-
Για το πλαφόν.
Στην Κρήτη χρειάζεται, υπάρχει ασυδοσία στις τιμές και ελάχιστοι τις κοιτούν και διαλέγουν, για να υπάρχει ισορροπία και ανταγωνισμός.
Η φτηνότερη τιμή προ-πλαφόν στα Χανιά ήταν 1,536 και τώρα 1,545 (πλαφόν 1,546). Υπήρχαν πρατήρια με 1,62 και 1,65. Θα περάσω να δω τι έκαναν αυτοί. -
Σημερα στα πρατηρια η κινηση ηταν η τυπικη απο 1-2 πρατηρια. Το ιδιο και στην Καλλιθεα.
Ενας στην ανοδο της Γαλατσιου με ΒΡ που ηταν παντα ακριβως μεχρι χθες πουλουσε την αμολυβδη στο 1,495 και σημερα στο 1,474 -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για το πλαφόν.
Στην Κρήτη χρειάζεται, υπάρχει ασυδοσία στις τιμές και ελάχιστοι τις κοιτούν και διαλέγουν, για να υπάρχει ισορροπία και ανταγωνισμός.
Η φτηνότερη τιμή προ-πλαφόν στα Χανιά ήταν 1,536 και τώρα 1,545 (πλαφόν 1,546). Υπήρχαν πρατήρια με 1,62 και 1,65. Θα περάσω να δω τι έκαναν αυτοί.γιατι δε τις κοιταζουν? Ειναι υπερανω?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για το πλαφόν.
Η φτηνότερη τιμή προ-πλαφόν στα Χανιά ήταν 1,536 και τώρα 1,545 (πλαφόν 1,546). Υπήρχαν πρατήρια με 1,62 και 1,65. Θα περάσω να δω τι έκαναν αυτοί.γιατι δε τις κοιταζουν? Ειναι υπερανω?
Λεφτά υπάρχουν...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Σημερα στα πρατηρια η κινηση ηταν η τυπικη απο 1-2 πρατηρια. Το ιδιο και στην Καλλιθεα.
Ενας στην ανοδο της Γαλατσιου με ΒΡ που ηταν παντα ακριβως μεχρι χθες πουλουσε την αμολυβδη στο 1,295 και σημερα στο 1,474Πόσο την πουλούσε...?
-
χτες πηρα τηλεφωνο 5 γνωστα πρατηρια και τους ρωτησα αν εχουν 100αρα...η απάντηση που πηρα ηταν απο ολους 'μονο 95'
ξεκινησα λοιπον και ειπα να παω σε μια shell select που εχουν παντα...ευχαριστη εκπληξη η τιμη της 100αρας απο 189 που ειχε 1 βδομαδα πριν 170 χτες πρωτη μερα ισχυς του πλαφον στα καυσιμα (163 εβαζα μεχρι τωρα παντα σε ΕΚΟ)
παντως 2 πραγματα μου εκανα ιδιαιτερη αισθηση
- η τρομερη μαστουρα του ανεφοδιασμου με 100αρα (ειχα ξεχασει σε ΕΚΟ αυτη την μυρωδια) σε σημειο να κινησει την περιεργεια των αλλων κοντινων οδηγων
- το αμαξι σε ολο το φασμα στροφων πηγαινε αισθητα καλυτερα (δεν αναφερω περιστατικο γιατι 8α με παρετε στο ψηλο)
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ενας στην ανοδο της Γαλατσιου με ΒΡ που ηταν παντα ακριβως μεχρι χθες πουλουσε την αμολυβδη στο 1,295 και σημερα στο 1,474Πόσο την πουλούσε...?
Ωχ λαθος δικο μου. 1,495 ηταν η τιμη πριν.
-
Κι εγώ σήμερα όπου είδα πρατήρια οι τιμές ήταν 1,473 και 1,701 χωρίς ουρές, κανονικά.
Όσο καλή και να είναι η 100άρα (και όσο καλά και να μυρίζει!) η διαφορά των 23 λεπτών δηλαδή 15% μου κακοφαίνεται.
Από την άλλη μια και έχω μειώσει σημαντικά τα χλμ που κάνω και συνεπώς και τα έξοδα βενζίνης ίσως αξίζει να δοκιμάσω μια φορά έτσι για αλλαγή, να θυμηθούμε τα παλιά (σε εμένα κάνει διαφορά η 100άρα). -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πόσο την πουλούσε...?
Ωχ λαθος δικο μου. 1,495 ηταν η τιμη πριν.
Too good to be true
-
Σε 45 λίτρα γέμισμα έχεις διαφορά 10.3 ευρώ διαφορά!!! Και η διαφορά στην απόδοση σήμερα είναι σχετική με τόσα τουρμπάτα που κυκλοφορούν που καίνε άνετα 95αρα. Αν είσαι 'μαμά' όπως εγώ δεν βλέπεις κάτι.
ΕΚΟ95+ και άγιος ο θεός! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι εγώ σήμερα όπου είδα πρατήρια οι τιμές ήταν 1,473 και 1,701 χωρίς ουρές, κανονικά.
Όσο καλή και να είναι η 100άρα (και όσο καλά και να μυρίζει!) η διαφορά των 23 λεπτών δηλαδή 15% μου κακοφαίνεται.
Από την άλλη μια και έχω μειώσει σημαντικά τα χλμ που κάνω και συνεπώς και τα έξοδα βενζίνης ίσως αξίζει να δοκιμάσω μια φορά έτσι για αλλαγή, να θυμηθούμε τα παλιά (σε εμένα κάνει διαφορά η 100άρα).Μεγάλη διαφορά στην τιμή!
Ο βενζινάς μου (REVOIL) έχει την απλή στο 1.469 και τη σούπερ στο 1.589, ήτοι 12 λεπτά παραπάνω. Στο γέμισμα που έκανα χτες (δεν είχε προμηθευτεί 95άρα κι έτσι έβαλα σούπερ) η διαφορά μου στο κόστος ήταν κάτι λιγότερο από 6 ευρώ οπότε δε θεώρησα ότι «ξοδεύτηκα». -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Από την άλλη μια και έχω μειώσει σημαντικά τα χλμ που κάνω και συνεπώς και τα έξοδα βενζίνης ίσως αξίζει να δοκιμάσω μια φορά έτσι για αλλαγή, να θυμηθούμε τα παλιά (σε εμένα κάνει διαφορά η 100άρα).Μεγάλη διαφορά στην τιμή!
Ο βενζινάς μου (REVOIL) έχει την απλή στο 1.469 και τη σούπερ στο 1.589, ήτοι 12 λεπτά παραπάνω. Στο γέμισμα που έκανα χτες (δεν είχε προμηθευτεί 95άρα κι έτσι έβαλα σούπερ) η διαφορά μου στο κόστος ήταν κάτι λιγότερο από 6 ευρώ οπότε δε θεώρησα ότι «ξοδεύτηκα».Mε το μαλακο τωρα μεχρι να συνηθισεις την παραπανω δυναμη
-
σχετικα με το σχολιο περι 100αρας
ο ιαπωνας κατασκευαστης προτεινει 98+ (στην Ελλαδα πλεον σχεδον δεν υπαρχει)
ελπιζω σαν οδηγος και κατοχος του αυτοκινητου να γνωριζω καλυτερα το αν ανταποκρινεται καλυτερα η οχι...το παραπανω φαινεται ξεκαθαρα και με δυναμομετρηση...
Οταν θελω να κανω οικονομια παιρνω το smart...(5λ/100κμ με 1,42ε/λ) -
δεν αναφέρθηκα σε σένα προσωπικά μιας κ δεν ξέρω καν τι οδηγείς.
μίλησα γενικά... -
Αθήνα, 13-09 -2010
Αρ. Πρωτ. : Α3-2503ΑΠΟΦΑΣΗ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣΈχοντας υπόψη:
1.Τον Ν. 1558/85 'Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα', όπως τροποποιήθηκε και.....
ισχύει.( ΦEK 137/A/1985 )-
Το Π.Δ 63/05 'Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα' ( ΦEK 98/Α/2005 )
-
Το Π.Δ 397/88 'Οργανισμός του Υπουργείου Εμπορίου', όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. ( ΦΕΚ 185/Α/1988 )
-
Tο Π.Δ 89/10 'Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών' ( ΦΕΚ 154/Α/7-9-2010).
-
Τις διατάξεις του ν. 3054/2002 'Οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών και άλλες διατάξεις' (ΦΕΚ Α' 230), όπως ισχύει και ιδίως τις διατάξεις των παραγράφων 2 έως 4 του άρθρου 20 του νόμου αυτού.
-
Το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
-
Την σχετική Γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης στους καταναλωτές (Α.Τ.Κ), για ορισμένα πετρελαιοειδή προϊόντα.
-
Τα στατιστικά στοιχεία λιανικών τιμών πετρελαιοειδών σε όλους τους νομούς της χώρας για το χρονικό διάστημα από 1ης-09-2010 έως σήμερα, τα οποία συλλέχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α, το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων καθώς και κάθε άλλη πρόσφορη πηγή για τη χορήγηση σχετικών στατιστικών στοιχείων.
-
Το γεγονός ότι, στο σύνολο των στατιστικών στοιχείων των τελικών τιμών καταναλωτή συγκεκριμένων πετρελαιοειδών προϊόντων σε όλους τους νομούς της χώρας παρουσιάστηκε αύξηση των τιμών λιανικής που δεν δικαιολογείται από τις τιμές διυλιστηρίου.
-
Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκύπτει δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
- Η ανώτατη τιμή πώλησης στους καταναλωτές (Α.Τ.Κ.) ορίζεται για τα πετρελαιοειδή προϊόντα Αμόλυβδη, Super Αμόλυβδη, Super και Πετρέλαιο Κίνησης ως εξής:
- ΖΩΝΗ Αττικής (πλην Αργοσαρωνικού) και Θεσσαλονίκης
ΖΩΝΗ 95 100 LRP diesel
ΑΤΤΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1,473 1,701 1,561 1,282
Α' 1,496 1,706 1,566 1,290
Β' 1,545 1,745 1,605 1,326
Γ' 1,561 1,764 1,624 1,322
- Α΄ ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τους Νομούς και περιοχές
Ν. Βοιωτίας Ν. Αρκαδίας Ν. Λάρισας Ν. Πέλλας
Ν. Φθιώτιδας Ν. Λακωνίας Ν. Καρδίτσας Ν. Ημαθίας
Ν. Φωκίδας Ν. Μεσσηνίας Ν. Τρικάλων Ν. Χαλκιδικής
Ν. Αιτ/νίας Ν. Ηλείας Ν. Πιερίας Ν. Κιλκίς
Ν. Ευρυτανίας Ν. Αχαΐας Ν. Γρεβενών Ν. Σερρών
Ν. Ευβοίας Ν. Άρτας Ν. Κοζάνης Ν. Καβάλας
Ν. Κορίνθου Ν. Πρεβέζης Ν. Καστοριάς Ν. Δράμας
Ν. Αργολίδος Ν. Μαγνησίας Ν. Φλώρινας Αργοσαρωνικός
3.Β΄ ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τους νομούς:
Ν. Θεσπρωτίας Ν. Ηρακλείου Ν. Ροδόπης Ν. Λευκάδας
Ν. Ιωαννίνων Ν. Λασιθίου Ν. Έβρου Ν. Κεφαλονιάς
Ν. Χανίων Ν. Ξάνθης Ν. Κέρκυρας Ν. Ζακύνθου
Ν. Ρεθύμνης
4Γ΄ ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τις κατωτέρω περιοχές με Φ.Π.Α. 16%
Ν. Δωδεκανήσου Ν. Λέσβου Ν. Χίου Ν. Σάμου
Ν. Κυκλάδων Βόρειες Σποράδες Λήμνος Θάσος
Σαμοθράκη Σκύρος
2.Η χρονική περίοδος επιβολής του μέτρου καθορίζεται από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης των καθ' ύλην αρμόδιων Υπουργών και για επτά ημέρες.
-
Η απόφαση αυτή αποστέλλεται άμεσα στις οικείες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις οι οποίες μεριμνούν για την τήρηση των ανωτέρω προσδιοριζόμενων τιμών, επιβάλλοντας σε περίπτωση θετικής απόκλισης τις από το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
-
Οι αρμόδιες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις οφείλουν να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την άμεση δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής και να παρέχουν κάθε σχετική πληροφορία στους ενδιαφερόμενους.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από 13. 09.2010.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣΠηγή: e-geoponoi.gr
-
-
βρε δεν πανε να κλεισουν πρατήρια - να μην φέρνουν βενζίνη τα βυτιοφόρα! ......χ@@@@@α......εχω μισο ντεπόζιτο κ στα 2 αμάξια κ το ενα το εχω παρκαρήσμενο- κουκουλομενο μονο για κατι πολυ εκτατο!.. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! κ κυκλοφορώ με μέσα μαζικής μεταφοράς! κ πεζο2...κ αμα γουσταρουμε περνουμε κ το μουνταιν μπαικ για καμια βόλτα κοντά!......
-
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
το κράτος φταίει...
Ποιος είναι αυτός ο κύριος 'Κράτος'; Μικρό όνομα δεν έχει;
κολλητος του 'κανενα' πρωθυπουργου που διαλέγουμε συσωμοι ολοι σε κάθε γκαλοπ και πρώτος ξάδερφος του ΔΞ/ΔΑ που αντιπροσωπεύει την δύναμη της γνώμης που έχουμε ως κοινωνία....
Εχει και ονομάζεται κυβέρνηση...και για να καταλάβουμε πόσο ελαφριά είναι:
Πήγε σήμερα ελεγκτής της δ/σης εμπορίου σε πρατήριο καυσίμων στη Δ. Θεσ/νίκη και τον έγραψε γιατί είχε τιμές βενζίνης κάτω του πλαφόν αλλά τιμή πετρελαίου +2 λεπτά του πλαφον ??...ο πρατηριούχος διαμαρτυρήθηκε γιατί αποδεδειγμένα πουλάει με πίστωση σε εταιρείες μεταφορών και δεν βγαίνει...
Αποτέλεσμα...μετά από διαβούλευση αποφασίστηκε να αναγράψει δύο τιμές...τιμή τοις μετρητοίς!!! και τιμή επί πιστώσει!!!
θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτό. -
Γεμίζω την Κυριακή το απόγευμα σε πρατήριο που την Παρασκευή είχε τη βενζίνη 1,419 πληρώνοντας 1,449.
Σήμερα ο ίδιος πούλαγε με 1,473. -
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, καθώς και οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους. Στο θέμα του πλαφόν που έχει επιβληθεί στα καύσιμα διατυπώνονται δεύτερες σκέψεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Νεώτερα για το θέμα αναμένονται την Τετάρτη. Στο Αυτόφωρο ένας ακόμα ιδιοκτήτης πρατηρίου, ο οποίος πωλούσε τη βενζίνη προς 1,57/λίτρο (πλαφόν 1,47/λίτρο)
-
Πάλι τα ίδια ρε γμτ...πάλι θα ζήσουμε τριτοκοσμικές καταστάσεις.
Βαρέθηκα τα ίδια πράγματα με τον κάθε καραγκιόζη να κάνει ο,τι γουστάρει...να απεργεί και να τη πληρώνουμε εμείς.
Βενζίνη ώρα μηδέν!