-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
καλά η Ελβετία με κατα κεφαλήν εισόδημα 48.000$ ....3η στον κόσμο διδάσκει στους κυρίους κυβερνώντες μας...
Oι Ελβετοί βγάζουν τα λεφτά τους από βιομηχανία και φοβερή ανάπτυξη που έχουν τα τελευταία χρόνια. Είχαν λεφτά και πριν αλλά δεν κάθονται όπως εμείς οι άχρηστοι.
thats my point. Δεν εφησυχάζουν...
-
με τις υγειες μας....
-
CAP DIM
συγνώμη αλλά αυτό το πηγή: ΠΑΣΟΚ....κάπως μου κάθεται...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
CAP DIMσυγνώμη αλλά αυτό το πηγή: ΠΑΣΟΚ....κάπως μου κάθεται...
και σε εμενα
-
-
Βρε ότι και λέμε, ότι θέλουν μας κάνουν.
Πρατήρια ίδιας εταιρείας έχουν διαφορά τιμής μεταξύ τους περίπου 10 λεπτά ανά λίτρο. Το ένα από το άλλο έχουν απόσταση λιγότερη από 5 χιλιόμετρα. Με πια 'λογική' βγάζουν τη τιμή πώλησης σε αυτά τα δύο;Συνεννόηση μεταξύ των εταιρειών και δημιουργία τιμολογιακών ζωνών. Μόνο αυτό γίνεται.
Μάνο
-
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
με τις υγειες μας....http://media.feed.gr/filesystem/images/ ... _61104.JPG
Πρίν αρχίσουμε να βγάζουμε αφρούς απο το στόμα και να βρίζουμε την κακούργα κοινωνία, να καταλάβουμε πρώτα τί σημαίνουν αυτά τα νούμερα.
Οι τιμές αυτές είναι τιμές διυλιστηρίου πρό φόρων, επομένως δύο πράγματα συμβαίνουν: είτε σαν χώρα αγοράζουμε ακριβά το αργό πετρέλαιο, είτε το διυλιστήριο για κάποιο λόγο χρεώνει παραπάνω. Δέν είμαι οικονομολόγος ούτε έχω την παραμικρή ιδέα πώς λειτουργεί η διεθνής αγορά πετρελαίου οπότε δέν ξέρω τί απο τα δύο συμβαίνει. Απο τα λίγα που ξέρω η τιμή έχει σχέση με τη ζήτηση καυσίμων και τη δυνατότητα παραγωγής των διυλιστηρίων.
Επίσης παρατηρήστε πώς οι χώρες με τη μεγαλύτερη μεταβολή προς τα κάτω είναι αυτές που είχαν κατα πολύ ακριβότερη βενζίνη απο την Ελλάδα. Αντίθετα, οι χώρες που είχαν παραπλήσια αρχική τιμή με της Ελλάδας είχαν αντίστοιχα και μικρή πτώση.
Κατα τη γνώμη μου είναι απλή προπαγάνδα με επιλεκτική δειγματοληψία στοιχείων και τίποτα παραπάνω.
-
Ακριβαίνει και πάλι η βενζίνη αφού με το νεο έτος μπήκε η β' δόση της φορολογικής αύξησης.
Το κακό έχει παραγίνει.
Στο μυαλό μου πλάθονται εικόνες με drug dealers και διακίνηση ναρκωτικών. Μόνο που τη θέση των παραγωγών και διακινητών έχουν καταλάβει εταιρείες με ονόματα audi, exxon-mobil, BP, Ελληνικό κράτος.
Αξίζουν άραγε τόσα χρήματα για μια δόση 'ελεύθερης' βόλτας;
Είναι άραγε απαραίτητη αυτή η βόλτα με το αυτοκίνητο για να νοιώσουμε 'ευτυχισμένοι';
Σε τι διαφέρουμε από έναν junkie; -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ακριβαίνει και πάλι η βενζίνη αφού με το νεο έτος μπήκε η β' δόση της φορολογικής αύξησης.
Το κακό έχει παραγίνει.
Στο μυαλό μου πλάθονται εικόνες με drug dealers και διακίνηση ναρκωτικών. Μόνο που τη θέση των παραγωγών και διακινητών έχουν καταλάβει εταιρείες με ονόματα audi, exxon-mobil, BP, Ελληνικό κράτος.
Αξίζουν άραγε τόσα χρήματα για μια δόση 'ελεύθερης' βόλτας;
Είναι άραγε απαραίτητη αυτή η βόλτα με το αυτοκίνητο για να νοιώσουμε 'ευτυχισμένοι';
Σε τι διαφέρουμε από έναν junkie;Αυτό που χρησιμοποιούμε εμείς είναι νόμιμο.
-
Και σκοτώνει το ίδιο αποτελεσματικά.
Κάτι τέτοια με κάνουν να κατανοώ τον Κ.Κ και την αποστραφή του προς την αυτοκίνηση του σήμερα. -
Το μονο καλο απο τις αυξησεις ειναι οτι ο κοσμος θα αναγκαστει να ξανασκεφτει την χρήση ΜΜΜ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μονο εγω βλεπω κατι περιεργο στο % μεταβολής της Ελλάδας;
-
Ναι, μόνο εσύ.
-
Η εικόνα είναι quote από το post του manosk που έγινε μάλλον με ειρωνική διάθεση. Στο post του CAP DIM πιο πάνω φαίνεται το κανονικό νούμερο (2,8%).
, μόλις είδα και τις διαφορετικές πηγές του πίνακα κάτω-κάτω. Νέα Δημοκρατία και Πασόκ στο original. Διαβολάκι -
Αφου σας χαλαει γιατι την πίνετε την βενζίνη;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αφου σας χαλαει γιατι την πίνετε την βενζίνη;Γιατί..... 'ΕΤΣΙ Μ' ΑΡΕΣΕΙ'!!!!!!!!
-
τις τελευταιες μερες παντως εχουμε αισθητη πτωση της διεθνους τιμης:
http://www.naftemporiki.gr/markets/quot ... D&cstyle=L
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Βρε ότι και λέμε, ότι θέλουν μας κάνουν.
Πρατήρια ίδιας εταιρείας έχουν διαφορά τιμής μεταξύ τους περίπου 10 λεπτά ανά λίτρο. Το ένα από το άλλο έχουν απόσταση λιγότερη από 5 χιλιόμετρα. Με πια 'λογική' βγάζουν τη τιμή πώλησης σε αυτά τα δύο;Συνεννόηση μεταξύ των εταιρειών και δημιουργία τιμολογιακών ζωνών. Μόνο αυτό γίνεται.
Μάνο
Το οτι 2 πρατηρια εχουν ιδια σηματα δεν σημαινει οτι:
1)Αγοραζουν την αμολυβδη στην ιδια τιμη.. Αλλος μπορεις να εχει αρκετα μπονους απο την εταιρεια (για διαφορους λογους!) και να μπορει να ριξει την τιμη αρκετα πιο χαμηλα απο τον αλλο χωρις να χανει σε κερδος πολυ!2)Εχουν τα ιδια λειτουργικα εξοδα τα 2 πρατηρια... Μπορει το ενα να ειναι νοικιασμενο ενω το αλλο ιδιοκτητο πραγμα που σημαινει οτι στην πρωτη περιπτωση το ενοικιο πρεπει να προστεθει στην τιμη ανα λιτρο!
3)Οι 2 επιχειρηματιες ακολουθουν τον ιδιο τροπο για να βγαλουν το κερδος τους.. Αλλος επιλεγει χαμηλες τιμες και μεγαλη πελατεια, αλλο υχηλοτερες τιμες και σταθερη πελατεια!
-
Επομένως ο ένας είναι καλύτερος επιχειρηματίας ή πιο τυχερός/ευνοημένος από τον άλλο.
Γιατί λοιπόν να επιβαρύνεται ο καταναλωτής, στον οποίο μετακυλίεται το παραπάνω κόστος; Αν κάποιος πουλάει ένα ζευγάρια αθλητικά παπούτσια 50 ευρώ και ένας άλλος 70 ευρώ, γιατί να προτιμήσουμε τον δεύτερο; Επειδή έχει περισσότερα έξοδα; Το ορθό θα ήταν να επιβαρυνθεί με το κόστος ο βενζινοπώλης έχοντας μικρότερο κέρδος, όχι να επιβαρύνει τον καταναλωτή.
Βενζίνη ώρα μηδέν!