-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
o 1.8t δεν αποτελει δελεαρ για σενα tech?
ο 1.6 fsi δεν σε βαζει σε μια τελειως διαφορετικη κατηγορια αυτοκινησης?(μην κοιτας το αβαταρ μου , αληθεια σε ρωταω για την αποψη σου. )
Aσφαλώς
Για το προηγούμενο Octavia, ο 1.8Τ δεν αποτελεί δέλεαρ για μένα. Το 5αρι είναι 'άλλο' αυτοκίνητο.
Όσον αφορά το Superb, πέραν του ότι είναι τεράστιο
(4.803x1.765x1.469 έναντι 4.572x1.769x1.462 του Octavia5),η βασική του έκδοση 1.8Τ, ξεκινά περί τα 3Κ ακριβότερα απότο 16αρι FSI Octavia5. To superb, δεν θυμάμαι πού βασίζεται, στο παλιό Passat;
Θα προτιμούσα στα ίδια χρήματα, το 2.0 FSI Octavia5 από το Superb 1.8T
O ειδικός των 'πλαισίων' Στο κινέζικο Passat με 10εκ. μεγαλύτερο μεταξόνιο από το ευρωπαίκό. Βέβαια το νέο Passat πλησιάζει σε διαστάσεις το Superb, είναι καθαρά θέμα μεγέθους
Καλά θυμόμουν. Οπότε ορθά απορρίπτεται
-
χμμμ.. αλλο 2.0fsi (150) και αλλο 1.6fsi (115)
δεκτη αυτη η αποψη.
με τον 1.6 το αυτοκινητο ειναι αξιοπρεπεστατο, παντου και παντα.
απλα με τα παραπανω αλογα ο οδηγος χαμογελαει πιο πολυ.
βεβαια ο 1.8τ χαμογελαει πιο πολυ απ'ολους, αλλα ολοι χαμογελαστοι ειναιτο superb βασιστηκε στην chinese long version του passat.
το σασι ομως δεν χρησιμοποιηθηκε οπως ητανε, αλλα 'εξελιχθηκε' ας πουμε απο τους τσεχους. ειναι ..μελετημενο
αυτο που εχω να πω για ευσταθεια σε σχεση με golf, octavia, leon, toledo που εχω ταξιδεψει με μεγαλες ταχυτητες (>180),
ειναι οτι το superb -με λιγο χαμηλωμα- ειναι κατηγοριες πανω.στo γερμανικo τυπο, τα εχει παει αρκετα καλα..πιο καλα απο οτι θα περιμενε κανεις..
Αutozeitung: Superb vs Merc E240 vs Caddy CTS και
Αutozeitung: Superb vs Merc E240 vs Caddy CTS, αστεια μεταφραση στα αγγλικατο μεγαλο skoda ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν φτιαχτηκε για τις πιστες.
παρ'ολα αυτα για μενα ητανε πραγματικη εκπληξη η συμπεριφορα του επειτα απο ενα βασικο στησιμο και +70 αλογα..
τοσο, που θα σας πω αν θα στριβει με +150 αλογα και +επιπλεον στησιμο σε λιγο καιρο..επισης να πω οτι ολα τα αμαξια πλεον με..στενευουν
παντως φιλε δημητρη, για να ερθουμε και στο θεμα σου,
πιστευω οτι υπαρχουνε καμποσα αμαξια του ομιλου που θα σε ικανοποιησουνε, το καθενα σε καποιες διαφορετικες λεπτομερειες.
try before you buy. -
Σχετικά με τα Audi και VW να ξέρεις ότι έχουν μεγάλο κόστος συντηρησης. Το GolfV (αυτοκίνητο του λαού μόνον ποια στα χαρτιά) είναι πρώτον πράγματι πολύ ακριβό και 2ον δίνει μόνο 2 χρόνια εγγύηση όταν ο ανταγωνισμός είναι στα 5+. Προσωπικά έσω το Golf II και αν και παλιό ξέρω τι θα πει ανταλλακτικά για ένα VW. Η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή αλλά πλεον η VW έχει ξεφύγει στις τιμές και νομίζω ότι πλέον πληρωνεις περισσότερο το όνομα. Η επιλογή μου θα ήταν το Focus λόγω ποιότητας κατασκευής, αξιοπιστίας και 5εατούς εγγύησης από την αντιπροσωπεία. Όσο για το μοτέρ του δεν είναι και το πιο αργό στην κατηγορία. Οι επιδόσεις κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. H εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό. Το θεωρώ ωραίο.
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Σχετικά με τα Audi και VW να ξέρεις ότι έχουν μεγάλο κόστος συντηρησης. Το GolfV (αυτοκίνητο του λαού μόνον ποια στα χαρτιά) είναι πρώτον πράγματι πολύ ακριβό και 2ον δίνει μόνο 2 χρόνια εγγύηση όταν ο ανταγωνισμός είναι στα 5+. Προσωπικά έσω το Golf II και αν και παλιό ξέρω τι θα πει ανταλλακτικά για ένα VW. Η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή αλλά πλεον η VW έχει ξεφύγει στις τιμές και νομίζω ότι πλέον πληρωνεις περισσότερο το όνομα. Η επιλογή μου θα ήταν το Focus λόγω ποιότητας κατασκευής, αξιοπιστίας και 5εατούς εγγύησης από την αντιπροσωπεία. Όσο για το μοτέρ του δεν είναι και το πιο αργό στην κατηγορία. Οι επιδόσεις κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. H εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό. Το θεωρώ ωραίο.Καλά VW δεν σκέφτομαι σε καμιά περίπτωση!!!! Κάκιστο After sales και πολύ ακριβά ανταλλακτικά. Χώρια που το Passat, Golf (ειδικά το δεύτερο) δεν μου κάνει ΚΑΜΙΑ αίσθηση!!!
Ομολογώ :
Πιο πολύ απ' όλα μου έκανε άισθηση η 156 1,8 sport pack!!! Μιλάμε ότι το αμάξι είναι κόλαση!. Με το κλειδί στο χέρι κοστίζει πλέον 24500 ευρώ!!!!!!! (δώρο το δερμάτινο σαλόνι!!!!!!!!). Εκεί κατευθύνεται η σκέψη μου, είναι μοιραίο!!!! Καλό και το Skoda, πραγματικά δεν μπορω να πω κουβέντα, αλλά...
Βέβαια με ανυσηχεί το ότι η Alfa δεν έχει καθόλου αστέρια στην παθητική και ότι ΔΕΝ μπορώ να φανταστώ τον πατέρα μου (ήρεμος οικογενειάρχης 65 ετών) μέσα σε αυτό το αμάξι, ειδικά με το sport pack... Εμένα με φαντάζομαι (φαντασιώνομαι θα έλεγα καλύτερα) ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ μέσα σε αυτό!!!
Επίσης με χαλάει ΤΡΟΜΕΡΑ η σκέψη του να δίνω το 206 στον ΑΣΧΕΤΟ οδηγηκά πατέρα μου (αν υποθέσουμε ότι θα θέλει κάτι πιο 'απλό' να οδηγήσει).Πρέπει να πάω και τον πατέρα μια φορά στις αντιπροσωπείες, να δω τι θα πει και αυτός...
Μετά θα έχω δύο αμάξια στην 'δούλεψή μου' : Έναν παιχνιδιάρικο 'φονέα γιγάντων!', ή αλλιώς ένα Rallye γιαλαντζί (το 206 εννοώ) και ένα 'King of the road' (το 156 εννοώ)
-
'King of the road'? απο γκαζια παντως, και το 2.0 fsi που λεει ο τεκ, και ο 1.8τ ειναι (σαφως/αρκετα/πολυ) πιο γρηγορα...
ειναι κουκλα η 156, το μονο σιγουρο ειναι αυτο.
ομως για τσεκ και alfisti.gr για περισστερα...
θελει την προσοχη της η ιταλιδα, αλλα ειναι η πιο κομψη απ'ολα -
Τέλος πάντων, πρέπει να δω τι θα πει και ο πατέρας μου όταν θα δει τα αυτοκίνητα από κοντά...
Τώρα μιλάμε στον αέρα. Μπορεί να του αρέσει το Skoda (octavia, superb), μπορεί να του αρέσει το Avensis, μπορεί να του αρέσει και η Alfa (ποτέ δεν ξέρεις...). Αυτός θα το οδηγεί κατά κύριο λόγο, αυτός θα πληρώσει στο κάτω κάτω...
-
test
(sorry για το ... off-topic αλλα σε αλλο thread δεν μπορω να ανεβασω απαντηση) -
ετσι.. try before HE buys τοτε
-
Γιατί δεν κοιτατε και το S40; Πολυ καλο στησιμο, ποιοτητα, πολυτελεια και τιμη γύρω στα 24k.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Γιατί δεν κοιτατε και το S40; Πολυ καλο στησιμο, ποιοτητα, πολυτελεια και τιμη γύρω στα 24k.Θα το κοιτάξω. Μέχρι τώρα έχω να κοιτάξω ΚΑΙ το Avensis ΚΑΙ το S40, επιπλέον αυτών που έχω ήδη δει ( 8 )
Σύνολο : 10.
Να δούμε τι θα γίνει στο τέλος... -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Γιατί δεν κοιτατε και το S40; Πολυ καλο στησιμο, ποιοτητα, πολυτελεια και τιμη γύρω στα 24k.
Θα το κοιτάξω. Μέχρι τώρα έχω να κοιτάξω ΚΑΙ το Avensis ΚΑΙ το S40, επιπλέον αυτών που έχω ήδη δει ( 8 )
Σύνολο : 10.
Να δούμε τι θα γίνει στο τέλος...Αρχισε να αποκλειεις και κανενα διοτι στο τελος θα μπερδευτεις...
-
αφου στην τελικη θα παρετε τον ιαπωνα.........
τι την ψαχνεις???
Οικογενειακό με σπορ χαρακτήρα στα 1.6