου είναι συνηθισμένος στις 'κούρσες'...
Σε ό,τι αφορά τον κυβισμό, ο πατέρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα ανεπάρκειας στην επιτάχυνση. Ό,τι και να πάρει τώρα θα του φανεί πύραυλος! Να φανταστείτε ότι παλιά (προ sierra) είχε ένα ford taunus (ξέρετε, εκείνη η μαούνα!!!) με κινητήρα 1.100!!!
Η επιτάχυνσή του ήταν...
Εγώ βέβαια δεν το πρόλαβα αυτό το αμάξι... Ήμουνα πολύ μικρός τότε (για να θυμάμαι).Απλά επειδή και 'γω θα το οδηγάω που και που (για περισσότερη ασφάλεια, που λέει και η μητέρα μου!!! ), λέω να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις.
-
Για το mazda 6 θα ρωτήσω. Αύριο ή σήμερα κιόλας.
-
Αυτό για τους κινητήρες της ford μου το είπε ο πωλητής από τον οποίο πήρα τις πληροφορίες μου.
-
Το κακό είναι ότι το focus δεν υπάρχει σε 1,8! Πάει κατευθείαν στα 2.000cc.
-
Για το mondeo θα ρωτήσω και πάλι, αν και με την έλευση του νέου focus, μου έφυγε η όρεξη για να το προσεγγίσω.
-
Πιστεύω ότι, όπως σε κάθε εργοστάσιο, έτσι και στα εργοστάσια του VAG ακολουθείται η τακτική της χρήσης του ελάχιστου αριθμού συστατικών μερών για την κατασκευή των προϊόντων τους (βασικός κανόνας στην βιομηχανική διοίκηση). Έτσι μειώνεται το κόστος. Άρα θα μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση αν τα Passat και Octavia5 είχαν διαφορετικά πλαίσια, διαφορετικούς κινητήρες, διαφορετικά σαζμάν κ.τ.λ. Τώρα για τα πλαστικα... Ε! δεν χάλασε και ο κόσμος!!!
Βέβαια αυτό που λέω ισχύει πιο πολύ για ένα εργοστάσιο και όχι για δύο διαφορετικά, αλλά και πάλι δεν αλλάζω γνώμη.
Επίσης πιο πολύ από μέσα που άρεσε το Octavia5. Ακόμα πιο πολύ όμως μου άρεσε το ότι είχε το δερμάτινο σαλόνι ΣΤΑΝΤΑΡ (έκδοση elegance). Επίσης έχει και σχετικά φθηνά service. Ο κινητήρας του (1,6 8v) είναι δοκιμασμένος και ανθεκτικός. Κινεί το Audi Α4 (μοντέλο '95) του πατέρα ενός φίλου μου και το πάει αξιοπρεπέστατα. Επίσης σαν κινητήρας δεν τους εμφάνισε ποτέ πρόβλημα, είναι πολύ αξιόπιστος! Τόσα χρόνια στην παραγωγή σίγουρα θα έχει υποστεί βελτίωση στις προδιαγραφές του, οπότε τώρα θα βγαίνει ακόμα καλύτερος (σαν τον 1,4 8v της PSA ένα πράγμα). Από την άλλη, ο 1,6 FSI είναι νέος και ωραίος. Στο ταξίδι (με τα 110km/h το πολύ που θα το πηγαίνει ο πατέρας μου) θα κάνει οικονομία, μιας και τότε θα λειτουργεί με φτωχή καύση.
-
Επίσης με ενδιαφέρει να μην έχει πολύ ακριβά service, να μην έχει πολύ ακριβά ασφάλιστρα, και όχι πολύ ακριβά τέλη. Για τους λόγους αυτούς δεν κοιτάω σε δίλιτρο τίποτα.
Από τα λεφτά δεν έχουμε πρόβλημα μεγάλο, μπορούμε άνετα να πάρουμε το αγαπημένο σε αυτήν την κατηγορία αμάξι μου, το Renault Laguna 2.0Τ (με την κτηνώδη ροπή και τα 205 άλογα!). Αλλά άμα ο πατέρας μου ακούσε για 2.000 κυβικά, μάλλον θα χάσει και τα λίγα μαλλιά που έχει. Εδώ για τα 1.800 να δω πως θα τον πείσω... -
Το Corolla δεν ξέρω ρε γ@μώτο, δεν μου αρέσει!!! Το ίδιο ισχύει και για το Vectra...
-
-
Απλά επειδή και 'γω θα το οδηγάω που και που (για περισσότερη ασφάλεια, που λέει και η μητέρα μου!!! ), λέω να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις.Σα να σε ακούω... 'Μα να μην κάνω ένα test-drive;'
- Αυτό για τους κινητήρες της ford μου το είπε ο πωλητής από τον οποίο πήρα τις πληροφορίες μου.
Για να το τσεκάρω... Πάντως ο ξάδερφός μου πουλάει το δικό του (έβαλα αγγελία) 1,4 mk1 για να πάρει το καινούριο 1,6 115ps και επειδή υπάρχει συγγένεια με τον αντιπρόσωπο στις Σέρρες θα το ήξερε αν υπήρχε πρόβλημα...
Επίσης πιο πολύ από μέσα που άρεσε το Octavia5. Ακόμα πιο πολύ όμως μου άρεσε το ότι είχε το δερμάτινο σαλόνι ΣΤΑΝΤΑΡ (έκδοση elegance).
Το δέρμα δεν είναι απαραίτητα καλό... Γλιστράει καμιά φορά στις στροφές... Ο πατέρας δεν θα έχει πρόβλημα (ούτε ο δικός μου έχει), αλλά ο γιος;;;
- Το Corolla δεν ξέρω ρε γ@μώτο, δεν μου αρέσει!!!
Ούτε κι εμένα μ' αρέσει, αλλά αν απλά χρειάζεστε ένα καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο, με λογικό κόστος συντήρησης και χωρίς πολλές πολλές απαιτήσεις οδηγικά, μάλλον φωτογραφίζεις μία οικογενειακή toyota... Εναλλακτικά το Avensis;;;
Κάτι σε Volvo (το S40 1,8 για παράδειγμα);
-
:lol: Σα να σε ακούω... 'Μα να μην κάνω ένα test-drive;'Καλά εννοείται ότι με την πρώτη ευκαιρία το αμάξι (όποιο και να είναι) πάει κατευθείαν στις Σέρρες για το βάπτισμα του πυρός!!!
Για να το τσεκάρω... Πάντως ο ξάδερφός μου πουλάει το δικό του (έβαλα αγγελία) 1,4 mk1 για να πάρει το καινούριο 1,6 115ps και επειδή υπάρχει συγγένεια με τον αντιπρόσωπο στις Σέρρες θα το ήξερε αν υπήρχε πρόβλημα...
Δεν ξέρω, έτσι μου είπε...
Το δέρμα δεν είναι απαραίτητα καλό... Γλιστράει καμιά φορά στις στροφές... Ο πατέρας δεν θα έχει πρόβλημα (ούτε ο δικός μου έχει), αλλά ο γιος;;;
Ούτως η άλλως θα γλυστράει, μιας και τα καθίσματά του είναι πολυθρόνες!!! Καμία σχέση με τα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ καθίσματα του 206XS...
Ούτε κι εμένα μ' αρέσει, αλλά αν απλά χρειάζεστε ένα καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο, με λογικό κόστος συντήρησης και χωρίς πολλές πολλές απαιτήσεις οδηγικά, μάλλον φωτογραφίζεις μία οικογενειακή toyota... Εναλλακτικά το Avensis;;;
Κάτι σε Volvo (το S40 1,8 για παράδειγμα);
Το Volvo το σκέφτηκα και 'γω (βλέπεις πόσο εντέχνως αποφεύγω την συζήτηση για τα Toyota; ). Αλλά μου φαίνονται ακριβά...
-
Ίσως να κοιτάζατε και το Superb 1.8T;;; (πραγματική λιμουζίνα... και με λογικότατο κόστος!)
http://www.skoda.gr/models/superb/price ... _04_05.pdf
http://www.ams.gr//pages/23_2002/showar ... azineID=10
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=8568
http://www.ams.gr/_magazine/viewthema.asp?id_thema=1176Άμεσα θα έρθει και στη Ελλάδα το face lift μοντέλο!
Μπορείς να βρεις αρκετή πλροφορία στο forum της Skoda: http://www.skodaclub.gr/forum/viewforum.php?f=1
αλλά και εδώ: http://www.automotopress.gr/showarticle.asp?ID=2147Αλλά και το 6 θέλει ένα test drive...
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Ίσως να κοιτάζατε και το Superb 1.8T;;;Υπάρχει αυτός ο κινητήρας; Άμα είναι, φυσικά και να το (καλο)κοιτάξουμε!!!
Για το 6 πήγα και ρώτησα πριν μερικές ώρες, είναι πολύ ωραίο αμάξι με πολύ αέρα. Είναι μια πολύ καλή επιλογή!!! Το γεγονός ότι δεν με ικανοποίησαν πολύ τα πλαστικά (έδωσα μερικές μικρές μπουνιές στο κεντρικό τούνελ και αυτά δείχναν ενδοτικά και όχι πολύ σταθερά), αλλά ούτε και η ποιότητα βαφής σε ορισμένα (όχι άμεσα ορατά) σημεία, δεν είναι αρκετό για να ανατρέψει την καλή εικόνα που αποκόμισα!...
Το κακό είναι ότι, επειδή θα αλλάξει, έχει σταματήσει να παράγεται και πουλιέται (με ταχείς ρυθμούς) ό,τι στοκ έχει απομείνει. Συνεπώς μπορεί να μην προλάβουμε τίποτα μέχρι να πάρουμε την απόφαση αγοράς (σε λιγότερο από μήνα τα αυτοκίνητα θα εξαντληθούν, εκτιμά ο αντιπρόσωπος).
-
Για το 6, 'μυρίζει' προσφορά... καλύτερα να περιμένεις λιγάκι... (άσε τον πωλητή να λέει ότι θέλει...)
Όσο για τον 1.8Τ έρχεται ως ο στάνταρ κινητήρας για το Superb (και υπάρχει και η βελτιωμένη έκδοσή του => ΑΒΤ).
Η Skoda βάζει τον κινητήρα αυτόν και στην Octavia όχι όμως [ακόμα;;;] και στην Octavia5...Δεν ψήνεις και κανένα test drive στη Skoda μιας και έχεις πρόσφατη τη δοκιμή του 6...
-
τα λεφτα ειναι πολλα για 1600αρια που δε θα πηγαινουν μια...καλυετρα 1800αρι δειτε...
-
Το Mazda θα αλλάξει, γι' αυτό και το δίνουν 'όσο-όσο'...
Στα περισσότερα θα κάνω test drive. Δηλαδή στην Laguna, στο 407, στο Focus, στο Octavia (ή Superb) και στο 6.
Μάλλον βγαίνουν εκτός η 156, το Primera καθώς και το C5. Το τελευταίο είχε βγεί από νωρίς εκτός...
-
Πιστευω πως γρηγορα θα βγαλεις και το 407 λογω κινητρα. Το 6 ερχεται νεο μοντελο η facelift ρε παιδια δεν το ηξερα;
-
παρτε τη λαγκουνα...
-
Κάνε τα test drive Δημήτρη και περιμένουμε εντυπώσεις!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για την VW έχω ακούσει τα χειρότερα σε ό,τι αφορά το after sales (εδώ στην Θεσσαλονίκη). Εξάλλου δεν νομίζω να έχει και μεγάλες διαφορές από το octavia5 (ελάχιστες θα έλεγα)...
Εγω αγορασα το PASSAT πριν ένα μήνα περίπου ο 1.6 FSI σε βεβαιώνω δέν είναι καθόλου ανεπαρκής για το αμάξωμα. Μία διαδοχική επίσκεψη στις παραπάνω αντιπροσωπείες θα ξεδιαλύνει με τον καλύτερο τρόπο τις απορίες σου. Τα δύο αυτοκίνητα έχουν μόνο μία ομοιοτητα. Τα πλαστικά απο το καντράν και κατω.Δάπεδο, κινητήρας, κιβώτιο, αρχιτεκτονική αναρτήσεων είναι διαφορετικά;
Ένσταση μόνο για το δάπεδο
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Κάνε τα test drive Δημήτρη και περιμένουμε εντυπώσεις!!!Από εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Του Golf είναι, απλά μεγαλωμένο...
Δημήτρη, γιατί έφυγε η C5;;; Τεράστια, άσχημη και Citroen!!!! Υπέροχη! Μόνο από κινητήρα υστερεί, αλλά κινείται αξιοπρεπώς πιστεύω...
Και το Superb δεν είναι κακή ιδέα...
-
Δημήτρη, γιατί έφυγε η C5;;; Τεράστια, άσχημη και Citroen!!!! Υπέροχη! Μόνο από κινητήρα υστερεί, αλλά κινείται αξιοπρεπώς πιστεύω...Έλα μωρέ, σαν καράβι είναι, όπως είπε και κάποιος γνωστός μου...
Εντάξει, σαν αμάξι μπορεί να έχει να πει πολλά, αλλά δεν μου αρέσει ούτε από μέσα, ούτε από έξω. -
Δημήτρη, γιατί έφυγε η C5;;; Τεράστια, άσχημη και Citroen!!!! Υπέροχη! Μόνο από κινητήρα υστερεί, αλλά κινείται αξιοπρεπώς πιστεύω...
Έλα μωρέ, σαν καράβι είναι, όπως είπε και κάποιος γνωστός μου...
Εντάξει, σαν αμάξι μπορεί να έχει να πει πολλά, αλλά δεν μου αρέσει ούτε από μέσα, ούτε από έξω.Σαν καράβι;;; μαούνα ολόκληρη!!! Είπαμε... τεράστια, άσχημη και Citroen!!!! Και γι' αυτό μ' αρέσει!!! (εντάξει... το έχω κλείσει το ραντεβού με τον ψυχίατρο... ), αλλά γούστα είναι αυτά!
-
Του Golf είναι, απλά μεγαλωμένο...
Άρα υπάρχει μια μικρούλα διαφορά
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Άρα υπάρχει μια μικρούλα διαφορά
μετράει το μέγεθος;
Οικογενειακό με σπορ χαρακτήρα στα 1.6