-
αντε να βρεις ποσο ειναι η χονδρικη στην πραγματικότητα,
Το ίδιο γίνεται σε όλα τα επαγγελματα.
Πχ η XXXX μου πουλάει εμένα κάτι 100 ευρω και σε όλους το ίδιο και μετά μου δίνει έκπτωση σε κάτι άλλο που δεν ελέγχεται.... -
Ο χρήστης manosQ5 έγραψε:
Εγώ αυτό που πιστεύω είναι ότι οι σωστοί επαγγελματίες και τα σωστοί φορείς βενζινοπολών θα έπρεπε να είχαν πετάξει έξω από το επάγγελμα τους ΑΛΗΤΕΣ!
Όποιος βενζινοπώλης νομίζει ότι δεν υπάρχουν πλανάται και εκεί βρίσκεται η προσωπική του ευθύνη, στο ότι ανέχεται και δεν κάνει τίποτα.
Η ΠΑΡΑΝΑΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ (είναι και ένας λόγος που κάποιοι δεν θέλουν συστήματα καταγραφής της διακίνησης).
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου αν δεν υπάρξει η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 2,000 πρατήρια θα πάψουν να λειτουργούν.Αυτά για ξερόλες και μη είναι γραφικά ΙΜΟ. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα γνώμης. Με επιχειρήματα μπορείς να του την καταρίψεις. Αν βαρίεσαι πάλι NO PROBLEM
Δεν μμπορεί κάποιος να αγνοήσει πχ τις υποθέσεις με τα 'βουλγάρικα' βυτία.
Δεν μπορεί κάποιος να αγνοήσει τα εικονικά τιμολόγια προς 'τουριστικά σκάφη' σε νησιά.
Δεν μπορει κάποιος επαγγελματίας του χώρου ναμ ην ξέρει ποιος συνάδελφος του βάζει θέρμανσης αντί για κίνησης.
Δεν μπορεί κάποιος επαγγελματίας του χώρου να μην ξέρει ότι χτύπαγαν τους αγωγούςολα αυτα γινονται κ τα φωναζω γι'αυτο κ διεγραφει απο το συλλογο κ δε θελω να ανηκω σε κανενα διακοσμητικο συλλογο βενζινοπωλων που δουλεια τους ειναι το ωραριο(να τους γλειφει καθε βενζινας σε ποια ομαδα να τον βαλουν)κ να κανονιζουν τις τιμεςγια να τα κονομανε,μαλλον εγω τους χαλασα την πιατσα με τις φτηνοτερες τιμες στην αγορα επιτελους ποτε θα γινει ενιαιο τιμολογιο αγορας κ να σταματησουν τα μπονους (κ σας το λεω εγω που παιρνω πολυ μεγαλο μπονους)για να δουμε ποιος αισχροκερδει κ ποιος οχι
Μπράβο φίλε μου πάλεψε μόνος σου όσο μπορείς και ελπίζω να βρεις και άλλους υποστηρικτές.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Οι βενζιναδες προσπαθουν να ενταξουν ενα εννιαιο συστημα ελεγχου εισροων-εκροων (το οποιο θα ξεκιναει απο τα δυιλυστηρια μεχρι τα βυτια, τα πρατηρια ακομα και τις δεξαμενες θερμανσης στις πολυκατοικιες)Εμένα η αντίδραση των βενζινοπωλών ως προς αυτό μου φαίνεται παρελκυστική: 'ναι συμφωνούμε αλλά να μπει ολοκληρωμένο σύστημα μέχρι και στις δεξαμενές των πολυκατοικιών' που όλοι ξέρουμε πως θέλει πολλά-πολλά χρόνια για να γίνει οπότε μέχρι να γίνει αυτό έχει ο Θεός
Σαν καταναλωτής και πολίτης θα ήμουν ευχαριστημένος αν έμπαινε τέτοιο σύστημα (α) στην 'έξοδο' του διυλιστηρίου (δηλ. τι μπαίνει σε κάθε βυτίο ή 'σλέπι' για τα καράβια) (β) σε όλα τα βενζινάδικα (δηλ. τι βγαίνει από το βυτίο και τι βγαίνει από όλες τις μάνικες). Το (α) είναι πανεύκολο (απορώ μάλιστα αν δεν γίνεται ήδη) και το (β) δεν το θέλουν οι βενζινάδες μέχρι να γίνει τι ακριβώς ? Ενα (γ) που είναι οι δεξαμενές των πολυκατοικιών δηλ. πέταγμα της μπάλας έξω από το γήπεδο ?
Οπότε φίλοι βενζινοπώλες (όχι όσοι έχουν την ευγένεια και την υπομονή να μας ανέχονται εδώ και τους ευχαριστούμε) αφήστε τα 'ψόφια' και μπείτε σε μια σειρά γιατί ένα τέτοιο σύστημα θα φανερώσει πολλές αμαρτίες (πχ. πειραγμένες αντλίες).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ποιος αισχροκερδει αυτος που κερδειζει 17 λεπτα το λιτρο με τιμη πωλησης 1,40 η αυτος με 2,5 λεπτα κερδος κ τιμη πωλησης 1,46 (για το πολιτη αισχροκερδει ο δευτερος αλλα η αληθεια ειναι το αντιθετο)γι'αυτο κ φωναζω ενιαιο τιμολογιο
θες να μας εξηγησεις ποιος τα κονομαει σε αυτο που εχω γραψει εδω: viewtopic.php?p=1806046#p1806046
Αν πουλήσεις 50,000 λίτρα με χονδρική 0.46 εσύ θα πάρεις επιστροφή - μπόνους από την εταιρεία. Ο άλλος βενζινάς στην γωνία που θα πουλήσει 1,000 λίτρα θα πάρει . Θα βάλει και ένα βυτίο παράνομο για να χτυπήσει την τιμή και να μπορέσει να ανεβάσει πωλήσεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ποιος αισχροκερδει αυτος που κερδειζει 17 λεπτα το λιτρο με τιμη πωλησης 1,40 η αυτος με 2,5 λεπτα κερδος κ τιμη πωλησης 1,46 (για το πολιτη αισχροκερδει ο δευτερος αλλα η αληθεια ειναι το αντιθετο)γι'αυτο κ φωναζω ενιαιο τιμολογιο
θες να μας εξηγησεις ποιος τα κονομαει σε αυτο που εχω γραψει εδω: viewtopic.php?p=1806046#p1806046
στη 100 αρα οι εκπτωσεις ειναι μικρες σε αντιθεση με την απλη αμολυβδη γι'αυτο η διαφορα μεγαλωνει,οταν παιρνω την επιτροπη ανταγωνισμου κ τους αναφερω αν επιτρεπεται η ιδια εταιρεια να πουλαει σε 2 πρατηρια σε αποσταση 2 χλμ με διαφορα 18 λεπτων δεν ηξεραν το νομο τι να λεμε τωρα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι βενζιναδες προσπαθουν να ενταξουν ενα εννιαιο συστημα ελεγχου εισροων-εκροων (το οποιο θα ξεκιναει απο τα δυιλυστηρια μεχρι τα βυτια, τα πρατηρια ακομα και τις δεξαμενες θερμανσης στις πολυκατοικιες)
Εμένα η αντίδραση των βενζινοπωλών ως προς αυτό μου φαίνεται παρελκυστική: 'ναι συμφωνούμε αλλά να μπει ολοκληρωμένο σύστημα μέχρι και στις δεξαμενές των πολυκατοικιών' που όλοι ξέρουμε πως θέλει πολλά-πολλά χρόνια για να γίνει οπότε μέχρι να γίνει αυτό έχει ο Θεός
Σαν καταναλωτής και πολίτης θα ήμουν ευχαριστημένος αν έμπαινε τέτοιο σύστημα (α) στην 'έξοδο' του διυλιστηρίου (δηλ. τι μπαίνει σε κάθε βυτίο ή 'σλέπι' για τα καράβια) (β) σε όλα τα βενζινάδικα (δηλ. τι βγαίνει από το βυτίο και τι βγαίνει από όλες τις μάνικες). Το (α) είναι πανεύκολο (απορώ μάλιστα αν δεν γίνεται ήδη) και το (β) δεν το θέλουν οι βενζινάδες μέχρι να γίνει τι ακριβώς ? Ενα (γ) που είναι οι δεξαμενές των πολυκατοικιών δηλ. πέταγμα της μπάλας έξω από το γήπεδο ?
Οπότε φίλοι βενζινοπώλες (όχι όσοι έχουν την ευγένεια και την υπομονή να μας ανέχονται εδώ και τους ευχαριστούμε) αφήστε τα 'ψόφια' και μπείτε σε μια σειρά γιατί ένα τέτοιο σύστημα θα φανερώσει πολλές αμαρτίες (πχ. πειραγμένες αντλίες).
με ολη τη καλη διαθεση κανεις λαθος ως προς το χρονο που χρειαζεται για να μπουν τα μηχανηματα σε μια εβδομαδα μπαινουν σε ολη την ελλαδα ως προς τα αλλα συμφωνω με ολα
-
στη 100 αρα οι εκπτωσεις ειναι μικρες σε αντιθεση με την απλη αμολυβδη γι'αυτο η διαφορα μεγαλωνει,οταν παιρνω την επιτροπη ανταγωνισμου κ τους αναφερω αν επιτρεπεται η ιδια εταιρεια να πουλαει σε 2 πρατηρια σε αποσταση 2 χλμ με διαφορα 18 λεπτων δεν ηξεραν το νομο τι να λεμε τωρα
αρα για τις τραγικες διαφορες μεταξυ 95 & 100 φταινε οι πρατηριουχοι?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτο καταλαβες?μαλλον εγω δεν ημουν σαφης οι εταιρειες οταν πουλανε 1,40 την αμολυβδη κ σου δινει εκπτωση 15 λεπτα κ τη 100 αρα στη πουλαει 1,46 κ σου δινει 3 λεπτα εκπτωσει ποιος φταιει?οι εταιρειες φταινε,γι'αυτο κ εξαιτιας τους δε θα μπουν τα μηχανηματα εκροων-εισροων
-
αυτο καταλαβες?μαλλον εγω δεν ημουν σαφης οι εταιρειες οταν πουλανε 1,40 την αμολυβδη κ σου δινει εκπτωση 15 λεπτα κ τη 100 αρα στη πουλαει 1,46 κ σου δινει 3 λεπτα εκπτωσει ποιος φταιει?οι εταιρειες φταινε,γι'αυτο κ εξαιτιας τους δε θα μπουν τα μηχανηματα εκροων-εισροων
στα βιβλια φαινονται αυτες οι εκπτωσεις?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βεβαιως,εσυ το βλεπεις ηθικα σωστο?
-
Δεν είχαν κριθεί παράνομα τα κρυφά/μυστικά μπόνους των εταιρειών εμπορίας προς τους πρατηριούχους?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν είχαν κριθεί παράνομα τα κρυφά/μυστικά μπόνους των εταιρειών εμπορίας προς τους πρατηριούχους?πριν ναι γιατι ηταν κρυφα τωρα ειναι φανερα
-
βεβαιως,εσυ το βλεπεις ηθικα σωστο?
οχι δεν ειναι σωστο, ειδικα απο τη στιγμη που γινεται και απο κρατικες εταιριες.
-
Δεν είχαν κριθεί παράνομα τα κρυφά/μυστικά μπόνους των εταιρειών εμπορίας προς τους πρατηριούχους?
πριν ναι γιατι ηταν κρυφα τωρα ειναι φανερα
Δε μπορεί όμως τώρα ο οποιοσδήποτε βενζινάς νιώθει ότι θίγεται να τους καταγγείλει για χειραγώγηση στρέβλωση κλπ της αγοράς?
Θέλω να πω ότι προσωπικά θα περίμενα οι εταιρείες να χωρίσουν τη χώρα σε ζώνες ή κάτι παρόμοιο που να αντανακλά το κόστος μεταφοράς του καυσιμου στο εκάστοτε πρατήριο και για κάθε ζώνη να βγάζουν μια τιμή πώλησης ανά ποσότητα.
Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι να υπάρχει βενζινάς στην περιοχή κάποιου που να πουλά σε τιμή χαμηλότερη από ότι αυτός αγοράζει και ο θιγόμενος να μην μπορεί να κάνει κάτι στα δικαστήρια. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
πριν ναι γιατι ηταν κρυφα τωρα ειναι φανερα
Δε μπορεί όμως τώρα ο οποιοσδήποτε βενζινάς νιώθει ότι θίγεται να τους καταγγείλει για χειραγώγηση στρέβλωση κλπ της αγοράς?
Θέλω να πω ότι προσωπικά θα περίμενα οι εταιρείες να χωρίσουν τη χώρα σε ζώνες ή κάτι παρόμοιο που να αντανακλά το κόστος μεταφοράς του καυσιμου στο εκάστοτε πρατήριο και για κάθε ζώνη να βγάζουν μια τιμή πώλησης ανά ποσότητα.
Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι να υπάρχει βενζινάς στην περιοχή κάποιου που να πουλά σε τιμή χαμηλότερη από ότι αυτός αγοράζει και ο θιγόμενος να μην μπορεί να κάνει κάτι στα δικαστήρια.το αποκλειεται γιατι το λες αφου δεν ξερεις,βεβαιως υπαρχουν κ πολλοι μαλιστα αλλα νομικα δε μπορεις να κανεις κατι αφου δεν ειναι παρανομο
-
Πριν λίγο, με 20€ πήρα 14.73 λίτρα. Τιμή λίτρου 1,358. Πολύ καλή τιμή με όσα ακούμε και βλέπουμε.
-
Απόφαση του υπ.Οικονομικών
Από την 1η Απριλίου υποχρεώνονται οι πρατηριούχοι καυσίμων στην έκδοση αποδείξεωνΑποδείξεις λιανικής πώλησης υποχρεώνονται να εκδίδουν από την 1η Απριλίου οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων και οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
Όπως ορίζεται στην απόφαση, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, εντάσσονται από την 1η Απριλίου στη Β' κατηγορία βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (από την Α') και θα πρέπει από την ίδια ημερομηνία να εκδίδουν αποδείξεις για τα προϊόντα που πωλούν.
Η απόφαση αυτή, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, εντάσσεται στην αναγκαιότητα λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος όλων των επιτηδευματιών, καθώς και στην εφαρμογή του μέτρου της θέσπισης αφορολογήτου ορίου με αποδείξεις και την αναγκαιότητα ίσης μεταχείρισης των πρατηριούχων με τις επιχειρήσεις εκείνες, που προαιρετικά ή υποχρεωτικά εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Πριν λίγο, με 20€ πήρα 14.73 λίτρα. Τιμή λίτρου 1,358. Πολύ καλή τιμή με όσα ακούμε και βλέπουμε.Πριν απο λιγο με 45ευρω πηρα ουτε 30λιτρα απλης αμολυβδης!!!!!Αλλα εδω ειναι Κρητη και βενζινη κατω απο 1,5 δεν υπαρχει!!!ειναι βλεπετε τα μεταφορικα που αυξανουν την τιμη!(μεγαλο ψεμα διοτι στη νοτια πλευρα του νομου Ηρακλειου υπαρχει ολοκληρη βαση με πετρελαια που απο εκει τροφοδοτουνται σχεδον ολα τα βενζιναδικα!!!!
Α ρε ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ!!!!!! -
Aν φίλε ένα φορτηγό με 18,000 λίτρα θέλει 2,000 euro να κατέβει Κρήτη (Ρο-ΡΟ κλπ) διαφορά 10cents από Αθήνα είναι λογική!
-
mano μιας και ξερεις αρκετα απο το χωρο και εχεις και διαθεση να μιλησεις να σου κανω μια ερωτηση...Στη πατρα το βενζιναδικο της γειτονιας μου εχει απ τις ακριβοτερες τιμες στη περιοχη. Το πρατηριο ειναι δικο του και οντως τα εσοδα απ τη βενζινη δεν ηταν και τοσο καλα μιας και προσπαθουσε να βγαλει χρηματα απο καφεδες, απο το πλυντηριο και απ οτι αλλο μπορουσε...
Σε συζητηση που καναμε ειναι οτι τον πολεμαει η Shell και πως του πουλαει πανακριβαα...
Αυτο ποσο δοση αληθειας εχει; Και για ποιο λογο να εχει το δικαιωμα η εταιρεια να πουλαει σ ενα πρατηριο τη βενζινη σε τιμη χ και στο αλλο χ+20% πχ;
Βενζίνη ώρα μηδέν!