-
Ρε παιδια δε βλεπετε πριν απο τον αριθμο το σηματακι της μεσης τιμης???
Μαλιστα το 1 στην αριστερη μερια της οθονης ,μας λεει οτι δεν ειναι η γενικη μεση καταναλωση .
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μπουγάτσα ή γύρο εννοείς;Μπουγάτσα, ο γύρος μετριέται σε κιλοτόνους ΤΝΤ
Με το αμάξι στο ρελαντί, ήτοι ακίνητο ΔΕ μπορεί να έχει στιγμιαία κατανάλωση 5 λίτρα/100 χλμ Μόνο λίτρα/ώρα μπορεί να δειχνει ή τίποτα...
Πρόκειται λοιπόν για μέση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!
Πράγματι είναι μέση, αλλά αυτό αποδεικνύεται μόνο από το σύμβολο που φαίνεται πριν την ένδειξη.
Αυτό που έγραψες είναι λάθος, γιατί 'αμάξι στο ρελαντί' =! ακίνητο
edit: με προλάβανε.
-
Και ομως εχει δικιο ο Αserf.Στα Vag ,οταν το αμαξι ειναι ακινητο στο ρελαντι ,η ενδειξη της στιγμιαιας καταναλωσης ειναι σε lt/h και οχι σε λτ/100κμ.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε παιδια δε βλεπετε πριν απο τον αριθμο το σηματακι της μεσης τιμης???Μαλιστα το 1 στην αριστερη μερια της οθονης ,μας λεει οτι δεν ειναι η γενικη μεση καταναλωση .
Δεν έχουμε όλοι αμάξια που να υπάρχει αυτό το σηματάκι...
Αυτό που έγραψες είναι λάθος, γιατί 'αμάξι στο ρελαντί' =! ακίνητο
Αμάξι στο ρελαντί συνήθως είναι ακίνητο με νεκρά ή πατημένο συμπλέκτη... Άρα ΔΕ μπορεί να δείχνει κατανάλωση σε λίτρα/100 χλμ παρά μόνο σε λίτρα/ώρα ή να δείχνει άπειρο, δηλαδή παύλες ή κάτι άλλο αντίστοιχο
Ακόμα και αν κινούνταν στο ρελαντί πάλι με την ΚΑΜΙΑ δε θα έδειχνε 5 λίτρα/100 χλμ, αλλά ένα τραγικά μεγάλο νούμερο! -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Και ομως εχει δικιο ο Αserf.Στα Vag ,οταν το αμαξι ειναι ακινητο στο ρελαντι ,η ενδειξη της στιγμιαιας καταναλωσης ειναι σε lt/h και οχι σε λτ/100κμ.Ισχύει...!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δεν έχουμε όλοι αμάξια που να υπάρχει αυτό το σηματάκι...
Το δικο σου το εχει...
-
Ολόκληρο θέμα ανοίξατε από μια χαζομάρα που ανέβασα.
Λοιπόν, επιβεβαιώνω ότι, εκτός του συμβόλου της μέσης κατανάλωσης, στο VAG σε ρελαντί η στιγμιαία κατανάλωση δείχνει l/h. Επίσης, αν η στιγμιαία κατανάλωση σε ρελαντί είναι 5 λίτρα, τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Συνήθως στο ρελαντί η στιγμιαία κατανάλωση είναι 0.5-0.8 λίτρα/ώρα, ανάλογα τον κινητήρα.Και ούτως ή άλλως η φώτο ανέβηκε για... της ειρωνία της συζήτησης (ακριβή βενζίνη), και όχι να το ζαλίσουμε τόσο πολύ. Άλλωστε, μακάρι να είχα 5 λίτρα/100 χλμ γενική μέση κατανάλωση, αλλά είμαι κάτι λιγότερο από το διπλάσιο του (9.5 λ/100 χλμ).
-
στο διαλο
για 110 km πληρωσα 16.5 ευρω
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτό είναι στιγμιαία ρε ψεύτη
Γι' αυτό λέει l/100km από πάνω από το 5.0?
Γιατί, η στιγμιαία κατανάλωση σε τι μονάδες μετριέται; Χιλιοθερμίδες ανά μερίδα;
Άσχετο, αλλά η στιγμιαία κατανάλωση δείχνει ουσιαστικά τον ρυθμό κατανάλωσης της βενζίνης. Και για να βγει ρυθμός, θα πρέπει να υπολογίσεις τον λόγο ποσότητας προς χρόνο. Στο δικό σου αμάξι η στιγμιαία κατανάλωση μετριέται σε λίτρα ανά 100 χλμ?
p.s.: Pico, το νουμεράκι κάτω δεξιά δεν είναι αυτονομία, αλλά πόσα χλμ έχει κάνει το αμάξι από τότε που μηδένισα την μνήμη διαδρομής. Και επειδή την μηδενίζω κάθε φορά που γεμίζω βενζίνη, ουσιαστικά βλέπεις τα χιλιόμετρα που έχω κάνει για την βενζίνη που έχω καταναλώσει ήδη.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Άσχετο, αλλά η στιγμιαία κατανάλωση δείχνει ουσιαστικά τον ρυθμό κατανάλωσης της βενζίνης. Και για να βγει ρυθμός, θα πρέπει να υπολογίσεις τον λόγο ποσότητας προς χρόνο. Στο δικό σου αμάξι η στιγμιαία κατανάλωση μετριέται σε λίτρα ανά 100 χλμ?
Λιτρα/100χλμ ειναι και στο δικο μου η στιγμιαια καταναλωση εν κινηση.Γιατι να ειναι λιτρα προς χρονο;Αφου με χλμ μετρας και οχι ωρες λειτουργιας
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λιτρα/100χλμ ειναι και στο δικο μου η στιγμιαια καταναλωση εν κινηση.Γιατι να ειναι λιτρα προς χρονο;Αφου με χλμ μετρας και οχι ωρες λειτουργιας
Μα η στιγμιαία κατανάλωση περιέχει εξ΄ορισμού την μονάδα χρόνου... Anyway, ίσως πρέπει να το πάρουμε πιο χαλαρά σαν έννοια, όχι τόσο μαθηματικά.
Οπότε προφανώς κάποιοι κατασκευαστές εννοούν ότι 'αν οδηγείς έτσι, σε 100 χλμ θα έχεις κάψει X λίτρα', ενώ κάποιοι άλλοι λένε 'αν οδηγείς έτσι, σε 1 ώρα θα έχεις κάψει Χ λίτρα'. Και τα 2 βγάζουν νόημα I guess. -
Παντως η στιγμιαια καταναλωση ειναι ενας πολυ καλος βοηθος για να οδηγεις οικονομικα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παντως η στιγμιαια καταναλωση ειναι ενας πολυ καλος βοηθος για να οδηγεις οικονομικα.Συμφωνώ.
-
Εβλεπα νωριτερα στο πρωινο του Mega στα εξωφυλλα των εφημεριδων, πως ερχεται νεα αυξηση στα καυσιμα απο τον Μαη.
-
Mercedes δεν μου θελες ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Mercedes δεν μου θελες ;Δεν καιει πολυ
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εβλεπα νωριτερα στο πρωινο του Mega στα εξωφυλλα των εφημεριδων, πως ερχεται νεα αυξηση στα καυσιμα απο τον Μαη.τι θα καταφερουν οι μαλακες???
θα καθηλωσουν τα περισσοτερα αυτοκινητα και εν τελη θα χασουν αυτα που δηθεν θα ηθελαν να κερδισουν.
-
χθες γεμισα με 54€, μολις ειχε αναψει ρεζερβα. Τα περισσοτερα λεφτα που εχω δωσει ποτε.
1,338€/lt -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χθες γεμισα με 54€, μολις ειχε αναψει ρεζερβα. Τα περισσοτερα λεφτα που εχω δωσει ποτε.
1,338€/ltΆστα βράστα, θυμάμαι επί αρχαιοτάτων χρόνων φούλαρε ο πατέρας μου το passat 70-72lt με 9 χιλιάρικα περίπου, τώρα θέλει κοντά στα 34 χιλιάρικα..
-
Ντάξει χαλαρά, μέχρι τα 2e/Λ έχουμε ακόμα.
Βενζίνη ώρα μηδέν!