-
απο 01/04/2010 θα κοβετε?
-
Εγώ πάντως μια χαρά τσίμπησα νομιμότατη απόδειξη χθες, τουλάχιστον σύμφωνα με ό,τι αναγράφεται πάνω της.
-
melos86 σε έχουμε ρωτήσει πολλές φορές τόσο εγώ όσο και ο nass και αποφεύγεις να απαντήσεις.
Εφόσον απορρίπτεις το 7/10, και έχοντας τα δικά σου στοιχεία και τη δική σου εικόνα (και την εμπειρία) από το χώρο, ποιό είναι το ποσοστό των πρατηρίων που 'πειράζει' τις αντλίες και κάνει μαϊμουδιές;
Αν δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτό, τότε πως αμφισβητείς το αποτέλεσμα της όποιας έρευνας που όπως και να έχει βγαίνουν κάποια αποτελέσματα βάσει ενεργειών και όχι θεωρίας;
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Επειδή μας γαμάει το κράτος, πρέπει ν'αφήσουμε και τον κάθε καραγκιόζη κλέφτη να μας γαμάει επιπλέον όσο μπορεί? Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Εγω νομιζω οτι επειδη στο κρατος εχεις μαθει να κανεις εδω και χρονια τον καραγκιοζη προσπαθεις να τα βαλεις με αυτον που μπορεις...
Και γιατί να κρατήσει σταθερό το κέρδος του? Δηλαδη εσύ και εγώ, με τόσους φόρους και ανατιμήσεις, κρατάμε το εισόδημά μας σταθερό? Δηλαδή μας αρμέγουν όλοι (το κράτος), μας αρμέγουν και οι κώλοι (οι καημένοι βιοπαλαιστές βενζινοπώλες)?
Γιατι ειναι δικαιωμα του! Γιατι ειναι ενας επιχειρηματιας σε καθεστως ελευθερης αγορας και κρινει ο ιδιος την τιμη για τα προιοντα που πουλαει... Αν δεν σου αρεσει η τιμη του μην μπεις να βαλεις βενζινη.
Αλλα ειπαμε... Ζωα ειμαστε με περικεφαλαια!
Συμφωνώ, αλλά όχι για τους καταναλωτές.
Βρε ακου με που σε λεω...
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
απο 01/04/2010 θα κοβετε?Βεβαιως! Κανονικα οπως οριζει ο νομος...
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Εγώ πάντως μια χαρά τσίμπησα νομιμότατη απόδειξη χθες, τουλάχιστον σύμφωνα με ό,τι αναγράφεται πάνω της.Αν ειναι απο πρατηριο που ανηκει σε ΑΕ και τηρει βιβλια κατηγοριας Γ' τοτε νομιμοτατα ελαβες την υποχρεωτικη απο τον νομο Αποδειξη Λιανικης Πωλησης.
Η πλειοψηφια των πρατηριων που εχουν Β' κατηγοριας βιβλια θα εκδιδει αποδειξεις νομιμοτατα απο 1/04! Οσες εχουν εκδοθει μεχρι τωρα ειναι παρανομες και μενει να αποσαφηνηστει αν θα μετρησουν κανονικα για τα νοικοκυρια η οχι... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Βεβαιως! Κανονικα οπως οριζει ο νομος...
ο νομος οριζει επισης οτι ειστε υποχρεωμενοι να κοβεται χειρογραφες αποδειξεις εισπραξης...
αυτες πως θα τις 'κλεισετε'?
θα τις 'καλυψετε' μεταγενεστερα με νομιμες αποδειξεις μηχανης?
αν οχι τοτε τι θα κανετε στην περιπτωση που καποιος καταναλωτης παει στην εφορια και παραπονεθει?το θεωρεις ψιλα γραμματα?
-
Συγκεκριμένα πράγματα...
ΠΟυ δεν συμφωνείς??
στον τρόπο μέτρησης??
στην κρυφή έρευνα???
στην δημοσιοποίηση της έρευνας??γιατί να μην κόβεται αποδείξεις??
Δεν με πειθει...
Δεν ανακοινωθηκαν αποτελεσματα ονομαστικα αλλα μονο ενα '7 στους 10'!
Δεν ανακοινωθηκε ο τροπος μετρησης!
Δεν ανακοινωθηκε αν εγινε με κρυφους τροπους η οχι!Δεν κοβουμε αποδειξεις γιατι ειναι παρανομο!
(ειναι η χιλιοστη εκατοστη τριακοστη τεταρτη φορα που το αναφερω! ισως τωρα το καταλαβες!)ένας στην γειτονιά μου κόβει αποδείξεις και το πρωί , και το βράδυ(απόδειξη αυτόματου πωλητή...) είναι παράνομος???
γιατί είναι παράνομες?? δεν πρέπει να υπάρχει σαφής έλεγχος εισροών-εκροών??
ο τρόπος έχει ανακοινωθεί αλλά προφανώς κανένας από το σωματίο σου δεν έχει ασχοληθεί...
μετράγανε την μάζα του καυσίμου ,και την μετατρέπανε σε λίτρα (με τη χρήση αλγορίθμου , ώστε να περιορίζεται το σφάλμα ) , έπειτα τη συγκρίνανε με την ένδειξη της αντλίας...
απλή μέθοδος που δεν επηρεάζεται από διαφορά θερμοκρασίας κλπ...ο τρόπος καταγραφής ήταν κρυφός...(και ανακοινώθηκε)εδω άνθρωποι του υπουργείου πήγαν για μετρήσεις και τους τραμπούκισε ο βενζινάς...
τι ονομαστικά?? ξέρεις τι πάει να πει έρευνα?? στατιστικά στοιχεία βγάζεις...
στα γκάλοπ των εκλογών ξέρεις ονομαστικά τους ερωτηθέντες? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1121609&lngDtrID=251
Να ξεμπερδευουμε σιγα σιγα με τα λαμογια.....
οτι θέλουν κάνουν... και έχουν και το θράσσος να μιλάνε...
Ελα να ξεκινησουμε μαζι ασκησεις ηρεμιας...
Ξεκιναμε με ενα τραγουδακι:
http://www.youtube.com/watch?v=Kmv3WlKa6U8
Και συνεχιζουμε με πιο hardcore καταστασεις, γοουυυυυ σαααα
http://www.youtube.com/watch?v=LTGdAGPD ... re=relatedΤωρα που χαλαρωσες αρκετα να σε ενημερωσω οτι ο συγκεκριμενος πρατηριουχος οδηγηθηκε στον εισαγγελεα και θα του αποδωθουν οι νομιμες κυρωσεις οπως πρεπει...
-
απο την αλλη ειστε η οχι υποχρεωμενοι να κοβετε τιμολογιο αν σας ζητηθει?
αν ναι τοτε γιατι κανεις δεν κοβει το απογεμα λεγοντας οτι το αφεντικο εφυγε και εχει κλειδωσει? -
http://www.youtube.com/watch?v=LTGdAGPD ... re=relatedΤωρα που χαλαρωσες αρκετα να σε ενημερωσω οτι ο συγκεκριμενος πρατηριουχος οδηγηθηκε στον εισαγγελεα και θα του αποδωθουν οι νομιμες κυρωσεις οπως πρεπει...
ειλικρινά πες μου...
εσύ που είσαι σωστός επιχειρηματίας...
δεν νοιώθεις μλκς όταν οι τριγύρο κλέβουν , πολλές φορές εις βάρος σου??γιατί δεν οργανώνεται το σωματίο σας έτσι ώστε και ανταγωνιστικέ τιμές να έχετε, και μεγαλύτερο κέρδος, και να μην μπορεί κανενα εμπ να σας πει τίποτα??
-
Συγκεκριμένα πράγματα...
ΠΟυ δεν συμφωνείς??
στον τρόπο μέτρησης??
στην κρυφή έρευνα???
στην δημοσιοποίηση της έρευνας??γιατί να μην κόβεται αποδείξεις??
Δεν με πειθει...
Δεν ανακοινωθηκαν αποτελεσματα ονομαστικα αλλα μονο ενα '7 στους 10'!
Δεν ανακοινωθηκε ο τροπος μετρησης!
Δεν ανακοινωθηκε αν εγινε με κρυφους τροπους η οχι!Δεν κοβουμε αποδειξεις γιατι ειναι παρανομο!
(ειναι η χιλιοστη εκατοστη τριακοστη τεταρτη φορα που το αναφερω! ισως τωρα το καταλαβες!)ένας στην γειτονιά μου κόβει αποδείξεις και το πρωί , και το βράδυ(απόδειξη αυτόματου πωλητή...) είναι παράνομος???
γιατί είναι παράνομες?? δεν πρέπει να υπάρχει σαφής έλεγχος εισροών-εκροών??
ο τρόπος έχει ανακοινωθεί αλλά προφανώς κανένας από το σωματίο σου δεν έχει ασχοληθεί...
μετράγανε την μάζα του καυσίμου ,και την μετατρέπανε σε λίτρα (με τη χρήση αλγορίθμου , ώστε να περιορίζεται το σφάλμα ) , έπειτα τη συγκρίνανε με την ένδειξη της αντλίας...
απλή μέθοδος που δεν επηρεάζεται από διαφορά θερμοκρασίας κλπ...ο τρόπος καταγραφής ήταν κρυφός...(και ανακοινώθηκε)εδω άνθρωποι του υπουργείου πήγαν για μετρήσεις και τους τραμπούκισε ο βενζινάς...
τι ονομαστικά?? ξέρεις τι πάει να πει έρευνα?? στατιστικά στοιχεία βγάζεις...
στα γκάλοπ των εκλογών ξέρεις ονομαστικά τους ερωτηθέντες?Σαν δασκαλα σε νηπειαγωγειο εχω αρχισει και αισθανομαι...
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΝ ΤΗΡΕΙ Β'ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010!!!!! Ποσο πιο ξεκαθαρα να το πω??? Ημαρτον!!!!!!
Αν ανηκει σε Ανωνυμη Εταιρια τοτε ηταν υποχρεωμενος να εκδιδει αποδειξεις εδω και παρα πολλα χρονια (το 90% των πρατρηριων τηρουν Β' κατηγοριας και ενα 10% Γ'κατηγοριας βιβλια)! Ο νομος ειναι ετσι! Τι σκατα να κανουμε τωρα?
Και οχι δεν υπαρχει κανενας ελεγχος εισροων-εκροων μεχρι τωρα στα πρατηρια για τις βενζινες! Υπηρχε ενα υποτυπωδες μονο για τα πετρελαια... -
αν ναι τοτε γιατι κανεις δεν κοβει το απογεμα λεγοντας οτι το αφεντικο εφυγε και εχει κλειδωσει?Που τους βρίσκεις mad-max-13? Κόβω τιμολόγια εδώ και αρκετά χρόνια και δεν μου έχει τύχει αυτό, βέβαια για να πώ την αλήθεια έχω ζητήσει ή ζητάω σταθερά από 4-5 πρατήρια.
-
θηβων, παγκρατι, ιερα οδο, π.ραλλη
-
Βεβαιως! Κανονικα οπως οριζει ο νομος...
ο νομος οριζει επισης οτι ειστε υποχρεωμενοι να κοβεται χειρογραφες αποδειξεις εισπραξης...
αυτες πως θα τις 'κλεισετε'?
θα τις 'καλυψετε' μεταγενεστερα με νομιμες αποδειξεις μηχανης?
αν οχι τοτε τι θα κανετε στην περιπτωση που καποιος καταναλωτης παει στην εφορια και παραπονεθει?το θεωρεις ψιλα γραμματα?
επανερχομαι μιας και εμεινε αναπαντητο...
-
αν ναι τοτε γιατι κανεις δεν κοβει το απογεμα λεγοντας οτι το αφεντικο εφυγε και εχει κλειδωσει?ομοιως
-
ειλικρινά πες μου...
εσύ που είσαι σωστός επιχειρηματίας...
δεν νοιώθεις μλκς όταν οι τριγύρο κλέβουν , πολλές φορές εις βάρος σου??γιατί δεν οργανώνεται το σωματίο σας έτσι ώστε και ανταγωνιστικέ τιμές να έχετε, και μεγαλύτερο κέρδος, και να μην μπορεί κανενα εμπ να σας πει τίποτα??
Ολα εχουν να κανουν με την σταση ζωης, και με τις ηθικες αξιες που εχει ο καθενας μεσα του! Ειμαι τριτη η τριτη γεννια πρατηριουχου στην οικογενεια και οπως εμαθε ο πατερα μου να δουλευει ετσι εμαθα και εγω...
Η διαφορα ειναι οτι τουλαχιστον μπορει να μην βγαζεις ενα σκασμο λεφτα αλλα κοιμαμαι ησυχος, δεν αγχωνομαι για το ποτε θα ερθουν τα ΚΕΔΑΚ η ο οποιοσδηποτε για ελεγχο και μεχρι τωρα τα βγαζουμε περα μια χαρα!
Ενας απο τους λογους για τους οποιους οι πρατηριουχοι επιζητουν με καθε τροπο τα συστηματα εισροων-εκροων ειναι γιατι απο εκεινο το σημειο και μετα ολοι θα εξισωθουν! Ουτε λαθρεμπορια, ουτε πειραγμενες αντλιες, ουτε βουλγαρικα βυτια...
Αυτος ειναι ενας απο τους πολλους λογους που οι συνδικαλιστες πρατηριουχοι ζητανε αυτα τα συστηματα! Για να βγαλουν τα λαμογια εξω απο την αγορα... -
αν ναι τοτε γιατι κανεις δεν κοβει το απογεμα λεγοντας οτι το αφεντικο εφυγε και εχει κλειδωσει?Οχι, αν δεν ζητηθει για τις βενζινες! Στο πετρελαιο ειναι υποχρεωτικο να κοψεις ειτε αποδειξη ειτε τιμολογιο...
Πηγες ποτε την επομενη ημερα να το ζητησεις το τιμολογιο? Δεν υπαρχει κανενας λογος για να μην σου σου εκδοσει το πρατηριο τετοιο παραστατικο... Ουτε φορολογειται απο αυτο, ουτε χρηματα χανει απο το να σου εκδοσει!
Αν ενδιαφερεσαι πραγματικα στειλε μου ενα pm και θα στα ξεκαθαρισω ολα! Οχι ομως δημοσιως...Στην αλλη σου ερωτηση ναι τα θεωρω ψιλα γραμματα!
Ολα ειναι καθορισμενα απο το Υπουργειο και εφαρμοζονται και θα εφαρμοστουν οπως πρεπει... -
Επειδή μας γαμάει το κράτος, πρέπει ν'αφήσουμε και τον κάθε καραγκιόζη κλέφτη να μας γαμάει επιπλέον όσο μπορεί? Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Εγω νομιζω οτι επειδη στο κρατος εχεις μαθει να κανεις εδω και χρονια τον καραγκιοζη προσπαθεις να τα βαλεις με αυτον που μπορεις...
Δηλαδή επειδή μας κλέβει το κράτος, νομιμοποιείται να μας κλέβει και όποιος επαγγελματικός κλάδος θέλει? Αντιλαμβάνεσαι τι προσπαθείς να υποστηρίξεις?!?!?!?!
Και γιατί να κρατήσει σταθερό το κέρδος του? Δηλαδη εσύ και εγώ, με τόσους φόρους και ανατιμήσεις, κρατάμε το εισόδημά μας σταθερό? Δηλαδή μας αρμέγουν όλοι (το κράτος), μας αρμέγουν και οι κώλοι (οι καημένοι βιοπαλαιστές βενζινοπώλες)?
Γιατι ειναι δικαιωμα του! Γιατι ειναι ενας επιχειρηματιας σε καθεστως ελευθερης αγορας και κρινει ο ιδιος την τιμη για τα προιοντα που πουλαει... Αν δεν σου αρεσει η τιμη του μην μπεις να βαλεις βενζινη.
Η βενζίνη (όπως και π.χ. το γάλα) δεν είναι ιδιας φύσης προϊόν με τα παπούτσια, τον καφέ και τα ποτά. Έχει συζητηθεί εδώ μέσα πριν κάμποσο καιρό περί ελαστικότητας της βενζίνης. Υπάρχουν μερικά προϊόντα που είναι απαραίτητα για μεγάλη μερίδα ανθρώπων, και σ' αυτό πατούν αρκετοί επιτήδειοι οι οποίοι - με την ανοχή του κράτους - αισχροκερδούν. Μου λες 'κόψε την βενζίνη' σαν να μου λες 'κόψε τους καφέδες στην παραλιακή', ενώ ξέρουμε και εσύ και εγώ ότι η βενζίνη είναι αναγκαίο κακό για τους περισσότερους. Ξέρεις και εσύ και εγώ ότι ο καταναλωτής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ πολλές φορές να σταματήσει να αγοράζει βενζίνη. Παρ' ολα αυτά κάνεις τον κινέζο και μου κυρήττεις περί ανεξέλεγκτης (και όχι ελεύθερης) αγοράς.
Αντι να κρατήσεις μια μετριοπαθή στάση ως προς τα σχόλιά σου, προσπαθείς να μας πείσεις ότι οι βενζινοπώλες ειναι βιοπαλαιστές, ότι οι αποδείξεις λιανικής είναι παράνομες, ότι ΔΕΝ γίνεται να μπουν ταμειακές μηχανές γιατί η βενζίνη φουσκώνει σαν τη ζύμη, ότι είναι αδύνατο να κλέβουν οι αντλίες αλλά ξέρεις (κατά δήλωσή σου) βενζινάδες που το σύστημα κλοπής στην αντλία είναι μη ανιχνεύσιμο, και το αποκορύφωμα είναι ότι ο ΕΜΠ δεν έχει καμιά δουλιά να μετράει την νοθεία στα πρατήρια και ότι η έρευνα είναι αναξιόπιστη επειδή τα αποτελέσματα δεν σ'αρέσουν.
-
θες να μου πεις οτι να παω την αλλη μερα απο την μια ακρη της Αττικης στην αλλη για να ζητησω το τιμολογιο? φανταζομαι αστιευεσαι...οσο ειναι ανοικτο ενα πρατηριο πρεπει να ειναι και σε θεση να κοβει τιμολογιο...ειδαλλως ειναι παρανομο.-
οσο περι ψιλα γραμματα για μιλα με καποιον εξωτερικο λογιστη να δεις τι θα σου πει ...και μετα θα αναθεωρησεις τα ψιλα γραμματα (σε περιπτωση που ο καταναλωτης κανει καταγελια...)
ευχαριστω για την προθυμια να μου τα ξεκαθαρισεις αλλα τα εχω ξεκαθαρα χαρις σε 2 γνωστους πρατηριουχους και 1 λογιστη/φοροτεχνικο οποιος εχει τις ακρες του (οπως ολοι αλλωστε)
Βενζίνη ώρα μηδέν!