-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
....
Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε τιμές κάτω από το 0.80€.Το θέμα είναι, να έχουμε και εισόδημα για να βάζουμε βενζίνη ...
Ααα όλα και όλα... η βενζίνη στο αμάξι είναι είδος 1ης ανάγκης....
το γάλα στο 1.20 το λίτρο δεν είναι δηλ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
....
Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε τιμές κάτω από το 0.80€.Το θέμα είναι, να έχουμε και εισόδημα για να βάζουμε βενζίνη ...
Υπαρχει και το αγνο!
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
....
Υπαρχει και το αγνο!
υπάρχει και με 0.81 βενζίνη υπάρχει και με 1.05 ...
-
Εβαλα με 0,84€ στη Cyclon , Παπαναστασιαου-Ν.Ελβετια.
Επιτελους, το 20αρικο ξαναποκτησε αξια!
-
0.835 αγαπημένη μου aegean.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
0.835 αγαπημένη μου aegean.καλά ρε γμτ...
εδώ οι Γερμανοί οι καημένοι (και εγώ μέσα σε αυτούς) πληρώνουν 1.33 το λίτρο την αμόλυβδη και 118 το πετρέλαιο.
Πως και δεν κάνουν καμιά επανάσταση? Δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα ότι πληρώνουν σχεδόν διπλάσια βενζίνη? -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
....
Υπαρχει και το αγνο!
Υπάρχει και το Όλυμπος με 1.54€ και το Όλυμπος με Ιδιωτική ετικέτα με 0.97€. Αντίστοιχα και για τη βενζίνη. Στην ελεύθερη αγορά ο καθένας πουλά στην τιμή που πιστεύει ότι μπορεί να πουλήσει. Είναι ευθύνη του Καταναλωτή να θέσει τις προτεραιότητες του. Το γεγονός ότι κάποιοι πουλάνε με 1.00€ ευρώ ακόμα την αμόλυβδη δεν μειώνει την αξία ότι μπορεί να αγοράσεις το ίδιο καύσιμο με 0.87€
Μην το μετατρέψουμε σαν τα κανάλια που ουρλιάζουν για να κάνουν νούμερα και στην πραγματικότητα δείχνοντας ότι η ακρίβεια μας έχει πνίξει για να αβαντάρουν πολιτικά ένα κόμμα (το οποιοδήποτε) στην πραγματικότητα αβαντάρουν και την αισχροκέρδια καθώς παρουσιάζουν την κατάσταση σαν να μην υπάρχει διέξοδος. Όταν οι τιμές ήταν στο 1.30€ για κάποιους δεν θυμάμαι κανένα συνεργείο τηλεοπτικό στο Γέρακα να δείχνει τιμές κάτω από 1.10€ που υπήρχαν στην αγορά. Δεν θα μιλήσω βέβαια για τις Τράπεζες που μου τηλεφωνούσε κάθε μέρα έντρομή η μάνα μου λέγοντας μου τι θα κάνουμε τώρα που θα χάσουμε τα λεφτά μας......
-
ποιος εχει Ολυμπος με ιδιωτικη ετικετα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ποιος εχει Ολυμπος με ιδιωτικη ετικετα?θα ήταν ωραίο να έχει το Dia (Διας ελληνικά )
-
Δεν θέλω να βγαίνω εκτός θεματος αλλά είναι μεγάλη ειρωνία ρε παιδί μου να βλέπεις τη βενζίνη να πέφτει σταθερα - έστω και με αργους ρυθμους - και άλλα αγαθα όπως γάλα, εμφιαλωμένο νερό κλπ να μένουν στα ύψη!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν θέλω να βγαίνω εκτός θεματος αλλά είναι μεγάλη ειρωνία ρε παιδί μου να βλέπεις τη βενζίνη να πέφτει σταθερα - έστω και με αργους ρυθμους - και άλλα αγαθα όπως γάλα, εμφιαλωμένο νερό κλπ να μένουν στα ύψη!!!!μα ειχαν υποσχεθει 'παγωμα τιμων' οι μεγαλες εταιριες...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν θέλω να βγαίνω εκτός θεματος αλλά είναι μεγάλη ειρωνία ρε παιδί μου να βλέπεις τη βενζίνη να πέφτει σταθερα - έστω και με αργους ρυθμους - και άλλα αγαθα όπως γάλα, εμφιαλωμένο νερό κλπ να μένουν στα ύψη!!!!και εγώ αυτό λέω.
ανέβασαν τις τιμές επειδηά ανέβηκε το πετρέλαιο.
τώρα που υποδιπλασιάστηκε, γιατί δεν τις κατεβάζουν?
οι μλκς. -
μαλλον μ@λακες ειμαστε εμεις που τα αγοραζουμε με την ιδια ευκολια με πριν και οχι αυτοι που κερδιζουν εκατομμυρια
γιατι υπηρχε εστω και ΕΝΑΣ Ελληνας που πιστεψε οτι θα πεσουν οι τιμες αν πεσει το πετρελαιο?
το ειπα, υποσχεθηκαν παγωμα τιμων, και αυτο ακριβως κανουν.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μαλλον μ@λακες ειμαστε εμεις που τα αγοραζουμε με την ιδια ευκολια με πριν και οχι αυτοι που κερδιζουν εκατομμυριαγιατι υπηρχε εστω και ΕΝΑΣ Ελληνας που πιστεψε οτι θα πεσουν οι τιμες αν πεσει το πετρελαιο?
το ειπα, υποσχεθηκαν παγωμα τιμων, και αυτο ακριβως κανουν.
μαλ@#ες είμαστε και όλο το μας το σοι!
Ψωνίζουμε αβέρτα, ενώ στο σουπερμαρκετ απαξιούμε να πάρουμε τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τους που είναι πολύ πιο φθηνά.
Η αγνό κατέβασε το γάλα κάτω από το 1 ευρώ και αντί να την υποστηρίξουμε, συνεχίζουμε να γκρινιάζουε πως πέρνουμε το πιο ακριβό γάλα στην ευρώπη
Συνάδελφος που ζούσε στη Γερμανία μου έλεγε πως ακόμα και οι καλοπληρωμένοι καθηγητές πανεπιστημίου ψωνίζαν και από τα LIDL -
ακριβως...
ακομη θυμαμαι την απαντηση ιδιοκτητη μεγαλης εταιριας οταν οταν τον ρωτησε ο 'θυμωμενος' δημοσιογραφος, γιατι πουλαει τοσο ακριβοτερα στην Ελλαδα τα προιοντα του σε σχεση με τα ΙΔΙΑ προιοντα του στην Ευρωπη:
γιατι μπορω
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Συνάδελφος που ζούσε στη Γερμανία μου έλεγε πως ακόμα και οι καλοπληρωμένοι καθηγητές πανεπιστημίου ψωνίζαν και από τα LIDLΜην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Άλλες νοοτροπίες εκεί, πιο γήϊνες. Εδώ παραλογισμός, περίεργες συμπεριφορές. Εκεί καθηγητής φορολογικού δικαίου κορυφαίος στην Γερμανία, στο καλύτερο πανεπιστήμιο, κολλητός της Μέρκελ, προοριζόταν για υπουργός οικονομικών) πηγαίνει στο πανεπιστήμιο με ποδηλατάκι και αθλητικό μπουφάν και τηλεφώνησε τον αδελφό μου για να του πει συγνώμη κ. τάδε έγινε ένα λάθος και περάστηκε βαθμός 6 στην γραμματεία ενώ γράψατε 8. θα το διορθώσω αμέσως. Ο αδελφός έμεινε άναυδος.
-
Mιας κ αναφερθηκαν τα lidl πιο πανω,στην Ελλαδα δεν τα εχουμε σε μεγαλη εκτιμηση,ωστοσο στη Γερμανια μια χαρα δουλευουν.
-
Αν και είμαι απορώ με αυτό. Οι γερμανοί είναι πολύ προσεκτικοί όπως σε όλα και στους ποιοτικούς ελέγχους τροφίμων. Ο ελληνάρας δεν πάει στο lidl γιατί έχει λογικές τιμές σε πολλά πράγματα... προτιμά το ΑΒ που έχει και του ΠΟΥΛΙΟΥ το γάλα. Βέβαια για να πάρει το γάλα πρώτα παίρνει το πουλί
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ποιος εχει Ολυμπος με ιδιωτικη ετικετα?Carrefour..... Αν κοιτάξεις τον κωδικό του Εργοστασίου θα δεις ότι είναι αυτό της Όλυμπος. Κάτι ακόμα. Μέχρι πριν 2 μήνες αγόραζα σε γνωστή αλυσίδα γάλα φρέσκο Αυστρίας με 0.75€ και το αντίστοιχο Βιολογικό με 0.99€ το κιλό.
Το ίδιο με τις σοκολάτες. Όταν ο Παυλίδης (Kraft) και η ION (JS) πουλάνε με 0.9 ευρώ περίπου τα 100 γραμμάρια στα SM αγοράζω Ελβετική Σοκολάτα με κόστος λίγο πάνω από τα 0.6€ τα 100 γραμμάρια.
Γυρίζοντας στα καύσιμα. Όταν βλέπω πρατήρια της ίδιας εταιρείας να πουλάνε την βενζίνη με διαφορά ως και 25 cent (περίπου στις 85 παλαιές Ελληνικές δραχμές) ακόμα και αν έχω χάψει την καραμέλα της ανώτερης ποιότητας καυσίμου δεν θα επέλεγα τον ακριβό.
Πολίτης δυστυχώς δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι. Κάποιοι που ως φελλοί έχουν μάθει να επιπλέουν στη θάλασσα με τα σκατά που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει για να μπορούν να παραμένουν φελλοί αποζητούν να παραμείνουμε ραγιάδες. Καλώς ή κακώς οι κάθε λογής Δημοσιογράφοι (αυτοί που ασχολούνται με την Πάνια και τον Καρβέλα αντί να ασχολούνται με άλλα σοβαρά προβλήματα) λειτουργούν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΙΜΗΟ για τη διατήρηση της παρούσης κατάστασης.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το ίδιο με τις σοκολάτες. Όταν ο Παυλίδης (Kraft) και η ION (JS) πουλάνε με 0.9 ευρώ περίπου τα 100 γραμμάρια στα SM αγοράζω Ελβετική Σοκολάτα με κόστος λίγο πάνω από τα 0.6€ τα 100 γραμμάρια.
Τι να τις κάνω τις φθηνότερες σοκολάτες όταν η ION είναι μακράν η καλύτερη σοκολάτα.....
Επίσης υπάρχουν η Valrhona και οι πραλίνες Leonidas, κρίμα που δεν πωλούνται στα ψιλικατζίδικα...
Το θέμα δεν είναι αν επιλέγουμε αυτό που μας αρέσει, έστω αν είναι ακριβότερο από ομοειδή, αλλά οι
διαφορές τιμών σε παρεμφερή προϊόντα και το γεγονός πως οι περισσότεροι δεν ψάχνουμε το φτηνότερο,
παραπονιόμαστε όμως για την ακρίβεια....και για να μην είμαι οφτόπικ, εδώ στην Ξάνθη έχουμε από τις πιο χαμηλές τιμές στη χώρα (82 λεπτά
η χαμηλότερη για αμόλυβδη), απ' ό,τι έψαξα μόνο η Θεσσαλονίκη έχει κάπου πιο χαμηλή τιμή, 80,9 λεπτά.
Βενζίνη ώρα μηδέν!