-
Θα βάλω και 95άρα να δω αν υπάρχει κάποια διαφορά...
Σίγουρα θα υπάρχει διαφορά στην τσέπη μου... Με 30euro θα βάζω περισσότερη βενζίνη...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ο κατασκευαστής λέει να βάζω 95 οκτάνια ή 98 οκτάνια...
Βάζω 100άρα για να είμαι σίγουρος ότι θα έχω 98...Λες να αρχίσω να βάζω 95άρα;...
Σαφώς.
Ο κατασκευαστής λέει να βάζεις 95 ή 98 οκτάνια γιατί αυτές παίζουν στην Ευρώπη ως επί το πλείστον!
Χαρακτηριστικά:
*** Germany**, 'Normal' 91 RON, 'Super' 95 RON and 'Super Plus' 98 RON is practically everywhere available. Big suppliers like Shell or Aral offer 100 RON gasoline (Shell V-Power, Aral Ultimate) at almost every fuel station. 'Normal' 91 RON is more and more disappearing, because lower production amounts make it more expensive than 'Super' 95 RON, so it is often not offered any more.*** Italy**, 95 RON is the only compulsory gasoline offered (verde), only few fuel stations (Agip, IP, IES, OMV) offer 98 RON as the premium type, many Shell and Tamoil stations close to the cities offer also V-Power Gasoline rated at 100 RON
-
Κάποιοι κινητήρες είναι σχεδιασμένοι να δουλεύουν καλύτερα με 95άρα απ' ότι με 100άρα.
-
Ο χρήστης Turist έγραψε:
:slap: Κάποιοι κινητήρες είναι σχεδιασμένοι να δουλεύουν καλύτερα με 95άρα απ' ότι με 100άρα.Οι περισσότεροι πρέπει να είναι έτσι, γι'αυτό και η 100άρα αν τα λέει καλά το wiki γενικά δεν 'παίζει' πολύ και πωλείται μόνο από Shell και BP/Aral.
Εδώ και ο Barbas Oil παίρνει την 95άρα, της ανεβάζει τα οκτάνια με πρόσθετα και την πουλάει για 100άρα.
-
Ferrari ?
Πάντως εφόσον δεν ακούς πυράκια με την απλή στην CLK ,δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.. Οι FSi όμως που λένε 98αρα, αν βάζεις απλή ακούς πυράκια και γενικά έχω ακούσει προβλήματα με απλή 95άρα.. Και στους κινητήρες της bmw νομίζω ο κατασκευαστής προτείνει 98άρα.
-
Έβαζα χρόνια και χρόνια ΕΚΟ στο Αλμέρα μου (1.5 lit. του 2005), λόγω του ότι με βόλεβε το πρατήριο αλλά και του ότι δεν πίστευα ότι έχουν διαφορά οι βενζίνες μεταξύ τους. Προχθές έτυχε να γεμίσω με Σελ 95άρα. Τολμώ να πω πως οδηγώ διαφορετικό αυτοκίνητο! Μέχρι και ο θόρυβος του μοτέρ άλλαξε προς το καλύτερο! Μάλλον κάτι έπαιζε με το συγκεκριμένο πρατήριο και δεν το είχα πάρει χαμπάρι.
-
Εκεί που είχαμε στανταρ γύρω στα 10 λεπτά πιο ακριβά από την Αττική τώρα βάζουμε και φθηνότερα εδώ.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Σαφώς.Ο κατασκευαστής λέει να βάζεις 95 ή 98 οκτάνια γιατί αυτές παίζουν στην Ευρώπη ως επί το πλείστον!
Χαρακτηριστικά:
....Πολύ ενδιαφέρον το post σου.
Το επόμενο γέμισμά μου θα είναι απλή αμόλυβδη για να τσεκάρω διαφορές...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
:slap: Κάποιοι κινητήρες είναι σχεδιασμένοι να δουλεύουν καλύτερα με 95άρα απ' ότι με 100άρα.
Κάποιοι κινητήρες απλά δεν δουλέυουν με 100άρα.....
Δεν υπάρχει κινητήρας που να μην δουλεύει σωστά με 100αρα... Άλλο να μην μπορεί να πάρει το μέγιστο ,και άλλο να μην δουλεύει σωστά...
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Σαφώς
Ο κατασκευαστής λέει να βάζεις 95 ή 98 οκτάνια γιατί αυτές παίζουν στην Ευρώπη ως επί το πλείστον!Χαρακτηριστικά:
*** Germany**, 'Normal' 91 RON, 'Super' 95 RON and 'Super Plus' 98 RON is practically everywhere available. Big suppliers like Shell or Aral offer 100 RON gasoline (Shell V-Power, Aral Ultimate) at almost every fuel station. 'Normal' 91 RON is more and more disappearing, because lower production amounts make it more expensive than 'Super' 95 RON, so it is often not offered any more.*** Italy**, 95 RON is the only compulsory gasoline offered (verde), only few fuel stations (Agip, IP, IES, OMV) offer 98 RON as the premium type, many Shell and Tamoil stations close to the cities offer also V-Power Gasoline rated at 100 RON
ο κατασκευαστης λεει 95/98 γιατι με αυτές δουλεύεις σωστά.-
-
Οι διαφορές δεν είναι μόνο στην αντικροτική ικανότητα.... υπάρχουν τρόποι και τρόποι να το πετύχεις αυτό και φαίνεται ότι κάποιοι από αυτούς οδηγούν σε καύσιμο με ιδιότητες που δεν συμφωνούν με τη λειτουργία κάποιων κινητήρων.
Και οι πρόσφατες BMW ανάβουν συχνά λαμπάκι με 100άρες. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
στις χωρες του κολπου εχει το λιτρο..... 14 λεπτα....... Καταρ.... εως 16 για την 98 αρα....
Δηλαδη φουλαρεις με 10-15€?
Με τόσα που λες φουλάρεις δυο φορές!!.... είναι 100 λίτρα!
τα cayenne και οι sl (αν θυμάμαι καλά) έχουν 100lt ρεζερβουάρ.
H Lancia Thesis γεμιζει με 70 ρα με 10 ευρω ειμαι Οκ.!!!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι διαφορές δεν είναι μόνο στην αντικροτική ικανότητα.... υπάρχουν τρόποι και τρόποι να το πετύχεις αυτό και φαίνεται ότι κάποιοι από αυτούς οδηγούν σε καύσιμο με ιδιότητες που δεν συμφωνούν με τη λειτουργία κάποιων κινητήρων.
Και οι πρόσφατες BMW ανάβουν συχνά λαμπάκι με 100άρες.οι τρόποι παργωγης της 100αρας πολλοί, το αποτέλεσμα ένα , μικρότερη ικανότητα αυταναφλεξης σε δεδομένη σχέση συμπίεσης. Δηλαδή μοτέρ που είναι ρυθμισμενο να δουλεύει με >=98ron αντιμετωπίζει πρόβλημα με 100αρα και όχι με95αρα...;;;
-
Το αποτέλεσμα είναι ένα αν μετράς μόνο αντικροτική ικανότητα. Κάθε καύσιμο όμως έχει πολλές άλλες ιδιότητες, ικανότητες και συμπεριφορά σε διάφορες καταστάσεις που δεν τις περιλαμβάνεις λέγοντας απλά αντικροτική ικανότητα σαν τόσων οκτανίων.
-
Ένα χρόνο πριν...
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής...
Έστω ένα αυτοκίνητο που θέλει το λιγότερο 95 καθαρά οκτάνια ή 98.
Η Ελληνική απλή 95άρα συνήθως δεν είναι 95 οκτάνια αλλά λιγότερο.Αυτή η βενζίνη δεν δημιουργεί πρόβλημα στο κινητήρα; ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής...Έστω ένα αυτοκίνητο που θέλει το λιγότερο 95 καθαρά οκτάνια ή 98.
Η Ελληνική απλή 95άρα συνήθως δεν είναι 95 οκτάνια αλλά λιγότερο.Αυτή η βενζίνη δεν δημιουργεί πρόβλημα στο κινητήρα; ...
τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν εγκεφαλους που αναγνωρίζουν την ποιότητα του καυσίμου και ανάλογα πράττουν... Με 95ron βγάζει μια χ απόδοση και με 98ron βγάζει μια χ+y απόδοση.
Το δικό μου αναφέρει το μανουαλ ότι με 95αρα βγάζει 150hp και με 98αρα βγάζει 155 hp...Αν η ποιότητα είναι κατώτερη είναι προφανές ότι χάνεις σε απόδοση ... Το μοτέρ δουλεύει με τουλάχιστον 93ron
-
Συνήθως τα ζητάει για να αποδώσει τις ονομαστικές τιμές ισχύος και ροπής. Με λιγότερα οκτάνια απλά μειώνει το αβάνς (μέχρι όσο μπορεί) και λειτουργεί με μειωμένη απόδοση. Αν ξεπεραστεί το όριο (δηλαδή η ικανότητα ελάττωσης αβάνς) θα χτυπάει και πιράκια και μπορεί και να παραζεσταίνεται. Το πότε θα ανάψει λαμπάκι εξαρτάται από πολλά πράματα, όχι ίδια σε όλα τα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το αποτέλεσμα είναι ένα αν μετράς μόνο αντικροτική ικανότητα. Κάθε καύσιμο όμως έχει πολλές άλλες ιδιότητες, ικανότητες και συμπεριφορά σε διάφορες καταστάσεις που δεν τις περιλαμβάνεις λέγοντας απλά αντικροτική ικανότητα σαν τόσων οκτανίων.μιλάω για το αποτέλεσμα που είναι σε θέση να αναγνωρίσει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου...
Οι μεγάλες πετρελαϊκές χρησιμοποιούν διαφορετικά πρότυπα 100αρας;;; -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν εγκεφαλους που αναγνωρίζουν την ποιότητα του καυσίμου και ανάλογα πράττουν... Με 95ron βγάζει μια χ απόδοση και με 98ron βγάζει μια χ+y απόδοση.
Το δικό μου αναφέρει το μανουαλ ότι με 95αρα βγάζει 150hp και με 98αρα βγάζει 155 hp...Αν η ποιότητα είναι κατώτερη είναι προφανές ότι χάνεις σε απόδοση ... Το μοτέρ δουλεύει με τουλάχιστον 93ron
Τι αυτοκίνητο έχεις; Μου κάνει εντύπωση που σου λέει την διαφορά ιπποδύναμης ανάμεσα στις δύο βενζίνες...
Το δικό μου λέει καθαρά ότι η βενζίνη πρέπει να είναι πάνω από 95...
Βενζίνη ώρα μηδέν!